Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Z začetkom šolskega leta bodo avtobusi v mariborskem mestnem prometu ponovno vozili v polnem obsegu kot pred začetkom koronske krize. Na določenih progah so predvidene manjše spremembe, minibus na progi 8 pa bo še vedno vozil na podaljšani trasi – do zaprtja kopališča Mariborski otok. Od 4. septembra pa ne bo več na voljo prevoza na posebnih kolesarskih linijah iz Ruš in Hoč na Pohorje.

Marpromovi avtobusi mestnega prometa bodo od 1. septembra vozili v polnem obsegu in pogosteje ob najbolj obremenjenih terminih. »Ob pogostejših odhodih avtobusov se tako vrača tudi prevoz na linijah 10 Malečnik–Metava, 151 Gaj nad Mariborom ter nočnih krožnih linijah K 1 in K 2«, je pojasnil Mitja Klemenčič z občinskega Urada za komunalo, promet in prostor. Ob tem so na dveh progah predvidene manjše sprememb, še dodaja Klemenčič:

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

»Proga 13 Črnogorska pri odhodih v smeri Cone Tezno ne bo več vključevala postajališč Ul. heroja Vojka in Nasipna – Cizerl, dodano pa bo novo postajališče Belokranjska 10. Proga 18 Pekre–Gosposvetska STŠ ne bo več vključevala postajališča Stadion – Ljudski vrt, saj bo speljana po trasi Krekova–Strossmayerjeva–Gosposvetska–Vrbanska«.

Subvencionirane dijaške vozovnice

Pred začetkom novega šolskega leta je stekla tudi prodaja subvencioniranih dijaških vozovnic. Na mariborski avtobusni postaji, kjer so predprodajo začeli pred tednom dni, posebnosti in velike gneče ne zaznavajo. Cene pa ostajajo enake kot v prejšnjem šolskem letu.