Uroš Zorman. Foto: Reuters
Uroš Zorman. Foto: Reuters

Portugalska in Slovenija imata po štiri točke, a ima prva zaradi zmage na medsebojnem obračunu prednost. Slovenija potrebuje več točk na tekmi z Dansko (18.00) kot Portugalska proti Nizozemski (15.30).

Danska je v Nemčiji navdušila in je prva kandidatka za naslov. Morda je slovenska priložnost ta, da bodo Danci svojim glavnim adutom namenili nekaj počitka, saj so si že zagotovili prvo mesto.

"Vemo, da gre za eno najboljših ekip zadnjega desetletja in trenutno najboljšo na svetu. To bo za nas praznik, dan za uživanje. Dali bomo vse od sebe, potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo," je dejal selektor Uroš Zorman.

Selektor Zorman pričakuje sproščeno in učinkovito igro proti Danski

O morebitnem počitku za nekatere danske igralce se ne obremenjuje. "To so njihove stvari. Najprej moramo pri sebi razčistiti in poskrbeti, da bomo pravi. Če smo, lahko pišemo velike zgodbe. To smo dokazali na tem prvenstvu in je pomembno za naprej," je še dodal Zorman.

Potem ko se še naprej s težavami borita oboleli Blaž Blagotinšek in načeti Tilen Kodrin, je zdaj tetiva ponagajala še Mihi Zarabcu. "Od včerajšnje tekme imam razdraženo tetivo, s tem sem imel težave že prej. Izumili so že take tablete, da ničesar ne čutiš. Za tekmo se bomo že nekako zakrpali. Dan po tekmi so občutki drugačni, je hladno, vse pride za tabo. Ko pa pride adrenalin tekmovalnega dne, je vse lažje," za torkovo tekmo obljublja organizator igre.

"Kakovostni so na vseh položajih, tudi doma so pustili nekaj odličnih igralcev. So bolj kakovostni, vse je na mestu, sami pa smo tu, da se ukvarjamo s sabo. Dejal sem že, da so trenutno za nas najpomembnejše marčevske kvalifikacije za olimpijske igre. Tja moramo iti s pozitivnimi občutki in dokazati, da si te OI zaslužimo. Jutri moramo začeti delo," je pogled naprej usmeril Zarabec.

Vratar Urban Lesjak je na medijskem terminu nekaj časa premleval o slabostih danske reprezentance in poudaril: "Če bi iskal kakšno njihovo slabost, je ni, ne v napadu ne v obrambi. V tranziciji so odlični, v realizaciji prav tako. Imajo širino, pokriti so na vsakem položaju z dvema, tremi vrhunskimi igralci. Iskati iglo v senu nima smisla."

Sloveniji se torej obeta zares zahteven obračun pred več tisoč danskimi navijači v hamburški dvorani Barclays.

Slovenske rokometaše čaka velik test proti Dancem, ki nimajo slabosti

ZADNJI KROG

Torek ob 15.30:
NIZOZEMSKA - PORTUGALSKA

Ob 18.00 (TV SLO 2/MMC):
SLOVENIJA - DANSKA

Ob 20.30:
NORVEŠKA - ŠVEDSKA

Vrstni red: Danska 8, Švedska 6, Portugalska in Slovenija po 4, Norveška 2, Nizozemska 0 točk.