Slovenija
slice
Osnutek koalicijske pogodbe: privatizacija se nadaljuje, malo o pokojninah, prožnejši zaposlitvi in nižjih davkih
Cilj: vniti Slovenijo na zemljevid razvitih demokracij, 29. julij 2014 ob 13:45 Slovenija mora nadaljevati proces privatizacije, toda ta mora biti nadzorovana, strateško premišljena in osmišljena, piše v delovnem osnutku koalicijske pogodbe, ki so ga MMC-ju posredovali iz ...
264
V tretji krog koalicijskih pogajanj gredo DeSUS, ZaAB, NSi in SD
446
29. julij 2014 ob 20:43 Drugi krog koalicijskih pogajanj je končan. DeSUS, ZaAB, NSi in SD so po pogovorih z Mirom Cerarjem razložili, da nameravajo nadaljevati koalicijska pogajanja. Združena levica pa se vidi v opoziciji.
SMC za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika
31
29. julij 2014 ob 20:12 " Stranka Mira Cerarja v skladu s sklepom izvršnega odbora stranke priporoča Vladi Republike Slovenije, naj za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika, " so objavili na spletni strani SMC-ja.
Osnutek koalicijske pogodbe za zdaj ne navdušuje
27
29. julij 2014 ob 18:15 Potem ko je v javnost pricurljal osnutek koalicijske pogodbe, so v ZSSS-ju že sestavili seznam opozoril in predlogov, ki ga bodo posredovali morebitnim koalicijskim strankam.
Stres in Turnšek se vračata k delu v slovenski Cerkvi
40
29. julij 2014 ob 19:08 Upokojena nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek, ki sta se po odstopu s funkcij pred letom dni po navodilu iz Vatikana tudi umaknila iz javnosti, se vračata k delu v slovenski Cerkvi.
Slovenske gore vzele devet življenj, reševalci posredovali v 204 nesrečah V slovenskih gorah je letos umrlo devet planincev, 30 pa se jih je hudo poškodovalo. Gorski reševalci so posredovali že 241-krat, 72-krat s helikopterjem.
10
Vlada po dobrih treh tednih odmrznila privatizacijo Vlada je spremenila sklep, s katerim je pred tedni Slovenskemu državnemu holdingu naložila zaustavitev vseh postopkov privatizacije. SDH jih lahko nadaljuje.
188
O Janši na prvi seji novega DZ-ja ne bodo glasovali Na ustanovni seji DZ-ja v petek bodo poslanci izvolili novega predsednika DZ-ja, ne pa tudi podpredsednikov. Odločanje o morebitnem odvzemu mandata Janezu Janši ni predvideno.
176
Juncker slovenski predlog za evropskega komisarja pričakuje do konca tedna Koalicijski partnerji bodo nadaljevali pogovore o imenovanju kandidata za evropskega komisarja.
57
SMC naj bi še danes razposlal osnutek koalicijske pogodbe Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar te dni pripravlja osnutek koalicijske pogodbe. Vse stranke, s katerimi se pogovarja, naj bi ga prejele še danes kot osnovo za torkova usklajevanja.
62
Rektor Marušič bi skril tudi zvočni zapis seje senata Rektor primorske univerze Dragan Marušič je le teden dni po kriminalističnih preiskavah na hitro ob koncu tedna sklical dopisno sejo senata in razposlal glasovnice, saj bi rad do torka dosegel, da ...
46
Upravno sodišče že drugič zavrnilo Jankovićevo pritožbo Upravno sodišče je že drugič z nepravnomočno sodbo kot neutemeljeno zavrnilo tožbo Zorana Jankovića glede poročila Komisije za preprečevanje korupcije.
25
Foto: Eden najsrečnejših bajramov za slovenske muslimane Muslimani po vsem svetu, tudi v Sloveniji, praznujejo ramazanski bajram, ki je eden največjih islamskih praznikov in bo trajal vse do srede.
29
Do petka vidnejši obrisi nove koalicije Najverjetnejši mandatar Miro Cerar bo s povabljenimi strankami prihodnji teden nadaljeval pogajanja za oblikovanje nove koalicije.
159
Sodišča potrebujejo tri milijone evrov, sicer bodo zastoji pri reševanju zadev Vprašanje nadaljnjega poslovanja oziroma plačevanja stroškov sodišč, ki jim zmanjkuje sredstev, za zdaj še ni rešeno, vrhovno sodišče pa odgovore ministrstva za finance pričakuje v prihodnjem tednu.
46

Izjava dneva
link
Stranka Mira Cerarja
3
29. julij 2014 ob 13:11 1. Pravna država 2. Predvidljivo in enostavno poslovno okolje 3. Okolje za razvoj profesionalnih potencialov javnih uslužbencev in njihovih kakovostnih storitev 4. Odprt dialog s civilno družbo 5.
Več novic ...
Kazalo