Zimski športi

Poudarki

  • Freund je sezono izpeljal popolneje
  • Mali kristalni globus nekakšna tolažba
Peter Prevc
Po sponzorskih obveznostih Petra Prevca zdaj čaka dopust, čeprav o počitku še ne razmišlja in pravi, da bi sezona lahko še trajala. Obenem pa verjame, da bo telo kmalu 'sporočilo', da je čas za počitek. Foto: EPA
Goran Janus
"Kar se tiče skupne zmage, smo odlično finiširali, ostaja malce grenkega priokusa, a bo kmalu že nekaj ur po tekmi tudi ta izginil. To je pač šport. In to je treba športno sprejeti, pravila so pravila, treba kakšno tekmo več zmagati, glede na to, da je sezona zelo dolga in da so tekmovalci zelo izenačeni," je dramatični zaključek sezone komentiral trener skakalcev Goran Janus. Foto: BoBo
VIDEO
Tepeš nehote prekrižal na...
VIDEO
Gros: Vsi so nas pohvalili
VIDEO
Planico v treh dneh obisk...
VIDEO
Prevc: Jurij me je žal pr...

Dodaj v

Prevc: Odloča število zmag, torej vemo, kaj mi je zmanjkalo

"Grenkega priokusa je vedno manj"
22. marec 2015 ob 14:55,
zadnji poseg: 22. marec 2015 ob 16:07
Planica - MMC RTV SLO

Peter Prevc je v Planici odlično letel, nadomestil je kar 94 točk zaostanka za Severinom Freundom, ki pa je bil vseeno srečnejši in je osvojil veliki kristalni globus.

Drugo letos zapored sta se Prevc in Freund pod Poncami udarila za uvrstitev v skupnem seštevku. Lani na Bloudkovi velikanki je njun boj odločal o drugem mestu, tokrat pa celo o skupni zmagi. Freund je prišel v Planico s konkretno prednostjo, ki jo je Prevc že v petek več kot razpolovil, ko je prepričljivo zmagal. V soboto je izvrstno formo potrdil z zmago na moštveni tekmi, v nedeljo pa je vodil po prvi seriji, a v finalu zaostal za Jurijem Tepešem. Freund je zasedel sedmo mesto, kar je zadoščalo za 1.729 točk, kolikor jih je imel tudi Prevc, a je Nemec globus osvojil zaradi večjega števila zmag.

Freund je sezono izpeljal popolneje
"Nisem pričakoval, da bo tako tesno. Na skandinavski turneji je bil skoraj nepremagljiv. Le v Lahtiju je zmago prepustil Kraftu, vse drugo pa je bilo njegovo. Nisem bil prepričan, da lahko izničim prednost. Morda bi bilo bolje, če bi že v petek Freund prednost povečal na več kot 100 točk in bi nama za nedeljo obema prihranil kar nekaj živcev. Boj je bil zelo zanimiv. Vidi se, zakaj si je zaslužil globus, in vemo, kaj je meni manjkalo," je boj za zmago opisal Prevc.

Odločilo je torej število zmag. Prevc je letos na najvišjo stopničko stopil trikrat, Freund pa kar devetkrat. Pravila so jasna, čeprav so tudi v nemškem taboru dejali, da bi si v primeru izenačenja števila točk morala tekmovalca enostavno skupno zmago razdeliti. "Zelo hitro sem kritičen do sebe, in če upoštevam dejstvo, zakaj je dobil globus, je jasno. Večkrat je zmagal in se lahko strinjam, da moraš biti za kristalni globus prepričljiv in suveren. Pomeni, da bi moral jaz večkrat zmagati. Torej je vse skupaj izpeljal bolj popolno. Nedvomno si je zaslužil," je o tem dejal Prevc.

"Grenkega priokusa je vedno manj"
Po prvi seriji je s poletom 236,5 metra Prevc vodil, v finalu pa je bil njegov poskus štiri metre krajši. Kot pravi najboljši slovenski skakalec je bil s prvo serijo zadovoljen, finalnega skoka pa še ni analiziral: "Nisem še analiziral in filma zavrtel nazaj, da bi videl, kako se je skok razpletel. Če sem lani končal z najboljšim skokom, tokrat nisem. Vseeno sem lahko zadovoljen z razpletom, saj sem tretji dan zapored slišal himno. Tako sem zelo vesel."

"Zelo sem se trudil, da sem ostal miren. Imel sem vizijo in idejo, kako se lotiti skoka. Zato zadnjih sedem tekmovalcev nisem spremljal in nisem vedel, kako so skočili. Čakal sem samo svoj nastop," je Prevc opisal napetost, ki jo je čutil pred skokom v drugi seriji. Po tesnem boju, ko je bila skupna zmaga oddaljena manj kot tri točke, je bil jasno zelo razočaran, a po razmisleku je lažje strnil misli: "Grenkega priokusa je vedno manj. Takoj ga je bilo nekaj, potem pa pogledaš, da si imel 31 tekem na voljo in bi lahko dobil tisto točko več. Vidiš, da je bil problem v tebi, da se morda na kateri tekmi nisi dovolj zbral oziroma dobro odskakal."

"Napredek v tej sezoni je očiten"
Za nami je najuspešnejši planiški konec tedna, ki se je torej končal z nekaj grenkega priokusa. Slovenski orli so na vseh treh tekmah zmagali, na posamični so dosegli celo dve dvojni zmagi. Prevc je bil izvrsten v petek, ko je z 248,5 m poskrbel za rekord nove letalnice bratov Gorišek in je zdaj rekorder obeh skakalnic pod Poncami, saj je lansko sezono sklenil z rekordom Bloudkove velikanke (142,0 m).

Prevc je bil skozi vso sezono izjemno konstanten, boj za veliki kristalni globus pa je Freund dobil po sijajni seriji na skandinavski turneji, ko je pred Planico dobil kar štiri tekme zapored. Vseeno je Prevc s sezono, kot pravi, zelo zadovoljen, čeprav je bila nekoliko manj žlahtna kot lanska, saj na svetovnem prvenstvu v tej zimi ni osvojil odličja: "S sezono sem zadovoljen. Kar nekaj več točk kot lani sva s Freundom nabrala. Mislim, da lani tudi Stoch ni imel toliko točk. Napredek je očiten, čeprav sezona morda ni bila tak 'bum' kot lani, saj nisem z vrhunca sezone, svetovnega prvenstva, prinesel medalje. Se pa vseeno vidi napredek, saj sem bil bolj konstanten. To stabilnost pa bo treba še nadgraditi."

Mali kristalni globus nekakšna tolažba
Korak naprej je Prevc naredil v svetovnem pokalu, ko se je do zadnjega bojeval za skupno zmago, postavil je svetovni rekord ter kot prvi poletel 250 m, izboljšal pa je tudi uvrstitev na novoletni turneji, ki jo je končal na tretjem mestu. V letošnji zimi se je obenem tudi veliko naučil: "Lani sem slabše začel, potem pa se je celo sezono izboljševalo. Vse je bilo nato lažje in smo bili po vsaki tekmi vsi zelo zadovoljni. Letos pa so bile tekme vmes, ko sem bil jezen in razočaran. Iz take sezone, psihično gledano, veliko več lahko potegneš, ko imaš vzpone in padce. Zagotovo sem se naučil, da rezultata ne smem izsiljevati."

Vseeno pa je 22-letni skakalec iz Dolenje vasi sezono končal z globusom. Ubranil je tistega manjšega za zmago v razvrstitvi poletov: "Toliko se je govorilo o velikem, da ta mali globus sploh ni prišel do izraza. Bilo je olajšanje, ko sem videl seštevek v poletih. Vesel sem bil, da mi je uspelo tega osvojiti. Po eni strani se zdi kot tolažilna nagrada, po drugi strani pa je potrditev, da sem nekje najboljši in da je treba vztrajati."

Tilen Jamnik
Prijavi napako
Komentarji
Pjanc
# 22.03.2015 ob 15:02
Še enkrat, da se oglasim še sam:

Kar težko mi je, ko povsod berem, kako se velika večina ljudi jezi an Jurija, ki je premagal Petra. Pa pomislimo malo bolje in ugotovimo, da sploh Jurij ni bil v dobrem položaju, da bi Petru pomagal, saj je v finalu skakal pred njim. Že če bi skakal za njim, bi bilo težko pristati ravno v območje med Prevca in Freunda, tako pa je skakal pred njim. Da bi krajšal polet, skakal v kahlo, na koncu pa bi se zgodilo, da bi zaostal za Freundom. Odpade.
Juriju iz dna srca privoščim zmago, saj se ga je vse dni kljub odličnim poletim v Planici zapostavljalo zaradi dvoboja Prevc-Freund. In definitivno si tega ni zaslužil.
Peter je žal izgubil globus prej, s kakimi sodniškimi odločitvami, ki mu niso bile najbolj v prid, pa s kakšnim neposrečenim skokom na skandinavski turneji. Potrebno je tudi vedeti, da so Severinu odvzeli zmago zaradi milimeter predolgih smuči, pa še enkrat vodstvo po prvi seriji, itd. Letos je pač bil boljši, kljub enakemu izkupišku točk. Pravilo večih zmag je pač tako. :/
Potrebno se je zavedati, da Petrov čas še prihaja in že zdaj se veselim prihodnje sezone! :)

Poklon vsem skakalcem!
lora
# 22.03.2015 ob 15:04
Zame si še vedno najbolši in vem da te čaka še veliko VKG- jev, samo vztrajati moraš. LEGENDA pri 22- etih!
pok luka
# 22.03.2015 ob 15:16
Po zgornjih izjavah Petra Prevca še bolj spoštujem
muujo
# 22.03.2015 ob 15:06
Besede bodočega, večkratnega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala v smučarskih skokih :)
taprav gorenc
# 22.03.2015 ob 15:10
Bravo Pero lepo si povedal in kapo dol ! Iskrene čestitke obema z Jurijem.
In naj ostanemo pri komentarju G.Janusa "to je šport".
Kris
# 22.03.2015 ob 15:19
22. marec 2015 bo šel v zgodovino kot dan, ko smo se Slovenci napili grenčice. Kaj sta storila Tina in Peter, da so ju smučarski bogovi okrcali po prstih? Kaj smo storili mi kavčarji pred televizorji, da smo si zaslužili tako pokvarjeno nedeljo? Smo navijali premalo, preveč?

Vse se je obračalo, odločalo do zadnjega tekmovalca, zdaj je bil zmagovalec en, zdaj drugi, napeto do konca, kar preveč za živce, dvojna doza napetosti. Dva izgubljena velika globusa na isti dan, verjetno se vsi počutimo kot največji luzerji vseh časov. Ja, nam na kavču se zdi, da smo opeharjeni.

Izgubljena globusa za 1 oz. 23 točk oziroma za 2,8 točke in 46 stotink. Boli? Da. Tako Tina kot Peter dala VSE od sebe, stala na stopničkah in izvlekla maksimum. Dejstvo je, da sta sama odločala o svoji usodi. Tina je glede na letošnji veleslalom opravila nad realnostjo, medtem ko je Prevc potreboval še slabši rezultat Nemca, na kar sam ni mogel vplivati. Ne en ne drugi nista popustila pod pritiskom. Petrova smola je bila da ga je en premagal (na žalost ravno rojak), Tinina pa, da tekmica ni storila absolutno NOBENE napake v seriji zadnjih tekem. To je odločilo globusa. Oba sta se borila častno, brez ''kuhinj'' in se odlično spopadla s pritiskom. Grenko izpade, ker je finale sezone. Tinine in Petrove izgubljene točke lahko iščemo v vsakem slabšem nastopu in odstopu letos, oba sta imela nekaj velikih napak, tekmeca pa ne. Pokal je bil izgubljen že prej: vsaj 5 tekem je pri obeh ko sta konkretno kiksnila. Bom pa rekel še nekaj: sodniki dobro vedo, da točka preveč tu in tam med sezono favoriziranemu Nemcu (ali Avstrijcu) pa se nabere. 0,3 točke iz Osla je Freundu prineslo pokal, če vprašate mene.

Uporabni citat Garya Linekerja: Na koncu vedno zmagajo Nemci. Izteklo se je v prid velikih ekip: Nemci in Avstrijci so pobrali vse, kar se je pobrati dalo. Z eno lepotno napako, saj je Prevc je sunil mali globus Freundu. Zmaga Faka in njegovo 3. mesto v skupnem seštevku je popolnoma v senci, kar je logično, saj sta bila v igri dva velika globusa na drugih frontah. Kakorkoli, tudi te poraze bomo preboleli, sezona je vseeno odlična, saj so naši presegli lanske OI (pa že te so bile najboljše v zgodovini), dosegli vrsto zmag in stopničk.

Ne pribijajte Tepeša na križ, fant se v zraku prav gotovo ni spraševal kaj bo Prevc potreboval za skupno zmago (Ups! Bom pred Freundom? Bom za Prevcem?). Prav lahko bi bil namesto Tepeša tam Stoch ali pa kateri drug letalec. Bi bilo potem kaj bolje? Ne, le manj ironično in manj grenko bi izpadlo vse skupaj. Poznamo razplet leta 1998, ko sta dva Japonca zrinila Funakija na nižja mesta. Pa so ju japonski mediji in javnost linčali? Niso. Samo zaradi japonskega fair-playa smo takrat dobili globus. Tepeš bi lahko vplival in odločal le v primeru da bi skakal za Prevcem. Ker pa ni, ni mogel vedeti kaj bo Petru zadoščalo za uspeh (pa tudi če bi). Čestitke vsem, dobro so se borili do zadnjega metra! Na zaslužen dopust! Pa tudi kavčarji na robu živčnega zloma si zaslužimo 8 mesecev predaha :))
Norland
# 22.03.2015 ob 15:13
Peter je stoicno prenesel danasnji "poraz". Zaveda se, tako kot Tina Maze, da je bil globus izgubljen z napakami skozi celotno sezono in ne zgolj zaradi danasnje tekme. Konec koncev, 2 dni nazaj je zaostajal 94 tock.
alonsodeportes
# 22.03.2015 ob 15:16
@Pjanc: Zraven vsega, kar si naštel, pa bi moral Jure že v zraku izračunati, kolikšen bo odbitek zaradi vetra in kakšne ocene mu bodo dali sodniki, da bo "pristal" točno med Prevcem in Frundom. Če se bo kdaj rodil takšen, bomo Slovenci dobili prvega nobelovega nagrajenca.
zzivanov
# 22.03.2015 ob 15:15
In kaj je kaj novega na športnem področju? Kaki omembe vredni dogodki danes? Na žalost sem prespal ves dan, tako da nisem na tekočem.

nic posebnega,obrni se in spi dalje;)
softdream
# 22.03.2015 ob 15:33
Zbornaya nič posebnega nisi zamudil: Horošilov 3., Šipulin 2. To pa je več al manj vse...
Ples
# 22.03.2015 ob 15:24
Prevc je fajn povedal, všeč mi je, kako gleda na stvari.

Brez veze, da ne slavimo po takšnem vikendu v Planici! Pet stopnic, najvišjih možnih! In globus Petra za polete! In dvajsetice! Moj poklon vsem! Tudi vsem, ki ste bili tam in prispevali k vzdušju!

Skakalcem pa želim en super počitek in uspešno novo sezono!
davide
# 22.03.2015 ob 15:15
evo Pero sam povedal lepo kaj je manjkalo in da ni bil Jurij nič kriv

sploh ne vem kako si predstavljate da bi Jurij lahko kaj drugače naredil, tistih par sekund leta verjetno težko razmišlja kje in kako naj pristane da bo Petru ustrezalo, ne morete pa pričakovat da bo nekje pri 230 z velike višine kar padel dol in si še kaj polomu

bi bilo pa lepo da se Jurij najde še na skakalnicah da ne bo vse breme na Petru
MrBadass
# 22.03.2015 ob 15:22
Naši športniki so carji!
Ples
# 22.03.2015 ob 15:42
Stoch za Siol:
"To je bila fantastična bitka na najvišji mogoči ravni. Trajala je do zadnjega skoka. Oba si zaslužita veliki kristalni globus, žal pa ga lahko prejme le eden. Severin je zbral več zmag, kar pa ne pomeni, da je bil Peter slabši skakalec. V prihodnosti bo dobil kristalni globus, in to ne le enkrat. Boste videti, Peter bo kmalu prvak," je napovedal, da bo Slovenija kmalu dočakala naslednika Primoža Peterke, ki je osvojil dva velika kristalna globusa.
...
Nemec se lahko za skupno zmago zahvali predvsem Juriju Tepešu, ki je s fantastičnim drugim poletom prehitel vse, tudi rojaka Prevca. "Pač, skoki so individualni šport. Ko skočiš, ne moreš biti nikoli prepričan, kaj bodo naredili preostali. Jurij je odlično opravil nalogo in si zaslužil zmago. To so skoki, kjer je mogoče prav vse,"
tifoz
# 22.03.2015 ob 15:11
Pero velik poklon! enako tudi ostalim fantom in seveda strokovnemu štabo.Srečno poletje fantje,se vidimo kmalu!
RUNAČ
# 22.03.2015 ob 15:26
Ja Pero kar pravilno razmišlja, VKG ni izgubil v Planici, ampak s parimi kiksi sredi sezone. Žal je pač tako.
86
# 22.03.2015 ob 15:24
Za Prevca me ne skrbi. Tako priseben in zrel kot je ta fant je malokdo. Komaj čakam naslednjo sezono.
jureimacure
# 22.03.2015 ob 21:18
Dobr da nista Jura in Pero biatlonca.

