Slovenija
slice
Sindikati in vlada vsak na svojem bregu. Znova se bodo srečali v sredo.
Očitki, da so ukrepi zastavljeni selektivno proti določenim poklicem, 23. oktober 2014 ob 21:13 Pogajalci vlade in sindikatov javnega sektorja so prvo srečanje končali brez konkretnih zbližanj. Vlada je predstavila pogajalska izhodišča, ki jih sindikati pričakovano ne sprejemajo.
140
 • Kuštrin: Zdravniki ne morejo biti obravnavani enako kot tisti, ki jih je preveč, ki delajo premalo ali preslabo
 • SV nima več česa dati
 • Minister Gašperšič: Gradnja odseka Draženci-Gruškovje se nadaljuje
  36
  23. oktober 2014 ob 13:44 Avtocestni odsek do Gruškovja bo dokončan, le z nekajmesečno zamudo, je zagotovil infrastrukturni minister. V DZ-ju so njegove besede, da projekt ni prioriteta, le napačno razumeli, je zagotovil.
  Minister Mramor je želel (svojim) funkcionarjem dvigniti plačo
  139
  23. oktober 2014 ob 19:36 Minister za finance Dušan Mramor je predlagal, da bi njegova državna sekretarja iz 59. plačnega razreda uvrstili dva plačna razreda višje, v 61. plačni razred.
  Škoda je večdesetmilijonska. Država bo pomagala le toliko, kot je nujno.
  20
  23. oktober 2014 ob 17:13 Neurje je samo na območju Poljanske doline povzročilo za več kot 30 milijonov evrov škode. Država bo zagotovila zgolj nujna sredstva (400.000 evrov) za očiščenje strug in sanacijo cest.
  Cerar DZ obvestil o odstopu dveh ministrov
  15
  23. oktober 2014 ob 16:06 Premier Miro Cerar je DZ obvestil o odstopih Jožefa Petroviča s funkcije ministra za gospodarstvo ter Violete Bulc s funkcije ministrice brez resorja.
  Erjavec pri regresu za upokojence popustil za 21 milijonov Vlada je po več urah razprave soglasno sprejela ukrepe za rebalans proračuna za leto 2015, v okviru tega pa tudi izhodiščni predlog za pogajanja s sindikati javnega sektorja - razkrila ga bo jutri, ...
  255
  Sindikati ogorčeni zaradi napovedanega znižanja dodatkov Sindikati javnega sektorja so ogorčeni nad izhodiščnim predlogom vlade za pogajanja o varčevalnih ukrepih za leto 2015, zlasti zaradi načrtovanega znižanja različnih dodatkov.
  134
  Na čelo Sove vlada imenovala Andreja Očka V lada je s položaja direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) razrešila Staneta Štembergerja. Na predlog predsednika vlade je za novega direktorja Sove imenovala Andreja Očka.
  17
  Brglez zatrjuje, da je SDS njegove izjave v Mladini iztrgal iz konteksta Predsednika DZ-ja Milana Brgleza je gesta poslancev SDS-a, ki zahtevajo njegovo razrešitev zaradi intervjuja v Mladini, negativno presenetila. Prepričan je, da so izjave iztrgane iz konteksta.
  71
  SDS zaradi intervjuja v Mladini zahteva Brglezov odhod Predsednik DZ-ja Milan Brglez je v intervjuju za Mladino podajal stališča, ki so v nasprotju z ustavnim redom, je razloge za zahtevo za njegov odstop pojasnila poslanka SDS-a Jelka Godec.
  583
  DeSUS upokojenskega regresa ne da, a je pripravljen na kompromis Medtem ko vlada razpravlja, kje varčevati, jo v sindikatu Sviz opozarjajo, da bodo, če znova poseže v plače, začeli pripravljati stavko.
  332
  Skupni imenovalec volitev - nezadovoljstvo s politiko Stranke, ki bodo šle v prihodnjih mesecih na kongrese, bodo morale upoštevati sporočila letošnjih trojnih volitev.
  49
  Cerar: Dragonja ne bo novi gospodarski minister Premier Miro Cerar je pojasnil, da išče naslednika gospodarskega ministra Jožefa Petroviča, ki pa zagotovo ne bo nekdanji gospodarski minister v vladi Alenke Bratušek Metod Dragonja.
  23
  Incidenti v Piranskem zalivu: MZZ poslal protestno noto Zunanje ministrstvo je zaradi najnovejših incidentov v Piranskem zalivu na pogovor poklicalo hrvaško veleposlanico v Sloveniji in ji izročilo protestno noto.
  43
  Cerar: Ministrskega kandidata bom predlagal v roku Premier Miro Cerar po odstopu gospodarskega ministra Jožefa Petroviča dejavno išče novega kandidata za vodenje tega resorja, so sporočili iz njegovega kabineta.
  34

  Izjava dneva
  link
  Primož Petkovšek-Petko
  4
  23. oktober 2014 ob 07:23 Bolj ste prilagodljivi. Generacija starejša od 40 let je imela vcepljeno v glavo, da mora samo imeti redno službo in vse bo v redu. S tem vgrajenim čipom smo odrasli od osnovne in srednje šole.
  Več novic ...
  Kazalo