25 let
Dan državnosti v spomin na sprejetje ustavnega zakona za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti in deklaracijo o neodvisnosti. Foto: BoBo
Miro Cerar
"Tako ostaja moje najpomembnejše vodilo skrb za boljše in pravičnejše življenje v tej naši lepi domovini." Foto: BoBo/Borut Živulović
VIDEO
Slovenija praznuje 25 let...
VIDEO
Praznovanje 25. obletnice...
VIDEO
Brglez nagovoril poslance...
VIDEO
Govor predsednika Boruta...

Dodaj v

Cerar ob dnevu državnosti: "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah"

Peterleta in nadškofa Zoreta ne bo na današnji proslavi
25. junij 2016 ob 09:03,
zadnji poseg: 25. junij 2016 ob 18:28
Ljubljana - MMC RTV SLO

Slovenska skupščina je v skladu s plebiscitno odločitvijo 25. junija leta 1991 sprejela ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in deklaracijo o neodvisnosti. Slovenija je tako postala samostojna država.

Predsednik vlade Miro Cerar je v poslanici državljanom zapisal, da ga spomini na razglasitev slovenske samostojnosti navdajajo z velikim ponosom. Hkrati pa je dodal, da se tudi danes uspešno spopadamo z izzivi in da se ponovno prebuja optimizem. "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah," je pozval premier.

Cerar je v poslanici, ki so jo objavili na spletni strani SMC-ja, katerega predsednik je, zapisal, da se spominja poguma, enotnosti, življenjske energije in vizije v vseh nas pred 25 leti ob razglasitvi samostojnosti. "Vedeli smo, da smo skupaj močnejši. Da za nas ni previsoka nobena ovira. Da je vsak posameznik kamenček v mozaiku nastajanja nove demokratične države. Zato sem prepričan, da se lahko prav vsak poistoveti s tem, da nam je uspelo nekaj skorajda nemogočega. Delovali smo enotno in stremeli k skupnemu cilju - boljšemu življenju v lastni državi," se spominja premier.

Ob tem priznava, da so bile v četrt stoletja samostojne države storjene tudi nekatere napake. Pa vendar se z vsemi izzivi zdaj znova uspešno spopadamo, je prepričan. "Ker smo znova zazrti v prihodnost. Ponovno se prebuja optimizem. Priznajmo si uspehe, ki jih ni malo. Dovolimo si biti drzni v novih spremembah. Prepričan sem, da nam bo skupaj uspelo," je poudaril v poslanici.

Odlikovanja zaslužnim miličnikom
Predsednik republike Borut Pahor je danes na slovesnosti ob dnevu državnosti v predsedniški palači vročil državna odlikovanja častni znak svobode za izjemne zasluge pri uveljavljanju in obrambi samostojnosti in suverenosti 16 miličnikom: Aleš Ašič, Bojan Bedek, Franc Banko, Brane Bratuša, Maksimiljan Breznik, Gorazd Grm, Franc Kranjc, Ladislav Lovrenčič, Bojan Malec, Slavko Puklavec, Darko Pajtler, Miran Ring, Peter Skrivarnik, Milan Širnik, Jožef Šrok in Gorazd Toplak.

Peterleta in nadškofa Zoreta ne bo na današnji proslavi
Osrednja državna proslava ob srebrnem jubileju države je bila že v petek zvečer v prestolnici. Na dan državnosti pa je na Trgu republike v Ljubljani pripravilo proslavo tudi Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve. Že sredi tedna je udeležbo na tej proslavi zaradi nestrinjanja z načinom delovanja Janeza Janše odpovedala predsednica NSi-ja Ljudmila Novak. Sinoči je udeležbo odpovedal tudi predsednik osamosvojitvene vlade Lojze Peterle, ker mu je predsednik združenja Aleš Hojs sporočil, da ni primeren za govornika na proslavi.

Cerar ponovil zavezanost Natu
Cerar si je danes v koprskem pristanišču ogledal tudi vojaško križarko ameriške mornarice USS Monterey in pri tem izrazil veselje, da naši zavezniki ob 25-letnici slovenske neodvisnosti delijo naše navdušenje. Premier je ob tem ponovil zavezanost Slovenije za mir in izpolnjevanju zavez do zveze Nato.

