Slovenija
slice
SDS zaradi intervjuja v Mladini zahteva Brglezov odhod
Največja opozicijska stranka bo predlagala razrešitev predsednika DZ-ja, 21. oktober 2014 ob 15:18 Predsednik DZ-ja Milan Brglez je v intervjuju za Mladino podajal stališča, ki so v nasprotju z ustavnim redom, je razloge za zahtevo za njegov odstop pojasnila poslanka SDS-a Jelka Godec.
115
Kje zategovati pas? Sviz opozarja: Pri učiteljih ne več!
7
21. oktober 2014 ob 14:58 Medtem ko vlada intenzivno razpravlja, kje varčevati, jo v sindikatu Sviz opozarjajo, da bodo, če znova poseže v plače, začeli pripravljati stavko.
Skupni imenovalec volitev - nezadovoljstvo s politiko
43
21. oktober 2014 ob 08:13 Stranke, ki bodo šle v prihodnjih mesecih na kongrese, bodo morale upoštevati sporočila letošnjih trojnih volitev.
Cerar: Dragonja ne bo novi gospodarski minister
18
21. oktober 2014 ob 13:50 Premier Miro Cerar je pojasnil, da išče naslednika gospodarskega ministra Jožefa Petroviča, ki pa zagotovo ne bo nekdanji gospodarski minister v vladi Alenke Bratušek Metod Dragonja.
Cerar: Ministrskega kandidata bom predlagal v roku
32
20. oktober 2014 ob 19:34 Premier Miro Cerar po odstopu gospodarskega ministra Jožefa Petroviča dejavno išče novega kandidata za vodenje tega resorja, so sporočili iz njegovega kabineta.
Video: Še en vojak s psihičnimi težavami, tokrat celo na misiji Prejšnji teden so s Kosova v domovino odpeljali še enega vojaka 29. kontingenta SV-ja, saj naj bi imel psihične težave. Kako je mogoče, da je bil tak vojak na misiji?
52
KPK opozoril na ugotovitve glede Rotnika, odgovorni pa se izmikajo Komisija za preprečevanje korupcije je sporočila, da se odgovorni izmikajo ukrepanju v primeru Uroša Rotnika, direktorja Komunalnega podjetja Velenje, d.o.o.
34
100.000 evrov na mesec za nadomestila poslancem in ministrom Nadomestilo plače še vedno prejema 30 nekdanjih poslancev, pridružili pa so se jim trije ministri iz prejšnje vlade. Državni proračun ta nadomestila stanejo 100.000 evrov mesečno.
40
ZaAB želi parlamentarno preiskavo Teša 6 Vodja poslanske skupine ZaAB-a Jani Möderndorfer je premierju Miru Cerarju podal poslansko pobudo za podporo odreditvi parlamentarne preiskave v zadevi Teš 6. Po besedah prvega poslanca ZaAB-a se ...
22
Volilna udeležba v 2. krogu lokalnih volitev je bila 43,19-odstotna V 2. krogu volitev županov v 54 občinah je do zaprtja volišč s kupaj glasovalo 228.295 volivcev, kar je 43,19 odstotka volilnih upravičencev.
6
Kaj bo z avtocesto? V Podravju še vedno čakajo ministra, ta molči. Prebivalci spodnjega Podravja še vedno niso dobili odgovora na ultimat, ki so ga glede gradnje avtoceste do Gruškovja postavili ministru in državi. Protestna zapora tako še ni izključena.
27
Vlada išče prihranke in nove ministre Vlada je govorila o rebalansu letošnjega proračuna in novih izhodiščih proračuna za leto 2015. Ministrica za delo Anja Kopač Mrak opozarja, da na področju sociale ni veliko manevrskega prostora.
77
ZPS: Naj vas prošnje za povratni klic z mobilnikom ne premamijo V zadnjih dneh se je v Sloveniji povečalo število klicev z neznanih mednarodnih številk in pozivov za klic v kratkem sporočilu. ZPS svetuje, da ne vračate nesprejetih klicev z neznanih tujih številk.
17
Varuh konkurence ogorčen zaradi Cerarjevih izjav Odstop ministra Petroviča je, kot kaže, sprožil spor med varuhom konkurence Andrejem Kraškom in premierjem Mirom Cerarjem.
120
ZSSS: Slovenija dopušča trgovanje z delavci ZSSS je ob evropskem dnevu boja proti trgovini z ljudmi opozoril premierja Mira Cerarja, da Slovenija sistemsko omogoča ekonomsko trgovino z ljudmi.
26

Izjava dneva
link
Simon Popek
21. oktober 2014 ob 13:18 Poleg retrospektiv moje srce bije še za Ekstravaganco, sekcijo, ki sem jo tudi sam uvedel. V tej sekciji je izvirna, učinkovito strašljiva ameriška grozljivka o najstnikih, Zlo za petami (r.
Več novic ...
Kazalo