Foto: Radio Maribor/Župan občine Hoče Slivnica Marko Soršak
Foto: Radio Maribor/Župan občine Hoče Slivnica Marko Soršak

Z novo cesto v industrijsko cono I11 bodo izboljšali logistične pogoje celotne cone, zagotovljen bo tudi dostop do novega velikega logističnega centra, ki ga bodo kmalu začeli graditi.

Dobrih 700 tisoč evrov vredno cesto v industrijsko cono i11, za katero je občina pridobila približno dve tretjini sofinancerskih sredstev, bodo kljub nekaj dodatnim delom končali do previdenega roka. Župan Marko Soršak: "Glede na dodatne zahteve nosilcev urejanja prostora, s strani Mariborskega vodovoda in Elektra Maribor, smo vse vključili. Ne želimo si namreč, da bi kasneje posegali v novo cestišče. Kljub temu pa bo konec oktobra oz. v začetku novembra gradnja končana." Cesta bo priključena na državno, s semaforiziranim križiščem: "Pozvali pa smo tudi Direkcijo za ceste, če bi pri tem delu projekta participirala. Predvsem, ker je priključek del njihove ceste. Odgovora še nismo dobili." Ta strošek znaša približno 50 tisočakov.

Sicer pa je projekt večfazen. Zdaj se končujeta prva in četrta faza, torej nova cesta in priključek na državno. Druga in tretja pa ostajata nekončani. Marko Soršak: "Etapa dve je rekonstrukcija ceste od te zdaj zgrajene do križišča z Miklavško cesto. Tretja etapa pa je krožišče pri Lesnini in Molu. Ampak žal za etapi dve in tri nismo dobili sofinancerskih sredstev." Še zmeraj pa kot pravi Soršak upajo nanje: "Vsa podjetja v tej industrijski coni dosti prinesejo - poudarjam - v državni proračun. Zato upam, da bo ta ista država videla potrebo in uspemo najti potrebna sredstva." Cono naj bi namreč tudi širili. Kmalu naj bi tako ob novi cesti zrastel novi logistični center, ki ga bo upravljal Saubermacher. Prva gradbena dela se bodo začela predvidoma novembra.