Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCteden: intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Svet

Po svetu shodi Netanjahu Bidnu: Skušamo se izogniti civilnim žrtvam. Mediji iz porušene stolpnice ogorčeni.

Izraelska letala so nadaljevala bombardiranje Gaze, Hamas je obstreljeval Izrael. Ameriški predsednik Joe Biden je govoril z izraelskim premierjem Benjaminom Netanjahujem in palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

354

"To je zdaj zanje pekel" Vučić dopolnil besedilo izjave vrha Brdo-Brioni o nespremenljivosti meja

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je povedal, da je na predlog izjave, ki naj bi jo prejeli voditelji držav pobude Brdo-Brioni, vložil dopolnilo besedilu.

29

Grčija Nekdanjega člana skrajno desne stranke Zlata zora Bruselj izročil Atenam

Nekdanjega člana grške stranke Zlata zora Ioannisa Lagosa so v Bruslju prijeli in ga izročili Atenam. Zakonodajalci Evropske unije (EU) so namreč Lagosu, sicer članu Evropskega parlamenta, prejšnji mesec odvzeli imuniteto.

"Šokantno in boleče" Iranski zunanji minister odpovedal obisk v Avstriji, ker je Kurz izobesil izraelsko zastavo

Iranski zunanji minister je odpovedal srečanje s svojim avstrijskim kolegom, ker je vlada kanclerja Sebastiana Kurza v znak solidarnosti izobesila izraelsko zastavo na Dunaju, je sporočilo avstrijsko zunanje ministrstvo.

51

Pozivi k miru Armenija po incidentu z Azerbajdžanom za vojaško podporo prosila Putina

Armenski premier Nikol Pašinjan je v petek sporočil, da je ruskega predsednika Vladimirja Putina prosil za vojaško podporo, potem ko je azerbajdžanski vojski očital, da je prestopila južno mejo Armenije in skušala zavzeti ozemlje.

3

Okužbe po Evropi Nemčija: rahljanju ukrepov za cepljene večina nasprotuje; V Avstriji bodo odpravili policijsko uro

Večina Nemcev nasprotuje odpravi omejitvenih ukrepov za osebe, ki so popolnoma zaščitene pred novim koronavirusom, je razvidno iz nedavne ankete portala YouGov.

9

Več novic iz sveta

ZDA Biden odpravil več Trumpovih ukazov, tudi o priseljencih in spomenikih

Ameriški predsednik Joe Biden je v petek odpravil več ukrepov svojega predhodnika Donalda Trumpa, med drugim izvršni ukaz, da lahko v ZDA sprejmejo le tiste priseljence, ki se lahko zdravstveno zavarujejo.

70

Azija z Oceanijo V tornadih v osrednji in vzhodni Kitajski najmanj 12 mrtvih

Osrednjo in vzhodno Kitajsko sta prizadela tornada, v katerih je umrlo najmanj 12 ljudi, več kot 400 je poškodovanih. Porušenih je več deset domov.

1

Vesolje Na Marsu pristal kitajski rover

Zgodaj zjutraj je na Marsu pristal kitajski rover, s čimer je Kitajska postala druga država za ZDA, ki ji je uspel tak podvig. Rover nosi ime Žurong po bogu ognja iz kitajske mitologije.

35

V Nemčiji prodajajo ponaredke mednarodnih cepilnih knjižic - na spletu stanejo 100 evrov

Tudi v Nemčiji je dokazilo o cepljenju mednarodna rumena cepilna knjižica z nalepko o cepivu, štampiljko in podpisom zdravnika. A na črnem trgu so se že pojavili ponaredki, ki vsebujejo vse zahtevano in jih je nemogoče ločiti od izvirnika.

27
Več novic

Evropska unija

Vučić pozval slovensko delegacijo s Pahorjem na čelu, naj se cepi v Srbiji

Slovenski in srbski predsednik Borut Pahor in Aleksandar Vučić sta se v Beogradu pogovarjala o pripravi pobude Brdo-Brioni in integraciji Zahodnega Balkana v EU. Vučić je ob tem člane slovenske delegacije pozval, naj se cepijo v Srbiji, če se še niso.

12

Janša: Svet EU-ja v vodstvu konference predstavlja premier države, ki predseduje

Konec tedna je bil uvodni dogodek v konferenco o prihodnosti Evrope, na njem pa ni sodeloval premier Janez Janša. Državni sekretar Dovžan: Če bi se premier želel, bi se dogodka lahko udeležil.

57

Reynders znova pozval Lilijano Kozlovič k imenovanju delegiranih tožilcev

Pravosodna ministrica Lilijana Kozlovič se je v Bruslju sestala z evropskim komisarjem za pravosodje Didierjem Reyndersom, s katerim sta govorila tudi o imenovanju slovenskih delegiranih evropskih javnih tožilcev.

26

Pravosodna ministrica o imenovanju tožilcev: Kot ministrica sem storila vse, kar je treba

Ministrica za pravosodje Lilijana Kozlovič je začela svoj dvodnevni obisk v Bruslju s srečanji v Evropskem parlamentu, kjer se je sešla s predstavniki odborov za pravne zadeve in za državljanske svoboščine, pravosodje in notranje zadeve.

29
Več

Presek dneva

Izbor

Popis prebivalstva Usihajoča rast populacije ogroža gospodarski razcvet Kitajske

Kitajski desetletni popis prebivalstva kaže, da kljub ukinitvi politike enega otroka rast populacije upada. Komunistična partija se je ob stoti obletnici znašla pred izzivom, kako zagotavljati gospodarsko rast ob starajoči se populaciji.

77

ZDA Strmoglavljenje Pipistrelovega letala v Iraku razkrilo ameriški tajni program

Ameriška vojska je potrdila, da na Bližnjem vzhodu uporablja nov, skoraj neslišni tip brezpilotnega letala, potem ko je lani eno takih letal v Iraku strmoglavilo. Zdaj je znano, da je šlo za Pipistrelov predelani model Sinus.

158

Slovo dinastije Castro Kubance bolj zanima, kje bodo kupili meso in zdravila kot pa, kdo bo na oblasti

Po več kot 60 letih sta z glavnega političnega odra odšla brata Castro, a Kubanci so prepričani, da gre le za kozmetično spremembo na oblasti. Bolj jih skrbijo slabe gospodarske razmere. "Tako slabo še nismo živeli," pravijo.

265

Epidemija v BiH-u "Imamo denar za cepivo, ne pa tudi sistema, da bi cepljenje organizirali"

Pandemija je visok davek pustila tudi v Bosni in Hercegovini. Med 1. marcem in 28. aprilom je v Sarajevu v povprečju umrlo od deset do 13 covidnih bolnikov na dan, kar je celo več kot med vojno v 90. letih.

35

Palestina Judovski naseljenec Palestinki: "Če jaz ne ukradem tvojega doma, ga bo nekdo drug"

Palestinci v okupiranem Vzhodnem Jeruzalemu se spopadajo z izgoni z njihovih domov, ki jih nato s pomočjo izraelskih sodišč prevzamejo judovski naseljenci. Palestinci opozarjajo na etnično čiščenje in prisilno dearabizacijo Vzhodnega Jeruzalema.

81

ZDA Plezanje po ukradeni zemlji: uničeni petroglifi, navrtane svete skale

Športno plezanje se na prvi pogled zdi eden manj invazivnih posegov v okolje – simbioza človeka s skalo, z naravo. A ameriški staroselci opozarjajo na objestnost plezalcev, ko gre za njihovo zemljo, "ukradeno zemljo".

27
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov