Mikel Landa je prepričan, da je zmagovalni oder zapravil zaradi 18. etape. Foto: Reuters
Mikel Landa je prepričan, da je zmagovalni oder zapravil zaradi 18. etape. Foto: Reuters
Barguil najhitrejši na mogočni Izoard

Landa je na neki način med nesrečniki letošnjega Toura, saj ga je končal na četrtem mestu, zmagovalni oder pa je zgrešil le za sekundo. 27-letnik ne more pozabiti, kaj se je dogajalo na 18. etapi s ciljem na Izoardu, ko je za Froomom, Bardetom in Uranom zaostal za 12 sekund.

"Vedno se trudim, da za svoje kapetane in kolege naredim vse. Včasih pričakuješ, da nekaj dobiš tudi nazaj, a se zgodi, kar se je. Žrtvoval sem se, čeprav ekipa ni imela nič od tega," je v pogovoru za španski časnik El Pais povedal Landa, ki bi v drugačnih okoliščinah na vzponu na Izoard lahko držal ritem z vodilnimi, tako pa je v cilj prišel z nekaj sekundami zaostanka. Vseeno ni bilo težkih besed ali zamer med njim in Froomom, kapetanom ekipe Sky.

Ker je Bardet izredno slabo odpeljal kronometer na predzadnji etapi, bi Landa skoraj "skočil" na zmagovalni oder, vendar je zmanjkala sekunda. "Noč prej nisem šel v posteljo z mislijo, da sem na zmagovalnem odru, zato ta sekunda ni tako bolela. Odra nisem izgubil v tistem trenutku, ampak dva dneva prej, na 18. etapi."

Landi bo pogodba z ekipo Sky letos potekla. Najverjetneje se bo preselil k ekipi Movistar, pri kateri se bo na največjih dirkah za mesto kapetana boril z Alejandrom Valverdejem in Nairom Quintano.

Barguil najhitrejši na mogočni Izoard