Zimski športi
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 4.7 od 36 glasov Ocenite to novico!
Peter Prevc
Peter Prevc je v Saporu lovil 13. zaporedno uvrstitev na oder za zmagovalce. Foto: Reuters
       Peter si najbrž zdajle v daljnem Saporu najbolj želi, da ujame kakšno restavracijo z dobrim sušijem, da se v miru sprehodi v okolju, kjer ga ne bo vsak cukal za rokav, in predvsem, da se bo na dolgi poldnevni poti nazaj na staro celino čim bolj naspal, saj, kot je rekel, na poti proti deželi vzhajajočega sonca skorajda ni zatisnil očesa.       
VIDEO
Peter, Domen in Robi osvo...

Dodaj v

Kdor 6. mestu Prevca pravi spodrsljaj, ima visoko postavljena merila

Jutranja športna zgodba na Valu 202
31. januar 2016 ob 11:10,
zadnji poseg: 31. januar 2016 ob 12:07
Saporo - MMC RTV SLO

V zadnji noči je bilo zagotovo veliko tistih, ki so si za drugo uro naravnali svoje budilke in pogledali 17. posamično preizkušnjo smučarskih skakalcev v tej sezoni svetovnega pokala.

Ritem za skakalce je v Saporu vedno zelo napet. po trojnem zmagoslavju včeraj pa se v tej noči ni vse izteklo po slovenskih načrtih. Da bo v tej zimi prišel tudi dan, ki na zmagovalnem odru ne bo ponudil podobe premočno vodilnega v seštevku sezone Petra Prevca, smo vedeli že najmanj od prve tekme v olimpijskem Lillehammerju, kjer je bil 5. decembra naš skakalni in športni junak nazadnje brez zmagovalnega odra.

V tem času je nanizal kar osem zmag, na dvanajstih zaporednih preizkušnjah pa je bil fant iz Dolenje vasi v Selški dolini med tistimi, ki jih prireditelji po koncu zadržijo v izteku skakalnice in jih na zmagovalnem odru še enkrat predstavijo gledalcem. Z včerajšnjo zmago je Petru uspel podvig, kar v najboljši sezoni, ko je bil na poti k velikemu kristalnemu globusu, ni uspelo niti Primožu Peterki.

Osem zmag v zgolj eni sezoni doslej ni vpisal še noben slovenski skakalec, pod goro Okura nad dvomilijonsko prestolnico severnega japonskega otoka Hokaido pa je Peter Prevc včeraj dosegel jubilejno 50. zmago slovenskih skakalcev v posamični konkurenci na tekmah svetovnega pokala.

Peter zagotovo ni poskakoval od veselja
Sam jih ima zdaj 14 in le še za eno zaostaja za že omenjenim moravškim orlom, ki je doslej kar dvakrat pokoril celotno konkurenco v svetovnem pokalu tudi ob zaključku v domači Planici. Ko je šesto mesto drugi najslabši dosežek v določeni sezoni, potem se zavedaš, da si zares na najboljši poti, da v marčevskem terminu domače tekme na letalnici bratov Gorišek lahko računaš tudi na veliko kristalno kroglo. Če kdo taki uvrstitvi pravi spodrsljaj, mu tega seveda ne bomo oporekali, ima pač visoko postavljena merila. Ob letošnjem Petrovem nizu najbrž takih niti ni malo in zagotovo tudi skakalec, odet v rumeno majico, ni ravno poskakoval od veselja po končani tekmi. Ob vsem se je včeraj iz rok našega šampiona izvil še en statistični presežek, saj je najstarejši iz skakalne flote Air Prevcev lovil tudi 13 zaporednih uvrstitev na zmagovalni oder, kar je doslej uspelo le Fincu Janneju Ahonenu. Po drugi strani pa sem vse bolj prepričan, da se s temi statističnimi podatki v največji meri ubadamo le kronisti športnega dogajanja, športniki sami pa si podobne podatke pogledajo šele, ko stopijo v zaslužen tekmovalni pokoj.

Peter si najbrž zdajle v daljnem Saporu najbolj želi, da ujame kakšno restavracijo z dobrim sušijem, da se v miru sprehodi v okolju, kjer ga ne bo vsak cukal za rokav, in predvsem, da se bo na dolgi poldnevni poti nazaj na staro celino čim bolj naspal, saj, kot je rekel, na poti proti deželi vzhajajočega sonca skorajda ni zatisnil očesa.

