Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCteden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Slovenija

Poček kot mala kemijska tovarna ‒ ali pa velika?

Poček na obrobju Postojne je že desetletja osrednje vadišče Slovenske vojske. Postojnčani se pogosto pritožujejo nad motečim hrupom, ko mesto preletavajo vojaška letala in je slišati streljanje, a vojska s seboj prinaša tudi onesnaženje.

98

Beović: Podatki za soboto ne pomenijo nič dobrega glede morebitnega sproščanja ukrepov

Rezultati kažejo, da smo v Sloveniji z vsemi ukrepi dosegli neki plato, še vedno pa se stanje ne izboljšuje, je sobotne rezultate prepoznanih okužb s covidom-19 komentirala Bojana Beović. Da še ni izboljšanja, meni tudi Tatjana Lejko Zupanc.

299

Zaradi epidemije letošnji advent drugačen kot po navadi

Z današnjo nedeljo se začenja adventni čas, ki predstavlja pripravo na božič – drugi največji krščanski praznik. Zaradi omejitvenih ukrepov v povezavi z epidemijo covida-19 bo letošnji adventni čas za vernike drugačen kot po navadi.

10

"Zadnji podatki pokazali nekaj upanja; če se bo trend nadaljeval, imamo možnosti za varno odpiranje"

Čeprav je sobota prinesla nekoliko spodbudnejše novice o epidemiji covida-19, pa podatki za en dan še ne zadostujejo za sproščanje ukrepov, opozarja Bojana Beović. Medtem pa policisti med nadzorom po državi niso zaznali večjih kršitev vladnih omejitev.

277

780 milijonov evrov v šestih letih in 28.500 podpisov v petih dneh

Politika se bo očitno še nekaj časa ukvarjala z zakonom o zagotavljanju sredstev za vojaške investicije.

80

"Razmišljajmo o tem, kako bo, ko tole mine"

Normalno je počutiti se neprijetno v nenormalnih okoliščinah, pravi psihoterapevtka in antropologinja Ivana Mandarić. V tej fazi epidemije so ljudje utrujeni, naveličani, izčrpani, ne glede na to, da se trudijo vztrajati pri nekaterih svojih aktivnostih.

47

Več novic iz Slovenije

"Trenutna prioriteta je zdravstvo"

"Ne vem, če se vi zavedate, da je od tega financiranja odvisnih 6400 ljudi + vse njihove družine," je bil le eden izmed številnih odzivov MMC-jevih bralcev na odločitev večine v Državnem zboru, da je referendum o vojaških naložbah nedopusten.

147

Večletno skrivanje pokojnice: kako je mogoče, da nihče ni nič posumil?

Pred dobrim tednom dni so policisti našli truplo starejše ženske, ki je bila že več let mrtva, v stanovanju pa naj bi jo skrival kar njen sin. Policijska preiskava še vedno poteka, številni pa se sprašujejo, kako je mogoče, da nihče ni nič posumil.

16

Del opozicije opozarja na podtaknjene člene, a referenduma o PKP 6 ne bo

DZ je sklenil, da razpis zakonodajnega referenduma o PKP 6 ni dopusten. Sprejemu sklepa je nasprotoval večji del opozicije, ki opozarja, da zakon ob dobrodošlih ukrepih za blažitev posledic epidemije vsebuje tudi določbe, ki s tem niso povezane.

142

Po izglasovanju nedopustnosti referenduma: "51 poslancev je pohodilo 28.551 podpisov državljanov"

Poslanci so potrdili sklep, da je zakonodajni referendum o zakonu o investicijah v Slovenski vojski nedopusten. Koordinator Levice Luka Mesec je po odločitvi DZ-ja ocenil, da gre za nevaren precedens. V stranki se bodo obrnili na ustavno sodišče.

701
Več novic

Lokalne novice

Štajerska DUTB že pet let neuspešno prodaja "vojniški mavzolej", zdaj pa je še dvignil ceno

Večstanovanjski objekt v občini Vojnik, ki propada že dobro desetletje, Družba za upravljanje terjatev bank neuspešno prodaja pet let. A namesto, da bi ceno znižala, je objekt še podražila za dobrih 200 tisoč evrov.

6

Smučarska sezona Slovenski žičničarji začetek sezone predlagajo po 15. decembru

Nekatera slovenska smučišča so na začetek smučarske sezone že pripravljena. Žičničarji odločevalcem predlagajo, da bi se sezona začela po 15. decembru.

131

Družba Jabolko navdiha Ani Petrič za njeno predano skrb za starejše

Predsednik države Borut Pahor je izročil jabolko navdiha direktorici Centra starejših Notranje Gorice DEOS Ani Petrič, ki z domiselnimi in vključujočimi projekti pooseblja vrednote medgeneracijske solidarnosti in bogati življenje srebrne generacije.

5
Več

Izbor

Učenje na daljavo Kako (zares) poteka pouk od doma? Nekateri igrajo igre, drugi gredo spat, tretji pa se res učijo.

"Otrok bo dejal, da dela le za šolo, a ima v ozadju odprte zavihke z YouTubom, z videoigrami, družabnimi omrežji, serijami, filmi. Nekateri se priklopijo na Zoom in gredo spet spat," potrdi psihologinja Špela Reš.

191

Politična pisma, lockdown in mrtva mačka Kontroverzna pisma in tviti kot preusmerjanje pozornosti

V peti epizodi s Primožem Cirmanom, preiskovalnim novinarjem in analitikom portala Necenzurirano.si o najnovejšem pismu predsednika vlade Janeza Janše predsedniku Evropskega sveta, o možnostih koalicije KUL, o možnih razpletih kongresa Desusa.

247

Zaprtje šol Koronašolanje: "Kako slepemu predstaviti matematiko na daljavo?"

Ministrstvo za izobraževanje sicer obljublja, da se bodo otroci iz posebnih programov v šole vrnili "prvi, in to takoj, ko bo to mogoče", nekateri ravnatelji pa so nam opisali, zakaj je v njihovem primeru to tako potrebno.

24

Pogrebniki Vsak dan v stiku z okuženimi pokojnimi in svojci, a se zavedajo, da dejavnost ne čaka

"Bojazen, da pokojniki v primeru hudih bolezenskih znakov ne bodo mogli biti dostojno pokopani, je popolnoma odveč," zagotavlja Lidija Pliberšek, direktorica enega največjih pogrebnih zavodov v državi, mariborskega.

50

4-milijardna proračunska luknja Polanec: Če kdaj, zdaj. Mencinger: Vlada situacijo izkorišča v politične namene.

Država se na zaostrene gospodarske razmere odziva v dovoljšnjem obsegu, se strinjata ekonomista Sašo Polanec in Jože Mencinger. Polanca medtem skrbi upadanje premoženja podjetij, Mencingerja pa, da vlada položaj "izkorišča za politične namene".

108
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov