Slovenija
slice
Konec mandata za tri ustavne sodnike
Novi ustavni sodniki delo začnejo v ponedeljek, 26. marec 2017 ob 12:18 Tri odhajajoče ustavne sodnike, in sicer Mitjo Deisingerja, Jasno Pogačar in Jana Zobca, bodo za naslednjih devet let nasledili v sredo izvoljeni Matej Accetto, Klemen Jaklič in Marijan Pavčnik.
10
Cerar: Izbor novih nadzornikov SDH-ja naj bom čim hitrejši
10
25. marec 2017 ob 16:32 Predsednik vlade Miro Cerar si želi, da bi postopek izbire novih kandidatov za člane nadzornega sveta SDH-ja stekel čim hitreje. Le v skladu z zakonom naj bo, je dodal.
Ustanovljena stranka Za otroke: "Višje plače in pokojnine, več spoštovanja mam, očetov, otrok"
322
25. marec 2017 ob 13:25 V slovenski politični prostor vstopata novi stranki – Gibanje za otroke in družino Aleša Primca se je spremenilo v stranko Glas za otroke in družine (Za otroke), v Mariboru pa so ustanovili stranko ...
Nova stranka ReSET poziva k rešitvi države iz rok tajkunov
37
25. marec 2017 ob 20:47 Na ustanovnem kongresu v Mariboru so se zbrali člani nove politične stranke ReSET, ki poziva k rešitvi Slovenije iz rok elite in tajkunov.
Dars prodal za 83 milijonov evrov vinjet
18
25. marec 2017 ob 14:29 Prodaja vinjet z letnico 2017, ki so na prodaj od 1. decembra lani, se je do konca februarja glede na enako obdobje leto prej povečala za štiri odstotke.
Noč krajša za uro, prehajamo z zimskega na poletni čas Zimski čas je prešel v poletnega - ob drugi uri zjutraj smo urine kazalce prestavili za eno uro naprej, torej na tretjo uro zjutraj. To pomeni, da je noč s sobote na nedeljo imela uro manj.
31
Kriminalisti: Sodniki popustili pritisku Banke Slovenije V javnost je prišla odredba ljubljanske preiskovalne sodnice, ki je kriminalistom dovolila, da pregledajo v lanskih hišnih preiskavah na Banki Slovenije zasežene računalnike.
44
Poslanci testiranju na droge rekli ne Predlog zakona o obveznem testiranju funkcionarjev na prepovedane droge, ki ga je vložil SDS, je ostal brez podpore. So pa poslanci prižgali zeleno luč za podaljšanje podpore Pomurski regiji.
107
25 let od vstopa Slovenije v Ovse Pred 25 leti se je Slovenija vključila v tedanjo Konferenco o varnosti in sodelovanju v Evropi, današnjo Organizacijo za varnost in sodelovanje v Evropi (Ovse).
7
Papič edini kandidat za rektorja Univerze v Ljubljani Iztekel se je rok za prijave kandidatov za rektorja Univerze v Ljubljani. Prejeli so tri predloge, vsi pa se nanašajo na enega kandidata, dekana fakultete za elektrotehniko Igorja Papiča.
1
Potrdili novelo stanovanjskega zakona, ki izenačuje upravičence do subvencije Vlada je potrdila predlog novele stanovanjskega zakona, ki sledi odločbi ustavnega sodišča glede subvencije najemnin in izenačuje upravičence do subvencije v neprofitnih in tržnih stanovanjih.
9
SD ministrici za zdravje ponuja Marušičev program Na seji predsedstva SD-ja so ministrico Milojko Kolar Celarc vnovič pozvali, naj pohiti z vložitvijo reformne zakonodaje in projektom skrajševanja čakalnih vrst, spregovorili pa so tudi o boju za ...
7
Muižnieks ob koncu obiska še vedno obžaluje sprejetje novele o tujcih Komisar Sveta Evrope za človekove pravice Nils Muižnieks je ob koncu štiridnevnega obiska izrazil upanje, da novele zakona o tujcih nikoli ne bo treba uporabiti.
23
CSD: Odvzem novorojenca Alibabićevi nujen Jeseniški center za socialno delo zagotavlja, da je bil odvzem novorojenega otroka Sandi Alibabić skrbno pretehtan in nujen.
Žmavc: Nisem želel sodelovati v političnih igricah Željko Puljić in Franc Žmavc sta dan pred glasovanjem DZ-ja o imenovanju odstopila od kandidature za nadzornika SDH-ja. Vladajoči ugotavljajo, da je treba hitro najti zamenjavo.
19

Izjava dneva
link
Goran Janus
1
26. marec 2017 ob 14:29 Če pogledam celo sezono, je bila dobra, peta najboljša v zgodovini smučarskih skokov. Pohvalil bi ves trenerski štab. Ni bilo lahko po lanski sanjski sezoni. Enostavno bo potreben počitek.
Več novic ...
Kazalo