Spletna stran rtvslo.si je začela delovati 24. 12. 1995. V ta namen smo zbrali serijo tehnoloških dosežkov, ki so zaznamovali zadnje četrtstoletje. Vse prispevke si lahko pogledate na naši posebni podstrani.

Gre za avto, ki za tekmeci zaostaja le na nekaterih področjih, na večini pa jih presega. Nekatere prepriča upravljanje z 38-centimetrskega zaslona, druge vozne lastnosti, tretje doseg baterije (75 kilovatnih ur).

Model 3 v
Model 3 v "akciji". Foto: Reuters
Spletna stran rtvslo.si leta 2017. Foto: MMC RTV SLO
Spletna stran rtvslo.si leta 2017. Foto: MMC RTV SLO

Osnovni Teslin model 3 standard range s 409-kilometrskim dosegom v Sloveniji za fizične osebe stane 39.000, za podjetja pa 45.000 evrov. Prav cena je tista, ki za zdaj ovira, da bi bil tretji model lahko ključ do preboja elektromobilnosti pri nas.

Po podatkih JATO Dynamics je Tesla septembra 2020 na stari celini prodala 15.702 primerkov modela 3. Skupaj s Volkswagnom in Renaultom je prav Tesla vzbujala upanje v okrevanje avtomobilske industrije po pandemiji novega koronavirusa.

Odtisi časa

Število svetovnega prebivalstva: 7.500.000.000
Glasba: Shape of You - Ed Sheeran
Filmi: Čudežna ženska, Spider-Man: Vrnitev domov, Pokliči me po svojem imenu, Dunkirk
Slovenija: slovenski košarkarji postanejo evropski prvaki

V letu 2021 je napovedano znižanje povprečnih emisij toplogrednih plinov v Evropski uniji na 95 gramov ogljikovega dioksida na kilometer na vozilo. Svetovni analitik pri JATO Dynamics Felipe Munoz je prepričan, da gre za spremembo, ki bo spremenila potrošniške navade. Več ljudi vidi na cestah električne avtomobile in s tem se povečuje zaupanje vanje.

25 let rtvslo.si: LEGENDARNI