Slovenija
slice
Rode ob 80-letnici: Govoriti o narodnih izdajalcih je najmanj neokusno
Komentiral je tudi aktualno dogajanje v Sloveniji, 21. september 2014 ob 11:53 Kardinal Franc Rode bo v torek praznoval 80. rojstni dan. Jubilej bo zaznamoval s praznično mašo, ki jo bo daroval v domači župnijski cerkvi v Grobljah pri Domžalah.
117
Stična: 7.000 razposajenih mladih, Pahor, Brglez in Mozetič
109
20. september 2014 ob 19:42 Festival Stična mladih je letos privabil 7.000 udeležencev, ki so po navedbah organizatorjev ustvarili odlično vzdušje, pa tudi nekaj vidnih predstavnikov države.
Ambiciozne želje Bratuškove sprle še po njej poimenovano stranko
132
20. september 2014 ob 20:31 Potem ko je samoimenovanje Alenke Bratušek za kandidatko za evropsko komisarko njeno stranko stalo sodelovanja v vladi, kandidacijski postopek pa preiskuje
MZZ: Ob grozodejstvih Islamske države ne moremo mirno stati
122
20. september 2014 ob 15:04 Ministrstvo za zunanje zadeve je sporočilo, da Slovenija konkretne odločitve glede boja proti Islamski državi še ni sprejela, a hkrati ne more le mirno stati ob strani in opazovati grozodejstev, ki ...
Pahor na Cerju: OZN ni več učinkovit skrbnik miru
18
20. september 2014 ob 19:40 Ob pomniku braniteljev slovenske zemlje na Cerju so šestič zapored praznovali svetovni dan miru. V interesu Slovenije je, da mir nikoli več ne bo ogrožen, je opozoril predsednik države Borut Pahor.
Cerar: Na finančnem ministrstvu bo potrebna "nadčloveška" ekipa Vlada je na poti, ki si jo je začrtala - privatizacija gre naprej, novega zaposlovanja v javni upravi ne bo in če se izkaže, da so se pri komisarski kandidaturi Alenke Bratušek pojavile ...
113
Ministri in ministrice prevzeli posle Ministri in ministrice so večinoma že prevzeli posle od svojih predhodnikov. Celotne ekipe na ministrstvih še niso znane.
26
DZ zaradi Janše že drugič zavrnil imenovanje nadzornikov nad tajnimi službami Poslanci DZ-ja so s 24 glasovi za in 48 proti (prisotnih je bilo 72 poslancev) ponovno zavrnili imenovanje komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb, ker je SDS ponovno za člana ...
634
Pahor na sprejemu ministrov: imamo realno možnost, da se izvlečemo iz krize Predsednik države Borut Pahor je zadovoljen, da ima Slovenija spet vlado s polnimi pooblastili. Na sprejemu ministrov je ponovil, da je bila odločitev za poletne volitve prava.
87
Foto: Pri Uncu prometni infarkt zaradi del Med priključkoma Postojna in Logatec ter izvozom in uvozom Unec proti Ljubljani je bila nekaj časa skoraj 20 kilometrov dolga kolona.
49
Nekdanji ministri nazaj v javni sektor ali na nadomestilo Štirje ministri, ki so bili v vladi Alenke Bratušek, nadaljujejo svoje delo v vladi Mira Cerarja, devet nekdanjih ministrov si bo poiskalo drugo zaposlitev.
23
ZSSS: Namesto dela obdavčite kapital V največji sindikalni centrali pred začetkom pogajanj o socialnem sporazumu opozarjajo, da je delo davčno zelo obremenjeno, kapital pa malo in je zaradi tega privilegiran.
17
Trije kandidati za direktorja Radia Slovenija Na razpis za mesto direktorja Radia Slovenija so se prijavili odgovorna urednika Drugega in Tretjega programa Radia Slovenija, Mirko Štular in Matej Venier, ter odgovorni urednik Radia Koper Andrej ...
2
Kdo bo prva violina nove vlade in kako dober bo njen dirigent? Neuglašeni orkester – to je oznaka, s katero je opozicija najpogosteje komentirala vlado Mira Cerarja.
38
Slovenija ima novo vlado Poslanci so s 54 glasovi za in 25 glasovi proti potrdili 12. Vlado Republike Slovenije pod vodstvom Mira Cerarja.
303

Izjava dneva
link
Franc Rode
4
21. september 2014 ob 13:37 Govoriti o narodnih izdajalcih je danes, najmanj, kar lahko rečem, neokusno. Tega slovenska javnost ne prenese več. To je zaostalost v zgodovini.
Več novic ...
Kazalo