Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Mestna občina Maribor namerava na lokaciji nekdanjega kopališča TAM v Mariboru urediti igrišče za ameriški nogomet in druge dejavnosti. Tako v športnem društvu Maribor Generals kot tudi v Rugby clubu Maribor te načrte seveda pozdravljajo, saj kluba žanjeta lepe športne uspehe kljub pomanjkanju ustreznih vadbenih površin.

Lani je Nigrad na območju nekdanjega kopališča TAM, ki je zaprto že od leta 2006, izvedel zemeljska dela za pripravo zatravitve. Mestna občina Maribor bo za celovito pripravo zemljišča namenila 35 tisoč evrov, od tega letos dobrih pet tisoč evrov, ki so zagotovljeni v načrtu investicijskega vzdrževanja. Športno društvo Maribor Generals, ki se ukvarja z ameriškim nogometom, deluje že deset let, pravi :

»Že nekaj časa gostujemo v športnem parku Tabor, kjer si delimo vadbene površine z drugimi športnimi klubi, vmes smo poskušali sodelovati tudi pri urejanju športnega parka Pobrežje

a je potem spet zmanjkalo prostora zanje, zato so ponovno poskušali najti domovanje. Igrajo v domačih in mednarodnih ligah:

»Kljub temu, da smo se selili, nam uspevajo tudi športni uspehi.«

Ameriški nogomet, ragby in frizbi so športi, ki se čedalje bolj uveljavljajo, zato je ustrezna infrastruktura zelo pomembna;

»in zelo bomo veseli, če se bomo enkrat prestavili na Tezno in dejali, to pa je naše igrišče,«

pa pravi športni direktor Rugby cluba Maribor Miloš Stevanović, ki poudarja tudi, da so zelo odprti za sodelovanje z drugimi klubi, pa tudi z mestno četrtjo in bližnjim Tehniškim šolskim centrom.