Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborčani so vodenje svojega mesta v naslednjih štirih letih z 57,9-odstotno podporo namenili podjetniku Saši Arsenoviču, kažejo podatki občinske volilne komisije po skoraj vseh preštetih glasovnicah. Njegov tekmec in nekdanji župan Franc Kangler je zbral 42,1 odstotka podpore. Povsem novo podobo je dobil tudi mariborski mestni svet.

"Kot športnik sem seveda pričakoval zmago, drugače se ne bi podal v to tekmo. Bilo je zelo naporno, pestro, a zanimivo," je dejal. "Zahvaljujem se tudi ekipi, ki je pripomogla k temu, da smo se pokazali v najboljši luči in bo delala tudi naprej z menoj. Zahvaljujem se tudi družini in protikandidatom za relativno pošten boj," je dodal.

Zaveda se, da ga največje delo šele čaka. "Moje prioritete so vedno ljudje, saj le ljudje lahko delajo dobre projekte," je povedal.

Njegova prva naloga bo pogovor z vsemi zaposlenimi na občini in v občinskih podjetjih. "Dragi bodoči sodelavci, upam, da se zavedate, da bom jaz samo dober poslovodja, vi pa boste skrbeli za to, da bo Mariborčanom že kmalu bolje."

"Verjamem, da bomo znali skupaj najti pot navzgor za Maribor," je še dejal, potem ko je v nabito polnem volilnem štabu na Gosposki ulici 3 zadonela pesem We are the champions zasedbe Queen.

Nekdanji igralec tenisa, po izobrazbi pravnik, je bil najprej dejaven v tujini, v zadnjih letih pa je kot lastnik in direktor Galerije Gosposka postavil v središču Maribora vrsto gostinsko-namestitvenih objektov, kot so Restavracija Rožmarin, Gostilna in Hotel Maribor.

V politiki doslej ni bil dejaven in tudi v tokratno volilno kampanjo se je vključil šele v zadnjem trenutku, a s tem močno premešal karte predvsem aktualnemu županu Andreju Fištravcu, ki se je po prvem krogu volitev moral umakniti iz bitke za župansko mesto.

Čeprav je 52-letni Arsenovič zbral dovolj podpisov občanov, je na volitvah nastopil kot kandidat SMC.

Na volitvah je nastopil tudi s svojo (neodvisno) listo kandidatov za mestni svet, ki bo v novem sestavu zasedla največ sedežev. Poleg 11 glasov liste Arsenovič za Maribor ima v 45-članskem mestnem svetu še podporo treh mestnih svetnikov SMC in še nekaterih drugih strank.

Pred drugim krogom volitev so namreč njegovo Arsenovičevo kandidaturo podprli še Lista kolesarjev in pešcev, DeSUS, SD, Lista Melite Petelin, Lista mladih. Povezujemo in Stranka mladih - Zeleni Evrope, ki imajo v mestnem svetu skupaj devet sedežev.