Ob takih srečanjih, kot je današnje, je po Cerarjevih besedah "pomembno, da izkažemo našo zavezanost Natu (...) in da tudi naši zavezniki poznajo Slovenijo, da vedo, da se zavzemamo za mir".

Poudaril je, da je slovenska vlada ta četrtek povečala znesek za obrambo in ga bo postopno že v 2017 in potem kasneje še povišala, hkrati pa izvedla številne ukrepe za modernizacijo vojske.

Ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley pa je izpostavil, da današnji obisk podčrtuje odnose med zavezniškima državama, govori pa tudi širše o siceršnjih dobrih odnosih med ZDA in Slovenijo. Izrazil je tudi svoje čestitke in spoštovanje Sloveniji ob državnem prazniku.

Na Brezjah maša za domovino
Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Združenje Sever sta pripravila proslavo v Murski Soboti. Zbrane bo nagovoril predsednik državnega sveta Mitja Bervar. Praznično bo tudi po številnih občinah.

V svetišču Marije Pomagaj na Brezjah je bila dopoldne maša za domovino, ki jo je daroval ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik. Maši je sledila predstavitev knjige Vloga nadškofa Šuštarja pri slovenski osamosvojitvi, ki je izšla pri Mohorjevi družbi.

Tradicionalni tek na Vršič
V Kranjski Gori so priredili že 22. Andrejčkov tek na Vršič. Tekači so se morali na 12 kilometrov dolgi poti do najvišjega slovenskega cestnega prelaza na 1611 metrih nadmorske višine soočiti s številnimi serpentinami in kar 811 metri višinske razlike. Najboljši domači gorski tekači so lani za progo porabili manj kot 50 minut.

B. R., A. Č.
Prijavi napako
Komentarji
ice queen
# 25.06.2016 ob 09:40
Torej,dr. Cerar, bodite drzni in očistite Slovenijo! S tem mislim parazitski javni sektor in upravo, prevetrite njihove pravice in dolžnosti, vzpostavite model, ki bo nagrajeval sposobne in učinkovite in se znebil lenih in neučinkovitih. Prodajte državna podjetja, ki so polna odsluženega "zaslužnega" kadra, kjer se krade in izčrpava. Z visokimi denarnimi in zapornimi kaznimi kaznujte vse, ki so oškodovali zasebna in državna podjetja. Naredite Slovenijo državljanom naklonjeno! Tako kot EU, tudi Slovenija potrebuje reset. Potrebno je zgraditi nove zdrave temlje!
domen_92
# 25.06.2016 ob 09:34
Ta prav se oglaša.
sirus
# 25.06.2016 ob 09:38
Drzni v novih spremembah, UAU ... halo Bruselj, a mi daš listek z opravili, ki jih moram izvesti v naslednjih petih letih.
BepaJoseph
# 25.06.2016 ob 09:39
Koga on folira?
conanbarbarian
# 25.06.2016 ob 09:47
Cerar: Pokradimo vse kar je še za pokrasti !
mlamat
# 25.06.2016 ob 09:42
Prava komedija.

Ko je nekdo dejansko drzen in zapusti EU, pa ga razglasijo za zločinca.
slovenec5
# 25.06.2016 ob 10:14
pa... ne jamrat.
Blefer!
stewie
# 25.06.2016 ob 10:07
Cerar ob 25-letnici samostojne Slovenije: "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah"

In to so kaj? Uzakonit s trgovinskimi sporazumi pravico korporacij, da tožijo države, če ne morejo imeti dobička pri njih? Klinc gleda človekove pravice, okolje in moralo, pravica korporacij do dobička je temeljna njihova pravica, ki se jim mora vse ostalo podrediti. Tu so države zato, da ropajo ljudi, ne pa da jim pomagajo.
Bomo pa še državljani malo bolj drzni v novih spremembah - namesto s sekirami bomo po ulicah noreli s motorkami, da državnikom damo vedeti, komu bi morali biti odgovorni.
Anar Hija
# 25.06.2016 ob 10:03
Cerar NI premier Republike Slovenije. Cerar je odpravnik poslov (pod mizo) za Republiko Nemčijo.

#IzdajalecNaroda
Bivši uporabnik
# 25.06.2016 ob 09:50
24ur ko je bilo da je Slovenija že drugi mesec zapored imela več prihodkov od odhodkov sploh ni omenjala te novice, niti zapisala nič - če bi bilo pa ravno obratno da bi bil minus v mesecu maju pa bi takoj pisali pod izredno novico.

