Slovenija
slice
V najbolj črnem scenariju izpostavljenost Slovenije do Grčije skoraj 1,6 milijarde evrov
Mramor: Ni potrebe po dodatnem zadolževanju, 1. julij 2015 ob 21:10 " Državljani naj ne skrbijo. Situacijo obvladujemo in ne bo prišlo do takšnih stvari, ki bi lahko bile kritične ," je glede zapleta zaradi enostranskih prekinitev pogajanj z Grčijo povedal Miro Cerar.
243
Dobovšek zapustil še poslansko skupino SMC-ja
67
1. julij 2015 ob 19:12 V poslanski skupini SMC-ja so potrdili, da je Bojan Dobovšek zapustil njihove vrste. Po njegovih besedah je razlog to, da se kljub opozorilom ni zgodilo nič pomembnega.
Po novem bo rubež moral pustiti minimalno plačo
24
1. julij 2015 ob 20:17 Odbor za pravosodje je podprl več zakonskih predlogov, in sicer predloge novel kazenskega zakonika, zakona o izvrševanju kazenskih sankcij in novelo zakona o izvršbi in zavarovanju. Predlog novele ...
Vlada za lažji odpust dolga socialno ogroženim
17
1. julij 2015 ob 16:53 Vlada je sprejela predlog zakona o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov, ki med drugim poenostavlja s tem povezane postopke in odpravlja dodatne stroške. Izvršna oblast želi s predlaganim zakonom
Poslanci o posledicah grške dolžniške krize
12
1. julij 2015 ob 14:15 Komisija DZ za nadzor javnih financ je na nujni seji obravnavala posledice grške dolžniške krize na položaj in javne finance Slovenije. Od vlade zahteva boljšo informiranost.
Novi uredniki na RTV Slovenija Odgovorni urednik 1. programa Radia Slovenija je postal Andrej Stopar, informativni program TV Slovenija bo vodila Jadranka Rebernik, štiriletni mandat za športni program pa je dobil Miha Žibrat.
2
Skoraj vsi bodoči srednješolci prišli na želeno šolo V srednje šole je na novo vpisanih 18.691 kandidatov, največ v programe srednjega strokovnega in tehniškega izobraževanja ter gimnazij.
4
Načrtovano preoblikovanje inštituta za vode v direkcijo dvignilo precej prahu Predlog, da se inštitut za vode preoblikuje v direkcijo, je pri nekaterih članih odbora DZ-ja za infrastrukturo, okolje in prostor povzročil precej vroče krvi, vendar je bil na koncu vseeno potrjen.
13
Deklaracija o zunanji politiki čez matični odbor, čaka jo še DZ Parlamentarni odbor za zunanjo politiko je po več urah podprl besedilo deklaracije o zunanji politiki, ki naj bi jo DZ predvidoma sprejel na julijski seji. Strategija zunanje politike z naslovom ...
3
Razpis za sodnika na sodišču za človekove pravice bodo ponovili Vodje poslanskih skupin in predsednik države Borut Pahor so razpravljali o postopku izbire kandidatov za sodnika v Strasbourgu in spoznali, da bo treba razpis ponoviti.
4
Zakon o prikritih vojnih grobiščih skozi drugo sito Odbor za delo, družino, socialne zadeve in invalide je v drugi obravnavi podprl predlog zakona o prikritih vojnih grobiščih in pokopu žrtev, ki ga je vložil NSi.
62
ZSSS: Vlada velikodušna do bogatih, vehementno arogantna do revnih Zveza svobodnih sindikatov nasprotuje vladni nameri ukinitve najvišjega dohodninskega razreda. Vlado poziva, naj namesto tega bolje poskrbi za prejemnike minimalnih plač.
31
KPK vrača ugotovitve o koruptivnosti Fišerja. Fišer: Oznaka je krivična. Vrhovno sodišče je razveljavilo začasno odredbo, s katero je upravno sodišče KPK-ju naložilo umik ugotovitev nadzora v zadevi Škrlec v delu, ki se nanašajo na generalnega državnega tožilca Zvonka ...
17
Prehranski varuh: Inovativnost pri nepoštenih praksah trgovcev nima meja Prehranski varuh je pri svojem delu zasledil pozitivne prakse največjih trgovskih verig v Sloveniji, naletel pa je tudi na kopico nepoštenih praks.
19
Zpiz po sodbi ustavnega sodišča 1.290 upokojencem povišal pokojnino Pokojninski zavod je po odločitvi ustavnega sodišča glede delnic za notranji odkup, vplačanih z delom plače, pokojnine 1.290 upokojencem v povprečju povečal za 53,2 evra. Z Zavoda za pokojninsko in ...
3

Izjava dneva
link
Dušan Mramor
2
1. julij 2015 ob 14:13 Boljše novice v tem trenutku za Slovenijo ne bi mogli najti. Dušan Mramor, finančni minister, o prodaji NKBM-ja, MMC.
Več novic ...
Kazalo