Slovenija
slice
"Jordanija in Slovenija sta ambiciozni majhni državi, ki razmišljata zunaj okvirov"
Predsednik Borut Pahor v Jordaniji nadaljuje turnejo v bližnjevzhodnih državah, 4. december 2016 ob 15:01 Predsednik republike Borut Pahor je s srečanjem z jordanskim krajem Abdulahom II. začel uradni obisk v Jordaniji. Jordanski kralj je Pahorjev obisk označil za novo fazo v odnosih med državama.
11
Arbitražno sodišče Sloveniji in Hrvaški ponujalo dodatno ustno obravnavo
77
3. december 2016 ob 15:34 Arbitražno sodišče za določitev meje med Slovenijo in Hrvaško je pred nekaj tedni državi povprašalo, ali bi želeli opraviti še eno ustno obravnavo o poteku meje.
Najbolj zadolžena občina je Ljubljana, glede na število prebivalcev pa Gornji Petrovci
77
3. december 2016 ob 12:24 Potem ko se je skupna zadolženost slovenskih občin več let povečevala, se je lani zmanjšala. Konec leta 2015 je bil skupni dolg 212 občin 865,3 milijona evrov, kar je 3,8 odstotka manj kot leto prej.
Cerar: Razumevanje invalidov je ključno za enakopravno družbo
27
3. december 2016 ob 10:43 Predsednik vlade Miro Cerar mednarodni dan invalidov vidi kot priložnost, da se nameni posebna pozornost dostojanstvu invalidov in pomenu njihovih pravic.
Vlada bo sporazum s Fidesom podpisala v ponedeljek
56
2. december 2016 ob 18:46 Zelena luč na vladi za sporazum s Fidesom je bila prižgana, podpisali pa ga bodo v ponedeljek ob 12. uri. Priprave na pogajanja o kolektivni pogodbi za zdravnike verjetno že potekajo.
Koprivnikar meni, da je dogovor s sindikati javnega sektorja še mogoč Minister za javno upravo Boris Koprivnikar meni, da sporazum vlade s Fidesom ne bi smel ogroziti pogajanj s sindikati javnega sektorja.
29
Prvi mož DUTB-ja Simoneti znova manjkal, na odboru za finance ogorčeni Na odboru za finance so bili ogorčeni, saj se seje znova ni udeležil prvi mož DUTB-ja v odstopu Marko Simoneti. Obravnavo poročila o poslovanju za leto 2015 so tako znova preložili.
12
KPK mora spet odločiti o zaposlitvi Praprotnika v NLB-ju Upravno sodišče je ugodilo zahtevi NLB-ja in KPK-ju naložilo ponovno odločanje o postopku zaposlitve nekdanjega namestnika predsednika KPK-ja Roka Praprotnika na mesto direktorja centra za skladnost ...
38
Posledice "helikopterskega starševstva" se danes kažejo tudi v šolah "Ko sem prvi dan svoje poklicne kariere stopila v razred, v katerem je bilo 36 deklet, mi je bilo nelagodno zaradi smrtne tišine, ki je vladala do konca ure," se spominja profesorica.
132
RTV Slovenija išče novega generalnega direktorja Programski svet Radiotelevizije Slovenija je objavil razpis za novega generalnega direktorja zavoda. Razpisna komisija bo pisne vloge sprejemala do vključno 31. decembra.
5
Cerar: Zaradi ene odločitve, sprejete s preglasovanjem, ne moremo govoriti o koncu koalicije Vlada je pooblastila ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc za podpis sporazuma s Fidesom, čeprav sta bila DeSUS in SD proti temu.
524
Fides zadovoljen, da je vlada podprla sporazum V zdravniškem sindikatu Fides so zadovoljni, da je vlada podprla sporazum, ki da bo "sprožilec nujno potrebnih sprememb za boljši zdravstveni sistem".
30
Nove vinjete so opečnato oranžne barve Na več kot 1500 pooblaščenih prodajnih mestih se je začela prodaja vinjet za leto 2017. Na prodaj je devet različnih vrst vinjet, cene pa ostajajo nespremenjene.
37
V 97. letu starosti je umrl Ljubo Sirc V 97. letu starosti je umrl pravnik in ekonomist Ljubo Sirc, avtor številnih knjig o mednarodni ekonomiji in ustanovitelj londonskega inštituta za proučevanje komunističnih oziroma postkomunističnih ...
39
Cerar: Reforma ali nazadovanje? Erjavec: SMC bo očitno šel sam naprej. Premier Miro Cerar je dejal, da se morata stranki SD in DeSUS odločiti, ali želita stopiti s SMC-jem naprej po poti reforme in modernizacije zdravstva ali pa si želita v smer nazadovanja.
152

Oglasno sporočilo
link
Zamenjava dobavitelja je povsem preprosta!
19. oktober 2016 ob 16:24 Zamenjava dobavitelja električne energije in zemeljskega plina je res precej bolj preprosta reč, kot si morda mislite.
Več novic ...
Izjava dneva
link
Jani Novak
1
4. december 2016 ob 12:45 Ker so ljudje ostali brez pravih idej, kako iti naprej, in se zato vračajo nazaj.
Več novic ...
Kazalo