Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Osnovne šole za otroke s posebnimi potrebami so danes znova zaživele. Otroci so spet sedli v šolske klopi, ob tem pa je bilo zaznati veliko zadovoljstva in veselja ob ponovnem snidenju s sošolci. Skoraj vsi učenci so se danes vrnili tudi na mariborski Osnovni šoli Gustava Šiliha in v Centru za sluh in govor Maribor.

Po dobrih dveh mesecih je danes v Mariboru približno 450 šolarjev znova prestopilo prag šol s prilagojenim programom. Ravnateljica osnovne šole Gustava Šiliha Milojka Sevšek je ob tem dejala, da se s tem vračajo v ustaljene tirnice in dodaja, da so se gneči izognili z razporeditvijo prihodov v šolo. Tudi druženje otrok bo nekoliko omejeno, saj šolanje poteka v t. i. socialnih mehurčkih. To pomeni, da so ločeni po oddelkih, ki med seboj nimajo stikov.

Starši ob tem opisujejo, da je zadovoljstvo otrok ogromno (poslušaj):

Kljub kadrovskim težavam je šolam delo uspelo organizirati. Na šoli Gustava Šiliha med zaposlenimi po hitrem testiranju ni bilo okuženih, morebitni kasnejši izpad pa bodo poskušali nadomestiti s študenti. Delo pa je uspešno uspelo organizirati tudi v Centru za sluh in govor Maribor, kjer prav tako po hitrem testiranju niso potrdili nobene okužbe. Ob tem, kot pravi direktor Samo Rumež, upajo, da z upoštevanjem ukrepov do okužb ne bo prišlo.

Ob šolah za otroke s posebnimi potrebami so se danes odprli tudi vrtci teh šol, mariborski so danes pričakali približno 80 otrok.