Slovenija
slice
Sporna dovoljenja za črpanje zemeljskega plina v Petišovcih odnesla direktorja Arsa
Generalni direktor Arsa Joško Knez je sam ponudil svoj odstop, 12. november 2018 ob 18:12 Generalni direktor Agencije RS za okolje Joško Knez je odstopil s položaja, vzrok naj bi bile odkrite nepravilnosti v postopkih izdaje dovoljenj v povezavi s črpanjem plina v Prekmurju.
53
Šarec pozval Bandellija k odstopu, sicer bo predlagal njegovo razrešitev
240
12. november 2018 ob 20:19 Premier Marjan Šarec je kohezijskega ministra Marka Bandellija zaradi zadnjih dogodkov pozval k odstopu z ministrskega položaja, SAB bo o nadaljnjih korakih odločal v torek.
Opozicija in koalicija na nasprotnih bregovih glede svetovnega dogovora o migracijah
64
12. november 2018 ob 19:16 Poslanci opozicijskih strank nasprotujejo svetovnemu dogovoru ZN-a o migracijah, saj po njihovem ne rešuje vzrokov za selitve.
Anketa: SDS ostaja trdno v vodstvu, v parlament bi prišla tudi SLS
12
12. november 2018 ob 22:42 SDS z 29,1-odstotno podporo ostaja trdno v vodstvu po priljubljenosti med strankami.
Kandidati za župana Slovenj Gradca o hmeljiščih, tretji razvojni osi in razvoju občine
9
12. november 2018 ob 19:10 Na drugem programu TV Slovenija je potekalo soočenje kandidatov za župana Mestne občine Slovenj Gradec.
Na mesto generalnega direktorja policije prijavljeni trije kandidati Na razpis ministrstva za notranje zadeve za novega generalnega direktorja policije so se prijavili trije kandidati, njihovih imen na ministrstvu za javno upravo niso razkrili, neuradno pa je med ...
11
Pahor za ustavno sodnico predlaga Katjo Šugman Stubbs Predsednik države Borut Pahor je za novo ustavno sodnico predlagal Katjo Šugman Stubbs. Drugo mogoče ime je bila Verica Trstenjak.
82
Sloveniji opomin Bruslja, ker žrtev kaznivih dejanj ne ščiti dovolj Slovenija je znova dobila opomin Evropske komisije zaradi zamude pri prenosu 6 let stare direktive o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj.
39
Spreminjanje bistvenih podatkov o nepremičnini le še z elaboratom Lastniki nepremičnin bistvenih podatkov o nepremičnini ne bodo mogli več spreminjati brezplačno prek vprašalnikov, ampak bodo morali pri geodetskem podjetju ali projektantu naročiti elaborat.
13
Stavka na ljubljanski upravni enoti: domov ob koncu delovnega časa Zaposleni na okencih ljubljanske upravne enote so začeli stavko. Delo so končali ob koncu uradnih ur, ob 18. uri, ne glede na število čakajočih.
62
Nova gradbena zakonodaja: večja zmeda ali enostavnejši postopki? Večja preglednost, hitrejše pridobivanje gradbenega dovoljenja, legalizacija nekaterih črni gradenj, to so bili cilji nove prostorsko-gradbene zakonodaje.
49
Novogoriški kandidati za župana o razvojnem preboju, univerzi in stanovanjski problematiki Kandidatka in pet kandidatov za župana oziroma županjo Nove Gorice so na drugem programu Televizije Slovenija predstavili svoje vizije o razvoju največjega mesta severne Primorske.
20
"Če je prva svetovna vojna predvsem razdirala, spomin nanjo združuje" "Svet nikoli ni pahnjen v vojno. Tja ga pahne neodgovorna presoja in odločitev. Vojne, zlasti svetovne, niso naravno stanje človeške družbe. O vojnah in o miru odloča človek," je na slovesnosti ob ...
44
Zaposleni na ljubljanski upravni enoti za ponedeljek napovedali stavko Zaposleni na upravni enoti Ljubljana so za ponedeljek napovedali začetek stavke, saj morajo zaradi velikega navala strank v službi ostajati tudi več ur po koncu delovnega dne.
38
Večina parlamentarnih strank razočarana nad ceno delnic NLB-ja Po objavi cene za delnice NLB-ja, ki jih je SDH prodal po najnižji ceni od predvidenega cenovnega razpona, so ogorčeni zlasti v opoziciji.
307

Izjava dneva
link
Karl Erjavec
1
12. november 2018 ob 22:26 Pri minus 20 stopinjah me verjetno zebe, ampak ne v tolikšni meri, da bi zaradi tega jamral.
Več novic ...
Kazalo