Slovenija
slice
Pahor: Naš interes je, da sta Slovenija in Hrvaška prijateljski sosedi
Srečanje slovenskega predsednika in hrvaške predsednice, 30. avgust 2015 ob 17:49 Predsednik republike Borut Pahor in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović menita, da Slovenija in Hrvaška kljub razhajanjem glede arbitražnega postopka o meji med državama ostajata ...
125
Številni vozniki še vedno ne uporabljajo varnostnega pasu
43
30. avgust 2015 ob 11:39 Lani kar 22 odstotkov voznikov osebnih vozil, ki so umrli v prometni nesreči, ni uporabljalo varnostnega pasu, čeprav je uporaba varnostnega pasu zakonsko določena za vse potnike na vseh sedežih v ...
Potres z močjo 4,1 v bližini Bovca
44
29. avgust 2015 ob 21:27 Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so ob 20.47 zaznali zmeren potresni sunek z magnitudo 4,1.
Vedno manj zanimanja za delo v Slovenski vojski
89
29. avgust 2015 ob 20:43 V Slovenski vojski imajo težave z zasedbo prostih delovnih mest.
Sodstvu spet zmanjkuje denarja za plačilo sodnih stroškov
28
29. avgust 2015 ob 10:58 Sodiščem že nekaj let zapored v drugi polovici leta zmanjkuje denarja za plačilo sodnih stroškov.
AI: Vladni kontingenčni načrt govori le o prosilcih za azil, ne pa tudi o beguncih Kontingenčni načrt, po katerem se Slovenija pripravlja na sprejetje povečanega števila beguncev, je po mnenju direktorice Amnesty International Slovenija Nataše Posel pomanjkljiv, saj govori samo o ...
32
Cerar miri, da je Slovenija pripravljena na večje število beguncev Vlada se je seznanila s poročilom o pripravljenosti Slovenije na po trenutnih podatkih povečane begunske tokove, ki ga je pripravilo notranje ministrstvo.
392
Sanacija žičnic na Kaninu je državnega pomena Vlada je na seji sanacijo žičnic na Kaninu označila za projekt državnega pomena, dogovorili so se tudi za uvedbo probacijske službe in nadaljevanje izrednih ukrepov na področju sadja in zelenjave.
18
Na Večeru nepričakovano odpustili pet novinarjev Na Večeru so brez dogovora s socialnimi partnerji in uredništvom odpustili pet novinarjev, novinarske organizacije so način odpuščanja označile za neprimeren in v nasprotju z osnovno poslovno in ...
30
Pahor bo prihodnji teden zaključil postopke imenovanja novih veleposlanikov Vlada, ki je na seji na prošnjo predsednika Boruta Pahorja razpravljala o poročilu o nadzoru na veleposlaništvih, je sklenila, da pri imenovanju veleposlanikov nima nobenih zadržkov.
23
SDS predlaga obravnavo umrlih v povojnih pobojih po kazenskem postopku Poslanci SDS-a so v parlamentarni postopek vložili novelo zakona o varstvu kulturne dediščine, v kateri je predlagana obravnava umrlih v povojnih pobojih po načelu kazenskega postopka.
89
Strateški forum Bled za mlade bo postregel s številnimi razpravami Na Bledu se začenja Strateški forum za mlade, že petič zapored uvodno dejanje Strateškega foruma Bled, ki velja za največji dogodek slovenske zunanje politike.
6
Pozivi k ogrožanju življenj beguncev so "protipravno in moralno zavržno dejanje" Na spletnih omrežjih se pojavlja vse več nestrpnega in sovražnega govora glede beguncev, zato se pojavljajo številna opozorila, da je treba proti tovrstnim izjavam nastopiti odločno.
545
Sindikati strnili vrste, pozivajo k podpori redefinicije minimalne plače Sindikati so pozvali k oddaji podpisov v podporo redefiniciji minimalne plače, s katero bi "odpravili 20-letno krivico".
69
Cerar in Milanović glede arbitraže "pojasnila vsak svoje stališče in se razšla" Premier Miro Cerar se je ob robu konference o Zahodnem Balkanu na Dunaju na kratko sešel s hrvaškim kolegom Zoranom Milanovićem. A stališč glede arbitražnega postopka nista zbližala.
18

Izjava dneva
link
Borut Pahor
4
30. avgust 2015 ob 14:43 Pogovarjala sva se zelo konstruktivno in prijateljsko, saj sta Slovenija in Hrvaška prijateljski državi, odnosi med nami pa se morajo nadaljevati v tej smeri, ne glede na razlike v stališčih glede ...
Več novic ...
Videonovice
Kazalo