Slovenija
slice
"Dajte Bogu, kar je božjega, in cesarju, kar je cesarjevega."
Pogovor s kardinalom Angelom Sodanom, nekdanjim državnim sekretarjem papeža Janeza Pavla II. o priznanju Slovenije, 27. junij 2016 ob 06:17 Slovenija je bila samostojna država komaj pet dni, ko je v Vatikanu položaj papeževega premierja prevzel kardinal Angelo Sodano, takrat 63-letni izurjeni diplomat Svetega sedeža.
86
Mineva 25 let od začetka desetdnevne vojne za samostojno Slovenijo
81
27. junij 2016 ob 08:15 Na današnji dan se je pred 25 leti začela desetdnevna vojna, s katero je Slovenija zavarovala svojo samostojnost.
Slovenija pred 25 leti razglasila svojo samostojnost
65
26. junij 2016 ob 07:55 Pred 25 leti je na Trgu republike v Ljubljani potekala osrednja državna proslava, na kateri je Slovenija slovesno razglasila svojo samostojnost.
"Biti Slovenec, imeti svojo domovino, je ena izmed prvih vrednot"
57
26. junij 2016 ob 06:48 "Slovenskemu človeku, slovenskim ljudem v povprečju primanjkuje narodne zavesti," ugotavlja sociolog in kulturni antropolog Igor Škamperle.
Tudi Slovenci po svetu prinesli pomemben delež slovenski osamosvojitvi
69
26. junij 2016 ob 14:40 V okviru tradicionalnega tabora Slovencev po svetu so akterji slovenske osamosvojitve poudarili vlogo Slovencev v zamejstvu in po svetu pri osamosvojitvi naše države pred 25 leti.
Cerar ob dnevu državnosti: "Dovolimo si biti drzni v novih spremembah" Slovenska skupščina je v skladu s plebiscitno odločitvijo 25. junija leta 1991 sprejela ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in deklaracijo o ...
170
Janša: Pogum Slovencev je takrat občudoval ves svet V Ljubljani je potekala proslava Za mojo Slovenijo v organizaciji Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve. Slavnostni govornik je bil Janez Janša.
356
Na vrhu Triglava, ko je zaplapolala slovenska trobojnica: "Tega ne moreš pozabiti" Slovenska zastava (brez grba) je, kot je znano, na vrhu Triglava zaplapolala že slaba dva tedna pred osamosvojitvijo - v strogi tajnosti in po kar nekaj izzivih.
49
Pahor: "Odločitev za sodelovanje je izključno v naših rokah" Lepota osamosvojitve je bila v tem, da je v ta proces vse ljudi vključevala, nikogar ni izključevala, je v svojem govoru na osrednji državni slovesnosti pred dnevom državnosti poudaril pomen ...
258
Peterle protestno odpovedal udeležbo na sobotni proslavi VSO-ja Evropski poslanec iz vrst NSi-ja in predsednik prve slovenske vlade Lojze Peterle je protestno odpovedal udeležbo na sobotni proslavi VSO-ja Za mojo Slovenijo, vzporedni državni proslavi.
187
Mednarodne podpore za osamosvojitev Slovenije ni bilo Še dan pred razglasitvijo neodvisnosti Slovenije si Evropa in Amerika prihodnosti brez Jugoslavije nista mogli predstavljati.
53
Pahor: Obstoj Evropske unije je za nas življenjskega pomena Predsednik vlade Miro Cerar spoštuje, a hkrati obžaluje odločitev britanskih volivcev in dodaja, da Evropska unija ostaja in mora obstati tudi brez Velike Britanije.
201
Začenjajo se najdaljše šolske počitnice Za večino od okoli 174.000 osnovnošolcev in 75.000 srednješolcev so se začele najdaljše počitnice v šolskem letu. V šolske klopi se bodo učenci vrnili v četrtek, 1. septembra.
2
Dnevnik danes v živo s Kongresnega trga Ob 25-letnici slovenske države na Televiziji Slovenija že nekaj mesecev pripravljajo različne programske vsebine, še posebej bogat in zanimiv program pa so pripravili danes.
3
Keber postal predsednik slovenskega Rdečega križa Med tremi kandidati za predsednika Rdečega križa Slovenije je bi izbran nekdanji zdravstveni minister Dušan Keber. Kebrov mandat bo trajal tri leta, do leta 2019.
39

Izjava dneva
link
Angelo Sodano
27. junij 2016 ob 06:34 Veste, ko mama rodi otroka, ne moremo predvideti, ali bo svetnik ali pa morilec. To je skrivnost svobode človekovega odločanja.
Več novic ...
Kazalo