Manca Košir je s svojim delom novinarke, publicistke, pisateljice, voditeljice ter profesorice pustila neizbrisen pečat v slovenskem medijskem prostoru. Kot promotorka branja, ambasadorka radostnega staranja in spremljevalka umirajočih je s svojo osebnostjo in življenjsko energijo navdihovala številne okoli sebe.

Manca Košir. Foto: Mimi Antolović
Manca Košir. Foto: Mimi Antolović

Nocoj, TV SLO 2 ob 21.55, Od blizu - Manca Košir
Vesna Milek se je z dr. Manco Košir pogovarjala leta 2017. Vesna Milek Manco Košir opisuje kot žensko, ki se vse svoje življenje ukvarja z bližino. Bližino drugega, bližino smrti, bližino ljubezni. Vse, kar je počela, je počela strastno, zato je povsod, kamor je prišla, vzbujala močne reakcije. Napolnila prostor, televizijski studio, literarni večer, bolniško sobo. Bila je oboževalka mistične poezije in globokega pogleda v oči.

Nedelja, 5. 5. 2024 ob 23.00, Tretji program Radia Slovenija – program Ars in ob 23.05, Prvi, Literarni nokturno – Manca Košir: Iz neba do dna
V oddaji Literarni nokturno bomo slišali nekaj pesmi iz zbirke srčnic, kot je svoje pesmi imenovala Manca Košir, z naslovom Iz neba do dna. Pesmi pripovedujejo o nekaterih temeljnih življenjskih skrivnostih, kot so rojstvo, smrt in stik s Presežnim. Manca Košir o teh temah s pesniškim jezikom spregovori neposredno in pogumno in nas nežno povabi v svoj notranji svet.

Ponedeljek, 6. 5. 2024, TV SLO 2 ob 21.50 Zvezdana
Manca Košir je leta 2021 prvič po diagnozi rak gostovala v daljšem televizijskem pogovoru pri igralki Zvezdani Mlakar. Diagnozo je Manca Košir štela za veliko življenjsko lekcijo, pripravo na smrt in duhovno šolo. »Bog me poriva skozi šivankino uho,« je o svoji izkušnji izpovedala Manca Košir.

Ponedeljek, 6. 5. 2024, TV SLO 1 ob 18.05 Moj klasični hit
Publicistka, promotorka branja in prostovoljka hospica Manca Košir je ustvarjalcem oddaje zaupala svojo zanimivo glasbeno zgodbo.

Oddajam z Manco Košir pa lahko prisluhnete tudi med podkasti in na spletni strani Prvega programa Radia Slovenija ter Vala 202.
Na Prvem je bila Manca Košir 1. 11. 2023 gostja v Praznični oddaji:
https://prvi.rtvslo.si/podkast/aktualna-tema/323/174997563
Življenje je vrednota, za katero moramo skrbeti in ga ceniti.
V praznični oddaji na dan spomina na mrtve smo gostili predsednico Slovenskega društva hospic Renato Jakob Roban; zdravnico onkologinjo, vodjo oddelka za akutno paliativno oskrbo na Onkološkem inštitutu Ljubljana in predsednico Slovenskega združenja za paliativno in hospic oskrbo Majo Ebert Moltara ter publicistko in ambasadorko akcije nevladnih organizacij Rad imam življenje Manco Košir. O odnosu do starejših in bolnih ter o smrti in zavedanju o naši minljivosti so med drugim premišljevale v pogovoru z Natašo Lang.

O njeni knjigi: https://prvi.rtvslo.si/podkast/7-stran/173251128/174727782 Darovi minevanja je bil govor v oddaji 7. stran.

Maja 2010 je bila Manca Košir Nedeljska gostja Nataše Zanuttini.
Pogovoru lahko ponovno prisluhnete na:
https://val202.rtvslo.si/podkast/aktualno-202/173251477/175043071