Slovenija
slice
Akcija Čista nula, čista vest: Dve tretjini voznikov je napihalo pod dovoljeno mejo
V akciji je sodelovalo 619 voznikov in voznic, 24. junij 2017 ob 11:05 Zavod Varna pot je v petek zvečer izvedel preventivno-izobraževalno akcijo Čista nula, čista vest, s katero so opozarjali na nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola.
16
Ob 26. obletnici osamosvojitve bo zbrane nagovoril predsednik Pahor
12
24. junij 2017 ob 12:43 Na Kongresnem trgu v Ljubljani bo zvečer osrednja proslava ob dnevu državnosti in 26. obletnici osamosvojitve Slovenije, na kateri bo govornik predsednik republike Borut Pahor.
Violeta Tomič: Danes je velik dan, ki ga bomo zapisali z zlatimi črkami
326
24. junij 2017 ob 15:32 Stranki IDS in Trs, ki delujeta v poslanski skupini Združena levica, sta se na kongresu združili v stranko Levica.
Čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško: Od 30 minut do uro in pol
7
24. junij 2017 ob 13:36 Po pričakovanjih je na prvi počitniški konec tedna na mejnih prehodih že treba čakati - najdlje, poldrugo uro, na prehodu Gruškovje, čakalne dobe pa so tudi na Obrežju, Vinici, Starodu, Jelšanah, ...
"V islamski skupnosti se trudimo razvijati vrednote, ki nas povezujejo"
33
24. junij 2017 ob 06:29 Islam je pomembna identiteta Bošnjakov, del kulture Albancev in drugih etničnih skupnosti. Naša naloga je razvijati vključujoče vrednote, ki ljudi povezujejo, pravi ljubljanski mufti Nedžad Grabus.
Prvih 44 evropskih milijonov za drugi tir je zagotovljenih Slovenija je na trejem razpisu instrumenta za povezovanje Evrope uspešno kandidirala z 11 projekti in zanje prejela odobrenih 63 milijonov nepovratnih sredstev.
98
Cerar: V Bruslju prevladuje prepričanje, da je treba odločbe mednarodnih sodišč spoštovati Premier Miro Cerar je v Bruslju po četrtkovih pogovorih z voditelji o vprašanju arbitraže vesel, da med njimi prevladuje prepričanje, "da je odločbe mednarodnih sodišč treba spoštovati".
141
Györkös Žnidar: Policija je imela ob osamosvojitvi neprecenljivo vlogo Ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar je v poslanici ob prihajajočih dnevu državnosti spomnila, da te dni praznuje tudi policija, ki je imela neprecenljivo vlogo ob osamosvojitvenem ...
18
Olimpijski komite in sindikat zaradi zakona o športu na različnih bregovih Na nasprotnih straneh sta se zaradi sprejetega zakona o športu znašla Olimpijski komite Slovenije in Sindikat športnikov Slovenije, ki napoveduje ustavno presojo zakona.
1
Šole do septembra zapirajo svoja vrata Za nekaj več kot 161.000 osnovnošolcev in nekaj več kot 54.000 srednješolcev se končuje letošnje šolsko leto.
25
Hotižani upajo na mejo na Muri, piransko občino poleg morja skrbijo tudi trije zaselki Občutki pred arbitražno določitvijo meje na spornem območju pri Hotizi med tamkajšnjimi domačini niso najboljši. Da bi meja potekala po katastrski meji, si ne upajo niti pomisliti.
63
"Mladi odlašajo z obveznostmi, potem pa ugotovijo, da prekarnost ni fina" "Mladi so v slabem položaju, diskutirajo že o tem, da bi se podjetništvo kot predmet uvedlo v osnovne šole, slišati pa je tudi še bolj divje ideje, da bi zadevo vtaknili že v vrtce," je dejal Črt ...
116
Odločitev za otroka? Ukrepi družinske politike zanjo nimajo vidnega mesta Na odločanje za otroke zelo vpliva negotovost v družbi, denimo glede varnosti delovnih mest, poudarja ministrica Kopač Mrakova, ki dodaja, da Slovenija po sprejemanju ukrepov za večjo rodnost ne ...
55
Peter Jambrek: Slovenijo bremenijo dvojni monopoli "Če bi se lahko kot v znanstveni fantastiki premaknili 26 let nazaj, bi videli fantastične, ogromne spremembe," Slovenijo danes v primerjavi z letom 1991 ocenjuje eden od ključnih piscev prve ustave ...
134
Predlog gradbenega zakona gre v nadaljnji postopek DZ je sklenil, da sta predloga gradbenega zakona ter zakona o pooblaščenih arhitektih in inženirjih primerna za nadaljnjo obravnavo.
7

Oglasno sporočilo
link
Ali veste, kje je več kot 15.000 Slovencev odpravilo dioptrijo?
22. junij 2017 ob 09:41 Ali veste, na katerem mestu je 15.000 Slovencev zavedno izgubilo svoja očala in kontaktne leče? V Zagrebu, v največji in najmodernejši očesni kliniki v Jugovzhodni Evropi – Kliniki Svjetlost.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Borut Pahor
4
24. junij 2017 ob 14:12 Obe državi morata pokazati zrelost, modrost.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo