Radio Slovenija
Radio Slovenija

Občina Duplek naj bi kmalu dobila svoj dom upokojencev, ki bo deloval kot zunanja enota doma Danice Vogrinec. Pismo o nameri, da bo država zagotovila financiranje projekta, naj bi bilo podpisano še ta mesec.

Projekt gradnje enote doma Danice Vogrinec v Dupleku je že pripravljen. Občina je lani namreč kupila zemljišče in pridobila gradbeno dovoljenje. Zdaj čakajo na državo. Župan Mitja Horvat: "Praktično smo naredili ves napor lani. Pridobili smo zemljišče, sprojektirali dom s 60 posteljami in z odobritvijo okoliških prebivalcev pridobili tudi gradbeno dovoljenje." Glede velikosti doma in potreb občine pa župan dodaja. "Na občinskem svetu smo se strinjali, da je 60 postelj primerna velikost, saj si ne želimo neke velike ustanove kjer bi bili ljudje le številke."
Kdaj se bo projekt, vreden 6 do 7 milijonov evrov, začel premikati, pa je odvisno predvsem od države, saj čakajo na podpis pisma o nameri. Nekaj usklajevanj je že bilo. Kot pa so nam sporočili iz ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pa naj bi pismo o nameri podpisali v drugi polovici marca.