Slovenija
slice
Levica ne bo "jeziček na tehtnici" v komisijah za nadzor obveščevalnih služb in javnih financ
Nadaljevanje kadrovskih razrezov nastajajoče koalicije, 21. avgust 2018 ob 22:19 K oalicija in Levica sta popustili in sprejeli odločitev, da bodo imeli večino v komisijah za nadzor javnih financ ter obveščevalnih in varnostnih služb SDS, NSi in SNS.
3
 • SDS bo na mesto podpredsednika DZ-ja predlagal Tanka
 • Kandidati za guvernerja Banke Slovenije: Cvikl, Bošnjak, Festićeva, Dolenc, Jošar
  44
  21. avgust 2018 ob 16:30 Predsednik republike Borut Pahor je prejel pet kandidatur za guvernerja Banke Slovenije. Preučil jih bo, nato pa se na začetku septembra posvetoval s poslanskimi skupinami in enega izbral.
  Štuhec: Ostanki komunističnega totalitarizma so še živi in v revitalizaciji
  49
  21. avgust 2018 ob 21:41 Pred dnevom spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov, ki ga bomo zaznamovali v četrtek, je nadškof metropolit Stanislav Zore v ljubljanski stolnici daroval mašo za žrtve.
  Na fakultetah in visokih šolah še 7.332 prostih vpisnih mest
  10
  21. avgust 2018 ob 17:16 Ministrstvo za izobraževanje je objavilo seznam prostih mest na visokošolskih zavodih, kjer se bo v sredo začel drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske programe v novem ...
  Mufti Nedžad Grabus: Vloga praznika je opogumiti ljudi v dobrem
  60
  21. avgust 2018 ob 09:03 Ob muslimanskem prazniku kurbanski bajram je v športni dvorani na Kodeljevem potekala bajramska molitev, ki jo je vodil mufti Nedžad Grabus.
  Začetek prodaje enotnih subvencioniranih vozovnic IJPP-ja za novo šolsko leto Upravičenci lahko od danes na Avtobusni postaji Ljubljana kupijo enotno subvencionirano vozovnico integriranega javnega potniškega prometa (IJPP) za šolsko leto 2018/2019.
  Šarec: Kadrovski razrez bodoče vlade po strankah načeloma dorečen V peterici koalicijskih strank so se načeloma dogovorili za kadrovski razrez prihodnje vlade, torej kateri stranki pripade vodenje katerega ministrstva.
  470
  Turizem v Ljubljani: "Izgublja se raznovrstnost njenih prebivalcev" Čeprav se Ljubljana po številu turistov ne more primerjati z Benetkami ali Barcelono, turizem že vpliva na življenje domačinov, ki se vse bolj umikajo iz mestnega jedra.
  207
  Stolnica umaknila sporočilo, nadškofija se je od njega distancirala Pretekli konec tedna je ogorčenje v delu javnosti sprožil tvit ljubljanske stolnice po razkritju spolnih zlorab v ameriški zvezni državi Pensilvaniji in povezavi tega zločina z migranti.
  40
  Zbor za republiko: Politično okolje se spreminja v plodna tla za bohotenje ideološke nestrpnosti V Zboru za republiko so prepričani, da se prevladujoče politično okolje v Sloveniji "spet spreminja v plodna tla za bohotenje ideološke nestrpnosti in politične izključevalnosti".
  103
  Vox populi: SDS še naprej vodi, SAB in SNS bi izpadla iz parlamenta Slovenska demokratska stranka tudi dva meseca po volitvah ostaja najbolj priljubljena stranka, Stranka modernega centra pa je v dveh mesecih izgubila dobrih 6 odstotkov podpore.
  218
  Novakova: Nekdo mi želi naprtiti izdajstvo Poslanka NSi-ja Ljudmila Novak je zavrnila namigovanja, da je prav ona prispevala nepričakovani opozicijski glas podpore Marjanu Šarcu za izvolitev na mandatarsko funkcijo.
  316
  Poslovni model franšiz v trafikah kljub akciji inšpektorata teče naprej. Oba monopolista delavce disciplinirala s korenčkom. Kljub obsežni akciji inšpektorata za delo, razpravam v državnem zboru in opozarjanju na nezavidljiv položaj delavcev v trafikah poslovni model franšiznih pogodb, ki v praksi pomenijo 10 ali več ur ...
  112
  Janša: Šarca je omogočila Levica, katere ideal je venezuelski sistem Predsednik SDS-a Janez Janša je v odzivu na izvolitev mandatarja Marjana Šarca ocenil, da se je Sloveniji zgodila nova politična prevara.
  620
  Na državnih cestah štirje odstotki premostitvenih objektov v zelo slabem stanju Na začetku julija je bilo na glavnih in regionalnih cestah po državi od 1.415 premostitvenih objektov z dolžino več kot pet metrov 57 v zelo slabem stanju in so že v ustrezni obravnavi.
  35

  Izjava dneva
  link
  Marjan Hočevar
  21. avgust 2018 ob 14:34 Desezonizacija pa pomeni, da se Ljubljana ne more več zanašati na turiste, ki gredo na Hrvaško. To je malo boleče in zato se ne govori
  Več novic ...
  Kazalo