Slovenija
slice
Generalni državni tožilec Fišer: "Na tožilstvu moramo z dobrim delom nadaljevati"
Premier Cerar čaka podrobno poročilo Državnotožilskega sveta, 25. maj 2015 ob 17:21 Generalni državni tožilec Zvonko Fišer sprejema in spoštuje odločitev Državnotožilskega sveta, da kljub ugotovljenim kršitvam pri imenovanju Boštjana Škrleca ne bo predlagal Fišerjeve razrešitve.
38
Bolonjski diplomanti se vedno težje zaposlujejo
25. maj 2015 ob 19:20 Strokovni posvet ob desetletnici bolonjske reforme, organiziral ga je ljubljanski ŠOU, je pokazal, da je reforma prinesla številne novosti in koristi, pa tudi pomanjkljivosti in težave.
Stavke zdravnikov ne podpira skoraj pol vprašanih, več kot pol jih je za dvig minimalne plače
43
25. maj 2015 ob 09:21 Napovedano celodnevno stavko zdravnikov podpira 28 odstotkov vprašanih v anketi Dela, novo ureditev mreže nujne medicinske pomoči pa jih podpira četrtina.
Novelirana medijska zakonodaja bo regulirala sovražni govor
29
25. maj 2015 ob 15:55 Kulturno ministrstvo je pripravilo osnutek novele zakona o medijih, ki med drugim predvideva regulacijo sovražnega govora in določa rok za vložitev zahteve za popravek.
Vodstvo RTV SLO po soglasje programskega sveta za zaposlovanje honorarcev
13
25. maj 2015 ob 14:10 Vodstvo RTV SLO od programskega sveta zavoda potrebuje soglasje za začetek postopkov za redno zaposlitev stalnih honorarnih sodelavcev. Gre sicer za zaposlitve v drugem trimesečju letošnjega leta.
Skupina Italijanov, domnevno neofašistov, uničila napis Tito Na hribu Kokoš blizu Lokve pri Divači so vandali v četrtek popolnoma uničili napis Tito. A jih je ujel revirni lovec in jih sedem izročil policistom.
816
Anketa: Vlada maja popravila vtis, med strankami prvi SDS Vladi je od aprila podpora zrasla za dobrih pet odstotnih točk in zdaj uživa podporo 28,7 odstotka volivcev.
34
Kristjani z binkoštnim praznikom končujejo velikonočni čas Z binkoštmi se za večino kristjanov končuje velikonočni čas, ko se spominjajo prihoda Svetega Duha in ustanovitve Cerkve. Na binkošti se verniki spominjajo prihoda Svetega Duha, ki je po Svetem ...
17
Upokojencev že več kot 612.000 Aprila je število upokojencev znašalo 612.041. Največ, 431.745, je bilo prejemnikov starostnih pokojnin. Povprečna bruto starostna pokojnina je znašala 683 evrov.
91
Novakova: Če ne vlada, bomo zdravstveno reformo predložili sami NSi bo v prihodnjih mesecih vložil zakonodajne predloge, med drugim za popravek razmerja med neto in bruto plačami, za manjše obremenitve malih in mikro podjetij ter o zdravstveni reformi.
53
Mežnarjeva: Kršitev ni bila takšna, da bi zahtevala razrešitev Fišerja Alenka Mežnar, predsednica Državnotožilskega sveta, je pojasnila, da so v postopku proti prvemu tožilcu Zvonku Fišerju odkrili iste nepravilnosti kot sodišče, a to ni dovolj za razrešitev.
127
Pekre 1991 - uvertura v osamosvojitveno vojno " S pekrskimi dogodki se je začela osamosvojitvena vojna," o zapori učnega centra TO-ja v Pekrah pred 24 leti, ko je padla tudi prva žrtev slovenske osamosvojitve, razmišlja nekdanji mariborski ...
195
Foto in video: Miren konec shodov neofašistov in njihovih nasprotnikov V Goric i je potekal shod ne ofašistov organizacije CasaPound. Njihovi nasprotniki pa so v odgovor na obeh straneh meje pripravili protifašistični shod.
268
Državnotožilski svet ne bo predlagal Fišerjeve razrešitve Državnotožilski svet je sklenil, da ne bo predlagal razrešitve generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja. Ugotovljena kršitev namreč ni "takšne narave", da bi to omogočala.
124
Klavdiji Markež FDŠ odvzela magistrski naziv Kratkotrajni ministrici za šolstvo in nekdanji poslanki SMC-ja Klavdiji Markež je fakulteta za državne in evropske študije odvzela naziv magistrice državnih in evropskih študij.
58

Izjava dneva
link
Nina Cigut in Luka Nassdorfer
2
25. maj 2015 ob 12:45 Tukaj velja: če boš šel študirat, boš to počel resno, saj boš moral plačati za to.
Več novic ...
Kazalo