Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Svet

Bližnji vzhod ZN: V Gazi razseljenih več kot 75 odstotkov prebivalcev

Združeni narodi ocenjujejo, da so morali zaradi izraelskih napadov svoje domove zapustiti štirje od petih prebivalcev Gaze, kjer je Izrael po koncu premirja še okrepil svoje vojaške operacije.

16

Južna Amerika Venezuelci glasujejo o priključitvi z nafto bogatega ozemlja sosednje Gvajane

Venezuelci se na referendumu izrekajo o priključitvi velikega dela ozemlja sosednje Gvajane, za katerega vlada v Caracasu trdi, da je bil nezakonito odvzet pred več kot sto leti in kjer so ob obali odkrili ogromne zaloge nafte.

151

Evropa Sneženje na Bavarskem prenehalo, letališče v Münchnu spet deluje

Na letališču v Münchnu je znova stekel letalski promet, saj so se vremenske razmere umirile, potem ko je v soboto na jugu Nemčije preglavice povzročalo obilno sneženje.

10

Evropa V Parizu v napadu z nožem ubit nemški turist

V sobotnem napadu v središču Pariza je bil ubit nemški državljan, dva človeka pa sta bila ranjena. Policija je po napadu aretirala po skrajnih islamističnih idejah že znanega 26-letnega francoskega državljana, ki je mimoidoče napadel z nožem in kladivom.

24

Azija z Oceanijo Filipinski predsednik za napad na udeležence nedeljske maše okrivil tuje teroriste

V eksploziji med mašo na jugu Filipinov so bili ubiti štrije ljudje, še 50 jih je bilo ranjenih, kar je filipinski predsednik Ferdinand Marcos označil za delo "tujih teroristov".

9

Evropa Ruska policija preiskala gejevske klube v Moskvi

Ruska policija je izvedla racije v več gejevskih klubih, potem ko je rusko vrhovno sodišče gibanje LGBT označilo za ekstremistično in prepovedalo njegove dejavnosti.

19

Več novic iz sveta

Bližnji vzhod Pogajanja med Izraelom in Hamasom prekinjena. Hamas: Nobene izmenjave z Izraelom ne bo več.

Izrael je okrepil napade na jug Gaze, s čimer naj bi se pripravljal na vdor kopenskih sil. Medtem so diplomatska prizadevanja za premirje trčila ob zid. Drugi mož Hamasa je dejal, da do konca vojne ne bo več izmenjave talcev in zapornikov.

22

Evropa Obilne snežne padavine na jugu Nemčije, izredne razmere tudi na Češkem

Jug Nemčije je prejel obsežno pošiljko snega in še posebej na Bavarskem povzročil številne težave, zaradi česar so na letališču v Münchnu odpovedali vseh več kot 700 poletov. Obilne padavine so dobili tudi v delih Avstrije, Švice in Češke.

15

Opozorilo pred cunamijem Jug Filipinov stresel močan potres, številni so v strahu zapustili svoje domove

Potem ko je regijo Mindanao na jugu Filipinov stresel močan potres z močjo 7,5, so oblasti izdale opozorilo pred cunamijem v državi in na Japonskem, čeprav je ameriška agencija sporočila, da je nevarnost visokih valov že mimo.

1

Zelenski napoveduje spremembo mobilizacije za uspešnejši boj proti številčnejši ruski vojski

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je napovedal spremembe za izboljšanje sistema mobilizacije za učinkovitejši boj z rusko vojsko, ki je sposobna na bojišče pošiljati vedno nove vojake.

99
Več

Evropska unija

Lani zaseženih za več kot dve milijardi evrov ponaredkov. Največ je bilo iger, igrač, zgoščenk.

V Evropski uniji je bilo na zunanji meji in notranjem trgu lani zaseženih približno 86 milijonov ponarejenih predmetov v vrednosti več kot dve milijardi evrov, sta v skupnem poročilu poudarila Urad EU za intelektualno lastnino in Evropska komisija.

