Zvonimir Srna v napadalni akciji. Foto: EPA
Zvonimir Srna v napadalni akciji. Foto: EPA

Madžari so v Kölnu vodili skoraj vso tekmo, sredi prvega polčasa že za štiri zadetke (9:5), na odmor pa so odšli z naskokom enega gola (14:13). Hrvati so bili v prednosti samo kratek čas v drugem delu (štirikrat za en zadetek), a jim je ni uspelo zadržati. Nazadnje so imeli vodstvo z 19:20.

Skupaj so izgubili kar deset žog in naredili tri tehnične napake. Odlično razpoložen je bil tudi madžarski vratar Laszlo Bartucz, ki je zbral 16 obramb.

Zadnjič je bil izid izenačen pri 25:25, v končnici pa si je Hrvaška privoščila preveč napak in Madžarska je po četrtkovem porazu proti Avstriji (29:30) vpisala prvo zmago v drugem delu EP-ja.

Madžarski rokometaši ugnali Hrvate
Aleš Pajović je bil zadovoljen s točko, čeprav je dolgo kazalo, da bodo Avstrijci ugnali Nemce. Foto: EPA
Aleš Pajović je bil zadovoljen s točko, čeprav je dolgo kazalo, da bodo Avstrijci ugnali Nemce. Foto: EPA

Avstrijci do točke proti Nemcem
Na večernem obračunu so se Nemci šele v zadnji minuti izognili porazu proti Avstrijcem, ki jih izjemno uspešno vodi slovenski strokovnjak Aleš Pajović (22:22).

Avstrijci so v 50. minuti povedli z 22:18, v zadnjih desetih minutah pa niso dosegli gola. Gostitelji letošnjega zaključnega turnirja so izenačili slabo minuto pred koncem prek Christopha Steinerta, v razburljivi končnici pa so Avstrijci naredili tehnično napako, Nemcem pa je zmanjkalo časa za zmagoviti gol.

Pri Nemcih je bil najučinkovitejši Juri Knorr s šestimi, pri Avstrijcih pa Mikola Bylik s petimi goli. Izkazala sta se tudi oba vratarja, Avstrijec Constantin Möstl je zbral 17, njegov sloviti nemški kolega Andreas Wolff pa 14 obramb.


Drugi del, skupina I, Köln:

FRANCIJA - ISLANDIJA 39:32 (17:14)
Fabregas in Richardson po 6; V. Kristjansson, Rikhardsson in Vidarsson po 6.

MADŽARSKA - HRVAŠKA 29:26 (14:13)
Imre 7, Bodo 5; Lučin in Glavaš po 5.

NEMČIJA - AVSTRIJA 22:22 (11:12)
Knoor 6; Bylik 5.


Lestvica: Francija 6, Avstrija in Madžarska po 4, Nemčija 3, Hrvaška 1, Islandija brez točk.

V polfinale se uvrstita najboljši dve reprezentanci.