Slovenija
slice
"Scenarij za mojo zavrnitev je bil pripravljen že pred zaslišanjem"
Alenka Bratušek pojasnila dogajanje okoli komisarske sage, 25. oktober 2014 ob 09:28 "Žal mi je, da je v bitki interesov in v gonji proti meni največ izgubila Slovenija," je povedala nesojena podpredsednica Evropske komisije Alenka Bratušek.
99
Sodstvo priznava – potrebna je bolj učinkovita organizacija
6
25. oktober 2014 ob 10:59 Ob evropskem dnevu pravosodja se slovensko sodstvo sooča z velikim udarom SDS-a, ki mu očita preveč sodnikov in stroškov ter počasnost in pristranskost.
Nocoj prestavljamo uro na zimski čas
25. oktober 2014 ob 11:20 V noči na nedeljo bomo ob 3. uri prestavili urine kazalce za eno uro nazaj in tako prešli na zimski čas, ki je tudi s Soncem usklajen čas. Poletni čas, ki se vsako leto konča z zadnjo oktobrsko ...
Zaradi diskriminacije do tujcev zadržan evropski denar se vrača
6
24. oktober 2014 ob 20:50 Evropska komisija je sprostila izplačilo evropskih sredstev Sloveniji, ki jih je zaradi ugotovljenih nepravilnosti zadržala marca. Pričakovan priliv je 248 milijonov evrov.
Pritiski na AVK po milijonskih odločbah naraščajo
27
24. oktober 2014 ob 16:32 Odločba Agencije za varstvo konkurence je odnesla gospodarskega ministra Jožefa Petroviča, milijonska kazen grozi Pro Plusu, preiskovala je Geoplin, Telekom … Pritiski na agencijo pa se večajo.
Časarjeve nepremičnine verjetno na dražbi Piransko sodišče je na predlog države z vpisom zastavne pravice zavarovalo nepremičnine Roberta Časarja v Portorožu in Beltincih.
7
Davčni dolg se niža tudi na račun hitrejših izterjav Socialni partnerji so obravnavali poročili o davčnem dolgu ob koncu lanskega leta.
12
Sindikati in vlada vsak na svojem bregu. Znova se bodo srečali v sredo. Pogajalci vlade in sindikatov javnega sektorja so prvo srečanje končali brez konkretnih zbližanj. Vlada je predstavila pogajalska izhodišča, ki jih sindikati pričakovano ne sprejemajo.
188
Brglez: Če bo SDS vztrajal, komisije ne bo mogoče ustanoviti Brez sprememb zakona in z vztrajanjem SDS-a, da v komisijo DZ-ja za nadzor obveščevalnih služb predlaga Janeza Janšo, te ne bo mogoče ustanoviti, je dejal predsednik DZ-ja Milan Brglez.
125
Minister Gašperšič: Gradnja odseka Draženci-Gruškovje se nadaljuje Avtocestni odsek do Gruškovja bo dokončan, le z nekajmesečno zamudo, je zagotovil infrastrukturni minister. V DZ-ju so njegove besede, da projekt ni prioriteta, le napačno razumeli, je zagotovil.
41
Minister Mramor je želel (svojim) funkcionarjem dvigniti plačo Minister za finance Dušan Mramor je predlagal, da bi njegova državna sekretarja iz 59. plačnega razreda uvrstili dva plačna razreda višje, v 61. plačni razred.
161
Škoda je večdesetmilijonska. Država bo pomagala le toliko, kot je nujno. Neurje je samo na območju Poljanske doline povzročilo za več kot 30 milijonov evrov škode. Država bo zagotovila zgolj nujna sredstva (400.000 evrov) za očiščenje strug in sanacijo cest.
28
Cerar DZ obvestil o odstopu dveh ministrov Premier Miro Cerar je DZ obvestil o odstopih Jožefa Petroviča s funkcije ministra za gospodarstvo ter Violete Bulc s funkcije ministrice brez resorja.
17
Erjavec pri regresu za upokojence popustil za 21 milijonov Vlada je po več urah razprave soglasno sprejela ukrepe za rebalans proračuna za leto 2015, v okviru tega pa tudi izhodiščni predlog za pogajanja s sindikati javnega sektorja - razkrila ga bo jutri, ...
259
Sindikati ogorčeni zaradi napovedanega znižanja dodatkov Sindikati javnega sektorja so ogorčeni nad izhodiščnim predlogom vlade za pogajanja o varčevalnih ukrepih za leto 2015, zlasti zaradi načrtovanega znižanja različnih dodatkov.
135

Izjava dneva
link
Zlatko Zahovič
65
24. oktober 2014 ob 12:08 Za seboj imam 23 let slačilnic, to je več kot pol mojega življenja. In kar vidim zdaj, je edino, kar me skrbi.
Več novic ...
Kazalo