Foto: Radio Maribor/Render - spletna stran mojestanovanje.si
Foto: Radio Maribor/Render - spletna stran mojestanovanje.si

V neposredni bližini gradnje doma upokojencev v občini Hoče Slivnica je načrtovano še naselje oskrbovanih stanovanj. Investitor je podjetje Moje stanovanje, za katerim stojita podjetji Obzorje in K-Sol, gradili pa bodo 90 stanovanjskih enot. Želja občine je, da bi na tej lokaciji dobili medgeneracijski center s športnim parkom.

Občina Hoče Slivnica je zemljišče prodala zasebnemu vlagatelju in uredila podrobni prostorski načrt. Kot pojasni župan Marko Soršak: "občina je izvedla javno dražbo, našel se je kupec, ki je zemljišča kupil, zdaj pa je projekt že dodelan."

Občina bo za potrebe naložbe podrobni prostorski načrt še dopolnila, investitor, ki projekta do pridobitve potrebne dokumentacije ne želi komentirani, pa bo nato lahko pridobil gradbeno dovoljenje. Iz podatkov, ki so na voljo na spletu, je razvidno, da bodo zgradili 4 stavbe, v njih bo skupno skoraj 5000 m2 stanovanjskih površin. Na voljo bo 90 stanovanj, petih velikosti, ponujala bodo eno, dve ali tri sobe. Vzhodno od oskrbovanih stanovanj je predvidena še ureditev športnega parka, ki bo povezoval dom starejših in oskrbovana stanovanja z vrtcem in šolo.

Kompleks oskrbovanih stanovanj v Slivnici pri Mariboru je del širšega občinskega načrta, ki je umeščen na 270.000 m2 veliko območje in naj bi se s pomočjo zasebnega in občinskega vlaganja razvilo v najsodobnejše medgeneracijsko središče pri nas.