Foto: BoBo
Foto: BoBo

Mariborsko občino pretresajo nova razkritja domnevnega zakulisnega dogajanja v aferi o mobingu vodilnih županovih sodelavcev. V istem času občina doživlja kadrovske pretrese, ki pa po uradnih pojasnilih s tem niso povezani.

Po poročanju Požareporta uslužbenka podžupanu Samu Petru Medvedu očita znašanje, poniževanje in pritiske. Označil naj bi jo celo kot »kanto za smeti«. Pod vodstvom Jelke Vrečko pa naj bi v županovem kabinetu vladali anarhija in slabi odnosi. Uslužbence naj bi tudi opozorila, da bi jih lahko postavila v vrsto in postrelila, uslužbenko pa lastnoročno v kletki namakala v Dravi. Pritiski pa naj bi negativno vplivali tudi na druge uslužbenke, na nekatere zdravstveno – piše v objavljenih dokumentih.

Kaj sledi?

Nedavno je župan Saša Arsenovič razrešil direktorja mestne uprave Srečka Đurova, ki naj bi prijave preiskoval, a občina ta razlog zanika - uradno je šlo za razhajanje pogledov o delu mestne uprave.

Vrečkova bo občino zapustila oktobra, a kot pravi ne zaradi afere, temveč se podaja novim osebnim, strokovnim in delovnim izzivom naproti. V čast ji je bilo služiti Mariboru, očitke pa zanika.

Na občini zapišejo, da očitke zavrača tudi podžupan Medved, ki na položaju ostaja in je odnos z uslužbenko ocenjeval kot profesionalen in spoštljiv. Zanika pa, da bi skušal zanj obremenilno pismo izločiti. Ali ga obremenjujejo še drugi dokumenti, v naši redakciji še ne vemo, saj čakamo na razkritje po zakonu o dostopu do informacij javnega značaja.

Uslužbenki premestili

Na občini dodajajo, da je župan z obema opravil razgovor. Uslužbenki, ki sta se pritožili, pa so na njuno prošnjo premestili – eno celo na nižje delovno mesto, a na njeno eksplicitno željo, zapišejo na občini.

Jelka Vrečko in občinsko vodstvo še menita, da gre pri navedbah za konstrukt klevetanja z namenom diskreditacije in blatenja njenega imena ter destabilizacijo kabineta in župana.