Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Svet

ZN zavrača kritike Kijeva glede pomoči Ukrajinske sile nadaljujejo napade v regiji Zaporožje. Putin: Kijevu ni uspelo doseči ciljev.

Ukrajinske sile nadaljujejo napade v regiji Zaporožje na jugu Ukrajine, ruski predsednik Vladimir Putin pa je dejal, da Kijevu v začeti protiofenzivi do zdaj "ni uspelo" doseči ciljev. Medtem je po zrušenju jezu Nova Kahovka potrjenih 13 smrtnih žrtev.

343

V torek na sodišču Kazenska ovadba Trumpa zaradi ravnanja z zaupnimi dokumenti obsega 37 točk

Posebni tožilec pravosodnega ministrstva Jack Smith je nekdanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa ovadil zaradi predsedniškega arhiva, ki ga je Trump namesto v državni arhiv odnesel s seboj v svojo floridsko rezidenco. Obtožnica obsega 37 točk.

119

Evropa V Beogradu potekal šesti množični shod proti nasilju in vladavini Aleksandra Vučića

V Beogradu so se že šestič zbrali udeleženci shoda proti nasilju v družbi, ki nasprotujejo vladavini predsednika Aleksandra Vučića. Na ulicah je bilo več tisoč ljudi, nov protest pa je napovedan za prihodnji teden.

20

Severna Amerika Na severovzhodu ZDA se je izboljšala kakovost zraka. Dim dosegel Norveško.

Na severovzhodu ZDA, ki ga je v preteklih dneh prekril dim gozdnih požarov v Kanadi, se je izboljšala kakovost zraka, čeprav se nekatera območja še naprej spopadajo z meglo. Medtem je dim požarov v Kanadi ta teden dosegel Norveško.

Francija Dva od napadenih otrok v Annecyju ostajata v kritičnem stanju. Macron obiskal prizadete.

Po torkovem napadu z nožem v mestu Annecy v francoskih Alpah, v katerem sta bila ranjena dva odrasla in štirje otroci, sta dva od otrok še vedno v kritičnem stanju. Predsednik Emmanuel Macron je obiskal otroke v bolnišnici.

17

Ob osmih Leon Cizelj: Hlajenje reaktorjev v Zaporožju ne bo težava

Ker so reaktorji že več mesecev ustavljeni, zdaj za hlajenje zadoščajo tako rekoč gasilske brizgalne za dostavljanje vode, pravi jedrski strokovnjak Leon Cizelj.

42

Več novic iz sveta

Evropa Albanski predsednik s svojim predlogom glede razmer na severu Kosova

Potem ko je predlog načrta za izhod iz trenutne krize na severu Kosova predstavila mednarodna skupnost, je svoj predlog glede vzpostavitve skupnosti srbskih občin v Berlin, Pariz, Bruselj in Washington poslal albanski premier Edi Rama.

43

Evropa Assange izgubil pritožbo na izročitev ZDA

Ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange je na višjem sodišču v Londonu izgubil pritožbo zoper njegovo izročitev ZDA. Njegovi svojci pravijo, da je "nevarno blizu" izročitvi.

58

Vojna v Ukrajini Kijev in Moskva se po uničenju jezu medsebojno obtožujeta za obstreljevanje prizadetih krajev

Ukrajina in Rusija se medsebojno obtožujeta obstreljevanja krajev, ki so jih prizadele poplave po uničenju jezu Nova Kahovka. Kijev trdi, da je bilo v ruskem napadu na Herson ranjenih devet ljudi.

319

V napadu z nožem v francoskih Alpah ranjenih šest ljudi, med njimi štirje otroci

V mestu Annecy na vzhodu Francije je bilo v napadu z nožem ranjenih šest ljudi, med njimi štirje otroci, dva sta v kritičnem stanju. Napad je izvedel 31-letni sirski begunec, po navedbah tožilstva pa ni bilo terorističnega ozadja.

55
Več

Evropska unija

150 milijonov evropskih sredstev za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije

Evropska komisija je odobrila 150 milijonov evrov vredno slovensko shemo za spodbujanje rabe obnovljivih virov energije. V okviru sheme bo pomoč dodeljena v obliki neposrednih nepovratnih sredstev v vrednosti do 25 milijonov evrov na upravičenca.