Previdnost je mati modrosti
Saporo pa bo tudi v prihodnje zagotovo stalna postaja svetovnega pokala. In to ne glede na to, koliko zmede življenjski ritem tekmovalcev. Japonski vložek v olimpijskem mestu je enostavno prevelik, vpliv pa tudi. Obenem so tekmovanja vedno izvedena na najvišji ravni. Da ob skakalnici ni gledalcev, pa ne moti nikogar. Že ob odhodu na sever Evrope ob koncu naslednjega tedna bo drugače, sploh pa na zadnjih treh postajah v marcu. Vse bliže je tudi zaključek v Planici, kjer pa se obeta praznik nad prazniki. Lani je Peter Prevc rumeno majico prvič oblekel prav v Saporu. Do Planice je ni prinesel. Ob letošnjem ritmu sezone nihče ne dvomi, da jo bo imel na sebi vse dni planiškega praznika in tudi na koncu. Seveda pa je previdnost mati modrosti, zato nikakor ne prehitevajmo, po olimpijskem Saporu je na vrsti še bolj čislano olimpijsko prizorišče – Holmenkollen nad Oslom.

Dare Rupar, Val 202
Prijavi napako
Komentarji
jacknicholson
# 31.01.2016 ob 11:21
6. mesto je slab rezultat le za trole, ki ponavadi niti s stopničkami niso zadovoljni,

Pero srečno še naprej!
mc007
# 31.01.2016 ob 11:21
Če je za nekoga šesto mesto sporsljaj, je bolan.
rudes
# 31.01.2016 ob 11:22
Petrovo današnje 6. mesto nikakor ni neuspeh. Ma, fant nas je letos tako razvadil, da smo bili že zadnjič, ko je bil "samo tretji" vsi kar nekam razočarani, danes pa sploh.

Sem pa Petru danes neizmerno privoščil stopničke, da vpiše še en rekord, oziroma, izenači z Jannejem. Pa nič ne de.
mali metuljček
# 31.01.2016 ob 12:54
Vsa čast tistim komentatorjem, ki znate na Prevca, skoke ali šport pogledati trezno. Res z veseljem prebiram množice zapisov. Ponoči sem tudi jaz vstal in v tistem (meni neznanem) zaspanem stanju sem zapadel v frustracijo, ker je šlo "vse narobe". Ampak, ko vklopiš razum in trezno pogledaš na zadevo, moraš priznati, da je tisto "vse narobe" posledica zornega kota. In zorni kot je bil nastavljen glede na neverjetno prejšnjo tekmo. Sobotna tekma je po svoje dobila pravi lesk šele po nedeljski. Če se je zdelo, da naši samo priletijo v Saporro, se povzpnejo na vrh skakalnice, spustijo z rampe in trojno slavijo, je zdaj jasno, da temu ni tako. Še kako so morali trenirati za tak nivo, sestavite super skoke in, kot je v skokih nujno, imeti tudi nekaj sreče. Tisti, ki redno spremljamo skoke, se tega zavedamo, zato smo še bolj vzhičeni ob takih uspehih. Ta, druga, tekma pa je bila z vidika naših uvrstitev nekako "normalna". Seveda ni normalno, da je Peter šesti, ker je letos tak šampion. Ampak to je spet stvar zornega kota, podobno kot pri ocenjevanju tekme kot celote.
Pri Petru me fascinira veliko stvari, ena meni ljubših pa je način, kako se odzove na neuspehe. Lahko bi rekli, da je praktik teoretične zasnove na eni izmed razvpitih novinarskih konferenc. Ampak človek res ne jamra, ne išče krivcev zunaj, ampak si je pripravljen priznati, da je naredil napako. To ga dela velikega, tako je prišel tja, kjer je trenutno. On je vzor mladim športnikom predvsem po tem.
Nešteto priložnosti imam, ko gledam mlade športnike na treningih in tekmah. Koliko ukvarjanja s sodniki, smolo, žogo, prostorom, gledalci ... Vsi krivi, pogled vase pa pride le redko. Zato vedno poudarjam mladim: po tekmi ne glej, koliko je bilo, kdo je zmagal in za koliko. Vprašaj se, kako si igral. To dela Peter Prevc. In to delajo šampioni. Poraženci pa gledajo pa druge stvari.
Vsa čast, Peter Prevc!
jang
# 31.01.2016 ob 11:25
Ni slabo, škoda je le izenačitve rekorda Ahonena. Ni pa izgubil preveč prednosti v pokalu pred nemcem
eagle012
# 31.01.2016 ob 12:26
Bilo bi skrajno neokusno, da ne uporabim kakšne bolj sočne besede, ocenjevati šesto mesto kot slabo. Ne dvomim, da je večini, sploh pa tistim, ki spremljamo skoke že dlje časa kristalno jasno, da je Peter Prevc fenomen. Športnik najžlahtnejšega kova, šampion velikega formata, stvari ki jih storil že v preteklih sezonah in jih v tej sezoni še nadgradil pri vsakem iskrenem ljubitelju slovenskega skakanja vzbujajo veliko spoštovanje do mladega moža iz Dolenje vasi. Tole šesto mesto pa samo dokazuje, da je tudi on samo človek in ne skakalni robot in hvala bogu da je tako.
SP 2006
# 31.01.2016 ob 11:29
baje da je šlo za stavo in je Prevc na drugi tekmi skakal z bloškimi smučmi
buckeee
# 31.01.2016 ob 11:50
pero je car pa tut če letos ne pride več na stopničke :)
Starliner
# 31.01.2016 ob 13:43
Rad te imam Peter, VEDNO, ne samo takrat, ko zmagaš.

