Magna Steyr Foto: Reuters
Magna Steyr Foto: Reuters

V Magni Nukleus potekajo še zadnja testiranja opreme pred zagonom testne proizvodnje v začetku prihodnjega leta. Do takrat pa bodo zaposlili še 50 delavcev.

V družbi Magna v občini Hoče-Slivnica je trenutno zaposlenih 144 delavcev, od teh se jih 50 še izobražuje v obratu v avstrijskem Gradcu, 94 pa jih že sodeluje pri pripravi proizvodnega procesa v novi lakirnici. Med tistimi, ki se še izobražujejo v Gradcu, so proizvodnji delavci in drugi, ki bodo delali na področju kakovosti in logistike. Ob tem v Magni zagotavljajo, da zaposleni prihajajo bolj ali manj iz širše štajerske regije in da bodo zaposlovanje iz tega kadrovskega bazena nadaljevali. V prihodnjih tednih bodo tako iskali še 50 delavcev. Trije razpisi, dva za informatiko in eden za logistiko, pa so že objavljeni.

Do zagona podjetja bodo zaposlovali v skoraj vseh oddelkih podjetja, torej na področjih proizvodnje, računovodstva, logistike, informatike, vzdrževanja, načrtovanja in kakovosti.

Sicer pa načrtujejo, da bo ob zagonu proizvodnje v Magni Nukleus zaposlenih približno 200 delavcev. V pogodbi z državo dogovorjena 404 delovna mesta pa bodo dosegli postopoma, z rastjo proizvodnje.

Plače so višje od povprečja v panogi

O plačah v Magni ne govorijo, zagotavljajo pa, da najnižja bruto plača v podjetju presega 1000 evrov in da so njihove plače bistveno višje od povprečja v panogi. Ob tem obljubljajo še primerno visoka izplačila regresa, božičnice in udeležbo pri dobičku.