joke :D
Javorovina
# 22.03.2015 ob 16:26
Radi te imamo, PP.
daryankoff
# 22.03.2015 ob 15:28
Jurij je kriv pa ni. Če bi zaostal za Freundom, bi Peter osvojil globus, prav tako, če bi se uvrstil med njiju. Jurij res ni vedel, da ga Peter ne bo prehitel, vedel pa je, da ga bo težko prehitel, če bo sam ekstremno daleč skočil. In je in to v najmanj primernem trenutku. Po Jurijem skoku sta bla ganjena tako Janus kot Schuster, to dosti pove.
Moti me pa njegova izjava po tekmi, zgleda, da mu ni nič hudo, da je Slovenijo prikrajšal za globus.
Prevčeve izjave so trezne, realne, spoštljive. Ampak to so izjave za javnost, kako on te stvari doživlja, pa ve le sam. Morda bo še za njim prišlo, sedaj je glava še vroča.
eagle012
# 22.03.2015 ob 21:07
Severin Freund je bil danes po svojem finalnem skoku čisto "sesut". Kot kup nesreče je sam obsedel na tisti klopi ob izteku, globoko razočaran in prepričan, da mu je globus splaval po vodi. Čeprav je vedel, da Prevcu "igra" samo zmaga, ki glede na majhno prednost Petra ni bila samoumevna, je bil prepričan da je vsega konec. Da se bo moral za osvojeni VKG zahvaliti Slovencu pa si verjetno ni mogel predstavljati niti v najbolj norih sanjah. Ampak to je bilo samo danes, že jutri bo vse pozabljeno, kakšnih dolgoročnih pozitivnih učinkov zaradi te fair -play poteze slovenskega skakalnega tabora pa seveda ne bo. V naslednji sezoni, če ne prej pa gotovo na novoletni turneji bo vse po starem, Peter Prevc bo moral biti za klaso boljši od Avstrijcev in Nemcev, če bo hotel zmagati kakšno tekmo. Severin Freund je dokončal svoj opus, naslednji "programirani" nemški šampion je Andreas Wellinger, ki utegne biti še bolj trd nasprotnik kot Severin, boj za veliki kristalni globus pa še bistveno težji kot v pravkar končani sezoni.
QIQI
# 22.03.2015 ob 18:40
Odločila je sodniška kraja v Oslu. Švicar Ernst Egloff.
Bobicek
# 22.03.2015 ob 19:12
Bibka7: Mene bolj moti Jurijev odnos, kako se je veselil zmage - kot, da ga za Petra popolnoma nič ne briga.

A potem naj bi jokal ob zmagi? To je šport in v športu mora vedno zmagati fair play. Jurij se je boril po svojih najboljših močeh. Dans je to pač pomenilo, da je boljši od Perota. A naj bi Perotu pustil zmagat? Pozabite, kdo pa si želi tako kuglo potem osvojiti. Še Freunda bojo vsi zajebaval, da jo je osvojil samo zaradi pravil in ne zato ker je bil boljši.