Seveda si vsi želimo, da bi (samo) zmagoval, ampak to ni realno. Od mene ne boš dobil niti ene žal besede, NIKOLI.
veza
# 31.01.2016 ob 11:57
jang
# 31.01.2016 ob 11:25

Ni slabo, škoda je le izenačitve rekorda Ahonena. Ni pa izgubil preveč prednosti v pokalu pred nemcem

tile rekordi pa res nič ne štejejo, edino so hrana za statistike, Pero se mora koncentrirati in pripravljati na vsako tekmo posebej in ne razmišljat o drugih, še manj o nekih nepomembnih statistikah...
nevem
# 31.01.2016 ob 13:45
Ko je Danilo Pudgar na OI 1972 v vetrni loteriji (zmagovalec prvič in zadnjič Woiciech Fortuna) osvojil osmo mesto, je vsa Slovenija drla v Črno na Koroškem...
Šatan
# 31.01.2016 ob 12:25
Razočaran? Ma neee... No ja, mogoče zarad Kranjca, ki ga je biksnil mimo v kvalifikacijah po tretjem mestu, ki sem mu ga včeraj tako privoščil (pa Hvali bi ušesa navil, ti, ti, kaj ga pa serješ s kombinezonom?!<--- hec, prisrčno dobrodošel nazaj v sv. pokal!). Sicer pa ekipno res močen vikend, kar se naših tiče.

Posrečen je bil posnetek, ko je PPrevc na vprašanje SLO novinarja(ke?) začel odgovarjat v angleščini pa se sred stavka ustavil, zamislil in nasmejal svojemu lapsusu :D Sicer ma pa res vse in še več pošlihtan tam zgoraj, da sam prizna lastno napako in se ne zgovarja na prvo žogo... Res SLOWENISCHE TSAR (povzeto po nemškem komentatorju).

Btw: gospoda Ruparja bi popravil oziroma dopolnil v njegovem uvodu:

"V zadnji noči je bilo zagotovo veliko tistih, ki so si za drugo uro naravnali svoje budilke in pogledali 17. posamično preizkušnjo smučarskih skakalcev v tej sezoni svetovnega pokala." Bilo pa je tudi nekaj takih, ki sploh niso šli spat. :) Oja, bilč zmatran ko hudič po konc tekme :D
fender6
# 31.01.2016 ob 13:56
Po zaslugi sobotne tekme ima slovenija največji točkovni izplen iz japonske.

