Slovenija
slice
Cerarja skrbi molk komisije glede arbirtaže. Slovenija bo zoper Hrvaško vložila tožbo.
Iztekel se je rok, po katerem Slovenija lahko nadaljuje s tožbo, 18. junij 2018 ob 15:04 Evropska komisija ne bo podala mnenja v povezavi s tožbo Slovenije proti Hrvaški zaradi kršenja evropskega prava, ki je posledica hrvaškega nespoštovanja arbitražne sodbe o meji med državama.
182
Prvo srečanje začasnih vodij novoizvoljenih poslanskih skupin
20
18. junij 2018 ob 09:43 V državnem zboru so se na sestanku, zaprtim za medije, srečali začasni vodje novoizvoljenih poslanskih skupin in določili dnevni red petkove ustanovne seje DZ ter sedežni red poslancev v veliki ...
Odprt razpis za štipendije za deficitarne poklice
13
18. junij 2018 ob 11:39 Vlogo za dodelitev štipendij za deficitarne poklice za šolsko leto 2018/2019 je mogoče oddati vse do 20. septembra, Javni sklad za razvoj kadrov bo podelil 1000 štipendij v višini 100 evrov mesečno ...
Poleti največ hudih prometnih nesreč zaradi prehitre vožnje
43
18. junij 2018 ob 10:55 Prehitra vožnja je najpogostejši vzrok poletnih prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato Agencija za varnost prometa v sodelovanju s policijo in drugimi organizacijami začenja preventivno ...
Programski svet RTV Slovenija o Andreju Stoparju kot v. d.-ju direktorja televizije
18. junij 2018 ob 15:00 Generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc bo na seji programskega sveta skušal dobiti predhodno soglasje k imenovanju Andreja Stoparja za v. d. direktorja nacionalne televizije.
Vox populi: Še vedno vodi SDS pred LMŠ-jem, podpora vladi zrasla Če bi bile volitve to nedeljo, bi še vedno zmagal SDS in zasedel 29 sedežev, sledili bi LMŠ (13), SD, SMC in Levica (10).
148
Janša v Budimpešti na obisku pri Orbanu Predsednik SDS-a Janez Janša se je v soboto v Budimpešti srečal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom, ki mu je čestital za zmago na preteklih parlamentarnih volitvah v Sloveniji.
319
Ob mednarodnem dnevu očetje pozvani k večji vključenosti v vzgojo otrok Slovenski očetje za dom in otroke skrbijo v 82 odstotkih, kar jih v EU-ju uvršča na 2. mesto tik za Švedsko, slabše pa se odrežejo pri kuhanju, saj jih to veščino obvlada zgolj 27 odstotkov.
53
Vojaki na pomoč pri odstranjevanju posledic neurja v Črnomlju Slovenska vojska (SV) je na prošnjo lokalne skupnosti odšla pomagat pri odstranjevanju posledic neurja s točo v Črnomelj.
22
Katič: "Dovolj je bilo mačehovskega odnosa do Tonija Mrlaka" V spomin na pilota Tonija Mrlaka, ki so ga med osamosvojitveno vojno 27. junija 1991 v helikopterju JLA sestrelili nad Rožno dolino, so priredili slovesnost.
103
Zore na Brezjah: Vedno večkrat je pravica do življenja poteptana Na jubilejnem že 50. narodnem romanju bolnikov, invalidov in starejših na Brezje je mašo daroval ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore.
96
Odhajajoči poslanci še pol leta upravičeni do nadomestila plače Novoizvoljeni poslanci, ki bodo štiriletni mandat nastopili z ustanovno sejo DZ-ja 22. junija, bodo za svoje delo prejemali od 3600 do 4800 evrov bruto plače.
40
Ustanovna seja novega DZ-ja bo 22. junija. Pahor stranke pozval k dialogu. Predsednik DVK-ja Anton Gašper Frantar je predsedniku Borutu Pahorju predal uradni zapisnik o ugotovitvi izida predčasnih državnozborskih volitev, Pahor je po prejemu podpisal ukaz o sklicu ...
145
SDS bo v tednu dni razposlal osnutek koalicijske pogodbe V SDS-u bodo na osnovi svojega programa v tednu dni pripravili "osnutek koalicijske pogodbe, ki bo ponujen v usklajevanje koalicijskim partnerjem".
103
Levosredinska koalicija odvisna od obstanka Erjavca in zahtev Levice Generalni sekretar Stranke Alenke Bratušek Jernej Pavlič je razkril, da so pogovori o morebitnem koalicijskem povezovanju z levosredinskimi strankami zelo intenzivni, ali bo oblikovanje ...
189

Izjava dneva
link
Borut Pahor
18. junij 2018 ob 14:48 Razumem, da ima Evropska komisija možnost in ne dolžnost, da poda svoje mnenje v skladu z 259. členom pogodbe EU-ja. To spoštujem.
Več novic ...
Kazalo