Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Z ugodnimi vremenskimi razmerami in po uradnem začetku smučarske sezone mariborsko Pohorje iz dneva v dan ponuja več urejenih prog za smučanje. Predstavnik Marproma Miha Rubin tako pojasnjuje, da trenutno obratujejo naprave Cojzarica, Ruška, Areh in Sleme na mariborskem Pohorju. Do zdaj so zabeležili približno 4500 smučarjev, trudijo pa se, da bi bila v najkrajšem možnem času mogoča tudi smuka v dolino.

Drsati se bo začelo v četrtek

Po številnih birokratskih zapletih, pa se zdaj bliža čas, ko bo možno drsati na Trgu generala Maistra. Drsališče bo letos večje in bo imelo poleg drsalne plošče še zavito drsalno progo.

Drsališče naj bi odprli v četrtek, na njem pa bo vsak dan mogoče drsati med 10.00 in 21.00. Napovedujejo tudi več zabavnih dogodkov, med drugimi tudi silvestrovanje.

Poleg zimskih je v Mariboru na voljo tudi veliko letnih športov

Za tiste, ki pa se raje rekreirajo pod streho oz. na toplem, pa pester nabor športov ponujajo Športni objekti Maribor. Tako je v tem času mogoče igrati badminton v večnamenski dvorani na Popovičevi ulici, v dvorani Tabor je možno kegljati, igrati namizni tenis ali sodelovati pri športih z žogo. Možno pa je tudi plavati v kopališču Pristan, kjer naj bi srednji bazen končali v dveh do treh mesecih.