Slovenija 386
Norveška 305
Japonska 255
Nemčija 212
Poljska 104
Češka 59
Avstrija 55

sobotna tekma
Slovenija 289
Japonska 141
Nemčija 94
Poljska 56
Norveška 51
Češka 36
Avstrija 23

nedeljska tekma
Norveška 254
Nemčija 118
Japonska 114
Slovenija 97
Poljska 48
Avstrija 32
Češka 23

Pokal Narodov
Norveška 3453
Nemčija 3125
Slovenija 2820
Avstrija 2401
Češka 1147
Poljska 1143
Japonska 1100
davide
# 31.01.2016 ob 12:41
dvomim da je kdo to šesto mesto označil kot spodrsljaj, torej čisto nepotreben članek za zapolnitev nedeljske praznine
bob
# 31.01.2016 ob 13:45
Malce se je veter poigraval, pa tudi Peter danes ni skočil optimalno a vseeno naredil iz vse godlje odličen rezultat. Japonska turneja je uspela. Bravo naši ORLI.
tily
# 31.01.2016 ob 12:04
Saporo pa bo tudi v prihodnje zagotovo stalna postaja svetovnega pokala. In to ne glede na to, koliko zmede življenjski ritem tekmovalcev. Japonski vložek v olimpijskem mestu je enostavno prevelik, vpliv pa tudi.

Gledam predlagan koledar za prihodnjo sezono in se sprašujem, če ima sestavljalec koledarja vse pošlihtano v glavi. Sredi januarja tekmi v Sapporu, potem nazaj v Evropo na nemško turnejo in čez dva tedna spet vrnitev na daljni vzhod, točneje olimpijske naprave v Pjeongčangu...
Vipavec
# 31.01.2016 ob 13:16
Super rezultati vseh. zelo vesel za najmlajše člane reprezentance.
To je to.
stewie
# 31.01.2016 ob 12:50
Palpatine
# 31.01.2016 ob 12:34
zguba. ima prevc vsaj rekord po stevilu 2. mest v raznih statisticnih kategorijah, ali je tudi v tem drugi?


Uf, koliko foušije izžareva ta post. A ti je Prevc kriv, da nimaš svojega lajfa, pa si moraš s šimfanjem drugih nabijat ego?
izmanator
# 31.01.2016 ob 13:00
Palpatine in tebi podobni troli, ste tisti ljudje ki u življenju športa razen po tv še vidl niste in se še zavedate ne kak fenomen je Pero Prevc in koliko truda je on v to vložil kjer je sedaj.

Vsa mu čast tako fenomeni kot je družina Prevc se rodijo enkat na 200let. Na naslednjih OL igrah, če še cene ujame formo se zna primerit, da bomo na ekipni tekmi imeli 3 brate. Ponosni smo lahko na vse naše skakalce, ker nam polepšajo z svojimi uspehi veliko vikendov
felixon
# 31.01.2016 ob 14:03
Rezultati, ki jih dosegajo naši skakalci, vključno z Juretom Tepešem so fantastični. Če bi se primerjali z Nemci, ki imajo toliko nordijskih športnikov kot je nas Slovencev vseh skupaj, je že vsaka posamična uvrstitev v finale velik uspeh. Bit v fotelju in se iti športnika je enostavno. Iz lastnih izkušenj vem, ko je bilo treba 100 krat na leto in to sedem let, biti ob petih pokonci in peljati otroka na zbirno mesto, da so so šli trenirat sicer alpsko smučanje. Ampak takih norih staršev mora biti vsaj sto da po dvanajstih ali petnajstih letih "rata" eden, pa še to je velik če. Moj je na mojo finančno srečo nehal pri dvanajstih.
juk
# 31.01.2016 ob 12:39
Joj delate paniko novinarji, ubistvu vi toliko komplicirate okoli tega da se potem daje občutek kot da smo vsi taki. Prevc je samo človek in tudi oni naredi kakšno napako. 6 mesto pa je odličen rezultat
no72
# 31.01.2016 ob 21:09
Cecon, Boklev, Napalkov, Elimaee, Sola, Holland, Bulau, "kanadski indijanček"- ime sem pozabil, Walter Steiner, Ruotsalainen, Yliantila, Toermennen, Puikonnen, Nykaennen, Nieminen, Soininen, Ahonen, Hautamaeki, Funnaki, Kono, Harada, Raška, Ploc, Jež,.....to so imena zvezdnikov držav, ki so izginile ali pa še izginjajo z zemljevida svetovnega smučarskega skakanja.......

