Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Razmere v mariborskih in okoliških domovih upokojencev se počasi umirjajo. Število aktivnih okužb je ponekod še zmeraj visoko, vendar je vse več tudi ozdravelih. Zato marsikje že zmanjšujejo rdeče cone. Obiski so ponekod že mogoči.

V zasebnem mariborskem domu Senecura, kjer je bilo okuženih približno 80 odstotkov stanovalcev, imajo ta čas več kot 70 aktivnih okužb. Kljub temu se stanje umirja in rdečo cono v osem nadstropnem domu počasi manjšajo iz 6 na 4 nadstropja. V največjem slovenskem domu upokojencev, Domu Danice Vogrinec, kjer se je do zdaj okužilo 37 odstotkov vseh stanovalcev, pa imajo rdečo cono vzpostavljeno v dvorani Železničarskega športnega društva. Kot zagotavlja direktor doma Marko Slavič, je za stanovalce dobro in strokovno poskrbljeno.

Tudi v Domu pod Gorco so okužbo potrdili pri več kot 70-ih odstotkih stanovalcev, vendar se je stanje umirilo. Direktor Gregor Žigon ob tem dodaja, da se stanje v domu počasi vrača v normalne ustaljene tirnice. Omogočajo že tudi obiske.

Tudi v Domu Tezno je okuženih le še nekaj posameznikov, obiski so dovoljeni pod strogimi varovalnimi ukrepi.

Brez okužb so v Domu starejših Slovenska Bistrica, kjer so koronavirus potrdili pri približno 80 odstotkih stanovalcev. Obiski so tam mogoči. V Domu Poljčane pa se je do zdaj okužilo 37 odstotkov stanovalcev. V rdeči coni jih je bilo včeraj 26, obiske bodo omogočili ta teden.