Slovenija
slice
Prelesnikova: Največ težav imamo s tistimi zavezanci, ki nočejo sprejeti nove ureditve
MMC-jev klepet, 30. januar 2015 ob 12:25 Plače in informacije v zvezi z zaposlovanjem vodilnih v državnih družbah so javne informacije, a zavezanci se novi ureditvi upirajo, je dejala informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik.
13
 • Še vedno je največ pritožb zaradi t.i. molka organa
 • Zelena luč preiskavi o Tešu 6, rdeča neplačanim pripravništvom
  48
  30. januar 2015 ob 22:24 Poslanci so izkazali začetno podporo zakonu, ki bi odpravil neplačana pripravništva; ter soglasno odredili parlamentarno preiskavo o projektu Teš 6. Tretji dan redne januarske seje DZ-ja je prinesel
  Fiskalno pravilo skoraj soglasno skozi prvo obravnavo
  39
  30. januar 2015 ob 17:48 DZ je ocenil, da je predlog izvedbenega zakona o fiskalnem pravilu primeren za nadaljnjo obravnavo. Za je glasovalo 79 poslancev, proti pa pet.
  Interventni zakon za občine je pripravljen, v DZ roma po nujnem postopku
  5
  30. januar 2015 ob 13:50 Vlada je sprejela predlog zakona o interventnih ukrepih za uravnoteženje javnih financ občin in ga v državni pošilja po nujnem postopku.
  Letos bo proračun zapravil 1,39 milijarde več, kot bo dobil
  133
  29. januar 2015 ob 19:41 Vlada je potrdila rebalans proračuna za 2015, s katerim se proračunski primanjkljaj povečuje na 2,89 odstotka BDP-ja oz. na 1,39 milijarde evrov.
  Izobraževanju 10 milijonov manj, a učna pomoč ostaja Rebalans državnega proračuna ministrstvu za izobraževanje namenja 10 milijonov evrov manj. Kje bo ministrstvo varčevalo, še ni znano. Denar pa bo za učno pomoč in odpravo plačnih nesorazmerij.
  7
  Odgovor na sovražni govor S problematiko sovražnega govora se bo po novem ukvarjal tudi Svet za odziv na sovražni govor. Pod pokroviteljstvom Mirovnega inštituta bo poskušal združiti vse akterje s tega področja.
  163
  Strah pred novim velikim padcem pokojnin za zdaj neupravičen S pokojnino, če bi jo prejeli po novi zakonodaji januarja lani, bi kljub padcem odmernih odstotkov še vedno lahko kupili malce več kot pred 14 leti. Pred nekaj tedni je po spletu zaokrožila ...
  68
  Pri občinah bo država privarčevala okoli 60 milijonov Vlada, Združenje občin in Skupnost občin Slovenije so podpisali dogovor o obsegu financiranja občin s strani države v letošnjem letu.
  15
  ZL zaradi pregona novinarjev zahteva sklic nujne seje dveh odborov DZ-ja Poslanska skupina ZL-ja je odločno obsodila kazenski pregon štirih novinarjev, ki so poročali o dokumentih Sove, in zahteva sklic nujne seje odborov za pravosodje in notranje zadeve.
  145
  SDS-ovim predlogom glede Banke Slovenije in DUTB-ja se obeta podpora DZ je opravil obravnavo predlogov priporočil glede dejavnosti Banke Slovenije pri sanaciji bančnega sistema. Priporočilom SDS-a se obeta podpora poslancev in poslank.
  52
  Od nedelje potrebujete novo vinjeto, pazite na poostren nadzor Stare vinjete bodo veljale le še do sobote, od nedelje pa bodo morali uporabniki na vidna mesta na vetrobranskih steklih nalepiti nove, ki bodo veljale do konca januarja prihodnje leto.
  14
  Čaka nas sneg, ki se bo obdržal - odjuge namreč ne bo vsaj dober teden Prihajajo nove snežne padavine, njihove količine pa se ne da povsod z gotovostjo napovedati - v Ljubljani tako lahko zapade od nekaj centimetrov snega pa vse do četrt metra.
  78
  Mramor: Predlagano fiskalno pravilo je zelo strogo DZ ima na mizi osnutek zakona, ki ga je pripravila vlada, po besedah premierja Mira Cerarja pa določa zelo strog okvir za vodenje javnofinančne politike.
  139
  Valenčič svojih virov ne bo izdal, ostre obsodbe pregona novinarjev Novinar Televizije Slovenija Erik Valenčič se je na današnjem zaslišanju na državnem tožilstvu branil z molkom. Vira ne bo nikoli izdal, je dejal.
  415

  Izjava dneva
  link
  Mojca Prelesnik
  30. januar 2015 ob 12:35 Posamezniki se moramo zavedati pomena svoje zasebnosti in tega, da lahko veliko naredimo sami - ne objavljajmo svojih fotografij na Facebooku, ne puščajmo svojih osebnih podatkov, zavedajmo se, da ...
  Več novic ...
  Videonovice
  Kazalo