Slovenija
slice
Ravnatelj Merc: Mladost ima "temno zarjo". A z delovnimi navadami ne bo prav težko.
Klepetali ste z ravnateljem Dušanom Mercem, 1. september 2014 ob 11:00 Ob začetku novega šolskega leta smo v spletni klepetalnici gostili ravnatelja ljubljanske OŠ Prule, Dušana Merca, ki je na področju šolstva vedno hvaležen sogovornik.
35
 • Na MMC-ju je prvi šolski dan posvečen izobraževanju
 • Pravnomočno - MOL bo moral Tritonisu vrniti 1,7 milijona
  56
  1. september 2014 ob 20:33 Višje sodišče je potrdilo, da so na ljubljanski občini podjetju Tritonis prodali zemljišča, ki so bila obremenjena in so jih uporabljala tudi druga podjetja. Tritonis toži še za štiri milijone.
  Slovenske občine vse bolj zadolžene – 400 evrov dolga na prebivalca
  42
  1. september 2014 ob 22:25 V povprečju je vsak občan v Sloveniji zadolžen za okoli 410 evrov, kar je skorajda dvakrat več kot leta 2008.
  "Samo z zaupanjem lahko zgradimo močan in varen svet"
  32
  1. september 2014 ob 17:21 " Države se morajo nenehno prilagajati in spreminjati, medsebojna razmerja moči in odnosi med globalnimi akterji pa so se obrnili na glavo ," je ob odprtju blejskega strateškega foruma dejal Milan ...
  Parafa koalicijskega sporazuma v sredo
  7
  1. september 2014 ob 16:34 Skorajšnje vladne partnerice SMC, DeSUS in SD bodo besedilo koalicijskega sporazuma parafirale v sredo dopoldne, je danes potrdil prvak DeSUS-a Karl Erjavec.
  Lukič ostaja v ZSSS-ju do konca leta Izvršni sekretar Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Goran Lukič kljub drugačnim napovedim z današnjim dnem ne zapušča zveze, temveč bo delo opravljal do 1. januarja 2015.
  16
  Botrstvo: CR7 in vaši prispevki so omogočili letovanje 35 otrokom Konec julija je bil v okviru projekta Botrstvo za 9.000 evrov prodan dres s podpisom Cristiana Ronalda.
  2
  V pričakovanju imen 12. vlade Koalicijski trojček SMC, DeSUS, Socialni demokrati naj bi ta teden predvidoma končal pogovore o delitvi resorjev v dvanajsti slovenski vladi.
  14
  Anketa: Koalicija uživa visoko podporo, toda ne med mladimi Nastajajoča koalicija ima še pred podpisom sporazuma razmeroma visoko podporo, saj jo podpira 56 odstotkov anketirancev.
  61
  V 35 letih je v svet učenja popeljala na stotine prvošolčkov "Se spomnim, kako smo dolga leta kontrolne naloge pisali na indigopapir in jih potem kopirali v šoli, in kako me je včasih roka bolela od pritiskanja. Še prej pa nismo imeli niti tega, samo tablo in ...
  6
  Za nadomestilo se je odločilo 34 nekdanjih poslancev Od 64 poslancev, ki so morali s prvim avgustom zapustiti poslanske klopi, se jih je 34 odločilo, da zaprosijo za nadomestilo. V dozdajšnjih državnozborskih mandatih je to najmanj zahtevkov.
  21
  Reportaža iz hospica: Življenje je skrivnostno in takšno ostane vse do konca "Tole si poglejta," z dvoumnim nasmeškom reče starejši možakar in iz denarnice potegne majhno plastično ovojnico ter jo poda sogovornici.
  46
  Kdo bo prvi poklical Junckerja in mu sporočil, da smo v Ligi prvakov? "Če bo Fajonova komisarka, hoče DeSUS ministrstvo več, drugače se pa ne gre vlade," je bil eden izmed odzivov v slovenski tvitosferi na petkov pogovor Mira Cerarja z Jean-Claudom Junckerjem.
  31
  Cerar se je znova pogovarjal z Junckerjem - in mu dal proste roke pri izbiri Miro Cerar se je vnovič pogovarjal z Jean-Claudom Junckerjem o komisarju in znova poudaril svoje preference. Karl Erjavec medtem ob morebitni potrditvi Fajonove zahteva nov razrez ministrstev.
  100
  Rekordno število prvošolčkov. V srednjih šolah znova programi za gozdarje. Na področju osnovnega šolstva ni sprememb, le nadaljevati je treba uvajanje tujega jezika v 2. razred. Novost je, da staršem ni treba oddajati vlog za uveljavljanje subvencije za malice in kosila.
  61

  Izjava dneva
  link
  Dušan Merc
  1
  1. september 2014 ob 13:29 Podobna ljubezenskemu razmerju na novo - čim manj moraš pričakovati, da bi lahko potem bil presenečen. Ker sem star, vem, da presenečenj ne bo. Razmerje ne bo prineslo nič presenetljivega.
  Več novic ...
  Kazalo