Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Poleti je v vrtcu manj otrok kot v drugih letnih časih – seveda, tu so počitnice, pa dopusti in marsikdo se odpravi po svoje, tudi najmlajši. Kljub temu pa mnogi otroci vseeno obiskujejo vrtec v najtoplejših mesecih, tudi mariborski vrtec Ivana Glinška, kjer otroci ustvarjajo na različne načine. Gregor in Alen sta se pri ustvarjanju odločila za morske motive, o svojih risbicah pa sta povedala: »Narisal sem oblake, vodni tobogan, morje, ribo in sonce. Tukaj sem se kopal, na morju plava flaška, tukaj pa plava morski pes

Tudi druge dejavnosti so v Poletnem živ žavu vezane na vodo, tudi na Dravo, pa na izdelovanje papirnatih ladjic in akvarija, nalivanje in prelivanje vode v plastenkah, razlikovanje pitne vode od slane in seveda še marsikaj. »Glede na našo lokacijo nam mesto ponuja ogromno možnosti za raziskovanje, otroci se odpravijo v park in v različne ustanove, ki so odprte,« pravi ravnateljica vrtca Renata Šerbinek. Tako se otroci učijo zaznavanja in prepoznavanja lastnosti različnih materialov, eksperimentiranja, s spodbujanjem pevske ustvarjalnosti pa tudi razvijanja občutka za ritem.

V vrtcu izvajajo projekte na vseh ravneh, kot sta na primer Eko vrtec in projekt Slovenija fit. »Rada pa bi omenila še projekt v sodelovanju s Pedagoškim inštitutom v Ljubljani, kjer nam pomagajo pri vključevanju otrok beguncev v naše okolje in naš vrtec,« še dodaja Renata Šerbinek.

V letošnjem šolskem letu so imeli namreč kar nekaj sirskih družin, zato so si pridobili tudi jezikovnega asistenta na tem področju.