Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Predsednik republike Borut Pahor je ob obisku Ptuja, poudaril, da je epidemija razkrila mnoge težave zdravstva, ki jih je treba začeti reševati. Dotaknil pa se je tudi aktualnih političnih tem.

Pahor se je ob obisku Ptuja zahvalil vsem, ki so pomagali v boju z epidemijo. Prepričan je, da se bomo iz sedanjih razmer kmalu izvlekli, saj cepljenje poteka brez težav in v skladu s pričakovanji ter strategijo.

Pri tem pa izpostavil, da izziv prihajajo po epidemiji, saj po njegovo ni mogoče pričakovati, da bo javni zdravstveni sistem bolj učinkovit in dostopen kot je bil pred zdravstveno krizo. Zato si bo prizadeval, da bi s predstavniki političnih strank dosegel splošno strinjanje o tem, da brez odlašanja skušajo odpraviti nekatere pomanjkljivosti zdravstvenega sistema.

Predsednik se je seznanil tudi s prostorsko problematiko ptujske splošne bolnišnice, ki se že nekaj let bori za gradnjo urgentnega centra, a državi še vedno ni uspelo zagotoviti milijona in pol evrov manjkajočega denarja. Vodstvu je zato zagotovil, da se bo osebno zavzel za ureditev zapletov.

Pahor je na Ptuj prišel na povabilo poveljnika civilne zaščite Srečka Šestana, da obišče vse regijske štabe civilne zaščite po državi. Doslej je obiskal že notranjsko, zahodnoštajersko, pomursko, gorenjsko in severnoprimorsko regijo.