Slovenija
slice
Sprejemni in namestitveni centri za begunce so v pripravljenosti
Slovenija se zavzema za skupen pristop EU-ja, 13. oktober 2015 ob 15:04 Vsi sprejemni centri trenutno vzdržujejo stanje pripravljenosti, v njih pa opravljajo dela za izboljšanje bivalnih razmer. Ni izključeno, da ne bo beguncev pot znova vodila prek Slovenije.
23
Pahor senatu KPK-ja: S strokovnim delom krepite zaupanje v delovanje komisije
18
13. oktober 2015 ob 15:28 Predsednik države Borut Pahor je senat KPK-ja pozval, naj s strokovnim delom krepi zaupanje v delovanje komisije. S tem se je odzval na javno pismo iz KPK-ja.
"Uvrstitev Slovenije na lestvicah je blamaža"
141
13. oktober 2015 ob 20:20 Izredna seja DZ-ja je bila posvečena uvrstitvam Slovenije na mednarodnih lestvicah, ki merijo spoštovanje človekovih pravic, učinkovitost pravne države in ekonomskega sistema.
Primer DUTB: Bojazen pred lobiji in političnimi pritiski
56
13. oktober 2015 ob 18:19 Državni sekretar Metod Dragonja zagotavlja, da ni podlegel pritiskom Save oziroma starega bančnega znanca Mateja Narata. Opozicija od vlade zahteva pojasnila.
Pahor in Oman odkrila spominsko tablo Demosu
4
13. oktober 2015 ob 19:10 Predsednik Borut Pahor in član prvega demokratično izvoljenega predsedstva Ivan Oman sta v centru biotehnike in turizma Grm Novo mesto odkrila spominsko tablo v spomin na sestanek voditeljev Demosa.
Televizija NOVATV24 bo novičarska in po besedah odgovornih v službi resnice Novi spletni medij Nova24TV.si bo zaživel v četrtek, televizija NOVATV24 pa predvidoma decembra. "Želimo prikazati stvari, kot so, ne kot nekdo drug reče," sporočajo odgovorni. Družbi NovaTV24.si, d.
271
Do krajših sodnih postopkov tudi s priznanjem krivde V kazenskih postopkih se vse večkrat zgodi, da obdolženi priznajo krivdo. S tem se izognejo sodnemu postopku, katerega izid je negotov, poleg tega pa dobijo milejšo kazen.
15
Nyberg Cerarju: Smrdi po korupciji. Cerar: To je nekoliko nespodobno. Razrešeni direktor DUTB-ja je v javnem pismu premierju Cerarju izrazil sum, da je v primeru Sava prevladala korupcija in da je vlada ravnala v interesu Savinega vodstva.
391
Sedlar: Omejen mi je bil dostop do podatkov. Štefanec: Dostop sem omejil vsem. Na KPK-ju so pojasnili, da je predsednik komisije Boris Štefanec dostop do določenih podatkov omejil vsem članom senata, ne zgolj Štefanečevi namestnici Almi Sedlar.
42
Vlada pridobiva podporo, SMC ostaja najbolj priljubljen Vlado Mira Cerarja ob prvi obletnici delovanja podpira skoraj 24 odstotkov anketirancev, ne podpira je dobrih 42 odstotkov. Med političnimi strankami ostaja na vodilnem mestu SMC pred SDS-om.
171
Petrol posel v nasprotju s pravili dodelil samemu sebi, ministrstvo pa nepravilnosti ni "videlo" Petrol se je leta 2011 lotil projekta vgradnje do okolja prijazne zunanje razsvetljave na bencinskih servisih in zanj pridobil tudi evropska in slovenska proračunska sredstva.
38
Na ESS-ju malce popuščanja, a ne kaže na hiter dogovor Predstavniki vlade in sindikatov javnega sektorja so še vedno vsaksebi glede varčevanja.
2
Vlada želi poenostaviti uradniški sistem, sindikati hočejo umik zakona Sindikati državne uprave zahtevajo umik predloga zakona o javnih uslužbencih, ki bi v nekaterih delih uradnike približal statusu zasebnega sektorja. Vladni predlog zakona o javnih uslužbencih je v ...
3
Odbori načeloma zadovoljni s predlogi proračunov, a pripombe ostajajo V tednu, ki je za nami, so odbori DZ-ja preučili predloge proračuna za pristojne resorje.
4
Na vseslovenskem srečanju kmetov pozivi k mirnemu protestu Na 12. vseslovenskem srečanju kmetov se je kljub dežju zbralo več sto ljudi, srečanje pa je minilo tudi v znamenju poziva k udeležbi na mirnem protestnem shodu kmetov prihodnjo soboto. Že drugič v ...
34

Izjava dneva
link
Miha Turšič
1
13. oktober 2015 ob 13:10 Sporen je zgolj odnos ministrstva do našega delovanja, ker zavračajo dialog, manipulirajo, proizvajajo probeleme ... kar se odraža tudi v zadnjih dveh tednih tekom stavke.
Več novic ...
Kazalo