Vsa čast Juriju. S poštenostjo se dela najlepšo reklamo za Slovenijo. S podkupovanji ali korpupcijo pač ne. To zadnje dam pa v premislek vsem, ki vodijo to našo državo. Upam in res upam, da se odnos, ki ga imajo vodilni ljudje v naši džavi, da se ne bi kdaj prenesel v slovenski šport.
Etienko
# 22.03.2015 ob 15:45
Ja...kot da je tako lahko biti v igri na VKG! Vsako leto smo slovenci,toliko glih da nam zmanjka ja....pa to ne moreš verjeti! Pa čist VSEM je jasno da sta samo Pero in Jurij lahko letela okoli 240 ali preko tega,Haybock se je nekaj nor naredil na začetku,Kraft z enim prebliskom,to pa je vse...ostali pa niso bili blizu,še posebej ne Stoch in Velta! Potem pa v podnu naredi telemark.....vsi veseli,še sodniki preveselo nabijajo 5x20....vsi še bolj veseli,potem pa KLIK....kaj pa če Pero ne preskoči 240??????????? NE BO PRVAK!!! Zdaj pa nič več smešno in veselo....
booster
# 22.03.2015 ob 16:36
Eni morajo še odrasti, drugi dozoreti, tretji pa potrebujejo še kakšen dan, da se sprijaznijo, pa ne bodo več po nepotrebnem krivili Tepeša. Kriv je Prevc, ki ni skočil dovolj dobro danes, pa tudi skozi celotno sezono je bolj nihal kot Freund. Nadoknaditi je moral 94 točk, kar je ogromno za dve tekmi. Bi mar prejšnje tekme poskrbel za to, da bi bil zaostanek manjši, saj je imel šanso, glede na to, da so Freunda enkrat diskvalificirali, v Sapporu ga pa sploh ni bilo. Torej kar 3 tekme viška oz. 300 točk več je imel na razpolago za pobrat kot Freund. V Vikersundu bi moral še drugo tekmo gladko zmagat, glede na to, da je na prvi raztural. Tako pač je, kiksal je skozi sezono bolj kot Freund in to je to, šport je pač takšen. Danes je npr. Freund kljub odličnim ocenam za malo zgrešil 6. mesto.
ponosnikmet
# 22.03.2015 ob 15:27
Iskreno povedano!!
Slorim
# 22.03.2015 ob 20:27
Danes je bil vazen velik kristalni globus, vse drugo je mlatenje prazne slabo. Planica je to cakala, cela Slovenija je to cakala in bilo je mogoce. Za posamicne tekme ima Tepez celo leto da pokaze kaj zna.
nimely
# 22.03.2015 ob 17:04
Najbolj smesn je pa dons to..ko je blo sp v kosarki so se vsi bunili tuki gor kako si drznejo avstralci kalkurilat..a dons so pa vsi za da bi mogu tepes pustit zmago prevcu..in tko k so se avstralci zakalkuliral..bi se loh tud nasi dons..bi loh tepes nalasc slabs skocu na koncu pristal za freundom..lahko bi tud druga dva pristala za njem..al pa se slabs..bi na se prevc lahko zajebal in na koncu sploh ne bi blo nobenga na stopnickah od nasih..se vedno raje vidm dvojno zmago v planici..ceprov z slabsim okusom..za vkg bo se cas..aja k pravte kako je loh tepes vesel da je zmagu..valda da bo..celo sezono mu je slo bol tko..pol pa zmagat pred domaco publiko..valda da ne bo joku od zalosti
sarcasmotron
# 22.03.2015 ob 16:01
Kapo dol, Peter, takšne špotnike spoštujem, ki za neuspeh (če lahko uporabim to besedo za njegovo fenomenalno sezono) ne krivijo vedno nečesa ali nekoga drugega, ampak priznajo, da niso bili dovolj dobri in da je tekmec zasluženo zmagal.
upo
# 22.03.2015 ob 23:31
Tepeš je danes hotel daljši intervju in se je še bolj potrudil. Za tako dober drugi skok je "kriva" Polona Bertoncelj, ker ga je v petek, ko je bil "le" drugi, tako neokusno ukinila.
muujo
# 22.03.2015 ob 22:57
Ob spremljanju različnih športov se nabere kar nekaj tekem, preobratov, tragedij, dogodkov katere le stežka pozabiš in tale današnji bo meni osebno ostal v spominu najdlje.

Tudi na stara leta, ko bom dementen bo to ena izmed zadnjih stvari, ki jih bom dokončno pozabil :)
daryankoff
# 22.03.2015 ob 21:16
Se strinjam, da bo boj naslednjo sezono še težji. Nepoškodovani Stoch, morda se vrača Šnicl po tej off sezoni, Wellinger ter seveda spet Freund, Kraft, Hayboeck, morda Fannemel pa še kdo.
Morda nikoli več ne bo take priložnosti kot danes. Lahko pa se boste tolažili s fair playem, čeprav v bistvu ne vem, v čem ne bi bil fair play, če bi Tepeš skočil recimo"samo" 235 ne pa da gre delat rekord skakalnice ob najmanj primernem trenutku. Zdrav razum je padel dons na izpitu, namesto da bi odreagirali kolegialno za skupno korist, smo egoistično. Še ostali skakalci so debelo gledali. Zaradi tega "fair playa" nas ne bojo nič bolj spoštovali temveč še bolj teptali, ker se pustimo.
mirka
# 22.03.2015 ob 20:52
Se strinjam s prvim komentarjem. Tepeš se mi prav smili, da ga določeni 'navijači' zdaj napadajo.

