Slovenija
slice
Strah pred vračanjem prebežnikov iz Nemčije v Slovenijo odveč, mirita Cerar in Erjavec
Prenagljene izjave nemškega notranjega ministra, 9. oktober 2015 ob 19:20 Bojazni, da bi Nemčija v Slovenijo začela vračati prebežnike, za zdaj ni, pravi Karl Erjavec, Miro Cerar pa meni, da je Angela Merkel z odvzemom pooblastil nemškemu notranjemu ministru, ki je to ...
Kaj o sporazumu CETA menijo parlamentarne stranke?
46
9. oktober 2015 ob 20:34 Slovenske parlamentarne stranke imajo o trgovinskem sporazumu CETA, ki ga bo najverjetneje moral ratificirati tudi DZ, različna mnenja. Nekaterim se zdi pozitiven, druge pa so do sprejetja zadržane.
Katainen Sloveniji predlaga pokojninsko reformo in umik države iz gospodarstva
158
9. oktober 2015 ob 16:35 Slovenskim oblastem je po obdobju krize uspelo povrniti zaupanje vlagateljev v državo. A določene strukturne šibkosti ostajajo, je opozoril podpredsednik Evropske komisije.
Dekan Logožar zaradi prodaje diplome moral oditi
9
9. oktober 2015 ob 18:46 Rektor Univerze v Mariboru Igor Tičar je Klavdija Logožarja razrešil s funkcije dekana ekonomsko-poslovne fakultete.
Dve sodišči Logarju odobrili dostop do bančnega gradiva, eno ne
10
9. oktober 2015 ob 16:22 Mariborsko in celjsko okrožno sodišče sta bančni preiskovalni komisiji DZ-ja dovolili zaseg dokumentacije za NKBM, Banko Celje in Probanko, ljubljansko pa je vlogo zavrnilo. Komisija želi z ...
Cerar pozdravlja stališče EK-ja, da gre arbitraža naprej Premier Miro Cerar je v odgovoru na pismo predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja glede arbitraže pozdravil stališče komisije, ki podpira nadaljevanje postopka. Cerar je v odzivu na ...
11
Spomenik Srbu, ki je zaslužen, da je Bled del Slovenije Srbsko-ameriški znanstvenik Mihajlo Pupin, kateremu pripisujejo zasluge, da je Blejski kot po koncu 1. svetovne vojne ostal del Slovenije, je na Bledu dobil spomenik.
81
Računsko sodišče: Šestmilijonski projekt vojaške informatike je bil stran vržen denar Skoraj šest milijonov evrov proračunskega denarja, ki ga je ministrstvo vložilo v postavitev informacijskega sistema za podporo in vzdrževanje helikopterjev in oklepnikov, je skozi okno zmetan denar.
94
IMF: Slovenija ima potratno visoko in osnovno šolstvo Poročilo IMF-ja predlaga številne ukrepe varčevanja v slovenskem šolskem sistemu. Povečali bi število učencev na učitelja, zapirali in združevali šole ter zarezali v finančno podporo študentov.
137
Erjavec: Koliko beguncev in kdaj lahko pričakujemo, je zelo težko napovedati Zunanji minister Karl Erjavec kot vodja skupine za usklajevanje dejavnosti v begunski krizi meni, da je Slovenija pripravljena na drugi val beguncev.
Slovenija Srbiji obljubila pomoč pri reševanju begunske krize "Slovenija bo Srbiji nudila neposredno pomoč v soočenju z begunsko krizo," je srbskemu predsedniku Tomislavu Nikoliću zagotovil gostitelj, slovenski predsednik Borut Pahor.
99
Spor med Pečečnikom in Požarjem ogrozil nov medijski projekt Usoda nekdaj uspešnih blagovnih znamk propadle družbe Delo Revije - Jane, Lady, Obrazov in drugih - ostaja negotova.
50
2,27 milijona evrov plusa v pokojninski blagajni, IMF: Nujne reforme Zpiz je v prvem polletju letos izkazal presežek, in sicer v znesku nekaj manj kot 2,27 milijona evrov. Prihodki so znašali 2,44 milijarde evrov, odhodki malenkost manj.
20
Superupravitelji: vodijo 130 stečajev hkrati, služijo bolje kot Cerar Melita Butara, stečajna upraviteljica Razcvet osebnih stečajev ob velikih stroških za sodišča in državo zagotovo najbolj godi stečajnim upraviteljem.
54
Nadaljuje se padec prodaje dnevnega časopisja V zadnjem desetletju je odstotek prodaje vseh slovenskih dnevnikov padel vsaj za 30 odstotkov, podobno gibanje pa je opaziti tudi drugje.
86

Izjava dneva
link
Lenart J. Kučić
2
9. oktober 2015 ob 14:18 Pri nas so novinarji po samopodobi še vedno predvsem uslužbenci. Novinar je zame formaliziran firbec. Če si radoveden človek, ti da dostop do mnogo več stvari kot katera koli druga služba.
Več novic ...
Kazalo