Slovenija
slice
Zmanjkuje denarja za pokojnine, 140 milijonov bodo primaknili iz proračuna
Posledično bo za 140 milijonov evrov večji proračunski primanjkljaj, 24. julij 2014 ob 16:51 Ob koncu leta bo zmanjkalo 140 milijonov za nemoteno izplačilo pokojnin, saj Kad ne more zagotoviti 190 milijonov od privatizacije.
43
Ali bo novi predsednik DZ-ja Karl Erjavec?
438
24. julij 2014 ob 18:00 " Obstaja velika verjetnost, da bo DeSUS sodeloval v novi vladi in pričakujem, da bi DeSUS-u kot drugi najmočnejši koalicijski stranki pripadlo mesto predsednika DZ-ja ," je po sestanku z Mirom ...
Novi poslanci se bodo prvič sešli 1. avgusta
3
24. julij 2014 ob 18:05 Ustanovna seja novega sklica državnega zbora bo 1. avgusta ob 10. uri, je zaukazal predsednik republike Borut Pahor.
Alenka Bratušek: Moje želje niso pomembne
91
24. julij 2014 ob 17:31 " Ni pomembno ali si Alenka Bratušek želi biti komisarka ali ne. Želela bi si, da to polno odgovornost prevzame nova vlada ," je po seji vlade povedala premierka, ki opravlja tekoče posle Alenka ...
Pikalo: Zmanjkalo je denarja za zasebnike v visokem šolstvu
95
23. julij 2014 ob 19:19 Vlada je ministrstvu za izobraževanje odvzela 10,6 milijona evrov. Pikalo opozarja, da ministrstvo brez denarja koncesij zasebnim zavodom ne more podaljševati. Odvzem
Pnevmatike je imel izrabljene do kovinskih žic Policisti so nekaj ur poostreno nadzirali tovorna vozila in avtobuse. Pri 51 pregledanih vozilih so ugotovili več kot 20 kršitev, trem so odvzeli registrske tablice.
16
Opozorila: Pritiski na sodstvo samo zato, ker so politiki obsojeni, nedopustni Raziskovalci Inštituta za kriminologijo so v javnem pismu opozorili, da je nedopustno, da slovenski politiki ocenjujejo pravno državo glede na to, ali so sami uspešni v sodnem postopku.
98
Slovenski WikiLeaks: Zaradi suma razkrivanja depeš mora Balažic na inšpektorat KPK je pristojen za preiskavo Omanovega "darila" Sloveniji. Nekdanjega veleposlanika Milana Balažica vabijo na inšpektorat za notranje zadeve, a ga podpirajo aktivni diplomati.
81
Peterle: Vlada naj komisarja predlaga iz zmagovite evropske opcije Pri odločanju o slovenskem kandidatu za evropskega komisarja naj se uporabijo enaka merila kot pri izbiri predsednika Evropske komisije, poziva Lojze Peterle.
50
Jasmina Opec ostaja v SLS-u: Predsedniških ambicij nimam Podpredsednica SLS-a Jasmina Opec je po premisleku preklicala svojo torkovo napoved na seji glavnega odbora SLS-a, da bo izstopila iz stranke, hkrati pa zanikala, da bi imela predsedniške ambicije.
23
SMC bo lahko v DZ-ju zaposlil 14 pomočnikov, SDS devet Nove poslanske skupine, ki jih bodo ustanovili po ustanovni seji novega sklica DZ-ja, bodo lahko za pomoč pri svojem delu zaposlile strokovne sodelavce, poleg tega pa bodo upravičene še do sredstev ...
46
Anketa: 52 odstotkov vprašanih optimističnih glede nove vlade Le nekaj več kot polovica (52 odstotkov) vprašanih v raziskavi agencije Episcenter meni, da bo nova vlada zdržala celoten mandat.
36
Durs postaja uspešnejši pri pobiranju socialnih prispevkov Davkarji pravijo, da tudi letos veliko pozornosti namenjajo plačevanju prispevkov za socialno varnost. V prvem polletju so jih pobrali za dva odstotka več kot v istem obdobju lani.
16
Kučan: Peinkiherjeve navedbe bolj ali manj držijo Na intervju z nekdanjim vodjo obveščevalnega oddelka na obrambnem ministrstvu Antonom Peinkiherjem v Delu se je odzval tudi nekdanji predsednik Milan Kučan in dejal, da vse bolj ali manj drži.
174
Stranke si bodo na leto razdelile 2,5 milijona evrov Stranke si bodo po volitvah na novo razdelile proračunska sredstva, namenjena njihovemu sofinanciranju. Gre za 2,5 milijona na leto.
54

Izjava dneva
link
Jože Colarič
24. julij 2014 ob 16:58 Veliko grmenja in malo dežja. Pričakovanja predsednika uprave Krke glede napovedanih sankcij proti Rusiji, STA.
Več novic ...
Kazalo