Foto: Sašo Šketa
Foto: Sašo Šketa

Sestavine za biskvit:
- 380 g moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 300 g sladkorja
- ½ žličke soli
- 1 žlička ingverja
- ¾ žličke cimeta
- 3 žlice maka
- 320 ml mleka
- 4 jajca
- 2 žlički vanilijevega ekstrakta
- 150 g stopljenega masla
- 50 g olja

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač (20 x 30 cm)
    2. Pekač premažemo z maslom in ga pokrijemo s papirjem za peko
    3. V večji skledi zmešamo mleko, jajca in vanilijev ekstrakt
    4. V drugi skledi zmešamo moko, pecilni prašek, sladkor, sol, ingver, cimet in mak
    5. Suhe sestavine primešamo k mokrim. Z metlico mešamo le toliko časa, da se sestavine povežejo v enotno maso.
    6. Maso za biskvit vlijemo v pekač.
    7. Biskvit pečemo 30-35 minut.
    8. Pečen biskvit popolnoma ohladimo nato ga narežemo na 2 cm debele kocke.

Sestavine za jagodni nadev:
- 750 g zamrznjenih jagod
- 2 zavoja vanilijevega sladkorja
- 90 g sladkorja
- 15 g jedilni škrob

Priprava jagodnega nadeva:

1. V lonec stresemo zamrznjene jagode in jih na zmernem ognju pokuhamo.
2. Ko se jagode zmehčajo dodamo vanilijev sladkor in sladkor. Premešamo in kuhamo dobro minuto.
3. V skodelici zmešamo 3 žlice kuhanega jagodnega soka in ga zmešamo z jedilnim škrobom.
4. Škrob vmešamo k jagodam, zavremo in kuhamo še 5 minut.
5. Jagode odstavimo in ohladimo.


Sestavine za kremo:
- 250 g mascarpone sira
- 250 g rikote
- 200 g sladke smetane
- 200 g kondenziranega mleka

Preostale sestavine:
- 100 g stopljene mlečne čokolade
- 60 g mandljevih lističev
- 125 g svežih malin

Priprava kreme:

1. V skledo damo mascarpone sir, rikoto, sladko smetano in kondenzirano mleko. Zmešamo z ročnim mešalnikom.


Zlaganje trifleja:
1. V stekleno posodo zložimo plast biskvita.
2. Čez biskvit potresemo polovico mandljevih lističev in jih prekrijemo s polovico jagodnega nadeva.
3. Jagodni nadev prekrijemo s polovico mlečne kreme in čez prelijemo polovico stopljene mlečne čokolade.
4. Na kremo položimo drugo plast biskvita, ki ga zopet prekrijemo z mandljevimi lističi.
5. Čez prelijemo z jagodni nadev in zaključimo s preostalo mlečno kremo.
6. Vrh trifleja okrasimo s preostalo stopljeno čokolado, svežimi malinami in biskvitnimi zvezdicami.
7. Prestavimo v hladilnik za 2 uri ali pa kar čez noč.
8. Postrežemo dobro ohlajenega.