Trenutno poslušate:

GOVORNA VSEBINA

sledi ...

GOVORNA VSEBINA

7.45

SPOMINČICE

sreda., 29. junij 2016

DA NE POZABIMO – RADIO MARIBOR IN 25 LET SLOVENSKE DRŽAVNOSTI 29. JUNIJ 1991

Radijske spominčice so nekakšna »rojstnodnevna« rubrika, v spomin oseb, dogodkov in pojavov v širšem slovenskem okolju, še posebej pa v njenem severovzhodnem koncu. Njihov temeljni namen, ki mu sledimo že skoraj desetletje, je zaznamovati spomin na to, kar je zaznamovalo svoj čas. Spominčice cvetijo vsak dan, ne glede na letni čas, kratek čas – najdlje tri minute. Njihova temeljna značilnost je, da ne sledijo svetlim zgledom, značilnim za slovenski prostor, kjer recimo, kot kulturni praznik slavimo dan smrti našega največjega pesnika, pač pa nepreklicno in nekoliko neslovensko vedno poudarjajo rojstvo – osebe, dogodka in pojava. Geslo rubrike je: »Česar ni v Spominčicah, tega zelo verjetno nikoli ni bilo.«

sreda, 11.25

ŽIVALSKA SREDA

sreda., 15. junij 2016

Vivarij mariborske Fakultete za naravoslovje in matematiko

V Živalski sredi odkrivamo zanimive in koristne stvari iz sveta, ki ga želimo razumeti in ga moramo spoštovati. Ko imamo žival, govorimo o odgovornem lastništvu, ki v najlepšem primeru postane  lep čustven odnos. Zato je toliko pomembneje, da se naša svetova razumeta. Tudi s pomočjo oddaje, ki se ob sredah začenja ob 11:25. Vabljeni k poslušanju. 

9.30

RADIJSKA TRIBUNA

četrtek., 23. junij 2016

Festival Lent 2016

Radijska Tribuna je polurna oddaja vsak delavnik, v kateri skupaj z gosti obravnavamo aktualne politične, gospodarske in socialne teme. Velikokrat poiščemo rešitve tudi za težave poslušalk in poslušalcev, vsak petek pa se z našim reportažnim avtomobilom (t. i. Lisjakom) podamo na teren.