Ali drugače: Italija, Francija, Švica, Španija, Švedska, Finska, Pribaltik, Rusija, Češka- Slovaška, Kanada, ZDA, Južna Koreja, Japonska, Kazahstan.....to so države, ki so že popolnoma izginile, ali pa delajo korake proti izginotju s svetovnega skalnega zemljevida!

Zakaj? Zakaj se tako atraktivna disciplina, kot so smučarski skoki in poleti, ki so med drugim med 4 temeljnimi stebri vsake ZOI ( poleg hokeja, moškega smuka in tekaškega maratona na 50 km) tako progredientno izgublja v nepovrat?
Naravnost kričeč primer je Finska: 25 let je vladala svetu, od začetka Nykannena do konca Ahonena, pobrala kupico posamičnih in moštvenih medalj na OI in SP, danes pa so v rangu skakalnih ekzotov....
Japonsko drži gor superveteran Kasai, (deloma Ito) ki pri 44 l. še zmore stopničke, kje je pa naraščaj, kje so gledalci? 2 mio. Sapporo premore na tekmi SP 1x letno nekaj sto gledalcev!!!

Ali bodo smučarski skoki postali domena zgolj "velike četverice" svetovnega skakanja - Norveške, Slovenije, Nemčije, Avstrije + Poljske? Kaj je vzrok za to?
Ima kdo kakšen pameten odgovor?
Naj bo ku......i nogomet, samo naj da dihati kakšnemu preostalemu športu na svetu!!!!! Sem na poti, da ga uvrstim med snobovske športe, ki me ne zanimajo- kot so tenis, golf, biljard, ameriški nogomet, bejzbol, in ostala sranja, kjer se obrača le denar brez neke kvalitete in kar diktirajo ZDA!

Novoletno turnejo prenaša pol sveta, skoki pa tonejo v aktivni udeležbi zgolj na 5-6(!!!) resnih držav! Se to poklicani za ta šport zavedajo, vprašajo za vzroke in iščejo rešitve???....ali samo lupijo pare? Kje ste FIS in MOK mogočneži??- banda pokvarjena.......
MatRag
# 31.01.2016 ob 12:19
Bravo PERO :)) vsak rezultat med 10 je spoštovanja vreden! Naj le pridno nabira točke :)
pppp
# 01.02.2016 ob 01:57
Off topic: Noriaki dobil hcerkico, iii:)
daryankoff
# 31.01.2016 ob 12:19
Merila morajo bit postavljeno visoko, v Sloveniji pač tega nismo vajeni.
Za Prevca je že drugo mesto spodrsljaj, ni pa seveda vedno sam kriv, gre pač za šport v naravi.
felixon
# 01.02.2016 ob 18:30
No72: Ali drugače: Italija, Francija, Švica, Španija, Švedska, Finska, Pribaltik, Rusija, Češka- Slovaška, Kanada, ZDA, Južna Koreja, Japonska, Kazahstan.....to so države, ki so že popolnoma izginile, ali pa delajo korake proti izginotju s svetovnega skalnega zemljevida!
Ne morem verjeti, da lahko kdo napiše tako neumnost: Kaj je naprimer narobe Japonci (njeni tekmovalci se uvrščajo na stopničke, to pomeni, da je aktualna skakalna velesila. Kaj je narobe s Francozi, Švicarji, Čehi itd, saj se njihovi tekmovalci redno uvrščajo med prvih tridest, velikokrat komu rata tudi med deset, vse naštete države so resne skakalne državi. Še enkrat tako pisanje (no72) je pava norost in da novoletno turnejo prenašajo in o njej pišejo tudi neskakalne države(Hrvaška naprimer) je samo dokaz več o veliki popularnosti in pomembnosti tega športa.
felixon
# 01.02.2016 ob 18:16
Ne razumem nekaterih, predvsem no72; kako enostavno jemljejo skoke. Če nekatere nacije ne dosegajo Slovenije, Avstrije, Nemčije, Norveške, Japonske, Poljske in Češke še ne pomeni, da so marginalci. V Rusiji, Kazahstanu, Južni Koreji, Kitajski se ogromno vlaga v skakalni šport, tudi v naprave, ampak rezultati ne pridejo čez noč. Tudi v državah za katere le redko slišimo kot so Romunija, Turčija resno delajo v tem športu ( letos je svetovni mladinsko v Romuniji). Pa tudi drugi kot so Finci, Francozi, italijani, Švedi, Kanadčani itd so resne skakalne države, sicer trenutno nimajo vidih rezultatov, kar pa ne pomeni, da jutri ne bo drugače. Trenutnio se eden , včasih celo dva Francoza redno uvrščata med prvih tridest in tukaj nekdo trdi, da so Francozi nepomemba skakalna sila.
no72
# 01.02.2016 ob 03:33
fuzbalhejter@, qwertz@

