Slovenija
slice
Erjavec si je premislil glede mesta predsednika DZ-ja
Snovanje nove vladne koalicije, 30. julij 2014 ob 20:38 Karl Erjavec je po temeljitem razmisleku sprejel odločitev, da v petek ne bo kandidat za predsednika DZ-ja. O tem je že obvestil SMC. Novico je za časnik Večer potrdil poslanec Franc Jurša.
114
Lani se je odselilo 7.789 slovenskih državljanov, največ v Nemčijo
248
30. julij 2014 ob 09:56 Iz Slovenije se je lani odselilo 7.789 državljanov Slovenije, kar je nekaj manj, kot se jih je odselilo leta 2012 (8.191).
Ali bodo izterjave dolgov res hitrejše in učinkovitejše?
13
30. julij 2014 ob 11:39 Novela zakona o izvršbi in zavarovanju, glavne novosti so pri prodaji nepremičnin in poseganju v dohodke za poplačilo dolga, je začela veljati.
Novega direktorja RTVS-ja bodo izbirali po dopustih
5
30. julij 2014 ob 12:59 Programski svetniki bodo izbirali novega direktorja RTV Slovenija predvidoma po dopustniškem obdobju, saj je višje delovno sodišče zavrnilo zahtevo za začasno odredbo o prepovedi ponovnega glasovanja.
Osnutek koalicijske pogodbe: privatizacija se nadaljuje, malo o pokojninah, prožnejši zaposlitvi in nižjih davkih
290
29. julij 2014 ob 13:45 Slovenija mora nadaljevati proces privatizacije, toda ta mora biti nadzorovana, strateško premišljena in osmišljena, piše v delovnem osnutku koalicijske pogodbe, ki so ga MMC-ju posredovali iz ...
Cerar upanje na široko koalicijo še vedno ocenjuje kot "realno" Drugi krog koalicijskih pogajanj je končan. DeSUS, ZaAB, NSi in SD so po pogovorih z Mirom Cerarjem razložili, da nameravajo nadaljevati koalicijska pogajanja. Združena levica pa se vidi v opoziciji.
651
SMC za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika " Stranka Mira Cerarja v skladu s sklepom izvršnega odbora stranke priporoča Vladi Republike Slovenije, naj za evropskega komisarja predlaga Janeza Potočnika, " so objavili na spletni strani SMC-ja.
100
Osnutek koalicijske pogodbe za zdaj ne navdušuje Potem ko je v javnost pricurljal osnutek koalicijske pogodbe, so v ZSSS-ju že sestavili seznam opozoril in predlogov, ki ga bodo posredovali morebitnim koalicijskim strankam.
29
Stres in Turnšek se vračata k delu v slovenski Cerkvi Upokojena nadškofa Anton Stres in Marjan Turnšek, ki sta se po odstopu s funkcij pred letom dni po navodilu iz Vatikana tudi umaknila iz javnosti, se vračata k delu v slovenski Cerkvi.
95
Slovenske gore vzele devet življenj, reševalci posredovali v 204 nesrečah V slovenskih gorah je letos umrlo devet planincev, 30 pa se jih je hudo poškodovalo. Gorski reševalci so posredovali že 241-krat, 72-krat s helikopterjem.
20
Vlada po dobrih treh tednih odmrznila privatizacijo Vlada je spremenila sklep, s katerim je pred tedni Slovenskemu državnemu holdingu naložila zaustavitev vseh postopkov privatizacije. SDH jih lahko nadaljuje.
189
O Janši na prvi seji novega DZ-ja ne bodo glasovali Na ustanovni seji DZ-ja v petek bodo poslanci izvolili novega predsednika DZ-ja, ne pa tudi podpredsednikov. Odločanje o morebitnem odvzemu mandata Janezu Janši ni predvideno.
180
Juncker slovenski predlog za evropskega komisarja pričakuje do konca tedna Koalicijski partnerji bodo nadaljevali pogovore o imenovanju kandidata za evropskega komisarja.
57
SMC naj bi še danes razposlal osnutek koalicijske pogodbe Najverjetnejši novi mandatar Miro Cerar te dni pripravlja osnutek koalicijske pogodbe. Vse stranke, s katerimi se pogovarja, naj bi ga prejele še danes kot osnovo za torkova usklajevanja.
63
Rektor Marušič bi skril tudi zvočni zapis seje senata Rektor primorske univerze Dragan Marušič je le teden dni po kriminalističnih preiskavah na hitro ob koncu tedna sklical dopisno sejo senata in razposlal glasovnice, saj bi rad do torka dosegel, da ...
49

Izjava dneva
link
Milenko Ačimović
2
30. julij 2014 ob 14:27 Vesel sem, da se vračam domov. Olimpija je moj klub, z energijo, vnemo in motivacijo vseh, ki delajo v dobrobit le-tega, verjamem, da se nam obetajo boljši časi.
Več novic ...
Kazalo