Slovenija
slice
Avstrijci negodujejo zaradi Kaiserjevega "raporta" Erjavcu
Za popoldne napovedano srečanje obeh politikov, 21. februar 2017 ob 19:38 Slovenski zunanji minister in koroški deželni glavar podpirata prizadevanja za priznanje kulturne in jezikovne raznolikosti na avstrijskem Koroškem, ki izhajajo iz zgodovinske prisotnosti Slovencev ...
52
Pahor na kosilu s hrvaško kolegico Grabar-Kitarovićevo
34
21. februar 2017 ob 18:17 Borut Pahor in Kolinda Grabar-Kitarović sta se danes srečala na neformalnem delovnem kosilu v okviru dogovorjenega rednega dialoga, namenjenega aktualnim dvostranskim in mednarodnim vprašanjem.
Sindikalist Zavarovalnice Triglav zaradi vprašanj v spletni anketi ob službo
37
21. februar 2017 ob 07:52 Spletna anketa, ki jo je vodstvo sindikata Zavarovalnice Triglav naslovilo na svoje člane in druge zaposlene, je poskrbela za hladno prho za sindikat.
Učbeniški sklad bo za prvošolčke brezplačen
12
21. februar 2017 ob 14:18 Ministrstvo za izobraževanje je pripravilo nov model vzdrževanja učbeniških skladov, s katerim želijo po besedah ministrice Maje Makovec Brenčič zagotoviti njihov dolgoročni razvoj in kakovost.
Botrstvo: Oče ga zaradi bolezni ne more niti nositi v naročju
5
21. februar 2017 ob 11:27 Živahni dvoletnik Nikolaj živi s trajno invalidnim očetom, ki je prav v času njegovega rojstva doživel hudo srčno kap. Denarja jima zmanjkuje že za doplačila vseh zdravil, za prehrano, plenice itd.
Že bolj pomirjujoči toni: "Slovenščina na Koroškem je in bo" Zaplet glede spreminjanja koroške deželne ustave, ki bi kot deželni jezik vpeljal zgolj nemščino, se lahko reši brez večjih težav, so optimistični udeleženci sestanka v Ljubljani.
38
US: Kljub krščanskemu izvoru slovenski verski prazniki ne diskriminirajo Ustavno sodišče (US) je zavrnilo pobudo za oceno ustavnosti 2. člena zakona o praznikih, ker naj bi diskriminiral druge verske skupnosti. Pobudo je podal pripadnik islamske verske skupnosti in ...
163
Anketa: Javnost naklonjena uvedbi obveznega vojaškega roka Skoraj tri petine vprašanih (57 odstotkov) v anketi Dela je naklonjenih ponovni uvedbi služenja obveznega vojaškega roka. Tej ideji pa nasprotuje dobra četrtina anketirancev.
422
Ponovljeni razpis za generalnega direktorja RTV-ja v objavo v petek Programski svet Radiotelevizije Slovenija je na današnji seji le z enim glasom proti potrdil besedilo ponovljenega razpisa za novega generalnega direktorja zavoda, ki ga bo objavil v petek.
10
Za slabo polovico šolarjev so se začele zimske počitnice Za slovenske osnovnošolce in dijake iz jugovzhodne Slovenije ter koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije so se začele enotedenske šolske zimske počitnice.
3
Vox populi: vrnitev SLS-a, SDS še naprej prvi Po raziskavi Vox populi, bi SDS, če bi bile volitve ta konec tedna, v DZ-ju dobil 22 sedežev pred 17 SMC-jevimi. Najpriljubljenejši politik v državi je še naprej Borut Pahor, predsednik republike.
126
Francoski princ Burbonski želi, da njegovi predniki ostanejo pokopani na Kostanjevici Francoski princ Ludvik Alfonz Burbonski je obiskal grobnico Burbonov v frančiškanskem samostanu na Kostanjevici, kjer je pokopan zadnji francoski kralj Karel X. I zrazil je željo, da njegovi ...
48
70 let, odkar je Gorica pripadla Italiji in se je začela gradnja Nove Gorice 10. februarja je minilo 70 let od podpisa Pariške mirovne pogodbe med Italijo in Jugoslavijo, po kateri je severnoprimorsko središče, Gorica z zaledjem, pripadlo Italiji.
81
Koroški deželni glavar: Besedilo ustave je kompromis, brez katerega ni omembe slovenske manjšine Koroški deželni glavar Peter Kaiser je v prvem odzivu na zaplete z določili glede deželnega jezika v osnutku nove deželne ustave pokazal odprtost na pogovore.
43
Erjavec še četrtič zaporedoma predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je še četrtič zaporedoma izvoljen za predsednika stranke DeSUS, ki jo vodi od leta 2005. Podpredsednik ostaja Tomaž Gantar.
133

Izjava dneva
link
Ivo Svetina
21. februar 2017 ob 14:25 Jezik se je rodil iz človekove želje, celo nuje, da poimenuje svet, v katerega se je rodil.
Več novic ...
Kazalo