Oddaja je na sporedu že peto leto

Kviz je že tradicionalno med najbolje gledanimi rednimi oddajami Televizije Slovenija. V sezoni 2022/2023 je vsaj del kviza Joker videlo kar 1.130.300 različnih gledalcev oziroma 59,1 % Slovencev. Povprečno je kviz spremljalo 9,7 % ali 184.800 gledalcev, kar je 22 % delež vseh gledalcev televizije.* »Spomladi 2019 ni nihče pričakoval, da bo Joker tako uspešna televizijska zgodba. Tudi po devetih sezonah gledalci dokazujejo, da obožujejo dobre, napete, zabavne in poučne kvize za vso družino. In točno to je Joker,« se preteklih sezon spominja voditelj Mario Galunič.

Televizijski kviz vodi Mario Galunič. Foto: RTV Slovenija/Adrian Pregelj
Televizijski kviz vodi Mario Galunič. Foto: RTV Slovenija/Adrian Pregelj

Do sedaj je bilo posnetih 162 oddaj, predstavilo pa se je 175 tekmovalcev. Šest tekmovalcev je uspešno odgovorilo tudi na zadnje vprašanje. Glavna nagrada je bila podeljena Tomažu Toplaku v 1. sezoni, Andreju Štermanu v 3. sezoni, Katarini Čobec v 4. sezoni, Zvonku Raušlu v 6. sezoni, Žanu Gostenčniku v 7. sezoni in v prejšnji, 9. sezoni Jožetu Drabiku Jugu. Za odgovor, kaj prinaša deseta sezona in ali bo komu uspelo poseči po najvišji nagradi, bo potrebno še počakati.

Deseta sezona z novimi tekmovalci in novimi vprašanji

V prijetnem klepetu z voditeljem se bo predstavilo 14 novih, zanimivih tekmovalcev. »Veselim se novih tekmovalcev in odličnih vprašanj, pred vsako oddajo sem vznemirjen, kot da tekmujem sam. Resnici na ljubo priznam, da med snemanjem preizkušam tudi svoje znanje in po vseh letih snemanj zelo dobro vem, kje so moje najsvetlejše točke in kje so črne luknje. In to je dobro vedeti,« je ob začetku nove sezone povedal Mario Galunič.

Sezono bo otvoril glasbenik Matjaž Skaza. Foto: RTV Slovenija/Saša Despot
Sezono bo otvoril glasbenik Matjaž Skaza. Foto: RTV Slovenija/Saša Despot

Prvi tekmovalec že sezone je glasbenik Matjaž Skaza iz Zreč. V njihovi družini se je po zaslugi očeta glasba poslušala od jutra do večera. On je bobnar, brat Janez, ki bo v vlogi sotekmovalca, je kitarist, tretji brat Grega pa je saksofonist. Matjaž sodeluje v različnih glasbenih zasedbah, z bratoma pa ustvarjajo glasbo v skupini pod imenom 500 m.

Pravila ostajajo nespremenjena

V kvizu mora tekmovalec odgovoriti na 12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Tekmovalec odgovarja na vsa vprašanja in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju, dobi nagrado. Na zadnje vprašanje mu sicer ni treba odgovoriti in lahko odstopi, a to pomeni padec po denarni lestvici.

Za pomoč ima tekmovalec na voljo sedem jokerjev, vsak od njih mu omogoča, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Tekmovalec ima na voljo tudi pomoč sotekmovalca, tako pri zbiranju novih jokerjev v bonus igri kot pri odgovorih na vprašanja kviza.

V Jokerju lahko sodelujejo tudi gledalci pred televizijo

V Jokerju lahko sodelujejo tudi gledalci prek spletne igre Joker doma in se potegujejo za privlačne nagrade. Spletni kviz poteka tako, da gledalci na svojem telefonu, tablici ali računalniku hkrati s tekmovalcem odgovarjajo na vprašanja, zastavljena v kvizu. Dostop do spletnega kviza Joker je mogoč 15 minut pred začetkom predvajanja premierne oddaje na spletni strani rtvslo.si/joker. Po vsaki oddaji je 10 tekmovalcev nagrajenih z lepimi knjižnimi nagradami.

Gledalci se lahko pridružijo tudi v studiu

Oddaja v studiu poleg tekmovalcev gosti tudi gledalce. Vsi, ki bi jih zanimal ogled in snemanje kviza v živo, se lahko prijavijo na spletnem naslovu rtvslo.si/tv/razvedrilni/joker/ogled-oddaje.

Oddaja Joker je prisotna tudi na družbenih omrežjih facebook in instagram.


*Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom.