Slovenija
slice
Po Sloveniji so zagoreli prvomajski kresovi
"Ogenj kot simbol upora, opozorila na delavske pravice", 30. april 2016 ob 19:54 "Kurjenje kresov za praznovanje 1. maja ima simbolen pomen. Ogenj kot simbol upora, opozorila na delavske pravice," je za MMC pomen kresovanja obrazložil Janez Bogataj.
98
Koliko kruha je povprečna plača zagotovila ob osamosvojitvi Slovenije?
244
30. april 2016 ob 15:19 Ob osamosvojitvi Slovenije je delavec v povprečju prejel 43 evrov neto plače, leta 2015 pa 1.035 evrov. Za ta denar je danes mogoče kupiti 554 štruc črnega kruha, kar je 40 odstotkov več.
Prvomajsko praznovanje na Rožniku letos v znamenju delavskega povezovanja
86
29. april 2016 ob 18:09 Obuditev duha združevanja delavstva in upiranja pritiskom je pomembno, je poudaril Vladimir Tkalec iz KSJS-ja. Proslava bo potekala pod geslom "Skupaj delamo, skupaj praznujemo!".
SDS bi z zakonom o katastrskem dohodku pomagal kmetom
24
29. april 2016 ob 19:55 Poslanci SDS-a so vložili novelo zakona o katastrskem dohodku, s katero želijo razbremeniti kmete, saj bi prehodno obdobje določitve katastrskega dohodka podaljšali na leto 2017.
Foto: V sadjarstvu in vinogradništvu škoda ponekod 90-odstotna
73
28. april 2016 ob 16:48 "O konkretni škodi zaradi pozebe bomo lahko govorili šele čez 10 dni, takrat ko plodiči in cvetovi postanejo rjavi ali pa odpadejo," so za MMC pojasnili na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije.
Kam na varen dopust? Britanci priporočajo Slovenijo! Teroristični napadi vse bolj krojijo naša življenja in navade. Tudi potovalne. Večina Slovencev se je odpovedala potovanjem v Severno Afriko, Turčijo in na nekatere grške otoke.
41
Pristojne službe odpravljajo škodo; ponekod so še vedno brez elektrike Potem ko je v sredo sneg pobelil velik del Slovenije, imajo pristojne službe polne roke dela z odstranjevanjem podrtih dreves in obnovo dobave električne energije.
76
Pahor poziva k izboljšanju vojaške pripravljenosti Predsednik republike Borut Pahor ocenjuje, da mora Slovenija zaradi poslabšanja mednarodnih varnostnih razmer in nalog v Natu čim prej sprejeti ukrepe za izboljšanje vojaške pripravljenosti.
59
NSi predlaga omejitev vpisnine v imenik odvetnikov Poslanska skupina NSi je v parlamentarni postopek vložila novelo zakona o odvetništvu, ki so jo pripravili v podmladku stranke.
41
“Seks, količina ena. Cena po ceniku: 60 evrov” "Mislim, da smo edini v Sloveniji, ki ponujamo seks legalno,” je prepričan podjetnik Valter Šmid, ko ga obiščemo v salonu erotične masaže v Novem mestu. V zgornjem nadstropju postelja, v spodnjem ob ...
219
Vložene še tri dodatne referendumske pobude delavcev migrantov Predstavniki delavcev migrantov so v DZ vložili referendumske pobude še za tri zakone: novelo pomorskega zakonika, zakon o partnerski zvezi in o varstvu pred diskriminacijo.
79
"Vsak evro, vložen v varnost in zdravje pri delu, se delodajalcu večkratno povrne" Slovenija statistike o poklicnih boleznih ni ma, vendar na Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) ob svetovnem dnevu varnosti in zdravja pri delu opozarjajo, da na podlagi mednarodnih raziskav ...
32
Pahor: Gradimo na tem, kar nam je skupno in spoštljivo ravnajmo z razlikami Vodstvo ZZB-ja NOB-ja je počastilo spomin na ustanovitev Osvobodilne fronte pred 75 leti. Predsednik zveze Tit Turnšek je v nagovoru izpostavil, da se je OF rodil iz ljubezni do naroda in domovine.
Zaradi snega nesreče, zdrsi in zastoji na primorski avtocesti Sneženje po Sloveniji močno ovira promet. Najhuje je na primorski avtocesti, kjer med priključkoma Vrhnika in Logatec proti Kopru promet poteka po voznem in prehitevalnem pasu.
63
Obnovljeni partizanski spomeniki na Bazi 20, namesto ukradenih bronastih zdaj stojijo kamniti Na Bazi 20 v Kočevskem rogu so pripravili proslavo ob 75. obletnici Osvobodilne fronte.
24

Izjava dneva
link
Luka Zajc
2
30. april 2016 ob 13:55 V Sloveniji je bilo industrijsko oblikovanje pred osamosvojitvijo na izredno visoki ravni, o čemer priča izjemna razstava: Iskra: Neuvrščeno oblikovanje 1946–1990.
Več novic ...
Kazalo