Slovenija
slice
Vraničar Ermanova ima podporo koalicije. Opozicija nad njo ni navdušena.
Dozdajšnji državni sekretarki se obeta podpora državnega zbora, 25. avgust 2016 ob 18:21 Miro Cerar za ministrico za finance pričakovano predlaga državno sekretarko na ministrstvu Matejo Vraničar Erman, strokovnjakinjo, ki jo podpirajo tudi koalicijski partnerji.
46
Slovenski vojaški inštruktorji v Irak septembra
31
25. avgust 2016 ob 17:50 Slovenski vojaški inštruktorji bodo v Irak odšli predvidoma v prvi polovici septembra. Urili bodo kurdske borce, ki se bojujejo proti džihadistom Islamske države.
GPU: Izvor orožja izolskega morilca velja iskati drugje, ne na policiji
123
25. avgust 2016 ob 18:16 Morilec je bil nekdanji sodelavec Udbe, orožje pa bi lahko dobil iz tajnega fonda SDV-ja, je zatrdil Branko Grims. Generalna policijska uprava bo pojasnilo ponudila po končani preiskavi. Umora
Nepregledna površnost ministrstva uporabnikom podražila javni linijski promet
44
25. avgust 2016 ob 16:52 Računsko sodišče je pregledalo učinkovitost poslovanja ministrstva za infrastrukturo in prostor v obdobju od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2014 in ugotovilo kopico nepravilnosti in pomanjkljivosti.
Varnost otrok v prometu: ključna je vzgoja v avtomobilu pri starših
7
25. avgust 2016 ob 14:09 Zavod Varna pot bo tudi letos organiziral preventivne delavnice, s katerimi bodo otroke in starše izobraževali o varnosti v prometu.
Furs tovornjakarjem in voznikom avtobusov izdal za 472.000 evrov glob Finančna uprava je julija opravila 345 nadzorov prevoznikov in odkrila 407 kršitev, zanje pa je bilo izrečenih 326 glob v skupnem znesku 472.375 evrov, so sporočili. Nadzor je bil še posebej ...
9
Dars bo s paneli radovednežem zastiral pogled na nesreče Dars je nabavil zaščitne panele, s katerimi bo ob prometni nesreči na avtocesti onemogočal poglede radovednežev na posledice nesreče.
55
Cerar: Težav, ki so se nakopičile v zdravstvu, ne moremo rešiti v letu ali dveh Vlada zelo konkretno dela z zdravstvom, a toliko težav, ki so se nakopičile skozi leta in leta slabih praks, ne more v letu ali dveh rešiti nihče, je v pogovoru za Odmeve dejal predsednik vlade Miro ...
83
Mateja Vraničar Erman je kandidatka za finančno ministrico Predsednik vlade Miro Cerar je v pogovoru za Odmeve potrdil, da bo kot kandidatko za ministrico za finance predlagal dozdajšnjo državno sekretarko Matejo Vraničar Erman.
53
Ljubljanski ŠOU svoj hostel prodal njegovemu direktorju Ljubljanska študentska organizacija je ustanoviteljski delež v Zavodu ŠOUhostel prodala podjetju TJs, ki ga zastopata direktor Mitja Jus ter prokurist in lastnik Tomaž Juvan, sicer tudi direktor ...
26
Začenja se dobrodelna akcija Za srce Afrike, ki lajša življenje 250.000 ljudem Slovenska karitas začenja zbirati sredstva v 11. dobrodelni akciji Za srce Afrike, ki jih namenja razvojnim in humanitarnim projektom na področju zdravstva, šolstva ter oskrbe z vodo in hrano.
26
Jesenski rok mature: prijavljenih več kot 5.000 kandidatov Na srednjih šolah se s pisnim izpitom iz maternega jezika začenja jesenski izpitni rok splošne in poklicne mature - splošno bo opravljalo 2.113 kandidatov, poklicno pa 3.022.
19
Umrl je Mito Trefalt, veliko ime RTV Slovenija V 77. letu starosti je umrl Mito Trefalt, ki je s svojim voditeljskim in uredniškim delom pomembno zaznamoval RTV Slovenija, zlasti njen razvedrilni program.
99
Motiv napadalca, ki je ubil svojega zdravnika, naj bi bila dolga čakalna vrsta Dan po dogodku v izolski bolnišnici, kjer je napadalec med strelskim pohodom ubil zdravnika in policista , ostajajo zaposleni pretreseni.
515
Cerar želi, da Klemenčič Sovo še naprej čisti klientelizma in nepotizma Vodja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije Zoran Klemenčič se je sešel z Mirom Cerarjem in mu pojasnil očitke iz anonimke o razmerah na agenciji.
48

Izjava dneva
link
Srečko Katanec
6
25. avgust 2016 ob 13:43 Začenjamo nov cikel. Upam, da bomo začeli bolje kot prejšnjega, predvsem glede točk. Prejšnji konec tedna mi je dal nekaj veselja. V smislu zabijanja golov, dinamike naših igralcev.
Več novic ...
Kazalo