z obema se strinjam, recimo Hrvati, če nimajo ustrezne infrastrukture, bi bili v Planici dobrodošli, ni daleč, tako kot so se s pomočjo Slovenije razvili Kosteliči in Jakov Fak. Za Kosteliči je prišlo počasi Sljeme, zakaj ne bi bilo tako v skokih?

Vsekakor sta najbolj kričeča primera Švedska in Finska. J.Koreja čez dve leti gosti ZOI- KJE imajo skakalce?
Če se spomnimo, kako dobri in dragi objekti samevajo in propadajo v Lake Placidu, Thunder Buyu, Calgaryju, Salt Lake Cityu, Vancouvru, Falunu, Sočiju.....

Ne vem res me zanima, kaj menite o tem drugi? Ne vem, če je res problem denarni sklad.
Švica , Italija, Francija so vrhunske v alpskem smučanju, zakaj ni interesa v skokih?
Z večanjem konkurence, bi prišlo večje zanimanje, prišli bi sponzorji in denar - samo začeti moraš pri interesu za nekaj, ne pa nekoga plačati, da bo skakal...konec koncev pa tudi denarne nagrade niso tako mizerne, bolj problem je vzdrževanje objektov, ki morajo tudi živeti....vsakič se zamislim, ko na prizoriščih OI gledam prekrasne skakalnice, ki pa bodo umrle po koncu OI....Včasih je bila severnoameriška skakalna turneja.....

Tu je imel lisjak eklston prav- F1 je peljal v Turčijo, arabske države, Kitajsko, ZDA....vem, da finčno in globalno ni primerljivo, ampak princip je pa dober. Pa ne vem, če tekme F1 prenaša toliko držav kot recimo Novoletno skakalno turnejo.

Trenutno smo največji ambasadorji tega športa Slovenci in Norvežani, že Avstrijci in Nemci so se malo upehali, ampak za njih se ni za bat, interes imajo, svetla zvezda so še Poljaki, malo manj Čeho-Slovaki....Skoki so specifičen šport, lep, atraktiven in zahteven, podobno kot gimnastika....
Mislim da je problem v glavah glupe evropske (in svetovne) publike, ki se jih raje 30.000 nadrenja na tretjeligaškem fuzbalu, v dvoranah s pirom v roki, kot pa da bi dan preživeli aktivno, v naravi, na zraku, na snegu, na soncu...
Hvalabogu, Slovenci smo tu še kar pametni in naj tako ostane, vsaj v enem sicer medijsko odmevnem športu smo glavni na svetu, če so Švedi in Finci........ raje izbrali skakalno kavčarstvo, pa naj bo to njihov šport.
wolfko
# 31.01.2016 ob 16:27
JA PETER PREVC MA SVETOVNI REKORD in sicer v KONSTANTNOSTI VRHUNSKIH SKOKOV IN FORME
---> kar je najtežje..
--->biti tako fizično psihično in tehnično tako popolen, to je umetnost ki jo ima že od leta tam ene 2010 ko se je pojavil v svetovnem pokalu al 2009 nevem točno..

pol pa neke izjave, rekord drugih mest haha, ta pa je huda!!!
ms-dante
# 31.01.2016 ob 15:10
6. mesto po 12 stopničkah je spodrsljaj
Še vedno je vrhunski rezultat, ampak v kontekstu take serije je to spodrsljaj.

