Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

V Spodnjem Dupleku pri Mariboru bodo jutri ( v soboto, 3.9.) ob 18-ih, neposredno ob osnovni šoli in večnamenski dvorani, slavnostno odprli prvo nogometno igrišče z umetno travo v občini Duplek. Več kot pol milijona evrov vreden projekt bo zaokrožil aktivnosti v tamkajšnjem športnem parku, prihodnje leto pa naj bi dokončno uredili tudi veliko parkirišče.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Po slabih dveh letih od odprtja večnamenske športne dvorane so v Dupleku dobili še prvo igrišče z umetno travo. Je osvetljeno, ob majhni tribuni je tudi 60-metrska tekalna steza. Župan občine Duplek Mitja Horvat poudarja, da gre za veliko pridobitev za šolarje in rekreativce, še posebej pa za »NK Duplek, predvsem za mlajše generacije. Eno travnato igrišče za številne selekcije mlajših igralcev, ki jih imajo, je seveda premalo«.

Naložbo, vredno 534 tisoč evrov, so izvedli brez podražitev, večinsko breme financiranja pa je prevzela občina. »Smo uspeli s krajšim podaljšanjem roka, hkrati pa smo veseli in hvaležni za sofinancerska sredstva Nogometne zveze Slovenija v višini 30 tisočakov in pa Fundacije za šport, od katere smo dobili nekaj več kot 50 tisoč evrov«, še dodaja Horvat.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

S tem pa investicije v športni park še niso končane. Ob športnih objektih je sicer na voljo veliko gramozno parkirišče za 100 vozil, ki pa ga želijo asfaltirati, napoveduje dupleški župan: »Gre za področje, kjer je potreben podrobni prostorski načrt za samo gradnjo in nenazadnje priključek za samo državno cesto. Le ta je pripravi. Razgrnjen je že bil, dobili smo soglasje, sedaj pa nas čaka, mislim, da na oktobrski seji, potrditev tega na občinskem svetu«. Tako bodo izpolnjeni pogoji za pripravo razpisne dokumentacije. Do nove občinske naložbe, ki vključuje tudi pločnike in dovoz na državno cesto, bi lahko prišlo že prihodnje leto; vrednost je za zdaj še neznanka.