Foto: Radio Maribor/Pixabay
Foto: Radio Maribor/Pixabay

V Študentskem naselju na Gosposvetski cesti v Mariboru je danes kar vrvelo od življenja; eni študentje in študentke šele stopajo na svojo študentsko pot, eni še urejajo zadnje reči v zvezi z bivanjem v študentskem domu, večina pa se že odpravlja na prva predavanja. Kaj študentje in študentke pričakujejo od letošnjega študijskega leta?

»Da bo podobno kot doslej, želim si še več praktičnega dela. Da bo šlo kot do sedaj, da bodo profesorji in sošolci še naprej super. Imam lepa pričakovanja, upam, da se bo tako tudi končalo, da bodo izpiti opravljeni, in zabave da bodo dobre.«

V študentskem življenju se lahko pojavijo tudi težave, finančne in tudi psihične, pri takšnih težavah pomaga Študentska organizacija. Njen predstavnik Dejan Spital: »Zbiramo prostovoljne prispevke, svoje pa primakne še Študentska organizacija in vse skupaj zberemo v Solidarnostni sklad, iz njega pa potem črpamo za študente, ki potrebujejo pomoč,« pravi predstavnik mariborskih študentov.

Študentsko življenje pa je seveda tudi zabava, tukaj so »študentski torki na ŠTUKU; poznani že trideset let, pripravljamo pa tudi različne stand up komedije, svetujemo študentom, ki želijo odpotovati ali študirati v tujini, udeležujemo se prostovoljnih projektov, kot sta študentska brigada, pomoč starejšim in osamljenim in podobno.

Prva zabava, Scufan torek, bo na mariborskem ŠTUKU že jutri.