še enkrat - to je gledano v kontekstu prejšnjih rezultatov
fuzbalhejtr
# 31.01.2016 ob 22:01
Tudi jaz pogrešam malo več raznolikosti v skokih, poleg že "ekzotov" Fincev, ZDA, Kazakhstana,Koreje bi lahko bli kakšni Novozelandci še zdravn, sneg imajo :D Potem kje so Danci? Švedski se je zgodilo to kar se zdaj nažalost dogaja Fincem. Tudi Hrvati bi lahko skakali in pa Belgijci, Nizozemci, kje so Kitajci? Ogromno je nacij ki bi lahko skakale na najvišji ravni, zakaj ne pa ne vem, ker to da je na svetovnem prvenstv na ekipni tekmi 8ekip, to je res katastrofa, moralo bi jih biti vsaj 16 da bi blo. Torej države ki bi lahko skakale: Slovenija,Norveška,Avstrija,Nemčija,Po
ljska,Japonska,Finska,J.Koreja, Kitajska, Kazakhstan, Danska,Švedska, ZDA,Kanada,Rusija, Estonija. Iz teh držav v kakršnemkoli položaju lahko spravijo skupaj po 4i skakalce, če so problem stroški, naj financira pot FIS kajti dnarja imajo več kot preveč in še splačalo bi se kajti skoki bi bili bolj gledani in bi dejansko lahko bili v profitu.
Starliner
# 31.01.2016 ob 19:21
@ wolfko

Peter Prevc: debitiral je 05.12.2009 in zasedel 22. mesto (Lillehammer).
LosAlamos
# 31.01.2016 ob 18:56
Človk je pač naredu drobno napako, ki se je poznala v izvedbi skoka. Še vedno je zasedel odlično šesto mesto. Tudi drugi slovenski skakalci so bili nadpovprečni.
as_kgarnett
# 31.01.2016 ob 17:00
Pero bo v naslednjih tekmah še povečal prednost pred Freundom in kmalu bo prednost znašala že več kot 400 točk, takšno prednost je imel Bode Miller pred Benjaminom Raichom v začetku sezone 2004/2005, Miller je vodil od prve do zadnje tekme v tej sezoni, pogrešam ga.
gnusfraba
# 31.01.2016 ob 15:03
Previdnost je mati modrosti

Če bi bila previdna, ne bi bila mati ...
soleti
# 31.01.2016 ob 12:30
Mislim, da ni nobenega, ki bi bil danes razočaran nad slabšimi rezultati. Razen provokatorskih trolov seveda, katerih komentarjev se ne sme mešati in upoštevati.
Morgenstern
# 31.01.2016 ob 14:24
Uro pred začetkom nedeljske tekme se Janus drenja pred vrati organizatorjev. Hofer stoji pred vrati.
Janus: "ti Walter, kaj je dons za darilo poleg rož na odru?"
Walter: "Ja kupice, take kot včeraj!" Janus molče oddide k našim fantom. Pero ga čaka ves nestrpen:
"Janus, kva bomo dobil?"
Janus: "ma spet te glaže!"
Domen pa pravi: "oh dej dej, za glaže pa ne bomo skakal!"
Peter: "Goran nč hudga, en dober trening dons naredmo, pol pa tiste glaže od včeraj v gostilno nesemo, pa kej konkretnga not nalijemo, pa mamo mi to Japonsko podelano!"

Schuster po tekmi Janusu sms: Aha dons pa niste štenge hrustal! Haha
Janus sms nazaj: Ne. Dva dni pa mi ne bomo za glaže skakal. Tvojga vpraš! K je slišal da so prazni glaži se je že tapru dan ob tla vrgu!
JBT
# 31.01.2016 ob 14:20
Hvala bogu, da imamo skakalce!
NoriPlanet
# 31.01.2016 ob 13:46
Niti ne pomislite, da bi pljuvali po skakalcih.
Fantje so tudi od krvi in mesa.
stewie
# 31.01.2016 ob 13:16
Kdor 6. mestu Prevca pravi spodrsljaj, ima visoko postavljena merila

Za, ampak izključno za druge, zase pa niti približno. Sebe ima za največja carja že po defaultu, ki mu niti s prstom ni treba cel dan migniti, ljudje okrog njega pa naj bodo še počaščeni, da jih ima za svoje služabnike in da lahko benti čeznje. Svoj največji uspeh v življenju je pa doživel morda v kakem četrtem razredu z uvrstitvijo iz šolskega na regijsko tekmovanje v Veseli šoli.
zozozo
# 02.02.2016 ob 18:09
Ne morejo biti naenkrat vse države premočne, zato pač ni čudno, da so danes, v času prevlade Norveške, Nemčije in Slovenije, drugi obsojeni na bolj povprečne rezultate. Čehi, Poljaki in Japonci so pač zdaj tam, kje smo bili mi med Peterko in Prevcem.

