Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenija

Ustavno sodišče: DZ je upravičeno izključil referendum o investicijah v vojsko

Ustavno sodišče je odločilo, da zakon o zagotavljanju sredstev za naložbe v Slovenski vojski ni neustaven. Njegovo izvrševanje so sicer v začetku leta zadržali do te odločitve. DZ je torej upravičeno preprečil izvedbo referenduma o tem zakonu.

225

Andrijanič za mobilno aplikacijo z vsemi storitvami javne uprave

Vodja Strateškega sveta za digitalizacijo Mark Boris Andrijanič si želi mobilne aplikacije, s katero bi dostopali do vseh storitev javne uprave, ter povezovanja podatkovnih baz. Znova je zavrnil očitke proti Uberju, njegovemu delodajalcu.

1

Kako mlade spodbuditi k prostovoljnemu služenju vojaškega roka? Na mizi predlog o finančni nagradi.

Vlada bo na seji med drugim obravnavala predlog sprememb zakona o vojaški dolžnosti, s katerim želi "narediti prostovoljno služenje vojaškega roka privlačnejše" – po predlogu bi namreč zanj ponudili denarno nagrado.

146

Posveti o novem ustavnem sodniku, nekatere stranke ne podpirajo Pahorjevega kandidata

Predsednik Borut Pahor je začel posvetovanja z vodji poslanskih skupin o mogočih kandidatih za sodnika ustavnega sodišča. Pred časom je sicer napovedal, da namerava za ustavnega sodnika predlagati Janeza Kranjca.

5

KPK o obisku A. Pivec v Izoli: "Ministrica je medijem podala neresnično izjavo"

Nekdanja ministrica Aleksandra Pivec je lagala, ko je javno zatrjevala, da med njenim lanskim obiskom Izole njena sinova nista prenočevala v hotelu Marina. Bila sta hotelska gosta, in to na stroške izolske občine, kažejo izsledki preiskave KPK-ja.

27

Lastniki nepremičnin na Hrvaško in nazaj za 48 ur po novem tudi s hitrim testom

Po novem je vstop v Slovenijo brez karantene dovoljen tudi lastnikom nepremičnin in tistim, ki obiščejo družino. Ob vrnitvi po vzdrževalnih delih negativni test ne sme biti starejši od treh, po obisku družine pa od sedmih dni, so potrdili na MNZ-ju.

75

Več novic iz Slovenije

Nepovezanih poslancev ne bo v delovnih telesih. Opozicija: Nedemokratični manevri.

Kolegij predsednika državnega zbora je odločil, da štirje poslanci poslanske skupine nepovezanih poslancev ne bodo člani delovnih teles DZ-ja. Tako so glasovali v SDS-u, NSi-ju, SMC-ju, SNS-u, DeSUS-u in en poslanec narodne manjšine.

57

Koalicija, vlada in poslanci o uresničevanju zavez in nadaljnjem delu

Ministrska ekipa, koalicijski poslanci in v imenu poslanske skupine opozicijske DeSUS tudi poslanec Robert Polnar bodo na srečanju pregledali realizacijo koalicijskih zavez in se dogovorili o njihovem izpolnjevanju do konca mandata.

13

V 8 od 12 regij se odpirajo terase in vrtovi; Poklukar: Maturantom bomo ponudili cepljenje

Od 19. do 25. aprila bodo v goriški, gorenjski, obalno-kraški, pomurski, posavski, podravski, koroški in zasavski regiji med 7. in 19. uro odprte gostinske terase in vrtovi. Vlada bo ponudila maturantom možnost cepljenja, ni še znano, s katerim cepivom.

462

S prilagajanjem do vedno novih zmag

Zmagali bodo tisti, ki se zmorejo prilagoditi najhitreje in najpametneje.

Več novic

Lokalne novice

V slovo Koroški rekorderji prižgali že več kot milijon virtualnih sveč

Prižig virtualne sveče postaja priljubljen način slovesa od pokojnikov in izrečenega sožalja bližnjim. Njihovo prižiganje se je v zadnjem letu dni, ko je zaradi ukrepov ob epidemiji covida-19 navzočnost na pogrebih omejena, še okrepilo.

4

Glasba Slovenski glasbeni dnevi s poklonom stoletnici mariborske operne hiše

Na spletni strani Festivala Ljubljana se začenjajo 35. Slovenski glasbeni dnevi, posvečeni stoletnici Opere SNG Maribor, ki je sicer bila lani, ko je praznik slovenske glasbe zaradi epidemije odpadel.

Lokalne novice Burna razprava o strategiji izstopa iz premoga: domačini pogrešajo načrte, kje bodo delali

Velenjski svetniki so bili večinoma zelo kritični do osnutka nacionalne strategije za izstop iz premoga in predvidene letnice izstopa 2033. Pred določitvijo letnice prenehanja izkopavanja premoga mora biti sprejet zakon o zapiranju premogovnika, menijo.

14
Več

Izbor

Slovenija Na južno mejo prihajajo tuji policisti. Kakšna pooblastila bodo imeli?

Slovenski policiji bodo kmalu pri varovanju meje s Hrvaško pomagali tudi tuji policisti. Delovali bodo pod vodstvom slovenske policije. Kakšna pooblastila bodo imeli, pa je odvisno od tega, kaj jim bosta z „memorandumom“ dovolila MNZ in policija.

208

Slovenija "Zdravstveni in gospodarski krizi se je pridružila tudi kriza boja proti korupciji"

Zdravstvena kriza je v ospredje znova porinila pomembnost bedenja nad tveganji za korupcijo – še posebej tistih, povezanih z zdravstvenim sistemom in javnim naročanjem. Hkrati pa se je pokazala tudi krhkost celotnega sistema preprečevanja korupcije.

44

Slovenija in svet Bili so ukrepi, ki so ščitili, in bili so odloki, ki so jezili

Svet že več kot leto dni vztraja v primežu pandemije, ki jo spremljajo tudi ukrepi, s katerimi oblasti poskušajo zamejiti njeno širjenje. Koronakriza v različnih delih sveta kaže različne obraze, tako kot omejitve.

45

Slovenija Epidemija teorij zarote: kakšni so simptomi in kakšna je preventiva pred dezinformacijami?

Ker znanosti ob hitrih spremembah ne uspe zagotoviti vseh odgovorov na zapletena vprašanja, se v sivi coni rojevajo črno-bele teorije zarote. Kaj imajo skupnega ljudje, ki vznik virusa pripisujejo omrežju 5G, skritim elitam in milijarderju Billu Gatesu?

199

Novi koronavirus Po letu dni epidemije drugače ljubimo, žalujemo in živimo

Zdi se, kot da po letu dni epidemije drugače ljubimo, drugače žalujemo, drugače živimo. Ločitve s partnerjem ali smrti v družini "nismo sprocesirali, kot bi morali", pravi psihologinja Špela Reš, ki opozarja tudi na več zasvojenosti z zasloni med mladimi.

13
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov