Slovenija
slice
Velika sobota v znamenju molitve, blagoslovljenega ognja, vode in jedi
V Vatikanu bo vigilije vodil papež Frančišek, 19. april 2014 ob 08:01 Velikonočni prazniki se nadaljujejo z veliko soboto, ki je namenjena predvsem molitvi ob božjem grobu in zaznamovana z obredi, kot sta blagoslavljanje ognja in vode.
8
Dva evra za vsako omembo predčasnih volitev pa bi bila državna blagajna polna
8
19. april 2014 ob 08:18 "Ko bo Zoki zmagal na kongresu, se bodo Lukšič, Erjavec in Virant žrtvovali za državo in ostali v koaliciji,"
Poslanci bodo na izredni seji določali nov datum arhivskega referenduma
128
18. april 2014 ob 17:07 Predsednik DZ-ja Janko Veber je za četrtek sklical izredno sejo DZ-ja, na kateri bodo poslanci skušali doseči dogovor o novem datumu referenduma o arhivski noveli.
Vse poti vodijo na kongres
65
18. april 2014 ob 21:46 Na srečanju premierke Alenke Bratušek s člani PS-ja iz zahodne in osrednjeslovenske regije so tako rekoč vsi navzoči povedali, da podpirajo aktualno vlado in Bratuškovo.
Datum referenduma razveljavljen, PS meni, da je ustavno sodišče prekoračilo pristojnosti
409
17. april 2014 ob 22:26 Ustavno sodišče je razveljavilo odlok o referendumu o arhivski noveli. Kljub ostrim besedam iz koalicije nekdanji ustavni sodnik Ciril Ribičič meni, da tokrat sodišču nimajo kaj očitati.
Pred nami so prazniki. Preživite jih v družbi RTV Slovenija. RTV Slovenija v teh dneh pripravlja obsežen praznični program. Zaradi preglednosti ga objavljamo na enem mestu.
16
Izbiranje novih namestnikov predsednika KPK-ja bo vodila Helena Kamnar Novo komisijo, ki bo izbrala oba namestnika predsednika KPK-ja, bo vodila nekdanja generalna sekretarka vlade Helena Kamnar, ki je zdaj svetovalka predsednika republike za ekonomsko in socialno ...
12
Veliki petek, dan spomina na Jezusovo trpljenje in smrt na križu Kristjani se na veliki petek spominjajo Jezusovega trpljenja in smrti na križu. Na veliki petek je zapovedan strogi post, hkrati pa je tudi edini dan v letu, ko v cerkvah ne obhajajo maše.
58
Kri darovalo rekordnih 1.097 študentov Študentska krvodajalska akcija Častim pol litra! je presegla pričakovanja, saj je kri darovalo 1.097 krvodajalcev, kar je največ do zdaj.
3
800 novih zaposlitev za odpravljanje posledic žleda Okoli 800 brezposelnih bo država zaposlila prek javnih del, da bodo odpravljali posledice žleda. Za njihove začasne zaposlitve bo država odštela 8,6 milijona evrov.
10
Tarča: Premalo znanja za izvedbo velikih projektov Mešanje več razlogov vpliva na naše neuspešno črpanje evropskih sredstev, letos in prihodnje leto pa bomo čas porabljali šele za to, da sklenemo projekte iz finančne perspektive 2007-2014.
45
ZSSS: Reformni program uničuje že tako razrahljano socialno državo Največji slovenski sindikat Zveza svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je na razširjeni konferenci v Cankarjevem domu zavrnil nacionalni reformni program 2014/2015, ki ga je vlada sprejela v tem ...
28
Erjavec: Politično krizo lahko prepreči le Janković Če na kongresu PS-ja zmaga Zoran Janković, najverjetneje sledijo predčasne volitve, zato po mnenju vodje DeSUS-a Karla Erjavca te lahko prepreči le Janković sam.
43
Foto: Papež na veliki četrtek umil noge invalidom Papež Frančišek je na veliki četrtek tradicionalno umil noge vernikom. Letos je to izvedel dvanajstim invalidom, med katerimi je bil tudi 75-letni musliman iz Libije. Noge jim je na koncu tudi ...
46
Dars zaradi vinjet izdal za 40 odstotkov več kazni kot lani Družba za avtoceste v RS (Dars) je letos izdala 10.161 plačilnih nalogov zaradi neuporabe ali napačne uporabe vinjet, kar je 40 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani.
23

Izjava dneva
link
Eva Ogorevc
1
18. april 2014 ob 14:30 To, da mladi poiščemo službe in dragocene izkušnje v tujini, se mi ne zdi problem, je nekaj pozitivnega in lahko prispeva k razvoju in gospodarski rasti Slovenije. Žalostno pa je, da si s to potezo ...
Več novic ...
Kazalo