Takšni so pač mediji danes - ko se zgodi nekaj dobrega ne poročajo, ko se pa nekaj slabega pa takoj poročajo pa še malo razširijo da zgleda bolj kritično.

Tudi novice, da niti Peterle ne bo govorec nočejo objaviti, ker je uperjena novica proti njihovemu vodji JJu - 24ur ni kaj
euro20166
# 25.06.2016 ob 10:29
Ko bo brezposelnost Slovencev padla pod 5%, ko se bo javni dolg zmanjšal za polovico in ko bo Slovenija imela določeno južno mejo se pa naj naši politiki pogovarjajo o drznosti.
mirror
# 25.06.2016 ob 10:19
Kakšne spremembe? Naš premier skrbi samo zato, da ne pride do sprememb, ki bi ogrozile neupravičenih privilegijev izbrancev. Edini, ki jih je ogrozil je moral odstopiti.
M 48
# 25.06.2016 ob 10:04
Bla,bla,bla za ovce.
Sonda
# 25.06.2016 ob 10:19
Cerar: Dovolimo si biti drzni...

Mar se je odločil za lustracijo??!
k.u.j.o.
# 25.06.2016 ob 10:10
Važno da Cerar razmišlja, naredi manj škode kot pa če bi delal !!

Politiki si zatiskajo oči, nezadovoljstvo se veča, življenski standard pada ...

Oni pa so hlapci svetovnih elit in kapitala...

In ko se Angleži odločijo da prevzamejo nazaj suverenost nad lastno državo, najdemo politike v EU tudi v Sloveniji, ki pravijo da je referendum zloraba demokracije ...

Naj se zamislijo, naj dosežejo spremembe, v nasprotnem je EU pred koncem...

Pahor lahko reče, da Slovenija brez EU ne preživi, ampak ta tempo, bomo v EU ostali sami, ker vsak razumen narod, bo izglasoval iztop !!

Sem za Evropo, samo za pravo drugačno Evropo, ki bo v ospredje postavila človeka in ne kapital !!
Kjer bo vladal človek in ne banka !
Lord Vader9
# 25.06.2016 ob 10:31
Cerar: Dovolimo si biti drzni...

In potem vse dobro premisliti, naročiti 32466889754 študij, naročiti 344787432465 ekspertnih mnenj in se potem odločimo, da je najbolje, da prespimo in jutri nadaljujemo s floskulami!!
KovacevaKobila
# 25.06.2016 ob 15:58
V koprsko pristanišče je ob dnevu državnosti vplula tudi vojaška križarka ameriške mornarice USS Monterey. V spremstvu ameriškega veleposlanika Brenta R. Hartleyja si bo križarko ogledal premier Miro Cerar, ki bo imel tudi nagovor.

Ko te 'zavezniki' na dan državnosti obiščejo z vojaško križarko.

Kot bi nekomu na rojstni dan uletel s kalašnikovko ... in mu zaželel 'vse najboljše'.
RJSlo
# 25.06.2016 ob 10:26
Cerar ob 25-letnici samostojne Slovenije: "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah"
----------------------------------------------
No ja. Kvečjemu bi lahko trdil, da so predrzni. Skoraj vse ministre te združbe spremljajo afere, toda, ker so predrzni nihče ne odstopi.
bori
# 25.06.2016 ob 10:17
Lep dan vsem. Sonce sije brezplačno. Narava vabi na svež zrak. Politika ni toliko pomembna. Pomembno je, da si pomagamo, smo človeški, skrbimo za naravo in ne dopustimo, da nam osnovne stvari ki so last narave, zemlje, vseh nas, ne odvzamejo, privatizirajo, prodajajo.

