Slovenija
slice
DL: Če bo izvoljen Janković, se bomo odzvali hitro in odločno
Matjaž Han: Rešili smo se trojke, dvojke pa se ne moremo, 15. april 2014 ob 23:00 "V primeru izvolitve Zorana Jankovića za predsednika Pozitivne Slovenije se bo Državlj anska list a odzvala hitro in odločno," so za MMC sporočili iz Državljanske liste (DL).
375
"Če ne bi bil član zloglasne 'trojice', se poslanci z zaposlitvijo ne bi ukvarjali"
196
15. april 2014 ob 18:59 Dokler bodo državljani plačevali milijarde za NLB, imajo poslanci v njihovem imenu pravico opozoriti na kadrovanje, je v DZ-ju dejal poslanec Vinko Gorenak.
Križi in težave z referendumom o arhivih: morebitna nelegalnost volilnih komisij?
70
15. april 2014 ob 17:26 Ker je ustavno sodišče zadržalo izvajanje opravil za referendum o arhivski noveli, je referendum 4. maja nemogoč. Če bo razpisan za 25. maj, pa se bodo pojavile druge težave, opozarjajo v DVK-ju.
Pikalo bo visokošolskim "tajkunom pristrigel peruti", študenti ne verjamejo in gredo na protest
31
15. april 2014 ob 19:51 Nov predlog zakona o visokem šolstvu je dober, omejuje nastale anomalije in nikakor ne uvaja šolnin, je dejal minister Jernej Pikalo.
Štefanečeva namestnika bo izbirala tudi Mojca Prelesnik
3
15. april 2014 ob 21:18 Poslanci so z 42 glasovi za in 23 proti za članico izbirne komisije za izbiro namestnikov predsednika protikorupcijske komisije imenovali generalno sekretarko DZ-ja Mojco Prelesnik.
Do lažje legalizacije (nekaterih) črnih gradenj z novim zakonom V državi je od 400.000 do 450.000 neskladnih gradenj (objekti imajo gradbeno dovoljenje, a so zunaj okvirov) in 9.000 nelegalnih objektov. Država želi njihovo legalizacijo poenostaviti.
30
Pličanič in Bratuškova iščeta rešitve za nemoteno delovanje sodstva Iščemo rešitve za nemoteno delovanje sodišč, je zagotovil pravosodni minister Senko Pličanič, ki se je o tem pogovarjal s predsednico vlade Alenko Bratušek.
4
"Boj Davida proti Goljatu": Vrhunec razkriva, kako je Erjavec poskušal pritiskati nanj "Lani januarja je k meni v pisarno prišel takratni generalni sekretar DeSUS-a z informacijo, da ne bom imel podpore Karla Erjavca pri ponovnem imenovanju za generalnega direktorja UKC-ja, če bo moja ...
34
Aleksandra Štiblar: Odločb o izvršbi ne odlagajte v predale Ljudje se ob prejemu odločbe o izvršbi ustrašijo in jo 'pospravijo' v predal, namesto da bi čim prej poiskali pravno pomoč, pravi za MMC odvetnica Aleksandra Štiblar.
9
Bratuškova v boj na kongresu: "Neresno bi bilo, če bi zdaj dvignila roke" Tako premierka Alenka Bratušek kot ustanovitelj PS-ja Zoran Janković sta potrdila, da ostajata pri kandidaturi za predsednika stranke. Kongres bo 25. aprila popoldne na Brdu pri Kranju.
374
Površina 131 nogometnih igrišč je enaka zemljiščem v lasti zakoncev Jaklič Nekdanji direktor Vzajemne in Lekarne Ljubljana Marko Jaklič je na svojo ženo prepisal več kot 839 tisoč kvadratnih metrov zemljišč s stavbami, vsaj 125.000 kvadratnih metrov pa naj bi jih imel na ...
116
23 prijavljenih za namestnika Borisa Štefaneca Za oba namestnika predsednika Komisije za preprečevanje korupcije se je tokrat prijavilo 23 ljudi. Predsednik Borut Pahor upa, da bo lahko izbiral med več kandidati.
23
Bratuškova bo ministrica za zdravje do glasovanja o zaupnici Predsednica vlade Alenka Bratušek se je tik pred iztekom roka odločila, da bo sama začasno vodila še ministrstvo za zdravje, in sicer do glasovanja o zaupnici, saj želi najprej preveriti, ali sploh ...
59
Ministrstvo za zdravje bo začasno vodila kar Bratuškova Premierka Alenka Bratušek se je odločila, da bo ministrstvo za zdravje začasno vodila sama. S predlogom za novega ministra bo očitno počakala do glasovanja o zaupnici, morda tudi do razpleta na ...
178
S cvetno nedeljo se začenja veliki teden Kristjani po vsem svetu praznujejo cvetno nedeljo, s katero se za vernike začenja neposredna priprava na veliko noč, praznik Jezusovega vstajenja, ki velja za največji krščanski praznik.
56

Izjava dneva
link
Matjaž Han
3
15. april 2014 ob 17:09 Politiki imamo res državljane za norca, če Janković zmaga in ta koalicija ostane.
Več novic ...
Kazalo