Foto: Reuters
Foto: Reuters

Študentska organizacija Slovenije znova opozarja na ignoranco vlade do mladih pri sprejemanju ukrepov za lajšanje posledic epidemije. Kot pravijo, so do zdaj naleteli na gluha ušesa. Zato so se odločili, da bodo začeli izvajati pritisk na vlado, s ciljem, da začne reševati državo in njene državljane, ne pa lastnih frustracij.

Po izplačilu solidarnostnega dodatka študentom v prvem valu epidemije, po mnenju študentske organizacije Slovenije vlada ignorira mlade. Kot pojasnjuje predsednik ŠOS Klemen Peran, so letos Vladi in Državnemu zboru v sprejem predlagali 39 ukrepov, ki bi študentom in njihovim družinam olajšali čas epidemije, vendar pravijo, da na večino predlogov niso prejeli niti odgovora.

Peran dodaja, da so se mnogi študentje znašli v nezavidljivem položaju. Pojasnjuje, da po raziskavi EVROŠTUDENT študentje potrebujejo nekaj manj kot 500 evrov mesečno. To vsoto pa po navadi dosežejo s štipendijo in študentskim delom. Tega dela pa je zaradi epidemije izredno malo. Zato je Peran prepričan, da si mladi šolanja ne morejo več financirati: "Mi se bojimo, da bo v Sloveniji študij postal privilegij bogatih."

Zato so v ŠOS-u začeli pripravljati protestne aktivnosti, s katerimi želijo opozoriti na neodzivnost vlade. V primeru nadaljnje ignorance pa te dejavnosti nameravajo stopnjevati.