Slovenija
slice
Pahor: Premier ni tisti, ki dobi neko informacijo Sove in potem odredi ukrepanje
Parlamentarna preiskovalna komisija se ukvarja s sumi pranja denarja v NLB-ju in NKBM-ju, 17. marec 2018 ob 14:49 Pred parlamentarno preiskovalno komisijo, ki preiskuje sume pranja denarja v slovenskih bankah, je pričal tudi predsednik republike Borut Pahor.
118
#MMCdebata: "Cerar je edini, ki vsaj malo dolgoročno gleda na Slovenijo"
178
17. marec 2018 ob 06:37 "Opozicija bo lahko bruhala v prazno. Za Slovence se pa ne bo spremenilo nič. Predvolilni čas itak nikoli nič koristnega ne prinese," je le eden izmed številnih komentarjev MMC-jevih uporabnikov na ...
Anketa: Najprimernejši Cerarjev naslednik bi bil Marjan Šarec
143
17. marec 2018 ob 12:17 Odstop predsednika vlade Mira Cerarja je pravilen, menita skoraj dve tretjini vprašanih v anketi Dela. 45 odstotkov vprašanih pa se ne strinja z razveljavitvijo referenduma o drugem tiru.
Predsednik vrhovnega sodišča ogorčen. Cerar se s sodbo ne strinja.
277
16. marec 2018 ob 17:30 Predsednik Vrhovnega sodišča Damijan Florjančič se je v javnem pismu ostro odzval na dvom premierja Mira Cerarja o nepristranskem odločanju sodišča.
V razpravi o prihodnosti Slovenije tudi očitki o nabiranju političnih točk
36
16. marec 2018 ob 23:31 Državni zbor je na zahtevo poslancev NSi-ja, ki so se jim pridružili tudi poslanci SDS-a, na izredni seji razpravljal o prihodnosti Slovenije.
Najprej odgovori poslancem, v torek pa odstop Cerarja tudi v parlamentu V ponedeljek poslanci začenjajo zadnjo redno sejo parlamenta - najprej bo v ponedeljek premier Miro Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja, v torek pa se bodo v parlamentu uradno seznanili z ...
84
Nadaljevanje pogajanj? Deljena mnenja v sindikatih javnega sektorja. V Koordinaciji stavkovnih odborov sindikatov javnega sektorja ne vidijo razloga, zakaj v ponedeljek ne bi nadaljevali pogajanj.
81
Bo priznanje Palestine zaradi Cerarjevega odstopa padlo v vodo? Sklep o priznanju neodvisnosti in samostojnosti Palestine je pod velikim vprašajem, saj najverjetneje ne spada pod tekoče posle vlade, je dejal predsednik državnega zbora Milan Brglez.
43
Na volitve se kljub odstopu predsednika podaja tudi lista Davkoplačevalci se ne damo Na prihajajoče parlamentarne volitve se bo podala tudi lista Davkoplačevalci se ne damo. Lista izhaja iz gibanja, ki je v referendumski kampanji dejavno nasprotovalo zakonu o drugem tiru.
49
Battelli ne bo več kandidiral za poslanca Predstavnik italijanske narodne skupnosti v slovenskem parlamentu Roberto Battelli je v pogovoru za Radio Koper Capodistria dejal, da na letošnjih volitvah ne bo več kandidiral za to mesto.
34
Pahor ne bo predlagal mandatarja, predčasne volitve verjetno v drugi polovici maja Predsednik vlade Miro Cerar je odločitev o odstopu pojasnil predsedniku republike Borutu Pahorju, ki je sprejel odločitev, da ne bo predlagal novega kandidata za premierja.
388
SV vpoklicuje pogodbene rezerviste, vojaško služenje se bo začelo maja Slovenska vojska bo vpoklicala 414 pripadnikov pogodbene rezerve za obdobje od enega do šest mesecev, ki bodo stražili objekte in izvajali podporne naloge.
40
Sodna odločitev o drugem tiru: Prelomnica, ki pa na stare referendume ne vpliva "Vrhovno sodišče je dalo jasno sporočilo vsem akterjem pri volitvah in referendumih, pa tudi Državni volilni komisiji in vladi, da se nepravilnosti v prihodnje ne bodo več tolerirale," meni pravnik ...
62
Tarča: Koalicijske stranke se medsebojno obtožujejo za neizpeljane ukrepe Po sinočnjem odstopu Mira Cerarja z mesta predsednika vlade se politične stranke pripravljajo na nove volitve.
551
Stranke kažejo s prstom druga na drugo SMC je naveličan petelinjih bojev v koaliciji, Matjaž Han in Alenka Bratušek menita, da gre za beg pred odgovornostjo. "Za to vlado nihče ne bo točil solz," meni Luka Mesec.
134

Izjava dneva
link
Borut Pahor
2
17. marec 2018 ob 11:39 Premier ni tisti, ki dobi neko informacijo Sove in potem odredi ukrepanje.
Več novic ...
Kazalo