Z njo je Televiziji Slovenija, kljub negotovi finančni situaciji, že peto leto zapored uspelo svojim gledalcem ob vstopu v novo leto ponuditi kakovostno igrano vsebino v slovenskem jeziku.

S produkcijo dramskih nadaljevank Televizija Slovenija uspešno sledi trendom evropske produkcije. V preteklih letih so tako v produkciji Televizije Slovenija nastale nadaljevanke, ki so doživele odličen sprejem pri gledalcih in se uvrstile tudi na festivale v tujino.

Jezero (2019) s Sebastijanom Cavazzo v glavni vlogi je bila prva slovenska nadaljevanka, ki se je predstavila na mednarodnem festivalu (Sarajevski filmski festival 2020), prva sezona Primerov inšpektorja Vrenka (2021) z Dariom Vargo v glavni vlogi je porušila rekord v gledanosti in postala najbolje gledana igrana serija na Televiziji Slovenija v tem tisočletju, vsako epizodo prve sezone si je v povprečju ogledalo 322.100 gledalcev (Vir: RTV Slovenija iz raziskave AGB Nielsen Media Research, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost v živo in z zamikom).

V Uredništvu igranih oddaj se zavedajo, da je dober scenarij temelj za vsako kakovostno nadaljevanko, zato so te dni objavili nov natečaj za izvirno TV serijo.

Izjava Jani Virk, urednik Uredništva igranih oddaj: »Z natečajem iščemo ideje za scenarije, ki jih bomo razvijali v kakovostne nadaljevanke, namenjene širšemu občinstvu. Na prvi stopnji za nas ni toliko pomembna kakovost scenarija ali izkušenost scenarista, prednost dajemo izvirnosti in potencialu ideje, saj že nekaj let scenarije razvijamo po t.i. modelu »writers room«, pisateljske sobe, prilagojene našim razmeram. Obe naši najuspešnejši nadaljevanki – Trilogija Jezero in Primeri inšpektorja Vrenka, sta nastali po tem kopitu. Upamo, da bomo z natečajem nagovorili k sodelovanju širok nabor nadarjenih scenaristov in opogumili tudi neuveljavljene, mlajše avtorice in avtorje, da se na natečaj prijavijo z novimi, svežimi idejami in v perspektivi prispevajo k razvoju kakovostnih slovenskih nadaljevank.«

Tekst natečaja, informacije o rokih in prijavne obraze lahko najdete na povezavi TUKAJ.

Prijave so odprte do 25. 3. 2024.