Laško. Foto: Promocijsko gradivo/Tomo Jeseničnik
Laško. Foto: Promocijsko gradivo/Tomo Jeseničnik

Z Davorinom Cizejem, kandidatom Državljanskega gibanja Resni.ca, Marjanom Mačkoškom iz Gibanja Svoboda, Štefanijo Pavčnik iz SDS-a in Markom Šantejem z liste Mlada moč Občine Laško.

Kot je diplomirani ekonomist, 63-letni Zdolšek povedal za STA, se je za kandidaturo odločil zaradi želje po dokončanju začetih projektov v tem mandatu, ki jih želi izpeljati v naslednjih štirih letih. Pri tem je izpostavil med drugim izgradnjo protipoplavnih ukrepov v Laškem, Debru in Rečici, širokopasovnega omrežja po celotni občini v projektu Rune, 70 stanovanj v Laškem ter ureditev občinskega prostorskega načrta za izgradnjo stanovanj v Marija Gradcu.

Dejal je tudi, da bi pripravil dokumentacijo za izgradnjo nove knjižnice v Laškem, obnovil bi staro mestno jedro Laškega, v Rimskih Toplicah bi izgradil športno dvorano, v Laškem prizidek k tamkajšnjemu zdravstvenemu domu, na Šmohorju pa postajališča za avtodome.

Avtoličar, 41-letni Davorin Cizej se je za kandidaturo odločil, ker se mu zdi, da je čas za novo politiko. Politiko, ki ne bo delila na leve in desne, ampak politiko, ki bo združevala in delala v korist ljudi. Kot župan bi se zavzemal za pravičnost, solidarnost in poštenost. Nikoli ne bi bil tiho, vedno bi bil glas poštenih in solidarnih ljudi.

Občinsko upravo bi posodobil in naredil prijaznejšo lokalnim podjetnikom in posameznikom. S spodbujanjem turizma bi povezal sosednje občine in organiziral privlačne in dobro obiskane prireditve, ki bodo v Laško pritegnile veliko obiskovalcev. Oživil bi tudi mestno jedro in uredil mestno tržnico.

Upokojenec, 68-letni Marjan Mačkošek za župana Laškega kandidira, ker meni, da občina potrebuje nov zagon, ki bo povezal vse sile za dobrobit vseh, ki živijo v Laškem in vseh tistih, ki k njim prihajajo. Če bo izvoljen, bi podpiral medgeneracijsko sodelovanje, Občina Laško pa bi postala prostor kakovostnega življenja za vse generacije.

Med programskimi prioritetami poudarja aktivno sodelovanje z državo pri gradnji tretje razvojne osi in sanacijo ceste Celje-Laško-Zidani Most, nadaljevanje aktivnosti za zagotavljanje poplavne varnosti in pospešitev gradnje Zdravstvenega doma Laško. Njegova vizija je odprta občina, ki se bo hitreje odzivala na pobude občanov, je sporočil za STA.

Podjetnica, 52-letna Štefanija Pavčnik se zavzema za gradnjo stanovanj, saj bi tako povečali število prebivalcev v občini in glavarino, treba je urediti tudi ceste in vodovode, zgraditi novo Policijsko postajo v Laškem z dodatnimi stanovanji, garažno hišo pri blokovskem naselju zaradi neurij, urediti energetsko sanacijo objektov v občinski lasti in električno samooskrbo s sončno energijo ter urediti protipoplavno ogroženost od Celja do Zidanega Mosta.

Meni tudi, da je treba v Rimskih Toplicah zgraditi bencinsko črpalko, nov most in brv, dom za ostarele in varovana stanovanja v Laškem in Rimskih Toplicah, ponuditi pomoč starostnikom, povečati denarno nagrado ob rojstvu otroka, razpisati občinske štipendije za domače dijake in študente ter urediti občino prijazno invalidom in ljudem s posebnimi potrebami.

Magister farmacije, 35-letni Marko Šantej verjame, da bi s strokovnim znanjem, motiviranostjo in trdim delom Občino Laško vodil tako pri strateških in razvojnih vprašanjih kot tudi pri tekočih projektih, je povedal za STA. Zaveda se velike odgovornosti, ki jo s seboj prinaša županska funkcija, hkrati pa se je pripravljen soočiti z novimi izzivi. Od nekdaj sledi temeljnim načelom, kot so odgovornost, povezanost in medsebojno sodelovanje. Zna prisluhniti vsem, tako mlajšim kot starejšim generacijam.

Dodal je še, da so ga delovne izkušnje v zahtevnih ter stresnih razmerah naučile ohraniti mirno glavo, tako da vedno sprejema tehtne ter preudarne odločitve.

V laški občini je kandidature za občinski svet sicer vložilo osem list.