Slovenija
slice
Begunce bi nastanili v Ljubljani, Mariboru, Postojni in na Debelem rtiču
Cerar se bo glede begunske krize posvetoval tudi z nevladniki, 28. avgust 2015 ob 14:29 Vlada se bo seznanila s poročilom o pripravljenosti Slovenije na trenutne podatke povečanih begunskih tokov, ki ga je pripravilo notranje ministrstvo.
213
Vlada bo na Pahorjevo željo proučila nepravilnosti na veleposlaništvih
21
28. avgust 2015 ob 08:58 Vlada bo na prošnjo predsednika Boruta Pahorja na svoji seji med drugim razpravljala, ali poročila o nadzoru na veleposlaništvih lahko kakor koli vplivajo na nova imenovanja veleposlanikov.
SDS predlaga obravnavo umrlih v povojnih pobojih po kazenskem postopku
28
28. avgust 2015 ob 14:52 Poslanci SDS-a so v parlamentarni postopek vložili novelo zakona o varstvu kulturne dediščine, v kateri je predlagana obravnava umrlih v povojnih pobojih po načelu kazenskega postopka.
Strateški forum Bled za mlade bo postregel s številnimi razpravami
1
28. avgust 2015 ob 11:47 Na Bledu se začenja Strateški forum za mlade, že petič zapored uvodno dejanje Strateškega foruma Bled, ki velja za največji dogodek slovenske zunanje politike.
Pozivi k ogrožanju življenj beguncev so "protipravno in moralno zavržno dejanje"
540
27. avgust 2015 ob 17:54 Na spletnih omrežjih se pojavlja vse več nestrpnega in sovražnega govora glede beguncev, zato se pojavljajo številna opozorila, da je treba proti tovrstnim izjavam nastopiti odločno.
Sindikati strnili vrste, pozivajo k podpori redefinicije minimalne plače Sindikati so pozvali k oddaji podpisov v podporo redefiniciji minimalne plače, s katero bi "odpravili 20-letno krivico".
68
Cerar in Milanović glede arbitraže "pojasnila vsak svoje stališče in se razšla" Premier Miro Cerar se je ob robu konference o Zahodnem Balkanu na Dunaju na kratko sešel s hrvaškim kolegom Zoranom Milanovićem. A stališč glede arbitražnega postopka nista zbližala.
18
Kriza v novinarstvu se nadaljuje - napovedujejo se nova odpuščanja Jeseni je pričakovati nova odpuščanja v novinarskih vrstah, samo na Delu načrtujejo zmanjšanje števila zaposlenih za 20, od teh naj bi odpustili ali upokojili osem novinarjev.
159
Razpis za štipendiranje deficitarnih poklicev bodo ponovili Ministrstvo bo razveljavilo razpis za deficitarne štipendije in objavilo novega, sporoča ministrica za delo Anja Kopač Mrak.
91
Vožnja v nasprotno smer ni le slovenska posebnost Število voženj v nasprotno smer v Sloveniji se je povečalo z uvedbo vinjet, ugotavlja Dars, ki pripravlja nekaj ukrepov za ozaveščanje in zmanjšanje tovrstne vožnje.
41
Podeljevanje štipendij po sistemu iger na srečo Ministrstvo za delo je zaradi težav pri prijavah na razpis za štipendije za deficitarne poklice napovedalo, da bo razpis razveljavilo, če bodo ugotovljene nepravilnosti.
61
Cerar: Pomagali bomo beguncem, a pomemben je tudi varnostni vidik Premier Miro Cerar je zatrdil, da je Slovenija pripravljena na morebitno večje število beguncev.
330
Osnovnošolce čaka 7.740 ur pouka, največ časa za slovenščino Sodeč po predmetniku, se slovenski osnovnošolci v šoli največ ukvarjajo s slovenščino, saj je imajo v urniku največ. Sledita ji matematika in pouk športa, v ospredje se prebija tudi tuji jezik.
59
Sodišče zavrnilo Pirc Musarjevo, ta se bo pritožila Delovno in socialno sodišče je v celoti zavrnilo zahtevek Nataše Pirc Musar za razveljavitev imenovanja Marka Fillija za generalnega direktorja ter za ugotovitev njenega mandata.
25
Naj se dan za spremembo začne samo z dobrimi novicami Številni države v razvoju povezujejo z revščino in lakoto, ravno takšen pogled pa se trudi spremeniti projekt Najboljše novice iz sveta, ki se osredotoča zgolj na pozitive novice iz omenjenih držav ...
48

Izjava dneva
link
Jože Gerbec
28. avgust 2015 ob 13:21 Če je res, da se kitajsko gospodarstvo ohlaja hitreje, kot smo mislili, in glede na to, da je drugo najmočnejše gospodarstvo na svetu, bi lahko v rdeče številke za sabo potegnilo tudi druga ...
Več novic ...
Kazalo