Foto: BoBo // Slika je simbolična
Foto: BoBo // Slika je simbolična

V občini Duplek bodo zgradili dobrih 8.800 metrov kanalizacijskih vodov, črpališča in zamenjali nekaj manj kot dva kilometra vodovodnih cevi. Uredili bodo tudi del elektro omrežja. Projekt je delno financiran z evropskim in državnim denarjem, velik del pa bo morala zagotoviti občina.

Projekt bo zagotovil kanalizacijsko omrežje za 99.84 odstotkov prebivalcev Zgornjega Dupleka. Gre pa za finančno precej zahtevno naložbo. Župan Mitja Horvat: "Vrednost projekta z davkom je 2,5 milijona evrov, od tega je 45 % evropskega denarja, 8 % državnega denarja in pa še velikih 737 tisoč evrov občinskih sredstev. To bo velik finančni zalogaj za občino. Verjamem pa, da bo še večji zalogaj izvedbeno." Zato tudi izvajalci del podjetja VGP Drava Ptuj, Pomgrad in Komunala Slovenske gorice občane prosijo za nekaj strpnosti. Gre namreč za več fazno gradnjo v Zgornjem Dupleku, Dvorjanah, Johah, Spodnjem Dupleku, Žitečki Vasi in Zabregah.

Kljub temu da gre za izredno obširen projekt, pa gradbeniki pričakujejo, da se bodo terminskega načrta držali brez večjih zapletov. Projekt naj bi bil predvidoma končan novembra prihodnje leto.