Tour 202 S01E15: Če lahko kdo nadoknadi razliko, je to Pogačar

Gost 15. oddaje Valovega podkasta Tour 202 je bil eden najboljših slovenskih kolesarjev vseh časov. Jani Brajkovič pravi, da bi lahko Tadej Pogačar znova napadel v sobotni etapi, ki se konča s kratkim, a zelo strmim vzponom do mesta Mende. Brajkovič je poudaril, da je Pogačar izjemno inteligenten kolesar, ki odlično bere dirko, zato verjame, da lahko ogrozi Vingegaardovo vodstvo v skupnem seštevku.

S petkovo 13. etapo se Tour seli iz Alp v Centralni masiv, kjer se bo sobotna 14. etapa končala na gorskem letališču Mende. Foto: AP
S petkovo 13. etapo se Tour seli iz Alp v Centralni masiv, kjer se bo sobotna 14. etapa končala na gorskem letališču Mende. Foto: AP

Povedal je, da so bili v sredo osrednji razlogi za težave številni napadi Jumba Visme, visoka nadmorska višina najvišjega vzpona tiste etape na Galibierju in pomanjkanje sladkorja v krvi na zadnjem vzponu na Granonu. Dodaja, da je bil to le slab dan in ne nekaj, kar bi se poznalo v nadaljevanju.

Vse to je potrdila 12. etapa s ciljem na Alpe d'Huezu. Slišali boste tudi nekatere navijače, ki so se zbrali na slovenskem ovinku slovitega vzpona, tam je bil Jan Grilc, Igor Tominec pa je predstavil zmagovalca etape. Tom Pidcock je pri 22. postal najmlajši zmagovalec etape s ciljem na Alpe d'Huezu, lani pa je v Tokiu osvojil zlato medaljo v olimpijskem krosu. Voditelj podkasta Tour 202 je Luka Petrič.