Televizijska zabava za številne Slovence

Oddaja Vem! vstopa v 18. sezono, na sporedu pa je bilo že 1230 oddaj. V teh letih je v studiu sodelovalo že več kot 1500 tekmovalcev, spletla so se prijateljstva, spisale iskrive zgodbe in vtisnili nepozabni spomini. Ustvarjalci radi pripravljajo tudi oddaje z dobrodelno noto ali tematske oddaje ob posebnih priložnostih. Zabavni kviz, ki je že vrsto let najbolj gledana oddaja v svojem terminu na slovenskih televizijah, je privlačen tako za mlado občinstvo kot za ugankarje in radovedneže vseh vrst.

Že od prve oddaje kviz posamično vodita dramska igralca Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj
Že od prve oddaje kviz posamično vodita dramska igralca Anže Zevnik in Aljoša Ternovšek. Foto: RTV SLO/Adrian Pregelj

Pravila igre

Trije tekmovalci odgovarjajo na enostavna vprašanja s področja splošnega znanja. Rešitev je črka, ki se izpiše v križanki. Naslednja naloga je rešiti gesla v tej skrivnostni križanki. Tekmovalci lahko v vsakem trenutku zaključijo krog, če prepoznajo vsa gesla naenkrat. V finalu si nato najboljši tekmovalec izbere naključnih pet črk, ki se izpišejo v čisto novi križanki. Vsaka beseda, ki jo ugane, prinese nagrado. Če mu uspe križanko rešiti v celoti, se nagrada poveča, finalist pa dobi vstopnico za naslednjo oddajo, kjer se pomeri z novima izzivalcema.

Novi in stari tekmovalci vabljeni k prijavi

Vsi, ki se želijo preizkusiti v novih miselnih izzivih in nastopiti v televizijskem kvizu, vabljeni, da oddajo svojo prijavo preko spletnega obrazca: www.rtvslo.si/tv/razvedrilni/vem/prijava-na-oddajo.

Gledalci bodo sodelovali v dnevni nagradni igri

Gledalci lahko svoje znanje preverijo v dnevni nagradni igri, ki jo vsak dan najdejo na novem spletnem naslovu: www.rtvslo.si/vem-kviz. Na zaslonu se izpiše vprašanje, beseda z manjkajočo črko ter dve črki, od katerih je samo ena rešitev nagradne igre. Sodelovanje v nagradni igri je na voljo do 24. ure. Nagrada je 40 evrov na darilni kartici Spar Slovenija. Na omenjeni spletni strani bodo objavljeni tudi srečni nagrajenci.