Slovenija
slice
V 100 dneh se je vlada ukvarjala predvsem s financami in kadri
Kaj je vlada počela prvih 100 dni, 21. december 2014 ob 15:39 Vlada Mira Cerarja se je morala takoj po nastopu 18. septembra spoprijeti s prazno državno blagajno, veliko težav pa je imela z izpopolnjevanjem ministrske zasedbe.
69
SMC s 100 dnevi vlade zadovoljen, v opoziciji precej manj
57
21. december 2014 ob 15:58 V največji koalicijski stranki so ob 100 dneh dela vlade z opravljenim zadovoljni, medtem ko so v koaliciji malce bolj zadržani, opozicija pa je zelo kritična. V SMC-ju po navedbah vodje poslancev ...
Vox populi: Vladi nizka podpora, SDS pred SMC-jem
19
21. december 2014 ob 22:59 Delo vlade kot neuspešno ocenjuje 69 odstotkov sodelujočih v javnomnenjski raziskavi Vox populi. Na volitvah bi zmagal SDS z 18 odstotki, drugi bi bil SMC s 14,2 odstotka glasov.
Število primerov gospodarske kriminalitete se je v šestih letih več kot podvojilo
59
20. december 2014 ob 12:38 Število obravnavanih primerov gospodarske kriminalitete je v zadnjih letih izjemno naraslo, je poudaril vodja sektorja za gospodarsko kriminaliteto na GPU-ju Dušan Florjančič.
Skoraj četrtina študentov izkoristila subvencionirano bivanje
2
20. december 2014 ob 15:06 V Sloveniji je bilo v študijskem letu 2013/14 bivanje v študentskih in dijaških domovih ter pri zasebnikih subvencionirano za 15.252 rednih študentov visokošolskega študija (23,8 odstotka).
Če hočete manj plačevati za vrtec, potrebujete novo vlogo Polovici vseh upravičencev pravica do znižanega plačila vrtca poteče konec decembra, zato morajo do konca leta vložiti novo vlogo.
12
Ponarejene vinjete; pozor, količinski popust na vinjete ni mogoč Dars je letos odkril že skoraj 300 ponarejenih vinjet z letnico 2014. Ob tem v družbi uporabnike opozarjajo, naj vinjete kupujejo izključno na uradnih prodajnih mestih.
19
Pahor in Janša ob obletnici prvega postroja SV-ja v Kočevski Reki Prvak SDS-a Janez Janša in predsednik države Borut Pahor sta se udeležila proslave ob obletnici prvega postroja Slovenske vojske v Kočevski Reki.
356
Tuji teroristični borci ostajajo izven kazenskega zakonika SDS-ov predlog dopolnitev kazenskega zakonika s teroristično tematiko večine poslancev ni prepričal. Razpravljali so tudi o projektu Teš 6 in delovnih razmerjih.
35
Nadškofova poslanica: Bog prihaja k vam, ostaja z vami Vsem ljudem s težavami, pomanjkanjem ali boleznijo je metropolit Stane Zore v božični poslanici namenil sporočilo: "Bog vas ni zapustil. Prihaja k vam in ostaja z vami."
75
Janša vendarle postal član komisije za nadzor varnostno-obveščevalnih služb Poslancem je v petem poskusu le uspelo ustanoviti komisijo za nadzor nad varnostnimi in obveščevalnimi službami. Za člana komisije je potrjen tudi predsednik SDS-a Janez Janša.
432
Državni svetniki nad tri zakone, tudi nad tistega o izvrševanju proračunov Državni svet bo odločal o odložilnem vetu na tri zakone - na novelo zakona o izvrševanju proračunov, na zakon o organu in skladu za reševanje bank ter na novelo zakona o zaposlovanju invalidov.
2
Gašperšič: Tečejo dejavnosti za pripravo finančne konstrukcije drugega tira Strategija razvoja prometa je v javni obravnavi do konca januarja, predvideva pa 130 ukrepov, med njimi sta razvoj javnega potniškega prometa in železniške infrastrukture.
19
Odvetniki danes delijo zastonj pravne nasvete Okoli tretjina slovenskih odvetnikov danes brezplačno nudi pravno pomoč, saj že četrtič poteka pro bono dan, ki je namenjen tistim, ki nimajo denarja za pravne storitve.
18
Uklonilni zapor mrtev, vsi izpuščeni Vseh 14 državljanov so po razveljavitvi ustavnega sodišča izpustili iz zapora.
78

Izjava dneva
link
Uroš Lipušček
2
21. december 2014 ob 14:45 Mislim, da še ni bilo države v vsej človeški zgodovini, ki bi se tako hitro razvila kot dandanes Kitajska.
Več novic ...
Videonovice
Kazalo