Slovenija
slice
Vrhovno sodišče odpravilo poročilo KPK-ja, ki je odneslo Janšo
Obenem opozorila, da sodišče o sami vsebini ni odločalo, 26. februar 2015 ob 20:28 Vrhovno sodišče je razveljavilo poročilo KPK-ja o premoženjskem stanju Janeza Janše iz leta 2013, in sicer zato, ker se Janša o poročilu pred njegovo objavo ni mogel izreči.
601
Janša opozarja na "nepopravljive posledice", ki so nastale zaradi poročila KPK-ja
585
26. februar 2015 ob 20:31 Čeprav se vrhovno sodišče v sodbi, s katero je razveljavljeno poročilo KPK-ja , do same vsebine poročila ni opredeljevalo, za Janeza Janšo ta ne velja, saj je "padlo kot celota na kršenju ustave".
Za ministra Gašperšiča 1,4 milijarde za drugi tir realna cena
58
26. februar 2015 ob 23:40 Gostje Tarče so bili večinoma skeptični do tega, da bo tej vladi uspelo zagnati projekt drugega tira, in poudarjali, da je cena previsoka.
Zpiz podprl izredno uskladitev pokojnin, a vlada ne bo dala soglasja
19
26. februar 2015 ob 20:02 Čeprav je svet pokojninskega zavoda podprl izredno uskladitev pokojnin v letošnjem letu, vlada k temu ne bo dala soglasja, je zatrdil premier Cerar.
Zbogom igla. Izbral sem ljubezen, družino, aktivnost, delo ... Izbral sem življenje.
33
26. februar 2015 ob 10:44 Meja med eksperimentiranjem z mamili in odvisnostjo je tanka in zmuzljiva, nihče ob prvi uporabi ne pomisli, da se lahko to zgodi tudi njemu.
Preiskovalni komisiji DZ-ja glede Teša 6 bo predsedoval Hanžek Parlamentarna mandatno-volilna komisija je za predsednika preiskovalne komisije o Tešu 6 izbrala Matjaža Hanžka (ZL). Sestavo komisije mora sicer še potrditi DZ.
30
V koaliciji nezadovoljni z imeni nadzornikov SDH-ja Koalicijskim partnerjem je bil predstavljen seznam imen petih kandidatov za nadzornike SDH-ja, s katerim pa v koaliciji očitno niso zadovoljni, zato zahtevajo tri nova imena. Finančni minister Dušan ...
39
Tožilec Kozina poslancem: "Seme bančne kriminalitete se je sejalo prav v DZ-ju" Predstavniki organov pregona, ki se ukvarjajo s preiskavo bank, so na skupni seji odborov DZ-ja poslancem pojasnjevali, zakaj so postopki dolgotrajni.
80
Nacionalni stanovanjski program: "komune" za mlade, odkup stanovanj starejših … Ministrstvo za okolje in prostor je v javno obravnavo dalo osnutek nacionalnega stanovanjskega programa 2015-2025, katerega cilj je sprememba razmerja med lastniškimi in najemniškimi stanovanji v ...
22
Svet vlade za mladino se je končno prvič sestal Člani sveta vlade za mladino so se sestali na konstitutivni seji in se dogovorili o načinu delovanja. To naj bi bilo predvsem učinkovitejše pri odpiranju perečih vprašanj in pobud.
3
Za uro učne in drugih strokovnih pomoči 11,94 evra bruto Ministrstvo za finance je zagotovilo sredstva za izvedbo dodatne strokovne pomoči učencem in dijakom. Vse šole bodo tako dobile potrebna finančna sredstva v vrednosti ure 11,94 evra bruto.
46
Slovenija želi biti vključena v postopek presoje vplivov hrvaških raziskav na Jadranu Slovensko zunanje ministrstvo (MZZ) je Hrvaški posredovalo prošnjo ministrstva za okolje in prostor po vključitvi v postopek presoje čezmejnega vpliva hrvaških raziskav in izkoriščanja nafte in ...
4
Brez energetske izkaznice? Kazen: 300 evrov. Veljati so začele kazni za nepridobitev energetske izkaznice ob prodaji ali oddaji nepremičnine za več kot eno leto. Lastnik nepremičnine brez izkaznice bo moral plačati 300 evrov.
72
SMC bo postala Stranka modernega centra Največja parlamentarna stranka bo na kongresu, ki bo 7. marca v Sežani, spremenila ime. Stranka Mira Cerarja (SMC) bo po novem SMC – Stranka modernega centra.
169
ZNP poziva k dekriminalizaciji novinarskega dela Združenje novinarjev in publicistov (ZNP) je predlagalo spremembo kazenskega zakonika, tako da bi onemogočili kazenski pregon novinarjev zaradi njihovega novinarskega dela.
16

Izjava dneva
link
Janez Janša
7
26. februar 2015 ob 17:03 Sem pričakoval, da bo kdo od vas prinesel danes kakšno opravičilo urednikov!
Več novic ...
Kazalo