Veliko veselje Nemcev v razprodani Lanxess Areni v Kölnu. Foto: EPA
Veliko veselje Nemcev v razprodani Lanxess Areni v Kölnu. Foto: EPA

Francija, ki ni osvojila evropskega naslova že deset let, je v drugem polčasu strla Avstrijo. To je bil prvi poraz na tem prvenstvu za varovance Aleša Pajoviča, ki so imeli ob odmoru še gol naskoka (16:15). Francozi so v Kölnu zmagali še tretjič in imajo na vrhu osem točk.

Pajovič: Skoraj do konca smo se enakovredno kosali s Francozi
"Zelo sem zadovoljen. Odlično smo igrali in se skoraj do konca enakovredno kosali s Francozi. To je bila tekma na zelo visoki ravni. Imeli smo nekaj težav v napadu v drugem polčasu, a to sem tudi pričakoval. Francozi imajo veliko atletov v postavi. V zadnjem krogu želimo premagati Islandijo, potem pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo," je poudaril selektor Pajovič, ki je prejemal številne pohvale avstrijskih medijev za odlično opravljeno delo.

Francozi po zmagi nad Avstrijo že v polfinalu

Köster in Wolff zrežirala zmago Nemcev
Gostitelji Nemci so v drugem polčasu navdušili glasne navijače v razprodani Lanxess Areni. Neustavljiv je bil Julian Köster, ki je dosegel osem zadetkov. V prvem delu vratarju Andreasu Wolffu ni uspelo zaustaviti veliko strelov Madžarov, nato pa je v ključnih trenutkih nadaljevanja zaklenil vrata in prednost Nemčije je ves čas naraščala. Za uvrstitev v polfinale potrebujejo zmago nad odpisano Hrvaško v sredo.

Ludovic Fabregas je sedemkrat zatresel mrežo Avstrije. Foto: EPA
Ludovic Fabregas je sedemkrat zatresel mrežo Avstrije. Foto: EPA

Polom Hrvaške proti Islandiji
Nobenih možnosti za polfinale nimata več Islandija in Hrvaška. Na uvodni ponedeljkovi tekmi so Hrvati s katastrofalno obrambo izgubili s 30:35 proti Islandcem in padli na zadnje mesto v skupini I.

Duvnjak: Padli smo v islandski mlin in poti iz njega ni bilo več
"Ne spomnim se, kdaj smo zadnjič odigrali tako slab drugi polčas. Prejeli smo 20 golov, tehnične napake pa so se kar vrstile. Verjetno smo v drugem polčasu prejeli deset zadetkov iz protinapadov. Padli smo v islandski mlin in poti iz njega ni bilo več. Preprosto nimam logične razlage za našo predstavo v drugem delu, potem ko smo v prvih 30 minutah vodili in dosegli veliko lahkih golov," je poudaril kapetan Domagoj Duvnjak.

Rokometaši Nemčije v drugem polčasu nadigrali Madžare

SKUPINA I, Köln:
HRVAŠKA – ISLANDIJA
30:35 (18:16)
Jelinić 6; Elisson 8, Palmarsson in Rikhardsson po 6.

FRANCIJA – AVSTRIJA
33:28 (15:16)
Fabregas in Mem po 7, Descat in N. Karabatić po 4; Bilyk in Hutecek po 6, Weber 5.

NEMČIJA – MADŽARSKA
35:28 (18:17)
Köster 8, Steinert, Kohlbacher, Knorr, Haymann, Häfner in Goola po 4; Ancsin in Rosta po 6.


Sreda ob 15.30:
AVSTRIJA – ISLANDIJA
Ob 18.00:
FRANCIJA – MADŽARSKA
Ob 20.30:
NEMČIJA – HRVAŠKA

Vrstni red: Francija 8, Nemčija 5, Avstrija in Madžarska 4, Islandija 2, Hrvaška 1.