Slovenija
slice
Jeretič: SD je stranka škodljivcev, ki Slovenijo držijo v rokah korupcije in nesposobnosti
Odziv Sebastjana Jeretiča na izključitve vidnejših članov SD-ja, 23. avgust 2014 ob 11:27 SD ni več stranka, ki je obetala moderno evropsko socialno demokracijo, ampak stranka, ki brani koruptivna omrežja v državi, se je za MMC na napovedano izključitev iz SD-ja odzval Sebastjan Jeretič.
63
Predsednik ali premierka: v Wales vendarle Alenka Bratušek
103
22. avgust 2014 ob 17:07 Pred septembrskim vrhom Nata v Walesu se je nekoliko zaiskrilo med predsednikom države Borutom Pahorjem in predsednico vlade Alenko Bratušek o tem, kdo bo vodil slovensko delegacijo.
Spomin na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov
149
23. avgust 2014 ob 07:33 Na podlagi resolucije Evropskega parlamenta iz leta 2009 je danes evropski dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov. Od leta 2012 ga zaznamujemo tudi v Sloveniji.
"Še malo, pa bo pri nas levica imela večino tako v vladi, kot v opoziciji"
54
23. avgust 2014 ob 06:21 "Si predstavljate: Janez, Ljudmila, Luka in Alenka: v opoziciji! Kako bodo sodelovali in bili protiutež koaliciji," je bil le en od številnih zapisov v tvitosferi po SMC-jevi košarici ZaAB-u.
Preiskava bančne luknje ostaja v koalicijski pogodbi
507
22. avgust 2014 ob 17:10 SMC, DeSUS in SD prihodnji teden nadaljujejo koalicijska usklajevanja.
O Janševem mandatu tudi Ciril Ribičič Francu Gradu, Dinu Bauku in Alešu Zalarju se je v skupini pravnikov, ki bo podala mnenje o mandatu obsojenega Janeza Janše, pridružil Ciril Ribičič, ki ga je predlagal SD.
92
SD v ponedeljek o izključitvi Jurija, Jeretiča, Kokla in drugih iz stranke SD je začel postopek izključitve nekaterih članov, predvsem tistih z Obale, ki so v drugih strankah oz. po mnenju vodstva stranke delujejo v nasprotju s politiko SD-ja.
34
Cerarja bodo za mandatarja potrjevali v ponedeljek Državni zbor bo o kandidatu za mandatarja Miru Cerarju odločal v ponedeljek, izredna seja se bo začela ob 10. uri, je sklenil kolegij predsednika DZ-ja.
40
Informacijska pooblaščenka svari pred nezakonitim snemanjem pogovorov Informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik opozarja, da je za snemanje pogovorov, razprav posameznikov na različnih sestankih in sejah potrebna vnaprejšnja privolitev udeleženih posameznikov.
28
Zaupanje potrošnikov se krepi Zaupanje potrošnikov v Sloveniji se je avgusta na mesečni ravni poslabšalo, medtem ko se je na letni ravni izboljšalo.
6
Drugi rok prijav za dodiplomske študije Na visokošolskih zavodih poteka drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske študijske programe in enovit magistrski študij za študijsko leto 2014/15, ki bo trajal do 29. avgusta.
14
Prvi odzivi na kandidaturo Dušana Mramorja pozitivni "Obetajoče", "ima znanje, izkušnje in voljo" - to so odzivi Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in nekdanjega predsednika vlade Toneta Ropa na privolitev Dušana Mramorja v kandidaturo za finančnega ...
624
Nova koalicija predvidoma ne bo raziskovala bančne luknje Preostala koalicijska partnerja SD in DeSUS sta dobila tretjo različico osnutka koalicijskega sporazuma, v kateri je nekaj sprememb na temo privatizacije, in sicer bo morala biti " premišljena in ...
162
V SD-ju "videti kar veliko podporo" vstopu v vladno koalicijo Večina članov predsedstva SD-ja je zadovoljna s pogajalskim izkupičkom in s tem naklonjena vstopu v novo koalicijo, pravi predsednik stranke Dejan Židan.
20
Proračun: po dveh mesecih presežka spet primanjkljaj Državni proračun je po dveh mesecih presežka julija spet padel v primanjkljaj. Znašal je 230,1 milijona evrov. Letos bo Slovenija za obresti odštela 940 milijonov.
98

Izjava dneva
link
Jure Zdovc
22. avgust 2014 ob 11:29 Nisem nezadovoljen, čeprav se je morda tako zdelo. Na taki tekmi moraš zmagati. Ni lahko niti za fante igrati v Stožicah v veliki dvorani.
Več novic ...
Kazalo