Slovenija
slice
Številne nesreče v gorah so posledica slabih priprav na turo
Vzrok za večjo število nesreč je večji obisk gora, 17. avgust 2017 ob 14:56 Slovenski policisti so letos večkrat opozorili na previdnost v gorah, saj se povečuje število planinskih nesreč.
36
Ministrstvo med iskanjem čistilk ne upošteva socialnih priporočil, ki so jih sami pripravili
20
17. avgust 2017 ob 21:43 Številna javna naročila v Sloveniji omogočajo socialni damping, zato sistem javnega naročanja potrebuje popravke, so na novinarski konferenci opozorili v Delavski svetovalnici.
S prihodnjim tednom začetek volilnih opravil pred predsedniškimi volitvami
20
17. avgust 2017 ob 19:40 Državna volilna komisija je sprejela rokovnik za izvedbo volilnih opravil za predsedniške volitve. Kandidati bodo s prihodnjim tednom lahko vlagali svoje kandidature in zbirali podpise podpore.
Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev vrata odprla tudi predsedniška palača
18
17. avgust 2017 ob 15:55 Ob prazniku združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom je urad predsednika republike priredil dan odprtih vrat, predsednik republike Borut Pahor pa je v nagovoru poudaril, da se v Sloveniji ...
Okrožno sodišče: Univerza mora vrniti 780.000 evrov, ki jih je izplačala za dodatke
70
17. avgust 2017 ob 13:02 Okrožno sodišče je odločilo, da mora ljubljanska univerza državi vrniti 780 tisoč evrov zaradi izplačil dodatkov za stalno pripravljenost, ker je bil denar iz proračuna porabljen nenamensko.
Študentje lahko le še danes zaprosijo za subvencijo za bivanje Študentom visokošolskega študija se v sredo izteka rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih za študijsko leto ...
4
"Priključitev prekmurskih Slovencev matičnemu narodu ni bila samoumevna" " Prekmurje in Prekmurci so enakovreden gradnik te države, na kar se, predvsem v centru odločanja, mnogokrat pozablja ," je v govoru na slovesnosti na predvečer dneva združitve prekmurskih Slovencev ...
67
Zore: Ker nimamo pravega odnosa do življenja na njegovem začetku, imamo težave tudi na koncu Katoličani praznujejo Marijino vnebovzetje in slovesna bogoslužja so potekala po številnih cerkvah, posvečenih Mariji.
440
Erjavec senatorjem izrazil nezadovoljstvo glede ameriškega stališča do arbitražne odločitve Predsednik repub like Borut Pahor in zunanji minister Karl Erjavec sta sprejela delegacijo šestih senatorjev ZDA, s katerimi sta govorila o sodelovanju med državama in v okviru z veze Nato, razmerah ...
142
Država bo zaradi predsedovanja EU-ju prenovila kompleks Brdo Slovenija bo pred predsedovanjem Svetu EU-ja leta 2021 prenovila grad Brdo in dozidala hotel Brdo.
42
Ministrstvo prisluhnilo dimnikarjem in povišalo cene storitev, v načrtu tudi obvezne meritve Prihodnost dimnikarskih storitev tudi več kot pol leta po uveljavitvi novega zakona ostaja nejasna, saj na ministrstvu še niso pripravili ustreznih pravilnikov, so pa prisluhnili dimnikarjem in ...
66
Med poštnimi paketi tudi steklenice s kačami in pepelnik iz krokodilje kože Finančna uprava je letos v poštnih pošiljkah odkrila in zasegla marsikaj - od mazila s strupom kraljevske kobre iz Vietnama do steklenic s kačami v alkoholu.
6
Vox populi: Največ glasov bi prejel SDS. NSi prehitel DeSUS. Če bi bile parlamentarne volitve to nedeljo, bi največ podpore opredeljenih volivcev prejel SDS, sledili bi mu SD in SMC pred Levico in NSi-jem, kaže javnomnenjska raziskava Vox populi.
179
Prodaja nepremičnin stanovanjskega sklada cveti, primanjkuje pa najemnih stanovanj Oživitev nepremičninskega trga opažajo tudi na republiškem stanovanjskem skladu, kjer so v prvem letošnjem polletju prodali vsa stanovanja s preteklih razpisov v Novem mestu, Borovnici in ...
49
Število nezakonitih prehodov meje se povečuje, največ je Afganistancev Število nezakonitih prehodov državne meje se je povečalo.
59

Izjava dneva
link
Nadiya Bychkova
18. avgust 2017 ob 14:17 Vedno ko plešem, živim svoje sanje. Dejstvo je, da gledalci pred televizijskimi zasloni vidijo samo glamur in bleščice.
Več novic ...
Kazalo