A mislite, da on je pa vesel, da se je tako razpletlo za perota? Ko sem gledala Šport in jih je pokazalo, ko so čakali na razglasitev zmagovalca, ni bil videti vesel in je pogledal perota.

Pa tudi verjetno ni imel sposobnosti videti v prihodnost, da bi vedel, da če bo on namerno 'zasral', da bi potem Prevc zmagal. Prav lahko bi ostali brez stopničk v Planici, kar tudi verjetno ne bi bilo ok?!

Tudi Prevc je pravi športnik in dvomim, da bi se lahko veselil zmage, če bi vedel, da mu je podarjena.

Tako da zdaj obsojati Tepeša je dvolično in tudi neumno.

Jaz čestitam vsem našim, carji so! Kar tako naprej:)
degumi
# 22.03.2015 ob 16:57
Es- ako bi bila še ena tekma poletov bi bil Frojnd že 50 točk zadaj.
sarcasmotron
# 22.03.2015 ob 16:07
In mimogrede, to je šport in to individualni šport. Da ne omenjam, da ti športniki od tega živijo.

Nihče ne skače za Slovenijo, če ne gre za ekipno tekmo, ampak skačejo zase. Predvsem pa nihče ne skače za paciente, ki bodo imeli zdaj zaradi tega pokvarjeno nedeljo. Če imate tako slabo mnenje o sebi in če ste take vrste patrioti, da pričakujete, da vam bodo ljubezen do domovine nabijali športniki s svojimi uspehi, pol ste popolnoma sami krivi, da danes tolčete po tipkovnici in ne Tepeš ne Prevc ne Freund in ne sodniki. To me spominja na tiste starše, ki silijo otroke v šport in so pol ponosni, ko otrok domov prinese pokal in besni na njih, ko se jim zalomi. Dajte sami poskrbet za to, da boste imeli dobro mnenje o sebi in ne polagajte tega bremena na druge. Če pa vam je ljubše neko mučkanje pod mizo in nešportno kupčkanje z izidi, pa se prestavite v tisti del MMC-ja, kjer je govora o politiki. Tam je tega več kot dovolj, tam se boste očitno počutili kot doma.
lenipes
# 22.03.2015 ob 23:50
Kar ti je bilo podarjeno, ne boš NIKOLI cenil niti približno toliko, kot tisto kar si si sam priboril!
daryankoff
# 22.03.2015 ob 21:03
S poštenostjo se dela najlepšo reklamo za Slovenijo. S podkupovanji ali korpupcijo pač ne.

Ne opazim lih. Zaka pa smo pol ena najbolj koruptivnih držav v Evropi, pa en kup gospodarskega kriminala, pa politika, pa ljudje iščejo razne "bližnjice", veze. Zgleda, da smo sposobni bit le v športu čistuni oz že kar bolj papeški od papeža.
Brez veze je tako moraliziranje, taktika je del športa, izpadli smo luzersko.
Ne se piz*, če bojo naši naslednjo sezono spet slabe ocene dobival od sodnikov, zakaj bi nas resno jemali in nas cenili, če se še sami ne.
deuce
# 22.03.2015 ob 16:27
noben ni nič kriv, vse je bilo tako kot je moralo bit.
Ob freundovem skakanju kakršno je bilo, je Peter pač moral 2x zmagat, ampak ni - konec debate!
veza
# 22.03.2015 ob 21:52
Strokovnjak
# 22.03.2015 ob 21:48

