Slovenija
slice
Erjavec ni ukrepal proti veleposlanici, ki je zaposlila hčer njegove vodje kabineta
Minister Karl Erjavec je z ekipo zgodbo goljufive veleposlanice nezakonito prikrival javnosti in policiji, 28. julij 2015 ob 11:51 Minister Karl Erjavec je zavestno opustil ovadbo Veronike Stabej za nepravilnosti, ki jih je odkril nadzor veleposlaništva v Parizu.
49
Slovenska politika skuša določiti novega arbitra
95
28. julij 2015 ob 12:14 Slovenska politika pri premieru Miru Cerarju usklajuje, kdo bo novi slovenski član arbitražnega sodišča.
Veleposlanici v Parizu skrajšali mandat, nepravilnosti preiskuje tudi policija
196
27. julij 2015 ob 18:08 Policija je potrdila, da preiskuje domnevne nepravilnosti pri poslovanju veleposlaništva v Parizu. Nadzor je že novembra pokazal finančne zlorabe in poneverbe.
Novega slovenskega arbitra bo, kot kaže, predlagala le koalicija, morda tudi NSi
135
27. julij 2015 ob 16:56 Parlamentarne stranke naj bi do poznega popoldneva posredovale predloge kandidatov za novega člana slovenskega člana arbitražnega sodišča.
Erjavec kljub aferi s prisluškovanjem ostaja minister
148
27. julij 2015 ob 21:22 Zunanji minister in prvak DeSUS-a Karl Erjavec se je po pogovoru s premierjem Mirom Cerarjem odločil, da ostaja na mestu zunanjega ministra. Cerarja je po Erjavčevih besedah v pogovoru najbolj ...
Ima tudi slovenska stran adute v arbitražni aferi? Da tudi slovenska stran ni praznih rok glede informacij o hrvaškem arbitru in pogovorih s svojo državo, bi lahko dokazovala izjava Branka Grimsa, ki delo slovenskih obveščevalnih služb hvali.
91
Medvedjev in Cerar: Končanje sankcij proti Rusiji je v interesu vseh Miro Cerar in Dmitrij Medvedjev sta poudarila, da so sankcije, ki jih je proti Rusiji uvedla Evropska unija, prizadela obe državi, in se strinjala, da je končanje sankcij v interesu vseh.
261
Sviz zaradi prodaje diplomskega dela zahteva ukrepe, ŠOS sistemske rešitve V Svizu pričakujejo, da bosta Ekonomsko-poslovna fakulteta in vodstvo Univerze v Mariboru ustrezno sankcionirala prejšnji teden razkrito prodajo diplomskega dela študentke. Sindikat vzgoje, ...
19
Začetek vpisa v visokošolske zavode Za 11.660 kandidatov, ki so bili v prvem prijavnem roku sprejeti v prvi letnik študija, se na visokošolskih zavodih začenja vpis, ki se bo končal 14. avgusta.
Medvedjev ob Ruski kapelici: "Žalostni spomenik nesmiselnosti vojne" Ob Ruski kapelici pod Vršičem se spominjajo umrlih ruskih vojnih ujetnikov, ki so gradili prelaz čez Vršič. Kot najvišji ruski gost do zdaj je prišel tudi predsednik vlade Dmitrij Medvedjev.
170
Erjavec o odstopu: "Vse opcije so odprte" Karl Erjavec se je po izbruhu prisluškovalne afere končno vrnil v domovino in ni izključil možnosti odstopa, saj je ob robu slovesnosti pri Ruski kapelici dejal, da so "vse opcije odprte".
170
Sedlarjeva: Supervizor je ugasnil, ker sta si "dva šerifa kazala mišice" Aplikacija je ugasnila zaradi spora med predsednikom KPK-ja Borisom Štefanecem in avtorjem Supervizorja Primožem Brataničem, je v svojem blogu zapisala podpredsednica KPK-ja Sedlarjeva.
32
Episcenter: Stranki SMC in SDS sta izenačeni V eni izmed javnomnenjskih anket še vedno vodi opozicijska stranka SDS, v drugi pa sta stranki SMC in SDS glede podpore izenačeni. Najbolj priljubljen politik je še vedno Borut Pahor.
58
Odbor DZ-ja je odločil, naj vlada imenuje novega arbitra sama Odbor za zunanjo politiko je sprejel sklep, v katerem vladi priporoča, da v najkrajšem mogočem času predlaga novega slovenskega arbitra. DZ o kandidatu tako ne bo glasoval.
128
Dekan Logožar, ki je prodal diplomo svoje študentke, in prorektor Oplotnik pozvana k odstopu Visokošolski sindikat Slovenije od dekana Logožarja in prorektorja Oplotnika zaradi javno potrjene vpletenosti v sporno prodajo diplomskega dela Darsu pričakuje odstop z vseh funkcij.
32

Izjava dneva
link
Zoran Milanović
8
27. julij 2015 ob 12:58 Lahko in bo.
Več novic ...
Kazalo