V terenskem studiu bomo predstavili seznam otrok, njihovih želenih aktivnosti in ocenjene višine letnih stroškov, pa tudi podrobnejše informacije o tem, kako je mogoče donirati za posameznega otroka ali v skupni sklad, odprt izključno za zagotavljanje razvoja talentov in enakih možnosti otrok iz socialno  ogroženih družin. Podatke o tem, kdo na svojo priložnost še čaka, bomo sproti objavljali na spletni strani in socialnih omrežjih. Foto: RTV Slovenija
V terenskem studiu bomo predstavili seznam otrok, njihovih želenih aktivnosti in ocenjene višine letnih stroškov, pa tudi podrobnejše informacije o tem, kako je mogoče donirati za posameznega otroka ali v skupni sklad, odprt izključno za zagotavljanje razvoja talentov in enakih možnosti otrok iz socialno ogroženih družin. Podatke o tem, kdo na svojo priložnost še čaka, bomo sproti objavljali na spletni strani in socialnih omrežjih. Foto: RTV Slovenija
Ko so  pred štirimi leti snovalci  projekta Botrstvo v Sloveniji začeli iskati prve botre otrokom iz socialno šibkejših družin, je bilo njihovo vodilo predvsem nudenje enakih možnosti za te otroke:  razvijanje talentov, veselja do športa ali umetniških dejavnosti in aktivnejše preživljanje prostega časa.
Ko so pred štirimi leti snovalci projekta Botrstvo v Sloveniji začeli iskati prve botre otrokom iz socialno šibkejših družin, je bilo njihovo vodilo predvsem nudenje enakih možnosti za te otroke: razvijanje talentov, veselja do športa ali umetniških dejavnosti in aktivnejše preživljanje prostega časa. Foto: RTV Slovenija

Radio Koper bo ta konec tedna svoj studio preselil v areno Bonifika v Kopru, kjer bo potekal že šesti mednarodni festival sladic in sladkih izdelkov Sladka Istra. Obiskovalci bodo tako spoznali ustvarjalce prvega primorskega radia, ki so za to priložnost pripravili posebne radijske vsebine. Zabavo pa bodo združili tudi z dobrodelno noto. Radio Koper je že dobro leto partner projekta Botrstvo, zato bodo predstavili novo akcijo in na poseben način zbirali sredstva za obšolske dejavnosti otrok, ki si tega sicer ne morejo privoščiti.

Ko so pred štirimi leti snovalci projekta Botrstvo v Sloveniji začeli iskati prve botre otrokom iz socialno šibkejših družin, je bilo njihovo vodilo predvsem nudenje enakih možnosti za te otroke: razvijanje talentov, veselja do športa ali umetniških dejavnosti in aktivnejše preživljanje prostega časa. Takrat, ko družina zaide v finančno stisko, je namreč plačilo takih dejavnosti med prvimi izdatki, ki jih umaknejo iz družinskega proračuna.

Čeprav 30 evrov mesečno številni botri še zmeraj donirajo prav za tak namen, so med prosilci za pomoč iz tega projekta vse pogosteje otroci, ki so dejavnosti že zdavnaj opustili ali nanje sploh nikoli niso upali niti pomisliti, saj nujno potrebujejo pomoč pri nakupu hrane, najosnovnejših šolskih in drugih nujnih potrebščin, nemalokrat doslej je tudi teh nekaj deset evrov pripomoglo, da družina ni za zmeraj izgubila doma.

Toda za otroke je možnost, da se kljub vsemu, kar jih je doletelo, lahko ukvarjajo s športom ali umetnostjo, da so lahko pri tem morda boljši od premožnejših vrstnikov in da lahko v sebi najdejo in razvijajo talent, ki bo zanje morda kasneje pomenil tudi pomembno življenjsko pot, zelo pomembna, morda še bolj kot za druge otroke.

Prav zato bo Radio Koper, ki že dobro leto sodeluje z Valom202 v projektu Botrstvo, prihodnji konec tedna na terenu in v etru opozarjal na to, da obšolske dejavnosti niso razkošje, pač pa nujna pomoč za bolj zdrav telesni in duševni razvoj otrok iz socialnega dna. V času, ko so vpisi v društva, klube in druge organizacije najaktualnejši, lahko skupaj odpremo vrata v lepšo prihodnost vsaj nekaterim od njih. V terenskem studiu bomo predstavili seznam otrok, njihovih želenih aktivnosti in ocenjene višine letnih stroškov, pa tudi podrobnejše informacije o tem, kako je mogoče donirati za posameznega otroka ali v skupni sklad, odprt izključno za zagotavljanje razvoja talentov in enakih možnosti otrok iz socialno ogroženih družin. Podatke o tem, kdo na svojo priložnost še čaka, bomo sproti objavljali na spletni strani in socialnih omrežjih.