upam, da se motiš, a vsekakor smo izpustili zmago naivno, izpadli smo bedaki, Šuster se je smejal na vsa usta...
veza
# 22.03.2015 ob 21:25
Planica je utihnila, bila je to pošastna minuta tišine, žalost je bila nepopisna...
bob
# 22.03.2015 ob 20:56
NOBENE JEZE. Kapo dol pred našini orli in Planico. Peter je čez celo sezono slkakal nekako konstantno in se boril še Freundom in Kraftom za skupno zmago. Uspelo je pač Freundo. Vse čestitke res je odličen skakalec in pravi športnik. Spomnimo se lani kako je Petru takoj čestital ob zmagi na Blovtkovi skakalnici. Peter se je letos upisal zopet v zgodovino kot prvi z 250m. Planica je že nekaj časa naša. Dvojne zmage, ekipne zmage, folka toliko da gate trga. Juri je pravi letalec. V zraku ne bo bremzal in pristajal, vedno bo letel do konca in prav je tako, spomnino se Harrachova in kje je pristal 220m več naprave niso mogle izmeriti. Spomnimo se lahko tudi Primoža Peterke, kako ga je polomil na zadnji tekmi sezone na stari Blovtkovi skakalnici, pa so se na koncu dva Japonca med sabo dajala in je Primož nekako po sreči, a športno zmagal v skupnem seštevku. Tudi drugič ni bilo nič drugače ko se je dajal z Ditrom Thomo. V Planici je imel neko poškodbo, katero mu je pomagal Thomin fizioterapevt sanirat, Thoma pa je takrat pri rekordnem skoku 213m pristal na hrbtu in Primož je zmagal zopet v skupnem seštevku. Peter takšen kot je in naši orli še bodo veliko razveseljevali in Peter bo že drugo leto zopet napadel vrh in ni hudič, da mu ne bi uspelo. GREMO NAŠI.
miskodl
# 22.03.2015 ob 17:23
Bravo naši!
Vse čestitke Juriju,vsi malo pozabljamo da je Juri že v petek pomagal Petru da je zmanjšal zaostanek. Danes pa je imel Peter možnost,žal pa mu je zmanjkalo par metrov.

Gremo naši ORLI naprej v nove zmage.
veza
# 22.03.2015 ob 21:32
Grenkega okusa je zmeraj manj, pa ga bo s časom tudi še kar veliko, ker Namcem se kaj takega ne bi zgodilo, še manj Avstrijcem , to boli in boli, ne znamo se boriti za pravične ocene, nimamo dovolj naših sodnikov, ko imamo priložnost, pa sami zajebemo, sramota...
veza
# 22.03.2015 ob 21:24
Najhuje se mi je zdelo, kako se je trener Nemcev režal, ko je Tepeš skočil tako daleč, Šuster je kar zažarel...
Sevda bi lahko Prevca premagal tudi Štoh ali Kraft, pa ga nista, Tepeš tudi ni mogel vedeti, koliko bo poletel, samo ko je videl, da gre preko 240, bi skočil v kahlo, nihče mu tega ne bi zameril, Prevca pa bi bil skupni zmagovalec...
Bo kazal sliko svojim vnukom, vidite, to je moj naboljši polet v karieri, pa ga bojo pobarali, a nisi s tem poletom zajebal kolega?
pozitivc
# 22.03.2015 ob 15:45
čez deset let si bomo bolj zapomnili tole drugo mesto, kot bi si globus. Saj globusov bo osvojil še nekaj, take zgodbe, kot se je odvila, pa si je težko zamisliti, da se ponovi
Pjanc
# 22.03.2015 ob 15:20
@alonsodeporter

Tako je, to sem še pozabil. :)
veza
# 22.03.2015 ob 21:18
Je pa res, toliko let nazaj je odločala tekma v Planici, Peterka je na treningu padel, pa ga je Nemški maser pripravil za tekmo in naslednji dan je Peterka postal skupni zmagovalec, premagal je prav enega Nemca, tako da smo sedaj nekako kvit...
magroman
# 22.03.2015 ob 16:35
Kapo dol prd Petrom
preprost slovenc
# 23.03.2015 ob 06:29
Peter, vse čestitke!
Ekipa, vse čestitke!
Goran, vse čestitke!
Bivši uporabnik
# 23.03.2015 ob 00:31
webman, tepežkanje je samostalnik in ne glagol.
Izbor
Svetovni pokal v nordijskem sm ...
link
Bine Norčič
7
26. marec 2018 ob 09:03 Na začetku mojega delovanja z ekipo ZDA smo imeli kar velike težave. Niso bili popolni profesionalci, le redko so se v kvalifikacijah uvrstili na tekmo.
Več novic ...
Planica - tekmovanje v smučar ...
link
Razočarani Domen Prevc: Žirija bi lahko malce počakala
93
23. marec 2018 ob 06:31 Glede na zadnjo tekmo v Vikersundu je morda celo kot glavni slovenski adut v Planico prišel Domen Prevc, a je nastope na posamičnih tekmah pod Poncami končal že v kvalifikacijah.
Več novic ...
Kazalo