S-L-O-V-E-N-I-JA je donelo v Planici. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
S-L-O-V-E-N-I-JA je donelo v Planici. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Na vprašanje novinarja TV Slovenija Mihe Mišiča, ali ga je kaj stisnilo, ko je Norvežan Halvor Egner Granerud v finalu skočil zelo daleč, je odgovoril: "Vemo že, da je Lindvik svetovni prvak v poletih, tako da nas tukaj to ne sme presenetiti. Granerud je danes in prejšnje dni kazal lepe skoke, se mu je poklopilo. Me pa veseli, da so naši pokazali še boljše skoke."

Hrgota: Veseli me, da so fantje zdržali pritisk favoritov
Sorodna novica Slovenija razred zase v poletih – po četverni še ekipna zmaga!

Žiga Jelar in Timi Zajc sta nasmejana do ušes prva delila svoje vtise po uspehu. "Vsi smo pokazali, da smo zelo močni in da smo zasluženo zmagali pred domačimi navijači," je povedal Zajc. "Vedno je napeto do konca, saj vemo, kako je v našem športu, hitro se lahko kaj zalomi, to je igra minimalnih občutkov. Fantje smo danes vsi oddelali. Presrečen sem, mislim, da živimo svoje sanje," je dodal Jelar, ki ima stoodstotni izkupiček v Planici, po včerajšnji premierni zmagi v svetovnem pokalu je slavil še na ekipni tekmi. "To se lepo sliši. Kaj hočemo sploh razlagati, zmagali smo, fenomenalno."

"Krasen dan, bilo je kar zanimivo, tako kot se v skokih rado zgodi, nikoli ni nič samoumevno ... Sanjsko," je povedal Peter Prevc. Na komentar novinarke TV Slovenija Polone Bertoncelj, da Slovenija v Pokalu narodov na drugem mestu zaostaja za vodilno Avstrijo le 194 točk, je odgovoril. "Kar naenkrat se 200 točk ne sliši tako veliko. Ampak moramo vedeti, da je včerajšnji dan bil eden tistih, ki se zgodi vsakih 42 let, kolikor je minilo od zadnje prevlade avstrijske reprezentance na tekmi svetovnega pokala. Jutri je samo šest Slovencev na štartu, mi se bomo potrudili, ampak ... Pred Planico smo govorili, da bomo zadovoljni, če bomo tretje mesto dosegli, zdaj pa bi že vsi pojedli celo telo."

Sorodna novica Planica ti da krila – skoki, ki so orle popeljali do novega uspeha

Vsi smo trepetali pri zadnjem skoku Anžeta Laniška, tudi on sam: "Ta finale je bil res super, zelo sem užival, končno sem se spet sprostil. Najprej sem se kar malo zatresel, bilo je kar veliko pritiska 'zmagajte, zmagajte', lahko je reči, samo malo težje je narediti." Navijači so junakom zapeli Zdravljico še pred uradno podelitvijo, kar je skakalce ganilo. "Za to se živi, za to delamo, za to garamo, taki trenutki bodo za vedno ostali v spominu," je povedal Lanišek.

Slovenski junaki po ekipni zmagi