Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane
Foto: Radio Maribor/Občina Poljčane

Občina Poljčane svoj občinski praznik že 13. leto praznuje 2. junija, župan Stanislav Kovačič pojasnjuje, da je na ta dan pred 175 leti v Poljčane pripeljal prvi vlak, ki je usodno spremenil podobo kraja in vplival na razvoj kraja in občine.

Ob občinskem prazniku vsako leto podelijo priznanja in nagrade: "Letošnjo zahvalno listino bo prejela Dragica Onič za dolgoletno izjemno uspešno delo na področju planinstva in priznanje občine Poljčane Dušan Vižintin za uspešno in dolgoletno prostovoljno delo na področju gasilstva," pojasnjuje Kovačič.

Podelili pa bodo priznanja tudi najboljšim športnikom: "Naziv najboljšega športnika gre tokrat v roke šahista Nejca Marolta, najboljša ekipa je ekipa orientacijskega teka starejših dečkov Osnovne šole Kajetana Koviča iz Poljčan, naziv zaslužnega športnega delavca pa si je z dolgoletnim prizadevnim delom na področju šaha prislužil Franc Jug," še pojasnjuje Kovačič.

Za obetavna športnika pa bodo razglasili Tineta Rupnika za dosežke v orientacijskem teku in Reneja Kordiča za uspehe pri šahu.