Slovenija
slice
Glede fiskalnega pravila odprtih še nekaj vprašanj, a postopek se nadaljuje
Fiskalnega pravila ne podpirajo vse stranke, 26. maj 2015 ob 12:42 Po srečanju s finančnim ministrom Mramorjem so se v petih strankah zavezali naporom za nadaljevanje postopka sprejemanja izvedbenega zakona o fiskalnem pravilu.
58
 • Na usklajevanju ni SDS-a in ZL-ja
 • Ministrstvo za obrambo s prodajo orožja zaslužilo dva milijona evrov
  13
  26. maj 2015 ob 19:26 Na javni dražbi ministrstva je bilo odprodanih 23.579 kosov orožja, ki je bilo razdeljeno na osem sklopov.
  Dermol odletel iz Teša in mehko pristal na podžupanskem mestu v Velenju
  29
  26. maj 2015 ob 15:51 Novi poklicni podžupan občine Velenje bo s 1. junijem postal nekdanji direktor Teša Peter Dermol, je na seji sklenil velenjski mestni svet. Kontič je na začetku današnje seje velenjske svetnice in ...
  Bolonjski diplomanti se vedno težje zaposlujejo
  80
  25. maj 2015 ob 19:42 Strokovni posvet ob desetletnici bolonjske reforme, organiziral ga je ljubljanski ŠOU, je pokazal, da je reforma prinesla številne novosti in koristi, pa tudi pomanjkljivosti in težave.
  Generalni državni tožilec Fišer: "Na tožilstvu moramo z dobrim delom nadaljevati"
  77
  25. maj 2015 ob 17:21 Generalni državni tožilec Zvonko Fišer sprejema in spoštuje odločitev Državnotožilskega sveta, da kljub ugotovljenim kršitvam pri imenovanju Boštjana Škrleca ne bo predlagal Fišerjeve razrešitve.
  Naslednja generacija: Mladi potrebujejo borca za pravice prekarcev "Od 40 do 50 odstotkov prekarcev med mladimi ne moremo sprejeti kot dejstvo, to je nesprejemljivo," je dejal Blaž Kosovel.
  37
  Stavke zdravnikov ne podpira skoraj pol vprašanih, več kot pol jih je za dvig minimalne plače Napovedano celodnevno stavko zdravnikov podpira 28 odstotkov vprašanih v anketi Dela, novo ureditev mreže nujne medicinske pomoči pa jih podpira četrtina.
  53
  Novelirana medijska zakonodaja bo regulirala sovražni govor Kulturno ministrstvo je pripravilo osnutek novele zakona o medijih, ki med drugim predvideva regulacijo sovražnega govora in določa rok za vložitev zahteve za popravek.
  44
  Programski svetniki podprli nove zaposlitve na RTV Slovenija Programski svet RTVS je soglašal z načrtom zaposlovanja v obdobju maj-avgust letos, ki ga je predlagalo vodstvo zavoda ter vključuje zaposlitev 20 stalnih honorarnih sodelavcev in 11 zaposlitev, ki ...
  13
  Skupina Italijanov, domnevno neofašistov, uničila napis Tito Na hribu Kokoš blizu Lokve pri Divači so vandali v četrtek popolnoma uničili napis Tito. A jih je ujel revirni lovec in jih sedem izročil policistom.
  859
  Anketa: Vlada maja popravila vtis, med strankami prvi SDS Vladi je od aprila podpora zrasla za dobrih pet odstotnih točk in zdaj uživa podporo 28,7 odstotka volivcev.
  35
  Kristjani z binkoštnim praznikom končujejo velikonočni čas Z binkoštmi se za večino kristjanov končuje velikonočni čas, ko se spominjajo prihoda Svetega Duha in ustanovitve Cerkve. Na binkošti se verniki spominjajo prihoda Svetega Duha, ki je po Svetem ...
  17
  Upokojencev že več kot 612.000 Aprila je število upokojencev znašalo 612.041. Največ, 431.745, je bilo prejemnikov starostnih pokojnin. Povprečna bruto starostna pokojnina je znašala 683 evrov.
  91
  Novakova: Če ne vlada, bomo zdravstveno reformo predložili sami NSi bo v prihodnjih mesecih vložil zakonodajne predloge, med drugim za popravek razmerja med neto in bruto plačami, za manjše obremenitve malih in mikro podjetij ter o zdravstveni reformi.
  54
  Mežnarjeva: Kršitev ni bila takšna, da bi zahtevala razrešitev Fišerja Alenka Mežnar, predsednica Državnotožilskega sveta, je pojasnila, da so v postopku proti prvemu tožilcu Zvonku Fišerju odkrili iste nepravilnosti kot sodišče, a to ni dovolj za razrešitev.
  127

  Izjava dneva
  link
  Rupert Gole
  26. maj 2015 ob 13:22 Vizija, pogum in denar.
  Več novic ...
  Kazalo