Tretji nastop slovenskih odbojkaric med evropsko elito

Žensko evropsko prvenstvo, ki bo potekalo med 15. avgustom in 3. septembrom 2023, bodo gostile Belgija, Italija, Estonija in Nemčija. Slovenke bodo tekme skupinskega dela igrale v Gentu, tekme izločilnih bojev pa v Bruslju, kjer bo tudi veliki finale. RTV Slovenija bo prenašala vse tekme slovenske ženske reprezentance in finalno tekmo. Tekme bo na TV SLO 2 komentirala Marjeta Hočevar. Pridružil se ji bo strokovni reporter Zoran Jerončič, dolgoletni trener, ki je bil v preteklosti tudi selektor ženske reprezentance.

Na prizorišču dogajanja bo ekipa Vala 202. Nina Smole in Jože Pepevnik bosta z oglašanji, intervjuji in zgodbami poskrbela za vpogled v zanimivo dogajanje na in ob igrišču. Intervjuje in utrinke s tekem bodo lahko spremljali tudi uporabniki spletnega mesta rtvslo.si, kjer si bo prav tako možno ogledati tekme slovenske reprezentance.

Slovenski odbojkarji aktualni evropski podprvaki

Še preden se bo zaključilo evropsko prvenstvo za ženske, se bodo na prvenstvu stare celine srečali tudi odbojkarji. Prvenstvo bodo med 28. avgustom in 16. septembrom 2023 gostile Italija, Severna Makedonija, Bolgarija in Izrael. Slovenska reprezentanca, nosilka treh srebrnih medalj, bo prvenstvo začela v Varni. Zaključni boji bodo potekali v Rimu. Gledalci si bodo na TV SLO 2 in na rtvslo.si poleg tekem slovenske reprezentance lahko ogledali tudi nekaj najzanimivejših ostalih obračunov. Tekme bosta komentirala športni komentator Ervin Čurlič in Jan Jurič, nekdanji odbojkar.

Prenose tekem bo spremljal studijski program, v katerem lahko gledalci pričakujejo analize srečanja, nasprotnikov, igre slovenske izbrane vrste, pa tudi nekaj sproščenih vsebin, v katerih se bodo odbojkarji predstavili z druge plati. Voditelj studia bo Saša Jerković, družbo mu bo delal nekdanji odbojkar in v preteklosti tudi pomočnik selektorja izbrane vrste Sebastijan Škorc. V studiu se jima bodo pridružili dnevni gostje, ki so tako ali drugače povezani ali s slovensko reprezentanco ali z nasprotno ekipo. V studio se bo s prizorišča z zanimivimi prispevki in javljanji oglašala Antonija Ražen, na prizorišču pa bo vsa srečanja slovenske reprezentance spremljal komentatorski dvojec – Marjan Fortin in Marko Zadražnik.

Zelo podrobno bo nastope slovenskih odbojkarjev spremljal tudi Val 202. O tekmah slovenske moške odbojkarske reprezentance bosta poročala Boštjan Reberšak in Anja Hlača Ferjančič. Poslušalci bodo lahko prisluhnili odbojkarskim zanimivostim, statistiki in zakulisju v radijski oddajah Športna zgodba in Naval na šport. Sveže informacije o športnem dogajanju in odmevi po tekmih bodo na voljo tudi na spletni strani rtvslo.si, kjer bo za ta športni dogodek zaživel poseben podportal.