Slovenija
slice
Foto: Stanislav Zore je prevzel vodenje ljubljanske nadškofije
Škofovsko posvečenje novega ljubljanskega nadškofa, 23. november 2014 ob 20:16 Novi ljubljanski nadškof metropolit Stane Zore je v ljubljanski stolnici prejel škofovsko posvečenje, nato pa je tudi uradno prevzel vodenje ljubljanske nadškofije.
104
"Če križ nosita dva, je za polovico lažji. Če delimo veselje, se to pomnoži."
25
23. november 2014 ob 14:30 Po poldrugem letu brez cerkvenega vodstva bo v ljubljanski stolnici posvečen novi nadškof metropolit, msgr. Stanislav Zore. Posvetil ga bo apostolski nuncij v Republiki Sloveniji, dr. Juliusz Janusz.
Varčevalni ukrepi v javnem sektorju na rešetu koalicije
86
23. november 2014 ob 19:58 Predsedniki in vodje poslanskih skupin koalicijskih strank se v vladni palači posvetujejo glede vladnih ukrepov, med drugim tudi o varčevanju v javnem sektorju.
Pahor: Bil je prvi general, ki ga je imenovala slovenska oblast
62
23. november 2014 ob 13:03 Predsednik republike Borut Pahor je ob državnem prazniku dnevu Rudolfa Maistra ob povišanju načelnika generalštaba simbolno vročil čin in zastavo Republike Slovenije.
SDS strnil vrste za Janšo, pozivov k odstopu ni bilo
476
22. november 2014 ob 19:31 Po 10-urni razpravi so se člani SDS-a odločili za, po njihovih besedah, novo pot stranke, njen predsednik Janez Janša pa je novi vladi ponudil sodelovanje.
Policija ob začetku smučarske sezone opozarja na odgovornost in previdnost Ob začetku smučarske sezone, je policija pripravila nasvete za varno smučanje in vedenje na smučišču. Ob tem poudarjajo obzirnost do drugih, previdnost in odgovornost.
12
Hitra cesta na Koroško se znova odmika, Korošcem zmanjkuje potrpljenja Kljub velikim pričakovanjem Korošcev, da bodo ob obisku ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča dobili jasen časovni načrt gradnje 3. razvojne osi, so dobili le ohlapne obljube.
64
Veber: Maister pooseblja to, čemur pravimo "odzvati se klicu domovine" Na predvečer državnega praznika, dneva Rudolfa Maistra, je na osrednji državni slovesnosti obrambni minister Janko Veber izpostavil pogum in vizionarstvo prvega slovenskega generala.
47
Zoisovo nagrado za življenjsko delo prejela Vito Turk in Janez Levec Vaši dosežki so tudi dosežki Slovenije in kot takšni utrjujejo našo nacionalno samobitnost in samozavest ter povečujejo našo prepoznavnost v svetu, je na sinočnji podelitvi Zoisovih nagrad na Brdu ...
Poškodovani vojak ostaja na zdravljenju v UKCL-ju Pripadnik 30. slovenskega kontingenta operacije Kfor, ki je v petek med usposabljanjem na Kosovu dobil poškodbe glave, je v stabilnem stanju in ostaja na nadaljnjem zdravljenju v UKCL-ju.
15
Janša: Pričakujem, da bo režim malo premislil o nadaljnjih korakih Za odločitev ustavnega sodišča, da mu začasno vrne mandat, Janez Janša upa, da pomeni začetek konca spirale zlorabljanja državnih institucij.
"Ustavno sodišče ti da krila" "Zahtevam enake pravice in možnosti, kot jih ima Janez Janša," je bil le eden od številnih odzivov v slovenski tvitosferi na odločitev ustavnega sodišča glede poslanskega mandata Janeza Janše.
143
Odločitev ustavnega sodišča o Janši razdelilo stranke Nekatere stranke so se na odločitev ustavnega sodišča o mandatu Janeza Janše odzvale ostro, druge odločitev spoštujejo.
127
Poslanci potrdili več kot 100 priporočil varuhinje človekovih pravic Državni zbor je soglasno podprl 150 priporočil k poročilu varuha človekovih pravic za leto 2013. Nekatera priporočila se ponavljajo že leta, je opozorila Vlasta Nussdorfer. Poročilo varuha
41
Priznanje MMC-ju za obujanje spomina na trpljenje 1. svetovne vojne Med letošnjimi odličniki v novinarstvu, ki jim je Društvo novinarjev Slovenije izreklo priznanje, sta z RTV Slovenija Andrej Stopar in Multimedijski center.
12

Izjava dneva
link
Richard Ayers
22. november 2014 ob 14:23 Ljudje enostavno nimajo radi sprememb, prihod svetovnega spleta je zmotil njihovo utečeno delovanje. Nekateri ljudje se radi ves čas učijo kaj novega, nekateri pa ne.
Več novic ...
Kazalo