Slovenija
slice
Štefanec "trdno stoji" za odločbo KPK-ja glede primera Bratušek
Prepričana je, da mora Štefanec odstopiti, 12. februar 2016 ob 14:30 Upravno sodišče je odpravilo akt KPK-ja, ki se je nanašal na kandidaturo predsednice ZaAB-ja Alenke Bratušek za evropsko komisarko. KPK se bo na odločbo sodišča pritožil.
202
 • Bratuškova razmišlja o odškodninski tožbi
 • "Žena alkoholika zaradi obrambe počne ravno nasprotno, kot bi morala"
  86
  12. februar 2016 ob 07:45 "Čim prej naj si poišče pomoč, naj ne čaka, da bo alkoholik sam prišel do tiste točke, da se bo odločil za zdravljenje," pravi 65-letna Maja, ki je ob alkoholiku živela kar 30 let.
  Pokojninski zakon krši svobodo podjetništva?
  47
  12. februar 2016 ob 16:55 Ustavno sodišče bo presojalo zakon o pokojninskem in invalidskem zavarovanju v delu, ki samozaposlenim onemogoča prejemanje polne pokojnine in hkratno opravljanje dejavnosti.
  Cerar: Klemenčičeva izjava še ne pomeni, da razmišlja o odstopu
  66
  12. februar 2016 ob 10:36 Cerar se je z Goranom Klemenčičem že pogovoril o njegovi izjavi o spornih ravnanjih ministrov. Po Cerarjevih besedah mu je ta zagotovil, da njegova izjava še ne pomeni, da razmišlja o odstopu.
  ZL hoče nujno sejo odbora zaradi umazanega zraka
  23
  12. februar 2016 ob 17:06 Onesnaženost zraka s trdimi delci PM je postala tako izrazita, da bodo v ZL-ju zahtevali sklic nujne seje odbora DZ-ja za okolje.
  Katičeva: Nisem se vmešavala v HSE, samo pojasnila so dali Komisija DZ-ja za nadzor javnih financ in odbor DZ-ja za infrastrukturo sta zavrnila predlog, da bi se vladi priporočilo, naj se ne vmešava v vsakodnevno vodenje državnih družb. Komisija in odbor na ...
  3
  Poudarjanje pomena pri nas zanemarjenih praktičnih znanj in poklicev Na srednjih in višjih šolah ter na visokošolskih zavodih sta petek in sobota namenjena informativnim dnevom za bodoče dijake in študente.
  68
  Slovenija bi onemogočila prošnjo za azil tistim, ki so vstopili prek članice EU-ja Odbor za notranje zadeve je potrdil predlog nove azilne zakonodaje, ki omogoča zavrnitev prošnje za azil, če prosilec v Slovenijo vstopi iz članice EU-ja.
  76
  Slovenija bo Natu pomagala v Egejskem morju, za prebežnike lani 20,2 milijona evrov Slovenija se bo dejavno vključila v operacijo Nata za preprečevanje nezakonitih migracij čez Egejsko morje, je povedala ministrica Andreja Katič.
  59
  Vlada za fiskalni svet predlaga Kozamernika, Senjurja in Kračuna Vlada je DZ-ju predlagala, naj za predsednika fiskalnega sveta imenuje Damjana Kozamernika, za člana pa Marjana Senjurja in Davorina Kračuna, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.
  27
  Za Koprivnikarja dodatki povsem sprejemljivi Dodatki so potrebni in legitimni del plačnega sistema, je prepričan minister za javno upravo Boris Koprivnikar in dodal, da so dodatki tudi logično razporejeni. V vladi so v preteklih tednih po ...
  17
  Kje je najmanjša razlika v plačah med spoloma v EU-ju? V Sloveniji. Razlike v plačah med ženskami in moškimi v Evropski uniji so najmanjše prav v Sloveniji, kjer so ženske v povprečju zaslužile 3,2 odstotka manj kot moški. To je lani pokazala raziskava
  135
  Rotnik: Pri Tešu 6 so bile vse številke pregledne Nekdanji direktor Teša Uroš Rotnik je preiskovalni komisiji DZ-ja glede Teša 6 zatrdil, da je bil projekt voden pregledno, gospodarno, vse podrobnosti pa da so bile predpostavljenim znane. Rotnik, ...
  19
  Klemenčič nezadovoljen: na ministre gleda z "obžalovanjem in jezo" Pravosodni minister Goran Klemenčič je zatrdil, da na sporna ravnanja nekaterih drugih ministrov, ki so v preiskavi KPK-ja ali Računskega sodišča, gleda z "mešanico obžalovanja in jeze".
  42
  Kostelci za odstranitev žičnate ograje; V Šenčurju proti nastanitvenemu centru Kostelska civilna pobuda je do zdaj zbrala 6 tisoč podpisov proti ograji, ki jih bodo predali vladi. V kranjskem SDS-u so medtem začeli zbirati podpise proti nastanitvenemu centru v Šenčurju.
  52

  Izjava dneva
  link
  Vasja Golar
  2
  12. februar 2016 ob 20:32 Ne omejevati ljudi, pač pa jim dati možnost. In predvsem razbremeniti ljudi, ki imajo ideje in bi radi nekaj ustvarili.
  Več novic ...
  Kazalo