Slovenija
slice
Sindikati: Ves čas se odrekamo, vsaka vlada pa pravi, da se ni nič zgodilo
Napeto pred začetkom pogajanj, 30. oktober 2014 ob 19:18 Sindikati javnega sektorja izjave ministra za javno upravo Borisa Koprivnikarja označujejo za žaljive in kontraproduktivne. Koprivnikar je sindikalne grožnje namreč označil za nedržavotvorne.
121
Koprivnikar: Brez sprememb bomo kot družba imeli težave
131
30. oktober 2014 ob 16:16 Izvorna naloga ministrstva za javno upravo je v tem, da skrbi za podporo vsem državnim organom pri njihovem delu, je delo svojega ministrstva opisal minister za javno upravo Boris Koprivnikar.
"Najbrž ni slučaj, da so protestantske dežele ekonomsko bolj uspešne"
43
30. oktober 2014 ob 21:14 Slovenci smo reformatorske ideje prehitro opustili, je dejal Danilo Zavrtanik, rektor novogoriške univerze in govornik na osrednji slovesnosti ob dnevu reformacije v Slovenskem narodnem gledališču v ...
Tarča: Odrasli na spletu niso dosti boljši od otrok
27
30. oktober 2014 ob 22:24 Preventivno ravnanje je tudi pri tehnološki varnosti najpomembnejše, so se strinjali gostje nocojšnje Tarče.
Na pokopališčih in pred spomeniki žalne slovesnosti, na cestah pa gneča
5
30. oktober 2014 ob 14:00 Pred dnem spomina na mrtve marsikje že danes potekajo spominske slovesnosti, številni pa obiskujejo grobove svojcev in prijateljev, zato je v bližini pokopališč gneča, marsikje pa je spremenjen tudi ...
Zakaj ne bi namesto sveče za mrtve denar podarili živim? Pred 1. novembrom, dnevom spomina na mrtve, po državi znova potekajo različne akcije ozaveščanju o pretiranem krašenju grobov, predvsem s svečami.
87
"Populistična gibanja rekrutirajo mlade od 15. leta naprej" Pomanjkanje vsebin, povezanih z državljansko vzgojo, ter potreba po večji vključenosti učencev s kritičnimi mnenji v izobraževanje - to sta ključna izsledka raziskave z naslovom E-vključevanje proti ...
43
Mešani občutki ob menjavi vrha policije Vlada je razrešila generalnega direktorja policije Stanislava Venigerja. Na njegovo mesto je začasno imenovala dosedanjega vodjo kriminalistov Marjana Fanka.
160
Ob obletnici 1. mariborske vstaje v Ljubljani proti privatizaciji V Ljubljani se je okoli 200 protestnikov podalo na ulice, kjer so po nekajmesečnem premoru znova izražali nezadovoljstvo s stanjem v državi, oblastniki in napovedano privatizacijo. Pohod po ...
80
Štrukelj: Če sprejmemo vse, kar predlaga Bruselj, vlade ne potrebujemo Sindikati javnega sektorja so sedli za skupno mizo z vladnimi pogajalci. Dogovora o varčevalnih ukrepih za prihodnje leto pa v okoli dveurnem srečanju niso dosegli.
78
Bulčeva in Petrovič tudi uradno nista več ministra DZ se je seznanil z odstopoma ministra za gospodarstvo Jožefa Petroviča in ministrice brez listnice Vioete Bulc, pristojne za razvoj in kohezijo, s čimer jima je ta funkcija prenehala.
3
Vlada želi neakreditirane programe podaljšati do jeseni 2018 Vlada je potrdila predlog novele zakona o visokem šolstvu, ki ureja vprašanje neakreditiranih študijskih programov in pravice študentov. Sporne programe naj bi podaljšali do 30. septembra 2018.
3
KPK zanimata tudi imenovanje Bulčeve in zaposlovanje na MZZ-ju Komisija za preprečevanje korupcije glede imenovanja vodi tudi postopek v povezavi z odločanjem vlade o komisarski kandidatki Violeti Bulc in še enega v povezavi z zaposlitvami na MZZ-ju.
6
Velenjska komunala direktorja Rotnika zaradi Teša krivdno ne more odpustiti V Komunalnem podjetju Velenje so obravnavali zaključno poročilo KPK-ja o nadzoru nad premoženjskim stanjem direktorja družbe Uroša Rotnika.
46
Ali sindikati še lahko povežejo neenotni delavski razred? Medtem ko se sindikati pospešeno pripravljajo na dolge sestanke za pogajalsko mizo z novo vlado, pa se bodo obenem morali spopadati tudi sami s svojim načinom delovanja, ki ni prilagojen novim ...
73

Izjava dneva
link
Margot Wallström
2
30. oktober 2014 ob 12:26 Upamo, da bo to pokazalo pot tudi drugim. Švedska zunanja ministrica ob priznanju Palestine.
Več novic ...
Kazalo