Madžarska in Poljska zavračata dogovor EU-ja glede prenove azilnih pravil

Madžarska je kot nesprejemljiv označila dogovor EU-ja glede prenove azilnih pravil, ki se med drugim nanašajo na obvezen sprejem prosilcev za azil in prebežnikov. Nezadovoljna je tudi Poljska, kjer so načrte označili za absurdne.

8

Prva zelena luč za predlog direktive o odvzemu nezakonito pridobljenih sredstev

Pravosodni ministri držav članic EU-ja so sprejeli stališče Sveta do predloga direktive o odvzemu nezakonito pridobljenega premoženja, ki bi veljala tudi za kršenje sankcij.

5

Poklukar o avstrijskem nadzoru na meji: "Gre za popolnoma nerazumen ukrep"

Slovenija podpira kompromisni predlog glede uredbe o upravljanju migracij, o katerem v Luxembourgu razpravljajo notranji ministri EU-ja, je povedal slovenski notranji minister Boštjan Poklukar.

24
Več

Izbor

Afrika Po odprtju največje afriške rafinerije v Nigeriji: boljša oskrba z gorivom, a z višjimi cenami

V Nigeriji so odprli največjo rafinerijo v Afriki, ki naj bi prinesla preobrat za gospodarstvo, a paradoksalno tudi dražje gorivo, saj je hkrati odpravljeno ohranjanje nizkih cen s subvencijami, za katere je vlada namenjala že tretjino proračuna.

40

Intervju "Če se zdaj ne bo nič spremenilo, bo smer, v katero bo šla srbska družba, zelo strašljiva"

Srbija je sod smodnika, država, v kateri se ljudje ne počutijo varne in v kateri so oblasti normalizirale nasilje, predvsem prek medijev pod njihovim nadzorom, je v pogovoru za MMC opozoril Vladimir Međak iz Evropskega gibanja v Srbiji.

106

Vse bolj vroče in sušno "Španija se spreminja v puščavo." Bo voda vzrok za naslednjo krizo v Evropi?

Šele sredina maja je, Evropa pa ima že težave s pomanjkanjem vode. V Italiji, Franciji in Španiji zvonijo alarmi. Vodne zaloge so prazne, ljudje živijo z omejitvami. Že res, da Evropa postaja vse bolj vroča in sušna, a realnost je prišla prej od napovedi.

284

Svet Kanada v pomanjkanju delovne sile vabi 1,5 milijona priseljencev ─ pa je na to pripravljena?

Kanada je konec lanskega leta razkrila velikopotezni načrt, ki je presenetil številne – do leta 2025 želi privabiti 1,5 milijona priseljencev. Razlog ni človekoljubne narave, saj državi kronično primanjkuje delovne sile.

152

Vojna v Ukrajini Zgraditi hrib, reciklirati, podložiti ceste … Kaj storiti z vojnimi ruševinami?

V nekaterih naseljih so porušeni ali poškodovani vsi objekti. Posnetki so zgovorni. Veliko uničenje v Ukrajini spodbuja raziskovanje možnosti saniranja ruševin.

36

Predsedniške volitve Lahko "turški Gandi" Kılıçdaroğlu prekine 20 let Erdoğanove Turčije?

V Turčiji bodo v nedeljo volitve, po mnenju številnih prelomne, saj bi lahko pomenile konec 20-letne vladavine Recepa Tayyipa Erdoğana in njegove stranke AKP. Izzivalec je njegovo "diametralno nasprotje" Kemal Kılıçdaroğlu.

110

ZDA Je Bidnova politika priseljevanja zgolj kopija Trumpove z mehkejšo retoriko?

Ko je bil v Beli hiši Donald Trump, so imeli demokrati in mediji veliko povedati o kruti politiki priseljevanja in dogajanju na ameriško-mehiški meji. O otrocih v kletkah, ločevanju otrok od staršev in reki prebežnikov, ustavljenih na meji.

61
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov