Slovenija
slice
RTV Slovenija izbira novega direktorja: Filli, Grilc ali Rozman?
Za izvolitev potrebnih 15 glasov v programskem svetu, 22. januar 2017 ob 15:56 Javnost z zanimanjem pričakuje ponedeljkovo odločitev o novem generalnem direktorju RTV Slovenija. Programski svet bo izbiral med Markom Fillijem, Urošem Grilcem in Igorjem Rozmanom.
8
Györkös Žnidarjeva: Pritiski Sveta Evrope na poslance so nedopustni
238
21. januar 2017 ob 10:43 Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je ocenila, da so pritiski, ki jih komisar Sveta Evrope Nils Muižnieks izvaja na slovenski parlament, nedopustni.
Kopač Mrakova za 1,8-odstotni dvig minimalne plače, Počivalšek nezadovoljen
173
20. januar 2017 ob 16:31 Na seji Ekonomsko-socialnega sveta je vladna stran predlagala, da se minimalna plača dvigne za 1,8 odstotka, na 805 evrov bruto oz. 614 evrov neto.
Cerar: Zakon o tujcih bo zagotavljal varnost
97
20. januar 2017 ob 19:51 Premier Miro Cerar je znova poudaril, da bo zakon o tujcih, za katerega je prepričan, da bo sprejet, zagotavljal varnost državljanov.
"Slovenska vlada si je izbrala logiko, da bo totalitarna, pretkana in poštena"
29
20. januar 2017 ob 18:43 Zakon o tujcih, ki ga je vlada pred kratkim predlagala, je po mnenju udeležencev okrogle mize na ljubljanski pravni fakulteti sporen z različnih pravnih vidikov.
Od kandidatov za vodjo tožilstva želi državnotožilski svet dodatna pojasnila Državnotožilski svet je oblikoval predlog enega ali več kandidatov za imenovanje na mesto generalnega državnega tožilca in ga poslal obema kandidatoma - Robertu Renierju in Dragu Šketi.
3
Vraničar Erman: Podatki o dobri gospodarski rasti nas ne smejo zaslepiti Finančna ministrica Mateja Vraničar Erman je na seji Ekonomsko-socialnega sveta (ESS) poudarila, da mora Slovenija, čeprav ni več v postopku presežnega javnofinančnega primanjkljaja, spoštovati ...
38
Varuhinja Ilinka Todorovski napoveduje zavezništvo z gledalci in bralci Nova varuhinja pravic gledalcev, poslušalcev in bralcev RTV Slovenija napoveduje angažirano posredovanje med uporabniki in ustvarjalci RTV vsebin; pa tudi aktivno sodelovanje v oblikovanju ...
24
Ministrica: Najvišji razred bo plačeval 75 evrov zdravstvenega zavarovanja, najnižji 20 Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je javnosti predstavila nov predlog zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki prinaša številne novosti, med njimi je časovno omejen ...
644
Kopač Mrakova bo predlagala izdatnejši dvig minimalne plače Ministrica za delo Anja Kopač Mrak bo sledila predlogu sindikatov in na petkovi seji Ekonomsko-socialnega sveta predlagala dvig minimalne plače za več kot pol odstotka.
121
Policija zanika obstoj tajnih predpisov o prisluškovanju Policija zanika, da sta dva akta o prikritih preiskovalnih ukrepih nezakonita, ker nista bila objavljena v uradnem listu. Sta interna akta policije in ne predpisa, zatrjujejo.
22
Varuhinja: Napadi na ravnatelja so vredni vsega obsojanja Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer ob napadu na mariborskega ravnatelja poudarja, da je vključevanje prebežnikov v družbo preizkušnja strpnosti za vse nas.
12
Kustec Lipicerjeva: Prizadevali si bomo, da bomo pri noveli zakona o tujcih enotni Pri kritiziranem predlogu zakona o tujcih je koalicija še naprej neenotna. Tudi v največji koalicijski stranki, SMC, bodo po napovedih Simone Kustec Lipicer enotnost še iskali.
8
Fank: Zoran Petrovič se ne more vrniti v policijo Posnetki zaslonskih slik v anonimki, ki je razkrila, da so se člani vodstva sindikata policistov dogovarjali o policijski kontroli ministra Borisa Koprivnikarja, so enaki podatkom, ki jih je ...
61
50 slovenskih vojakov v Latvijo v okviru Natove okrepljene prisotnosti Vlada je na redni seji sprejela namero o sodelovanju do 50 vojakov v več rotacijah v okviru Natove okrepljene prisotnosti v Latviji. Delovala bo pod kanadskim poveljstvom.
198

Oglasno sporočilo
link
Ali vas zanimajo pravo in jeziki? Želite delati za Sodišče Evropske unije kot zunanji prevajalec?
17. januar 2017 ob 16:15 Služba institucije za pravno prevajanje, ki jo sestavlja 600 pravnikov, zagotavlja prevode pravnih dokumentov, ki jih obravnava ali izda Sodišče Evropske unije.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Gašper Marguč
1
22. januar 2017 ob 13:44 Morda pa je prišel čas, da na velikem tekmovanju pade tudi Nemčija.
Več novic ...
Kazalo