Gašper Krošelj je imel ogromno dela proti Švici, ki je bila premočan tekmec. V torek bo znova med vratnicama. Foto: EPA
Gašper Krošelj je imel ogromno dela proti Švici, ki je bila premočan tekmec. V torek bo znova med vratnicama. Foto: EPA

Risi so v ponedeljek opravili trening in videoanalizo pred tekmo z Norvežani, ki so v soboto izgubili proti Kazahstanu s 3:4 po kazenskih strelih, potem ko so že vodili s 3:1. V nedeljo niso imeli možnosti proti Švici (0:3).

"Mislim, da smo danes dobro opravili trening, ekipa je pripravljena. Vsi fantje se zavedajo, da je to ena od priložnosti v boju za obstanek," je povedal selektor Matjaž Kopitar, ki je bil jezen na sodnike proti Kanadi.

Švicarji so odpravili Slovence s 7:0, kar štirikrat so zadeli ob prednosti igralca več. Kanadčani so ob "power playu" zadeli le enkrat, Milan Lucic je ukanil Luko Gračnarja iz bližine.

Rok Tičar je prepričan, da bodo risi proti Norveški prikazali pravi obraz. Foto: EPA
Rok Tičar je prepričan, da bodo risi proti Norveški prikazali pravi obraz. Foto: EPA

Drozg: Ključni bosta tudi tekmi proti Latviji in Kazahstanu
Oba zadetka je dosegel Jan Drozg, ki je v odlični formi. "Proti Kanadi smo igrali veliko boljše kot na prvi tekmi proti Švici. Dobili smo tudi prvo tretjino. Veselje bi bilo slajše, če bi dobili tekmo," je razmišljal 24-letni Mariborčan.

"V torek prihaja že prva odločilna tekma. Srečanje z Norveško bo že odločalo o obstanku. To bo zelo pomembna tekma. Danes smo imeli popoldanski trening, ključen je počitek v tako napornem ritmu. Mislim, da bosta do konca prvenstva ključni še tekmi proti Kazahstanu in Latviji, ki ji prav tako ne gre po načrtih. Za obstanek bomo potrebovali zmage, druge možnosti ni," je dodal Drozg, ki je uspešno igral za Amur iz Habarovska v Ligi KHL.

Šivic: Tekme za obstanek so kot sedme tekme v končnici

Pred petimi leti Bonsaksen v podaljšku razblinil sanje risov o olimpijskem četrtfinalu
Slovenci so se z Norveško srečali na olimpijskem turnirju v Pjongčangu. 20. februarja 2018 so bili na tekmi za četrtfinale Norvežani boljši z 2:1 v podaljšku. Jan Urbas je že v 7. minuti zadel za vodstvo risov, Norvežani so izenačili v zadnji tretjini in se veselili zmage v 64. minuti. Alexander Bonsaksen je izkoristil priložnost pred vrati in plošček poslal mimo vratarja Gašperja Krošlja, ki je po prerivanju pred vrati ostal brez palice.

"Na olimpijskih igrah v Pjongčangu smo bili zelo blizu uspeha. Mislim, da smo bili boljši tekmec, a smo na koncu izgubili. Z Norvežani imamo še odprte račune. V torek bomo prikazali najboljšo predstavo," je odločno napovedal Rok Tičar, ki se je v pretekli sezoni znova izkazal pri KAC-u iz Celovca.

Risi pripravljeni na prvo tekmo za obstanek proti Norveški

Riga, skupina B, torek ob 15.20:
SLOVENIJA - NORVEŠKA

Ob 19.20:
ŠVICA - KAZAHSTAN

Lestvica:                    * x     
KANADA                  3  2 1 0 0  8
ČEŠKA                   3  2 0 1 0  7
ŠVICA                   2  2 0 0 0  6
SLOVAŠKA                3  1 0 1 1  4
-------------------------------------
KAZAHSTAN               2  0 1 0 1  2
LATVIJA                 3  0 1 0 2  2
NORVEŠKA                2  0 0 1 1  1
-------------------------------------
SLOVENIJA               2  0 0 0 2  0
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih