Slovenija
slice
Markeževa odstopila. Cerar: Ta primer je še posebej nesrečen.
Le pet dni na položaju, 1. april 2015 ob 20:10 Po petih dnevih je ministrica za izobraževanje Klavdija Markež odstopila zaradi očitkov, da naj bi bilo njeno magistrsko delo plagiat. Posle je prevzela v ponedeljek.
485
 • Prepisana več kot tretjina naloge
 • "Zaupanje javnosti v vlado je zaradi vseh teh zamenjav omajano"
  48
  1. april 2015 ob 20:56 "Bolj kot kandidatka to, da je stranka zdrsnila na tem banalnem olupku - to se mi zdi res od sile," je odstop šolske ministrice Klavdije Markež zaradi plagiatorstva za MMC komentiral analitik Igor ...
  Bo Markeževa lahko ostala med SMC-jevimi poslanci?
  85
  1. april 2015 ob 18:12 Če je ministrica za izobraževanje Klavdija Markež prepisovala, naj odstopi, so pozivali v SDS-u in ZL-ju. V SD-ju so pozvali, naj bo stranke "do svojih" najstrožje.
  Hitre zamenjave v Cerarjevi vladi. Pada že peti minister.
  79
  1. april 2015 ob 17:42 Vlada Mira Cerarja bo po sedmih mesecih in pol vladavine, kot kaže, ostala že brez svojega petega ministra, saj bo glede na razpoloženje med poslanci razrešen obrambni minister Janko Veber.
  Cerar pričakuje novega kandidata za ministra. DeSUS razrešitve Vebra ne bo podprl.
  138
  1. april 2015 ob 21:00 Medtem ko premier od SD-ja pričakuje novega kandidata za obrambnega ministra, predsedstvo SD-ja Vebra brani in Cerarju vrača z novimi obtožbami. O članstvu v koaliciji se izreka dvoumno.
  Se dober prodajalec rodi ali izšola? Vlada bo na seji v četrtek odločala o odpravi izobrazbenih pogojev za opravljanje trgovskega poklica.
  36
  Nadškof Cvikl: Upam, da bomo iz te preizkušnje izšli prečiščeni Le dva tedna po podpisu dogovora in poravnave med mariborsko nadškofijo in bankami upnicami je papež Frančišek za novega mariborskega nadškofa imenoval jezuita, patra magistra Alojzija Cvikla, ...
  138
  Cerar poslal predlog za razrešitev Vebra v DZ. Veber: Moja vest je čista. Premier Miro Cerar je v DZ vložil predlog za razrešitev obrambnega ministra Janka Vebra, ki ga očitno podpirajo le še poslanci njegove stranke SD.
  320
  "Veberkom" in koalicija: kdo bo po velikonočnih praznikih ostal? Hišna sogovornika in poznavalca, Tanja Starič in Boštjan Veselič, sta pri enem vprašanju enotna: odhod v opozicijo bi SD oslabil, razlog pa tiči predvsem v opozicijski konkurenci, ki sliši na ime ...
  29
  Noveli zakona o Banki Slovenije in o organizaciji izobraževanja nista primerni DZ se je seznanil s predlogoma novel zakonov o Banki Slovenije in šolstvu, ki ju je podal SDS. Odločili so, da nista primerni za obravnavo.
  33
  Ilešič dobil podporo poslancev za sodnika Sodišča EU-ja Poslanci so na tajnem glasovanju z 52 glasovi za in dvema proti potrdili kandidaturo Marka Ilešiča za sodnika Sodišča Evropske unije.
  7
  Fank: Ostajam zvest svojim načelom in ne vidim razlogov, da bi jih spreminjal "Pričakovanja javnosti glede neodvisnega dela policije bom zagotovo upravičil. Pritiski se sicer lahko pojavijo, vendar bo ostalo pri neprimernem poskusu," je v MMC-jevem klepetu zatrdil novi vodja ...
  16
  Janša: Cerar bi moral na predlog Vebrove razrešitve vezati zaupnico Predsednik SDS-a Janez Janša meni, da bi moral premier Miro Cerar, če koalicija ni enotna, na predlog za razrešitev Vebra vezati tudi glasovanje o zaupnici. SDS Vebra najverjetneje ne bo podprl.
  128
  Mors kupuje robotske letalnike za okoli 1,6 milijona evrov Ministrstvo za obrambo kupuje robotske letalnike razreda mini. V prihodnjih treh letih bodo kupili do štiri komplete, prvega, vrednega približno 400.000 evrov, pa predvidoma v letu 2016.
  57
  Mozetič: Izčrpali smo vse vire, edina rešitev je sprememba ustave Ustavni sodniki so lani sprejeli 70 odločb in rešili 15 odstotkov zadev manj kot leto prej, a to zato, ker so imeli v obravnavi več zahtevnih zadev.
  52

  Oglasno sporočilo
  link
  Zakaj bi vozili slabši avto, če pa lahko Škodo?
  29. marec 2015 ob 10:42 Obstaja več razlogov za nakup Škode, zdaj tudi cena – poiščite pod 'easy'! Poznate tisto, da vse dobre stvari redijo, so nemoralne ali so pa vsaj predrage?
  Več novic ...
  Izjava dneva
  link
  Nadškof Alojzij Cvikl
  3
  1. april 2015 ob 12:28 To krizo jaz imenujem križev pot, za katerega vemo, da gre skozi postaje, ki so težke, gre skozi preizkušnje, ampak na koncu ni konec, ampak je začetek nečesa novega.
  Več novic ...
  Kazalo