Remco Evenepoel je običajno med najbolj glasnimi kolesarji. Foto: EPA
Remco Evenepoel je običajno med najbolj glasnimi kolesarji. Foto: EPA

Voditelj podkasta Tour 202 Dare Rupar je na prosti dan Vuelte gostil Luko Mezgeca, ki je v tokratnem kolesarskem kramljanju razodel, da je to dan, ki ga vsak med kolesarji preživi po svoje.

Mezgec je obenem prepričan, da je zgolj naključje povezano s Tourom, da dan po prostem dnevu tudi na Vuelti prinaša vožnjo na čas. Je pa izkušeni slovenski kolesar, ki ga močno cenijo v karavani svetovne serije, tudi poudaril, da prosti dan resnično različno vpliva na posameznike. Če je po prostem dnevu dan namenjen uri resnice, pa se tega mnogo bolj razveselijo kolesarji, ki se ne spogledujejo z visokimi uvrstitvami, kaj šele s končno zmago. Sploh zdaj, ko so ure resnice vse bolj redke na vseh treh najdaljših dirkah in so lahko na koncu tudi odločilni faktor za končno zmago. Tako je bilo vsaj na letošnjem Giru.

Sorodna novica Roglič je imel dobre noge, na koncu z istim časom kot Evenepoel

Evenepoel kritičen do organizatorjev Vuelte
V pogovoru je sodeloval tudi radijski poročevalec z največjih dirk Luka Dolar, ki bo tudi tokrat spremljal zaključni del Vuelte. Kar precej besed se je tokrat namenilo tudi zadnjemu zmagovalcu dirke Po Španiji Remcu Evenepoelu. Belgijec je bil v prvih devetih tekmovalnih dneh kar pogosto zelo kritičen do organizatorjev, ki so si v dosedanjem delu Vuelte zares privoščili vse preveč spodrsljajev.

Zanimivo je, da vsaj pri nas nima prav veliko privržencev, saj morda na prvi pogled deluje celo aroganten. Njegov kolega v svetovni seriji Luka Mezgec pa je ob vsem poudaril tudi njegovo odločnost, da vedno pove vse, kar misli in da se po tem močno razlikuje od večine tistih, ki običajno krojijo vrh na posameznih dirkah. Večina se namreč niti ne spušča v odločitve organizatorjev. Remco Evenepoel je preprosto drugačen in taka je njegova osebnost. Osebnost enega najboljših zdajšnjega obdobja v svetovnem kolesarstvu.

Vabljeni k poslušanju celotne epizode:

Tour202: Ni nujno, da je dan počitka vedno dober, pravi Mezgec