"Be the change you want to see in the world," M. Gandhi

..ja, pa da Janezu Janši dajo najvišje priznanje, mesto predsednika, doktorate.. ker on nas je osvobodil. Prej tu ni raslo nič. Potem bomo najboljši v vesolju.
alkatan
# 25.06.2016 ob 16:05
Rušilec USA okupatorjev Slovenije in Evrope v Koprski luki. Vdani US-NATO lakaj Cerar že bil na brifingu.
fah-q
# 25.06.2016 ob 10:41
"Dovolimo si biti drzni v novih spremembah"

Iz ust našega predsednika vlade to zgleda kot da je prišel na sestanek brez kravate. :)
FrancisUnderwood
# 25.06.2016 ob 10:00
Čakam en dober podroben članek o majhnih državah in številu birokratov (vlade, sveti, župani, ravnatelji itd.) - če tam nismo na prvem mestu, bom zelo presenečen. Žalostno je, da smo tako majhni in ne moremo kontrolirati ljudi ter podjetji - si ne predstavljam, kako bi naši vodili več milijonsko gospodarstvo ter državo. Reforme so prepočasne, birokracije je preveč in hkrati premalo - nadzora nad državo pa razen za majhnega človeka praktično ni. En mali voluharček smo z ogromno krono, ki praktično ne ve kaj hoče in tava v temi - vemo le, da je nekje boljše in to iščemo z zavezanimi očmi - pahor dober govor - saj nekaj so te naučili na fdv-ju javno nastopat no pa tudi mal pozivil pomaga - kar pa itak vsi vemo. Frank
garmond
# 25.06.2016 ob 14:26
Zakaj so domovinski državni prazniki manj vredni kot cerkveni državni prazniki. Ob cerkvenih so vse trgovine zaprte.
REsnica
# 25.06.2016 ob 11:04
Cerar ob dnevu državnosti: "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah"

