Slovenija
slice
Vladi "približevanje sindikatom" za zdaj ni uspelo. Protesti še vedno v igri.
Štrukelj: Če bo vlada vztrajala pri nižanju plač, možnosti za pogajanja ni, 27. november 2014 ob 21:47 Sindikati so zavrnili t. i. vladni predlog približevanja in oblikovali svojega po načelu "vzemi ali pusti". Od odgovora vlade je namreč odvisna usoda napovedanih protestov.
65
Dogovor glede študentskega dela: minimalna postavka in več prispevkov
121
27. november 2014 ob 19:15 ŠOS in vlada sta podpisala dogovor o študentskem delu. Spremembe naj bi začele veljati februarja, po novem pa se bo plačevalo več različnih prispevkov.
Najnujnejša dela po poplavah bodo stala 37 milijonov
4
27. november 2014 ob 19:50 Vlada je obravnavala akcijski načrt intervencijskih dejavnosti zaradi nedavnih poplav. Intervencijska in dodatna vzdrževalna dela bodo skupaj stala okoli 37 milijonov.
"Delavci so dobesedno potisnjeni v novodobno suženjstvo."
74
27. november 2014 ob 22:56 Neizplačevanje prispevkov, regresa, nadomestil ali plač, siljenje v odpiranje samostojnih podjetij, prekarne oblike dela, trpinčenje, mobing. Vse to so nekakšne sive cone našega trga dela.
Na Gursu rešili daleč največ zahtev za dostop do informacij javnega značaja
27. november 2014 ob 22:37 Vlada je sprejela letno poročilo o izvajanju zakona o dostopu do informacij javnega značaja za lani. Daleč največ rešenih zahtev je bilo naslovljenih na Gurs.
Kako (ne)varne so slovenske ceste? AMZS je v okviru evropskega projekta Sensor ovrednotil kakovost 3180 kilometrov slovenskih državnih cest. Slovenske ceste so bile večinoma ocenjene s tremi zvezdicami izmed petih možnih.
40
Kompromisna dejanja za pogajalsko mizo ali besedna vojna na ulicah Se bodo pogajanja o znižanju plačne mase javnega sektorja za prihodnje leto sploh še nadaljevala ali se - nasprotno - s protestnim shodom prihodnjo sredo začenja sindikalni upor?
109
Cerar za ministra predlaga Zdravka Počivalška. Koalicija in GZS zadovoljna. Predsednik vlade Miro Cerar za kandidata za gospodarskega ministra predlaga direktorja Term Olimia Zdravka Počivalška. V SD-ju in DeSUS-u zadovoljni.
89
Koalicija enotna glede izvajanja fiskalnega pravila, prikimati morajo še druge stranke Koalicija je potrdila zakon o izvajanju fiskalnega pravila in vlada ga bo poslala v državni zbor. Za sprejetje bo potrebna dvotretjinska večina, zato bo Cerar na pogovor povabil ostale stranke.
22
Gasilci: Če vlada ne umakne predlogov, gremo 3. decembra na ulice Predsedstvo sindikata poklicnega gasilstva od vlade zahteva umik vseh predlogov dodatnih posegov v plače in druge prejemke, sicer gredo gasilci na ulice.
31
Kako zaporniku preprečiti nadzor nad tajnimi službami? Komisija za nadzor varnostnih in obveščevalnih služb je edino nedelujoče parlamentarno telo, v SDS-u pa kljub temu vztrajajo pri članstvu Janeza Janše.
338
Sanjski dodatki in napredovanja na NIJZ-ju: za dve uri na mesec tudi 1.100 evrov Nekateri zaposleni na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje kljub vsesplošnemu varčevanju prejemajo številne ugodnosti, tudi napredovali so, čeprav so napredovanja zamrznjena.
87
Sledi sprememba upravljanja slabe banke? Vrtoglavo visoke plače in potratno plačevanje različnih svetovalcev v Družbi za upravljanje terjatev bank utegnejo spremeniti sistem upravljanja.
33
Janša ni smel iz zapora, saj ni pojasnil, kaj bo počel Janša je ostal v zaporu, saj ni dopolnil vloge za namenski izhod, da bi se lahko udeležil seje odbora DZ-ja. V SDS-u pravijo, da gre za šikaniranje, vodja zaporov pa, da je zaplet povsem nepotreben.
197
Policist od vas ne sme zahtevati, da slečete tudi spodnje perilo MNZ je napisal kar 130 strani obsežno brošuro Kaj moramo vedeti o policijskih postopkih? , v kateri so zbrani odgovori na vprašanja, s katerimi se srečujejo državljani pri soočenju s policisti.
60

Izjava dneva
link
Andreja Pader
27. november 2014 ob 14:50 Zame je bilo vedno najpomembneje, da bi imel sin čim manj fizičnih in psihičnih bolečin.
Več novic ...
Kazalo