Zares zaskrbljujoči so pa Finci in Švedi, ki so popolnoma potonili v svetovnem pokalu.
poupette
# 01.02.2016 ob 16:57
No72 - fuzbalhejter: Tudi kaksen skakalec iz Argentine bi lahko bil, kot pred dolgimi leti tudi, ce se prav spomnil, brata Jerman.
cartekmedo
# 01.02.2016 ob 16:05
Peter,nič hudega za 6.mesto. Tudi Peter je samo človek in ne mašina. Eni pa ne tu paniko delati. Verjamem v Petra,da bo zmagovalni oder spet prišel. Tudi Domen je super odskakal in tudi ostala dva sta solidno v nedeljo skakala.
Tekem je še veliko in Petra še čaka mnogo priložnosti za zmagovalni oder in me ne skrbi za starejšega Prevca,enako kot mlajšega Prevca-Domena. Enako velja za ostale naše orle.
janius
# 01.02.2016 ob 13:33
odličen članek, on se zdaj ne obremenjuje z dosežki preteklih tekmovalcev, ampak kot pravi športnik gleda naprej, da zadrži to prednost ki si jo je prigaral in da na koncu osvoji kar mu še ni uspelo. srečno Peter
qwertz
# 31.01.2016 ob 22:45
@No72 zanimivo vprasanje... predvsem me bega kaj je s finci in svedi.. ocitno ni dovolj zasluzka.. nagradni skladi so premajhni...
rdeca caplja
# 31.01.2016 ob 14:03
Statistike si lahko nekam vtaknete. Jerichi in podobni
Ladu
# 02.02.2016 ob 18:53
Pravzaprav je stvar taka ... Prevc je fenomen ... In, če tekmovalec sam pove, da je obakrat naredil napako se ve kam spada, če je ob tem na 6. mestu. Mnogi se sploh še ne zavedate kaj pomenijo tej rezultati Prevca. Še enkrat povem, če ne bo poškodb in če ne bo bral naših novinarjev in forumašev bo ob koncu kariere najboljši vseh časov ... Če pa kdo posluša mnenje nekih priseljencev, ki jim je naša država dala zatočišče in kljub temu sovražijo vse kar je slovensko ... Pa njegov problem ... In še to, zapomnite si to, troli so nekaj in so redki (čeprav je ta izraz danes modern) zagrenjenci pa so nekaj drugega. Je pa res, da se jih pogosto zamenjuje oz. meša.
veza
# 31.01.2016 ob 15:17
mali metuljček
# 31.01.2016 ob 12:54

lepo napisano, če se gre nekdo šport zaradi stopničk, medalj, denarja, slave, potem je že v štartu kiksnil, šport je način izgrajevanja človeške osebe, premagovanje naporov, iskanje svojih sposobnosti in skupinske uigranosti, če prideš kdaj v elitni izbor in postaneš vrhunski, toliko bolje, sicer pa ti mora ukvarjanje s sportom ali glasbo ali kakšno drugo dejavnostjo pomeniti neko etapo v svojem življenu, pripravo na reševanje pravih problemov realnega vsakdana...
NoriPlanet
# 31.01.2016 ob 13:44
Dobro.
Fantje so najbrž malo praznovali po trojni zmagi in najbrž tudi slabo spali.
Pa še vreme je krojilo razplet.
Mislim, da imajo pravico do manjše sprostitve, glede na to kakšen posel so oddelali včeraj.
Naslednji teden bodo spet pravi.
alko11
# 31.01.2016 ob 13:13
Dosadni ste tisti ko non stop popravljate članke, ki imajo napake..Koga briga vaša nagnjena k slovistiki.!!! Kliči na tja pa zaprosi za službo.

Bravo naši.Lep ekipni uspeh.Le tako dalje
Izbor
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Bine Norčič
7
26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
Več novic ...
Kazalo