Slovenija
slice
Cerar o interpelaciji: Nekateri očitno menijo, da bodo kmalu volitve
Odziv predsednika vlade na interpelacijo, 29. september 2016 ob 15:22 Naša vlada deluje dobro in skupaj napredujemo tako, kot smo si to zastavili, je dejal predsednik vlade Miro Cerar v odzivu na interpelacijo, ki so jo napovedali poslanci SDS-a.
83
 • Ministrica za zdravje je pripravila odgovore na očitke iz interpelacije, ki jo je zoper njo vložil SDS
 • Pogrebnika bo mogoče naročiti tudi iz tujine
  72
  29. september 2016 ob 17:26 Med ključnimi novostmi novega pogrebnega zakona je prosta izbira izvajalca pogrebnih storitev. Ta bo po oceni ministrstva omogočila znižanje cen.
  Poslanci podprli predlog prepovedi fizičnega kaznovanja otrok
  134
  29. september 2016 ob 07:45 Odbor DZ-ja je po burni razpravi, ki se je najbolj vnela glede vprašanja fizičnega kaznovanja otrok, vseeno podprl predlog novele zakona o preprečevanju nasilja v družini brez glasu proti.
  Obsojeni skrunilec kljub sodni prepovedi še naprej pogrebnik
  25
  29. september 2016 ob 20:56 Čeprav pravnomočna sodba pogrebniku Boštjanu Maleriču iz Črnomlja zaradi skrunitve trupel prepoveduje opravljanje pogrebne dejavnosti, ta še naprej opravlja dejavnost.
  Pogačnik: "Minister Klemenčič grozi z nečim, za kar nima pristojnosti"
  107
  29. september 2016 ob 18:36 Na izjavo Gorana Klemenčiča, da bodo v primeru zastaranja zadeve Bavčar letele glave, je Marjan Pogačnik odvrnil, da ne bo dovolil, "da kdor koli grozi z nečim, za kar sploh nima pristojnosti".
  2.000 pomočnic vzgojiteljic pred vlado zahtevalo višje plače Pred vlado se je na protestnem shodu pomočnic vzgojiteljic zbralo okoli 2.000 protestnikov.
  50
  Pokojnine bodo že oktobra višje za 0,4 odstotka Vlada je dala soglasje za izredno uskladitev pokojnin. Pokojnine se bodo s 1. oktobrom zvišale za 0,4 odstotka.
  49
  Besedni "pingpong" na opozicijski desnici Opozicijski stranki, ki spadata na desni pol slovenske politike, sta v četrtek uprizorili manjši besedni spopad na Twitterju.
  298
  Od interpelacij ministrov do interpelacije celotne vlade Poslanska skupina SDS je s prvopodpisanim Janezom Janšo v torek vložila interpelacijo o delu vlade. Gre za tretjo interpelacijo o delu celotne vlade od sprejetja ustave leta 1991.
  67
  Klemenčič: Če bo primer Bavčar zastaral, jih bo veliko odgovarjalo Minister za pravosodje Goran Klemenčič je opozoril: če bo zadeva Istrabenz, v kateri je bil Igor Bavčar na prvi stopnji obsojen na pet let zapora, zastarala, " bo storil vse, da bodo letele glave ".
  279
  Uber: V Evropi nismo nikjer prepovedani, z nekaterih trgov smo se zgolj umaknili Naše delovanje je pregledno, voznikov ne izkoriščamo, uporabniki so z našimi storitvami zadovoljni, so se prvič na pismo sindikatov odzvali v podjetju Uber.
  67
  Zgrajen prvi del polovice avtoceste med Draženci in Gruškovjem Dars bo to popoldne za promet odprl del novozgrajene avtoceste med Draženci in Gruškovjem. Gre za polovico avtoceste na odseku med Draženci in Júrovci, v skupni dolžini treh kilometrov.
  38
  ZL vložil predlog za razpis posvetovalnega referenduma o sporazumih Ceta in TTIP Poslanci Združene levice so vložili predlog za razpis posvetovalnega referenduma o ratifikaciji trgovsko-naložbenih sporazumov Ceta in TTIP.
  50
  Če Gorenjska banka ne bi ugovarjala, bi jo morali po navodilih Banke Slovenije "reševati" s 328 milijoni evrov Konec leta 2013 smo slovenske banke sanirali s 4,7 milijarde evrov. Od takrat se ugiba, da je Slovenija reševanje bank pod pritiskom Evropske komisije preplačala.
  62
  Bratušek: Štefanečevi čevlji, ki so že od samega začetka preveliki, so okuženi Vrhovno sodišče je potrdilo odločitev upravnega sodišča, ki je lani odpravilo akt KPK-ja, v katerem je Alenki Bratušek kot kandidatki za evropsko komisarko očital nasprotje interesov.
  70

  Oglasno sporočilo
  link
  Za življenje v slogu: Merkur zavarovalnica predstavlja novo celostno podobo in novo proaktivno zdravstveno strategijo.
  22. september 2016 ob 15:34 Že desetletja je Merkur zavarovalnica ena izmed vodilnih ponudnikov življenjskih zavarovanj v Sloveniji.
  Več novic ...
  Izjava dneva
  link
  Marjan Pogačnik
  1
  29. september 2016 ob 14:54 Vsak naj ostane v mejah svojih pristojnosti. Ne bom dovolil, da kdor koli, še preden je sodnik naredil kakšno napako, grozi z nečim, za kar sploh nima pristojnosti.
  Več novic ...
  Kazalo