Slovenija
slice
Mramorju odbor prižgal zeleno luč, ta napoveduje varčevanje
Privatizacija se mora nadaljevati, je prepričan, 15. september 2014 ob 19:22 Kandidat za finančnega ministra Dušan Mramor je bil na odboru za finance potrjen s 14 glasovi za in šestimi proti. Napoveduje nadaljevanje varčevanja in privabljanje vlagateljev.
131
 • Ali bo potreben rebalans letošnjega proračuna, ni želel napovedovati
 • Klemenčič uspešno prestal predstavitev, glede Alenke Bratušek ne bo tiho
  157
  15. september 2014 ob 19:23 Kandidat za novega pravosodnega ministra Goran Klemenčič je za svojo predstavitev dobil ustrezno oceno od 10 poslancev, nasprotno so menili štirje.
  Veber dobil podporo odbora, vojsko bi usmeril v pomoč v naravnih nesrečah
  19
  15. september 2014 ob 19:16 S sedmimi glasovi za in dvema proti je kandidat za obrambnega ministra Janko Veber prestal parlamentarno zaslišanje. Napoveduje drugačno usmeritev vojske.
  Stanka Setnikar Cankar dobila podporo, pravi, da nima prtljage
  29
  15. september 2014 ob 21:57 Kandidatka za ministrico za izobraževanje, znanost in šport Stanka Setnikar Cankar, ki ji filozofija zanašanja na proračunske vire ni blizu, je dobila dovolj podpore na pristojnem parlamentarnem ...
  Vizija Violete Bulc: Slovenija - dežela uspešnih razvojnih utripov
  6
  15. september 2014 ob 17:53 V minulih 15 letih sem "zadovoljila vse svoje egotripe", zdaj pa želim narediti nekaj dobrega za državo, je povedala kandidatka za ministrico brez listnice, pristojno za razvoj, strateške projekte ...
  "Želim ugotoviti, ali se da voz premakniti naprej" " Vsak dan posebej vem, kako se gospodarstvo bori za svoj posel, in s tega vidika lahko rečem, da želim biti minister gospodarstva ," je svojim zasliševalcem razložil kandidat za gospodarskega ...
  15
  Foto: "Brez ljubezni ženske ne bo iz sveta nič, razen sama nesreča." V Portorožu so v okviru 20. srečanja nekdanjih internirank, političnih zapornic in ukradenih otrok pripravili proslavo, s katero so se spomnili 63.000 izseljencev v nacistična in fašistična ...
  14
  Primorska praznuje, več tisoč ljudi pozdravilo njeno vrnitev matični domovini Pred državnim praznikom ob vrnitvi Primorske matični domovini so v Izoli pripravili veliko slovesnost, ki se je je po prvih ocenah udeležilo okoli 7.000 ljudi.
  275
  "Kdaj bo Bratuškova prvič omenila bruseljsko vlado v prvi osebi ednine?" "Ljudje, kupite si drva na zalogo," je bil le eden izmed odzivov v slovenski tvitosferi na vest, da bo Alenka Bratušek zasedla položaj podpredsednice za energetsko unijo.
  127
  Vprašanje zadolževanja je vprašanje časa Skorajšnjega finančnega ministra Dušana Mramorja poleg takojšnje priprave proračunskih načrtov za leto 2015 čaka še vprašanje, kdaj naj se država poda v tujino po nove milijarde evrov.
  270
  Židan, Žmavc, Erjavec in Kopač Mrakova primerni za ministre Ministrske kandidate Dejana Židana, Gorazda Žmavca in Karla Erjavca ter kandidatko Anjo Kopač Mrak so pristojni parlamentarni odbori potrdili kot primerne za vodenje resorja.
  181
  Novinarki bodo sodili zaradi izdaje tajnih podatkov Tožilstvo novinarki Anuški Delić očita, da je med pisanjem o povezavi neonacistične skupine Blood & Honour s stranko SDS izdala tajne podatke. DNS pregon novinarke označuje za nedopusten.
  154
  Pikalo: Preprečili smo čezmerna in nevarna odpuščanja Minister za izobraževanje je ob koncu mandata predstavil rovaš doseženega: za vsa področja je zagotovil stabilno financiranje, preprečil "čezmerno in nevarno odpuščanje" ter ohranil kakovost.
  28
  Sum vohunjenja veleposlanika pri Natu? Nato: Nobene preiskave ni. Ministrstvo za zunanje zadeve je zaradi navedb, da naj bi vohunil za Rusijo, na posvet v Ljubljano poklicalo slovenskega veleposlanika pri Natu Andreja Benedejčiča.
  533

  Izjava dneva
  link
  Goran Klemenčič
  2
  15. september 2014 ob 13:19 To področje je postalo karikatura.
  Več novic ...
  Kazalo