Slovenija
slice
Foto: V dežju 100 ljudi, tudi politiki, protestiralo proti TTIP-ju
Kampanja v Sloveniji poteka že od konca lanskega leta, 18. april 2015 ob 13:51 V Koaliciji proti tajnim sporazumom so na protestu v Ljubljani izrazili svoje nasprotovanje sporazumom TTIP, Ceta in Tisa ter pozvali k njihovi ustavitvi, saj da gre za kovanje dobičkov na račun ...
304
Slovenski skavti in skavtinje že 25 let živijo obljubo Bogu in domovini
30
18. april 2015 ob 18:36 "Bodi pripravljen – vedno pripravljen!" je geslo, ki skavte opozarja, da morajo biti vedno in povsod pripravljeni izvrševati tri skavtske vrline: odkritosrčnost, požrtvovalnost in čistost.
"Ta pravi Štajerec pije Laško. Ta pravi Ljubljančan Union. V bistvu oba pijeta Heineken."
58
18. april 2015 ob 06:19 "Laško naj gre v učbenik kot zgodba, kaj se zgodi, če se namesto s poslom ukvarjaš s političnim trgovanjem," je bil le eden izmed številnih odzivov v slovenski tvitosferi na prodajo Pivovarne Laško ...
Janša naj bi zaslužil pol milijona, porabil pa kar milijon evrov
490
17. april 2015 ob 19:29 Finančna preiskava naj bi pri Janezu Janši razkrila 520.000 evrov premoženja nepojasnjenega izvora.
Skop program vladnih protikorupcijskih ukrepov
32
17. april 2015 ob 15:43 V nacionalni reformni program je vlada uvrstila tudi ukrepe za boj proti korupciji. Slovenski borci proti korupciji menijo, da so ukrepi precej splošni, na drugi strani pa preveč velikopotezni.
Vlada bi še varčevala, sindikati pa dvignili socialno varnost Predsednik Konfederacije sindikatov javnega sektorja Branimir Štrukelj opozarja, da želi vlada del začasnih varčevalnih ukrepov spremeniti v stalne. V ZSSS-ju želijo premik v korist delavcev.
76
Izvajalec del izbran, čez tri leta bo v Ljubljani stala džamija Islamski center v Ljubljani, ki ga bo gradilo podjetje Gorenje projekt, bo imel en minaret, visok 40 metrov, pa tudi restavracijo in telovadnico.
194
Država nad nasilje v šolah z novim pravilnikom Na ministrstvu za izobraževanje pripravljajo navodila za ravnanje v primeru nasilja, strokovnjaki pa opozarjajo, da je predpisov že preveč.
36
Sviz in ministrstvo do sporazuma o kriterijih za plačilo učiteljev Sindikat Sviz in ministrstvo za izobraževanje sta podpisala dogovor na področju kriterijev za plačilo vrednotenja preizkusov nacionalnega preverjanja znanja (NPZ).
8
Poostren nadzor hitrosti mu ni preprečil divjanja z 200 kilometri na uro Voznik, ki je po avtocesti divjal z rekordnimi 249 kilometri na uro, bo moral plačati 1.200 evrov kazni. V akciji maratona nadzora hitrosti so skupaj obravnavali 1.225 prekrškarjev.
116
Triglav je strateško podjetje, ki naj se ne bi prodajalo Koalicijski partnerji so sklenili, da je Zavarovalnica Triglav strateško podjetje, ki se ne bo prodajalo, niso pa razpravljali o morebitnih ministrskih kandidatih.
68
OVS naj bi prisluškoval tudi upravi SDH-ja NPU bi moral po službeni dolžnosti ukrepati proti odgovornim za delo OVS-ja v aferi Telekom, je prepričan Branko Grims, saj so se pojavili indici, da naj bi ta služba prisluškovala tudi SDH-ju.
37
Vesel: Je Računsko sodišče sploh pristojno za revidiranje bančnega sistema? Komisija za nadzor javnih financ je Računsko sodišče pozvala, naj revidira poslovanje Banke Slovenije. Predsednik sodišča Tomaž Vesel ni prepričan, ali ima polne pristojnosti za to. Vesel je komisiji
1
Janša: Imam dilemo sprejeti okuženo pošiljko iz hiše korupcije Janez Janša pravi, da mu pošiljka s specializiranega tožilstva ni bila vročena. "Imam velike dileme sprejeti okuženo pošiljko, ki je bila poslana iz hiše korupcije," je povedal.
651
AMZS z nalepkami za večanje pozornosti na kolesarje in motoriste Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) se pridružuje mednarodni kampanji za večanje pozornosti na kolesarje in motoriste, ki jih na ceste zvablja lepo vreme.
10

Izjava dneva
link
Jeremy Clarkson
18. april 2015 ob 12:37 Prisrčna hvala vsem, ki so mi pisali, kako me bodo pogrešali pri Top Gearu. Toda ne toliko, kot bom sam pogrešal, da sem tam.
Več novic ...
Kazalo