Policija je danes predstavila dozdajšnje ugotovitve kriminalistične preiskave trojnega umora v Gerečji vasi v bližini Ptuja, ki se je zgodil na božični dan. Foto: TV Slovenija / zajem zaslona
Policija je danes predstavila dozdajšnje ugotovitve kriminalistične preiskave trojnega umora v Gerečji vasi v bližini Ptuja, ki se je zgodil na božični dan. Foto: TV Slovenija / zajem zaslona

Policija je danes predstavila dozdajšnje ugotovitve kriminalistične preiskave trojnega umora v Gerečji vasi v bližini Ptuja, ki se je zgodil na božični dan. Dejanja je osumljen 35-letnik, ki je od ponedeljka zaradi ponovitvene nevarnosti v priporu, grozi pa mu najmanj 15-letna zaporna kazen. Po tragičnem dogodku je policija ponovno pozvala vse, ki vedo za primere družinskega nasilja, ne glede na to, ali so žrtve ali le priče, naj ne oklevajo in pokličejo na številko 113.

25. decembra se je v Gerečji vasi pri Ptuju zgodila družinska tragedija, v kateri je 35-letnik do smrti zabodel nekdanjo zunajzakonsko partnerico in njena starša. Kot je povedal Beno Meglič s Policijske uprave Maribor, je osumljenec imel težave s prekomernim uživanjem alkohola, "ki pa so se v zadnjem času le še stopnjevale."

Policija je konec novembra prejela prijavo kršitve javnega reda in miru zaradi prepira med 35-letnikom in njegovo prav tako 35-letno nekdanjo partnerico. Prijavo je podala 58-letnica, 61-letni oče pa se je na policijo decembra obrnil z elektronskim sporočilom, v katerem je prosil za razgovor ali nasvet v zvezi s hčerkinim partnerjem. V obeh primerih policisti niso ugotovili znakov prekrška ali kaznivega dejanja: "Tudi niso bili izpolnjeni pogoji, na podlagi katerih bi lahko moškemu izrekli prepoved približevanja," je povedal Meglič.

Mladoletni sin osumljenca in njegove nekdanje partnerice je trenutno v začasnem skrbništvu pri sorodnikih. Vseh podrobnosti o osumljencu in razmerah v družini, ki so se kasneje pojavile v medijih, pa policija pred tragičnim dogodkom ni imela, zato ponovno poziv vsem, ki vedo za primere nasilja, še posebej sorodnike, znance in sosede. Robert Tekavec z Generalne policijske uprave: "Policija sama namreč navadno nasilja ne zazna in ga ne more zaznati. Bomo se pa odzvali na vsak klic, na vsako prijavo nasilja v družini in bomo tudi ustrezno ukrepali."

Policisti so v letošnjem letu obravnavali 1450 kaznivih dejanj nasilja v družini, kar je 10 odstotkov več, kot lani.