Slovenija
slice
SDS znova interpelira Kopač Mrakovo
Več bodo povedali pozneje, 24. oktober 2016 ob 10:17 Poslanci SDS-a so vložili novo interpelacijo zoper ministrico za delo Anjo Kopač Mrak.
21
Pahor v Argentini: Ne le ena država, ampak tudi ena domovina
124
23. oktober 2016 ob 11:48 Predsednik republike Borut Pahor nadaljuje svoj uradni obisk v Argentini. V soboto se je srečal s Slovenci, ki živijo v tej državi.
Hrvaška še naprej zavrača arbitražo, ograje na meji ne bo gradila
90
22. oktober 2016 ob 18:07 Novi predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je ponovil stališče Milanovićeve vlade, da Hrvaška ni več del arbitražnega procesa s Slovenijo, saj je le ta " nepovratno kompromitiran ".
Brglez na Cviblju: Rane, ki smo jih zadali, nas hromijo še danes
111
22. oktober 2016 ob 15:22 Pri spomeniku na Cviblju, ki so ga v spomin na več kot 2.200 padlih borcev leta 1961 postavili nad grobnico s posmrtnimi ostanki padlih partizanov v suhokrajinskih osvobodilnih bojih, je potekala ...
Evropsko potrdilo o dedovanju olajšuje dedovanje premoženja v tujini
20
22. oktober 2016 ob 10:40 Novela zakona o dedovanju, ki omejuje dedovanje premoženja osebe, ki je prejemala socialno pomoč, je začela veljati. Novela tudi poenostavlja postopke pri mednarodnem dedovanju.
Obvezno služenje vojaškega roka spet postaja moderno po Evropi Na evropskem severu so nekatere države napovedale oz. so že znova uvedle obvezno služenje vojaškega roka.
324
Pahor kot prvi slovenski predsednik obiskal Argentino Predsednik države Borut Pahor je začel uradni obisk v Argentini, kjer živi okoli 30.000 slovenskih izseljencev in njihovih potomcev. Sprejel ga je predsednik Argentinske republike Mauricio Macri.
48
Rektor Marušič dobil sodno klofuto. Odpuščene profesorje mora takoj spustiti nazaj v predavalnice. Prvi trije od 12 profesorjev, ki jim je Univerza na Primorskem pred dnevi vročila odpoved delovnega razmerja, so dobili prvo sodno zadoščenje.
63
Ustavni pravniki opozarjajo, da ima v Sloveniji predsednik republike neustrezne pristojnosti Predsednik republike ima zaradi neposrednih volitev močno legitimnost, ki pa se ne odraža v njegovih pristojnostih, opozarjajo avtorji monografije Ustavni položaj predsednika republike in pozivajo k ...
60
Prevoznice pri odvozu lesa iz gozda bodo ukinjene Koalicija in opozicija sta mnenja, da je treba ukiniti prevoznice za odvoz lesa iz gozda. Te so začasno zamrznjene zaradi žleda in lubadarja, a z letom 2017 bi postale spet obvezne.
24
Študentske volitve na filozofski fakulteti spremljalo spolno nadlegovanje kandidatk " Vse skupaj je šlo tako daleč, da se na fakulteti nisem več počutila varno in jo obiskovala le v spremstvu prijatelja," pripoveduje Lana Satler, udeleženka študentskih volitev na ljubljanski ...
127
Kopač Mrakova bo morala na zagovor k Cerarju Po odločitvi vrhovnega sodišča glede velenjskih dečkov je v opoziciji večinsko mnenje, da bi bilo najbolje, če bi ministrica Anja Kopač Mrak odstopila.
126
Poslanci sprejeli strožje ukrepe glede pranja denarja Poslanci so sprejeli zakon o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma, ki uradu za preprečevanje pranja denarja prinaša inšpekcijska pooblastila.
31
Zadržanje Cete: "To smo dosegli in na to sem ponosna" "Valonski premier Magnette nam je povedal, da je prejel nekaj groženj, ni pa povedal, kakšne so bile te grožnje," razmere po zavrnitvi sporazuma opisuje poslanka Zelenih v valonskem parlamentu ...
158
Vrhovno sodišče: CSD velenjska dečka odvzel prenagljeno Vrhovno sodišče je odločilo, da je bil odvzem dečkov nezakonit - CSD bi moral najprej počakati na odločitev ministrstva, ali dajo starim staršem dovoljenje za rejniško dejavnost.
199

Oglasno sporočilo
link
Petrol financira vašo novo toplotno črpalko
12. oktober 2016 ob 16:48 Toplotne črpalke predstavljajo alternativni vir ogrevanja, ki izkoriščajo toploto iz okolice in jo pretvarjajo v energijo za ogrevanje našega doma in segrevanje vode, s čimer nudijo varčnejši in ...
Več novic ...
Izjava dneva
link
Dare Valič
23. oktober 2016 ob 14:16 Moram reči, da sem vesel, da sem lahko spoznal ta velika imena in se od njih tudi veliko naučil. Recimo, da sem nekakšna vez med gledališčem nekoč in gledališčem danes.
Več novic ...
Kazalo