Slovenija
slice
Uslužbenci Sove prekinili stavko
Pogajanja v teku, 22. oktober 2018 ob 13:43 Zaposleni na Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (Sova) so z današnjim dnem prekinili stavko, ki se je začela 30. novembra lani.
16
Rajko Knez bo novi predsednik ustavnega sodišča
22. oktober 2018 ob 15:21 Devet ustavnih sodnikov je iz svojih vrst na upravni seji za novega predsednika ustavnega sodišča izvolilo Rajka Kneza, ki bo mandat nastopil 19. decembra, dan po tem ko mandat ustavne sodnice ...
V snovanju nepremičninski davek: brez izjem, brez višje obdavčitve za več nepremičnin
183
22. oktober 2018 ob 07:53 Koalicija se bo predvidoma konec tedna usklajevala okoli predvidenega davka na nepremičnine. Finančno ministrstvo je objavilo tri različice stopenj.
Podjetja, ki z oglasi financirajo medije s sovražno vsebino, v veliki meri državna
282
22. oktober 2018 ob 06:53 Čeprav določeni mediji širijo sovražne vsebine, vključno z rasizmom in homofobijo, v njih oglase zakupujejo številna velika podjetja, ki so v veliki meri v državni lasti, pa tudi javni medijski zavod.
Država želi preverjati, kako se troši denar za socialne prispevke duhovnikov
117
21. oktober 2018 ob 14:21 V javni razpravi je osnutek sprememb zakona o verski svobodi, ki bi ministrstvu omogočil izvajanje nadzora nad porabo sredstev za plačilo socialnih prispevkov verskih uslužbencev oziroma duhovnikov.
Spolne zlorabe ne smejo biti tabutema “Zelo pomembno je, da se začne govoriti in s tem izpodbijati to tabutemo.
34
Pravi prostovoljec: gasilec, ki v šolo hodi s pozivnikom Urban Lečnik Spaić, 19-letni študent prava, je kot prostovoljni gasilec sodeloval že v več kot 30 intervencijah, kot gimnazijec pa je v šolo hodil s pozivnikom.
27
Finančno ministrstvo se odziva na kritiko Bruslja: Ukrepov ni treba vključiti takoj Na ministrstvu za finance poudarjajo, da je povsem običajno, da se tik po menjavi vlade v državi članici v proračunski načrt ne vključijo predvideni ukrepi.
37
Alem Maksuti pred lokalnimi volitvami: Politika kot oder za netalentirane V Sloveniji smo se približali konceptu predvolilnih kampanj zahodnih demokracij s strogimi praksami političnega marketinga, toda volitev ne odločajo družbena omrežja, pravi svetovalec za politično ...
9
Prve slovenske znamke Verigar prodajo tudi za 5.000 evrov Suženj, ki trga verige na poti v svobodo, je pomenljiv motiv na prvi slovenski znamki, ki je bila izdana po padcu Avstro-Ogrske. Država SHS (29. 10.
1
Nov način nadomeščanja povzročil slabo voljo med učitelji Nov način evidentiranja delovnega časa v osnovnih in srednjih šolah je predvsem med učitelji povzročil precej slabe volje. Zapleta se pri vprašanju, kako naj bodo nadomeščanja plačana.
36
Detektivi bodo v ponedeljek nudili brezplačne nasvete Slovenski detektivi bodo v ponedeljek od 10. do 14. ure nudili brezplačne nasvete v povezavi z izvajanjem detektivske dejavnosti. S tem bodo zaznamovali obletnico ustanovitve detektivske zbornice.
Občine: Zaradi prenizkih povprečnin varčujemo pri vzdrževanju cest Pogajanja vlade s sindikati javnega sektorja na eni in predstavniki združenj slovenskih občin glede povprečnin na drugi strani so tesno povezana.
39
Pahor in Ader si želita čimprejšnje izgradnje drugega tira Predsednik republike Borut Pahor in madžarski predsednik Janos Ader, ki je na dvodnevnem uradnem obisku v Sloveniji, sta poudarila, da so odnosi med državama odlični.
26
Sindikati: Ne pogajamo se z vlado, temveč s fiskalnim pravilom Vladni pogajalci in sindikalisti so se sešli na prvih pogajanjih o stavkovnih zahtevah sindikatov javnega sektorja.
45

Izjava dneva
link
Prebežniki iz Hondurasa
22. oktober 2018 ob 14:51 Smo ena skupina, en človek.
Več novic ...
Kazalo