Slovenija
slice
Židan: Ne bo zamer, če ne pridemo v koalicijo
Prvi krog ustvarjanja nove koalicije, 25. julij 2014 ob 20:01 Prvak največje parlamentarne stranke SMC in najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar se je sešel z delegacijo SD-ja. Stranka je še neodločena o koalicijski ali opozicijski vlogi.
296
 • Cerar: Prvi krog pogovorov spodbuden
 • Kratek tečaj poslanskih znanj in veščin za nove poslance DZ-ja
  19
  25. julij 2014 ob 13:09 Le 26 poslancem prejšnje sestave državnega zbora se je uspelo ponovno prebiti v parlament.
  Ruski veterani slovenskim: Smo bratje po krvi in duši
  65
  25. julij 2014 ob 18:25 Zveza veteranov vojne za Slovenijo pod vodstvom Ladislava Lipiča je v Maribor povabila rusko veteransko združenje. To si pred 70. obletnico želi povezovanja, a je sporazum podpisalo le s Slovenci.
  Peterle: Zanima me, kaj želi mandatar s svojo ekipo narediti
  63
  25. julij 2014 ob 12:10 V stranki ne vidim enotne volje niti za vstop v vlado niti za delovanje v opoziciji, saj niti ni elementov za to, je povedal evropski poslanec iz vrst NSi-ja Lojze Peterle, ki meni, da je prav, da ...
  Joško Joras danes: Pisma v Bruselj in odškodnina od Mesića
  30
  25. julij 2014 ob 11:23 Mejno vprašanje že nekaj časa ni predmet vsakokratnih volitev, saj se je odločanje preselilo na arbitražno sodišče. Joško Joras zato živi bolj mirno: mediji ga ne iščejo in on ne išče njih.
  Cerar še upa na široko, "mavrično" koalicijo Prve pogovore o novi vladni koaliciji so s SMC-jem opravile štiri izmed petih povabljenih strank.
  648
  Hojs, VSO: Je Kučan izgubil spomin? Peinkiher in Kučan poskušata sistematično razvrednotiti slovensko osamosvojitev, pri čemer ju vodi lastna slaba vest, so prepričani v Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve.
  128
  Zmanjkuje denarja za pokojnine, 140 milijonov bodo primaknili iz proračuna Ob koncu leta bo zmanjkalo 140 milijonov za nemoteno izplačilo pokojnin, saj Kad ne more zagotoviti 190 milijonov od privatizacije.
  107
  Dopust je priložnost za vlomilce in tatove Daljšo odsotnost od doma lahko izkoristijo nepridipravi. Pred dopustom poskrbimo, da hiša ne izdaja dejstva, da so njeni stanovalci na dopustu, svetuje policija.
  2
  Novi poslanci se bodo prvič sešli 1. avgusta Ustanovna seja novega sklica državnega zbora bo 1. avgusta ob 10. uri, je zaukazal predsednik republike Borut Pahor.
  20
  Alenka Bratušek: Moje želje niso pomembne " Ni pomembno ali si Alenka Bratušek želi biti komisarka ali ne. Želela bi si, da to polno odgovornost prevzame nova vlada ," je po seji vlade povedala premierka, ki opravlja tekoče posle Alenka ...
  96
  Pikalo: Zmanjkalo je denarja za zasebnike v visokem šolstvu Vlada je ministrstvu za izobraževanje odvzela 10,6 milijona evrov. Pikalo opozarja, da ministrstvo brez denarja koncesij zasebnim zavodom ne more podaljševati. Odvzem
  95
  Pnevmatike je imel izrabljene do kovinskih žic Policisti so nekaj ur poostreno nadzirali tovorna vozila in avtobuse. Pri 51 pregledanih vozilih so ugotovili več kot 20 kršitev, trem so odvzeli registrske tablice.
  19
  Opozorila: Pritiski na sodstvo samo zato, ker so politiki obsojeni, nedopustni Raziskovalci Inštituta za kriminologijo so v javnem pismu opozorili, da je nedopustno, da slovenski politiki ocenjujejo pravno državo glede na to, ali so sami uspešni v sodnem postopku.
  100
  Slovenski WikiLeaks: Zaradi suma razkrivanja depeš mora Balažic na inšpektorat KPK je pristojen za preiskavo Omanovega "darila" Sloveniji. Nekdanjega veleposlanika Milana Balažica vabijo na inšpektorat za notranje zadeve, a ga podpirajo aktivni diplomati.
  81

  Izjava dneva
  link
  Lojze Peterle
  2
  25. julij 2014 ob 13:08 Jaz se ne bi izražal tako, kot stranke počnejo, katero ministrstvo mora pripadati enemu ali drugemu.
  Več novic ...
  Kazalo