bolj kot je cerar "drzen" očitno ne gre... njegova drznost je omejena na prošnje za pojasnila in gledanje stran, ko bi moral ukrepat.
Hanibal
# 25.06.2016 ob 10:55
Bodi zdrava domovina,
mili moj slovenski kraj!
Ti prekrasna, ti edina,
da bi vedno mati bila,
nepozabljena nikdar!
Ramus
# 25.06.2016 ob 10:17
Grem po nakupih,... vse trgovine delajo.
caven
# 25.06.2016 ob 11:04
Izjava Cerarja:
"Tako ostaja moje najpomembnejše vodilo skrb za boljše in pravičnejše življenje v tej naši lepi domovini.
Pa kaj se temu človeku meša.To je višek hinavščine in sprenevedanja.
Državljan št.1
# 25.06.2016 ob 10:47
Cerar, vi nimate nobenega spoštovanja od sodržavljanov in nihče ne verjame v vaše puhlice
din-diin
# 25.06.2016 ob 17:03
Slavijo 25 let ropanja.
nonparel
# 25.06.2016 ob 14:09
Kdaj pa imajo danes zdraharji tisto njihovo razdiralno proslavo?
DišečaKava
# 25.06.2016 ob 14:02
Tista dva Albanca, ki sta bila sostorilca pri umoru učitelja ter sta jo neverjetno poceni odnesla, sta gotovo visoko izobesila zastave.
Antikrist
# 25.06.2016 ob 10:48
Na 24ur nimajo niti toliko poguma, da bi vključili komentarje! Klasična amerikanizirana cenzura!
euro20166
# 25.06.2016 ob 10:31
Pahorju je razpadla vlada kmalu mu bo država.
sivi gandalf
# 25.06.2016 ob 10:18
nevem zakaj nekdo hoče postati predsednik države, predsednik vlade ali minister, pomagaš lahko tudi v karitasu za dobrobit drugih :)
astro
# 25.06.2016 ob 17:19
Kučan kot pravnik ne potrebuje zagovornika, vendar bi rad tistim, ki ga povezujejo z množičnimi povojnimi poboji, povedal, da se je možak rodil leta 1941.
Dr. Tine Hribar je povedal, da se ne bi osamosvojili, če bi se zanašali na Kučanovo previdnost in da bi imeli Čečenijo, če bi sledili Janševi napadalnosti in zaletavosti. Dva minusa pa sta nam dala plus na Brionih.
garmond
# 25.06.2016 ob 14:16
In spet bo polno domobranske ikonografije.
burruchaga1986
# 25.06.2016 ob 12:25
Sonda: pa mi razloži kaj pomeni lustracija.
stojan1111111
# 25.06.2016 ob 11:41
Spremembe na boljše so potrebne, če ne boste vi to naredili, bodo naredili drugi. Spremembe ki bodo dobre za vse ljudi v Sloveniji, ne samo za politike, bogate posameznike, korporacije. Do zdaj so se dogajale spremembe, ki so drugačne - ne boljše (mogoče celo slabše za navadneg človeka). Zdaj ko se nahajamo v informacijski družbi, teško nam bodo nekateri politiki, prodali laži in poluresnice. Vidimo da je samostojnost Slovenije in drugih držav zelo vprašljiva? Zato ker druge močne države, odločajo kako se bo svet vrtel. Glavne smernice in scenarije izvajajo SAD, VB, Nemčija, Kitajska, Rusija, mogoče druge bogate korporacije, posamezniki ki imajo vpliv in denar. Povedano po resnici Slovenija je zbezala iz enga zakona (skupnosti SFRJ) v drugega, ki zdaj spet razpada (VB). Slovenija je padla v taj scenarij, ki so ga naredili druge močne sile v svetu. Zdaj je takšan kaos v svetu, da ne veš gdo pije in gdo plača? Pijo in jejo bogati, plačajo revni. Veseliti se za nekaj kar je slabše, kot je bilo 25 let prej, je smešno in skregano z zdravim logičnim mišljenjem. Drugim besedama povedano, politiki govorijo kako nam je dobro, drugi se komaj preživljajo. Če pogledamo izjave nekaterih politikov v Sloveniji, tako zvenijo njihove misli: nam je super, kej nas briga za druge ki umirajo. Po 25 letih, otkrivajo nekateri politiki, kako so razbijali bivšo državo. Mogoče v tem trenutku neko drugi razmišlja kako bo razbil Slovenijo, EU in ZDA.? Znan je pregovor: vse se vrača, vse se plača. Resnica prihaja na dan., ko EU pestijo velike težave: Velika Britanija, Ukrajina, begunci, Kosovo, Nato, anakonda, ameriški raketni ščit proti Rusiji in druge težnje majhnih držav. Politike ki skrbijo samo za svojo denarnico, moramo zamenjati z drugim, ki imajo dobar program za vse ljudi v Sloveniji in svetu. Naj omenim tri pravila uničenja. Ta svet je namreč moč uničiti na tri načine: s seksom, kockanjem in politiko. Seks je najbolj zabaven, kockanje najbolj vznemirljivo, politika najbolj zanesljia. Ne pozabite niti na osnovni zakon revolucije: ko pride revolucija, so stvari drugačne - ne boljše, samo drugačne.
fah-q
# 25.06.2016 ob 11:39
problem sonde je, da vidi le eno stran...ki dejansko je prisesana na državo...in sonda naivno misli, da to ni želja druge strani...pa je blo po 2004 jasno vidno zakaj se je šlo...še huje-na tej drugi strani je celo več takih, ki so bili člani kp, pa jim je sedaj to zmerljivka. dejansko pa obe strani jemljeta državo za plen, razlika je le, da je ena bolj spretna, pa še njim uhajajo reči iz rok. problem pa je enostavno zarad majhnosti trga. ko bomo meli večji del gospodarstva, ki služi z izvozom povezanega bo ta lahko postal tretji pol naše politike...do takrat mamo pa bitko med mrhovinarji, ki trosijo zlate besede okol, da jim folk naseda, dejansko so pa oboji pijavke, ki samo iščejo kako prit do korita. točno tak kučan je nujno potreben za obstoj naše desnice in točno tak jj je nujno potreben za levico...ker brez tega famoznega rivalstva (in javnega obdelovanja in s tem deljenja države) ne eni ne drugi ne bi imeli šans za vodit to državo, ker niso za nobeno rabo.

in zakaj raje podprem cerarja kot jj ko manjše zlo? ker zna povedat par stavkov brez cinizma in vzvišenosi in ocenjujem, da ma zato vsaj kompleksov in malce več reda in miru v glavi. in več od malo ni dosti.
sirus
# 25.06.2016 ob 10:37
Sonda

V SDS in SD gospodarski politiki ni nič desnega, desničarstvo in levičarstvo se pri nas določa na podlagi WWII.
Mimobeznik
# 25.06.2016 ob 09:47
Ta vlada še sindikatov ne more brzdat, kaj šele, da bi imela kako vizijo s to državo, razen da jo dodatno zadolži.
fooZar
# 25.06.2016 ob 17:04
Američani so te prišli prijazno podpret in obiskat. Bodi drzen pa razpiši referendum o odhodu iz najbolj zločinske organizacije na Svetu - NATO pakta.
Blebetač!!!

(vzdevek madam)
Sandalovina
# 25.06.2016 ob 16:47
G. Cerar bi lahko tudi sam upošteval lastne nasvete. Recimo, namesto, da podeljuje zaupanje kompromitiranim politikom (ga. Setnikar Cankar, ga. Makovec Brenčič, g. Mramor, g. Dragonja, ga Kopač Mrak, g.Korošec, , g. Jazbec, g. Gašperšič.....seznam je dolg ) bi pokazal drznost v spremembah in nahrbtnikarje odslovil.

Hipokrizija par excellence.
kolibri123
# 25.06.2016 ob 14:54
Dovolimo si biti drzni v novih spremembah, pravi Cerar.
To je zelo podobno sloganu Državne Založbe Slovenije - DZS - ki so ga naumili eni prvih tajkunov, ki so zajahali privatizacijsko grabljenje za lastne žepe: DZS- Drzni Znanilci Sprememb, so se poimenovali. Trdno založbo so spremenili v kramarsko prodajalno, z zastavljanjem njenega proemoženja iz državnih bank vlekli stotine milijonov in z njimi sebi in svojim botrom nabasali žepe, Petan, lastnik teh drznih sprememb, je kar dvakrat odkupil ničvredno doo za prodajo spominkov Janševega brata Rajka za nekaj realnih milijonov, ki jih je Rajko potem vlagal v konkretne nepremičnine v avstriji zase in za svojega brata Ivana Janeza. Poguglajte mladino.

Torej nam Cerar priporoča kar vsem, da uresničimo svoje drzne sanje, tako kot je že uspelo nekaterim. Dokler je še kje kaj.
severna zvezda
# 25.06.2016 ob 12:49
Novo jutro, nov dan.

Včeršnja proslava je bila zelo všečna, še posebej glasbeni del.

Kot vidim, včeraj na slavnostni seji spet ni bilo SDS oz. predsednika stranje - to ni prvič.
!! A JJ "hodi v DZ samo po plačo"? ...... Ker s takšnim odnosom do te institucije si je ne zasluži, pa kar koli si že mislimo o drž. zboru ..... Primer: ena od proslav na kakšni šoli, pa se eden od učiteljev samovoljno odloči, da ne bo šel v telovadnico na proslavo, ki so jo pripravili učenci. To ne bi šlo skozi .......
SamoRes
# 25.06.2016 ob 11:23
Prireditve po Sloveniji
V Ljubljani na Trgu republike bo nocoj proslava Za mojo Slovenijo, pod katero se je kot glavni organizator podpisalo Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve. Govorec bo predsednik SDS-a Janez Janša.

je še kak primer v Eu, da si nek bivši komunist napravi svoje veteransko društvo in potem dela paradržavne proslave in se na njih pojavlja kot glavni govornik?
Danes bo to simbolna osamosvojitev Slovenije od Janše, pospremimo ga v zgodovino.
Wagra
# 25.06.2016 ob 11:02
"Dovolimo si biti drzni v novih spremembah"

Novih? Spremembah? A?
Najbrž razpad EU.

"Brexit could be followed by Grexit, Departugal, Italeave, Czechout, Oustria, Finish, Slovakout, Latervia, Byegium. Only Remania will stay."

Verjamem, da bomo Slovenci drzni, za naše politike pa ne verjamem. Naj se s Putinom vse zmenijo drug mesec, pa morda lahko imamo že letos ali pa drugo leto referendum o izstopu Slovenije iz EU.
Heli0s
# 25.06.2016 ob 20:09
"Khadli so!" je rekel Erjavec, ki je bil v vseh vladah.
blizzard76
# 25.06.2016 ob 16:42
Cerar ob dnevu državnosti: "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah"

Pravljičar!
Dovolimo si to kar nam dovoli Bruselj in Washington, toliko o samostojnosti.
SamoRes
# 25.06.2016 ob 13:33
@Plavix
problem so posamezniki s slovensko zastavo, ki ji delajo sramoto in jo zlorabljajo za politične namene. Niso problem partizanski praporščaki, ki so delali temelje slovenske državnosti. Janševiki dajte že mir, utrujeni smo od vas ...
Kazalo