Slovenija
slice
Tožilstvo nadaljuje pregon novinarjev. Na muhi tudi Erik Valenčič.
Proti Eriku Valenčiču teče predkazenski postopek, 25. januar 2015 ob 12:51 Specializirano državno tožilstvo je zaradi suma razkritja tajnih podatkov Sove na zaslišanje kot osumljenca povabilo novinarja RTV Slovenija Erika Valenčiča zaradi objav v oddaji Koalicija sovraštva.
187
Anketa POP TV-ja: Vodstvo med strankami znova prevzel SMC
18
25. januar 2015 ob 22:11 Vladajoči SMC je v javnomnenjski raziskavi POP TV-ja znova prevzel vodstvo, potem ko ga je decembra premagala največja opozicijska stranka SDS.
Šibek potresni sunek pri Igu
1
25. januar 2015 ob 19:22 Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so popoldne ob 16.07 zaznali šibek potresni sunek 13 kilometrov južno od Ljubljane, v bližini Iga.
Spomin na holokavst: "Nikoli ne smemo gledati stran in ne ukrepati"
91
24. januar 2015 ob 16:58 Spomin na žrtve holokavsta nosi odgovornost, da s tišino in neukrepanjem nikoli ne smemo biti sokrivi za take dogodke, je bilo med drugim sporočilo na slovesnosti ob spominu na ta množičen poboj.
Ministrica Györkös-Žnidarjeva: "Policija je na dnu javnega sektorja"
22
24. januar 2015 ob 14:06 Skupni imenovalec policije po vsej državi so iztrošenost voznega parka, neopremljenost policistov, objekti so dotrajani, investicij tako rekoč ni, opozarja ministrica za notranje zadeve.
(Ne)dejavnost evroposlancev - Slovenci med 67. in 641. mestom Najdejavnejši evropski poslanec iz Slovenije je Ivo Vajgl, najmanj pa Lojze Peterle. Slovenski evroposlanci sicer niso niti med najbolj pridnimi niti lenimi.
217
Slovenija seje vlade še vedno snema, drugje še tega ne počno Kratka primerjava s tremi državami pokaže, da vlade svojih sej ne snemajo niti jih ne dajo na voljo javnosti. Slovenska ureditev tako, kljub spremembam, primerjalno še vedno nudi veliko preglednosti.
37
KPK o imenovanju Špurove: Ni pravil, ni kršitve KPK je brez epiloga končala še eno preverjanje spornega kadrovanja. Lani je vlada Bratuškove v odhodu na predlog ministra Čuferja na visok položaj v Medameriški razvojni banki imenovala Katjo Špur.
60
"Rdeča zvezda tokrat udarila v Kanadi" "Končno smo dobili potrditev, da je Slovenija v svetu močna politična sila. Wolfa so aretirali zaradi "političnih pritiskov" iz Slovenije," je bil eden izmed odzivov v slovenski tvitosferi na ...
33
Janšev sin dobil delo pri evroposlanki Patriciji Šulin Iz pisarne evropske poslanke SDS-a Patricije Šulin so potrdili, da se je Žan Janša zaposlil kot njen asistent. Med asistenti sicer ni naveden, a postopek spremembe tega poteka.
448
Še včeraj dovolj za 30-tonske tovornjake, danes smrtno nevaren za pešce Sečoveljske soline niso več dostopne po kopnem. Most vanje, ki je še včeraj nosil 30-tonske tovornjake, je danes po mnenju inšpektorata že smrtno nevaren. Podjetje za njim je onesposobljeno.
69
Fiskalno pravilo: politika blizu enotnosti Kot kaže, se bo domača politika poenotila pri vprašanju izvedbenega zakona o fiskalnem pravilu, ki bo natančno določil uravnoteženje proračuna. NSi, ZaAB in SDS so nakazali možnost podpore.
20
Bulčeva o postopku KPK-ja seznanjena le prek medijev Postopek KPK-ja, ki preverja izbiro slovenske kandidatke za evropsko komisarko, je po besedah izbrane Violete Bulc legitimen. A od komisije ni prejela še nobenih izidov.
7
Vlada bi občinam jemala denar, obenem pa nižala stroške Predstavniki vlade in združenj občin tudi po današnjih usklajevanjih še niso dosegli dogovora o višini finančnih sredstev za občine, so pa zbližali stališča.
17
Domen Savič: Problem so tisti, ki dopuščajo slabe stvari " Glavni cilj novinarstva bi moral biti, da s svojimi informacijami čim bolj pomaga odjemalcu medijskih vsebin pri odločanju v življenju in okolju, v katerem živi ," je prepričan komunikolog Domen ...
19

Izjava dneva
link
Filip Flisar
2
25. januar 2015 ob 17:04 Ne morem verjeti, hvala bogu, da je vse za mano. Imel sem veliko dela, praktično v vseh vožnjah. Starti mi niso najbolje uspeli, a na valovih sem si nato izboljšal položaj, na koncu pa slavil.
Več novic ...
Kazalo