4

EU za vojsko v letu 2022 namenil rekordnih 220 milijard evrov, a Kijev ima še večje potrebe

Obrambni izdatki v Evropski uniji so v letu 2022 znašali rekordnih 240 milijard evrov, kar je za šest odstotkov več kot v letu predtem. Kljub povišanju sredstev evropska obrambna industrija ne more zadovoljiti vseh potreb za vojno v Ukrajini.

121

V EU-ju sprejeli dogovor o zaščiti novinarjev pred strateškimi tožbami

Evropski parlament je z državami članicami dosegel dogovor o novih pravilih za zaščito novinarjev in več drugih skupin pred t. i. strateškimi oziroma SLAPP-tožbami, katerih namen sta ustrahovanje in utišanje.

7

Sodišče: Vladni uradi v EU-ju lahko prepovejo nošenje verskih simbolov

Vladni uradi v Evropski uniji lahko – v interesu nevtralnosti – zaposlenim prepovedo nošenje verskih simbolov, kot so islamske naglavne rute, je odločilo Sodišče EU-ja.

57
Več

Izbor

60. obletnica atentata Teorije zarot o atentatu na JFK-ja: "Ljudje niso pripravljeni kupiti poceni smrti velikih življenj"

"Samo idiot kupi zgodbo, da je Lee Harvey Oswald, totalni luzer, ki mu v življenju absolutno nič ni uspelo, ne prebeg v Rusijo ne samomor, ubil JFK-ja. Ali pač?" Atentat na Kennedyja je rodil 2000 teorij zarote, ki burijo domišljijo še 60 let pozneje.

379

Bližnji vzhod Države Bližnjega vzhoda preplavil captagon, ki poganja gospodarstvo Sirije

Bližnji vzhod je v zadnjih letih priča razmahu uporabe mamila captagon, ki ga večinoma proizvajajo v Siriji pod okriljem družine predsednika Bašarja Al Asada in ga, tudi čez Evropo, tihotapijo proti jugu v Savdsko Arabijo in druge zalivske države.

105

Evropa Lovec: "Prejšnja vlada je sama delno tlakovala teren za zmago Wildersa"

"Vzporedne volitve veljajo za zelo zanesljive in ta razlika nakazuje, da dejansko mogoče nekateri volivci, tudi ko so odšli z volišča, še vedno niso želeli javno povedati, za koga so glasovali," o presenetljivi Wildersovi volilni zmagi pravi Marko Lovec.

106

Zmaga Javierja Mileia Novi argentinski predsednik ukinja centralno banko, uvaja dolar in se posvetuje s pasjimi kloni

Novoizvoljeni argentinski predsednik Javier Milei dviga veliko prahu. Desničarski populist in "anarhokapitalist", ki je zmagal na krilih mladih volivcev, razočaranih nad političnimi elitami države, ki drsi iz krize v krizo, napoveduje radikalne spremembe.

123

Bližnji vzhod Vse več svaril strokovnjakov o "šolskem primeru genocida" v Gazi

Silovitost in obseg izraelskih napadov na Gazo, število žrtev – in kdo so – v povezavi z obleganjem območja in dehumanizirajočimi izjavami so sprožili številna opozorila strokovnjakov po svetu, da se v Gazi dogaja genocid.

56

ZDA Podpora Gazi = antisemitizem? Kako v ZDA dušijo propalestinske glasove.

Dogajanje v Gazi je precej jasno izrisalo predvsem, kako nemogoče je Zahodu obsoditi svojo zaveznico – ne glede na to, koliko mrtvih palestinskih civilistov še sodi pod koncept "samoobrambe". In nikjer ni podpora Izraelu tako neomajna kot v ZDA.

100

Prestolnica z najslabšo kakovostjo zraka Zrak v New Delhiju tako slab, kot bi na dan pokadili 30 cigaret. Bi pomagal umetni dež?

"Na prostem me začnejo peči oči in dušim se. Med vožnjo je vidljivost tako slaba, da skoraj nič ne vidim," razlaga taksist v New Delhiju, velemestu, ki se je znova zavilo v ogromen oblak smoga. Onesnažen zrak Newdelhijčanom življenje skrajša za 11,9 leta.

152
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov