Urša Bogataj je na treningih od Slovenk, tako kot že vso zimo, pokazala najbolj konstantne in praviloma najdaljše skoke. Foto: AP
Urša Bogataj je na treningih od Slovenk, tako kot že vso zimo, pokazala najbolj konstantne in praviloma najdaljše skoke. Foto: AP

Urša Bogataj, najboljša slovenska skakalka to zimo, je imela najboljšo oceno današnjega drugega skoka za trening (102,0 m), na prvem pa je bila druga (101,5 m). Zaostala je le za Katharino Althaus, ki je bila s 104,5 m tri metre daljša od 26-letne slovenske skakalke, v drugi petkovi seriji za trening pa Nemka ni nastopila.

Nika Križnar je bila v prvi seriji tretja, potem ko je skočila 100,0 m. Četrto mesto je pripadlo Emi Klinec, ki je pristala pri 94,0 m. Špela Rogelj je bila 14., zmogla pa je 82,5 m.

V drugi seriji je bila Urša Bogataj najboljša z najdaljšim skokom 102,0 m. Drugo mesto je pripadlo Japonki Juki Ito (100,0 m), tretja pa je bila znova Nika Križnar (98,0). Četrto mesto je pripadlo Špeli Rogelj (94,5). Ema Klinec je bila s skokom 96,0 in z majhnim zaostankom za reprezentančnimi kolegicami sedma. Za primerjavo: Sara Takanaši je bila 5. in 6. na treningu.

Sorodna novica Slovenke izvrstne na prvem preizkusu skakalnice

Veter odnesel tretjo serijo za trening

Prireditelji so zaradi težav z vetrom po dveh izpeljanih serijah odpovedali tretji skok za trening. Na drugem treningu od najboljših ni skakala le Katharina Althaus, ki je v Peking prispela kot drugouvrščena v svetovnem pokalu ob odsotnosti letos prepričljivo najboljše Marite Kramer. Avstrijka bo zaradi okužbe s koronavirusom izpustila olimpijske igre.

Posamična tekma na srednji skakalnici za smučarske skakalke se bo v soboto začela ob 11.45 po slovenskem času (prenos na TV SLO 2, Valu 202 in MMC-ju).

Sledi še trening skakalcev

Ob 7.00 bodo drugi dan treningov začeli moški, med njimi bodo od Slovencev Anže Lanišek, Cene Prevc, Timi Zajc, Lovro Kos in Peter Prevc. Po koncu bo znano, kateri štirje skakalci bodo zastopali slovenske barve v sobotnih kvalifikacijah, ki bodo na sporedu ob 7.20.

Slovenske smučarske skakalke z odliko opravile drugi dan treningov