Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Slovenija

Afera maketa 2. tira: Cerar zanika navedbe o nezakonitem financiranju stranke SMC

V stranki SMC bodo politično odgovornost za domnevna kazniva dejanja pri poslu z maketo drugega tira ugotavljali po končani kriminalistični preiskavi, je v odzivu na razkritje v oddaji Tarča dejal prvak stranke Miro Cerar.

194

Nadškof Zore upa na "priročnik" za spopadanje s spolnimi zlorabami v Cerkvi

Ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore, ki se v Vatikanu udeležuje prvega cerkvenega vrha proti spolnim zlorabam v Cerkvi, vernike poziva, naj tudi sami naredijo več za izkoreninjenje tega zla v celotni družbi.

24

Nussdorferjeva novemu varuhu Svetini predala posle, Pahorju pa poročilo

Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer je s predajo poslov novemu varuhu Petru Svetini sklenila mandat. Še pred tem pa je v dopoldanskih urah predala letno poročilo predsedniku Borutu Pahorju.

6

Gramoznica, iz katere se skuša izkopati večmilijonsko državno nadomestilo

Potem ko je ministrstvo zavrnilo predlog pogodbe za večmilijonski odkup zemljišča, ki naj bi bilo potrebno za urejanje infrastrukture okoli HE Brežice, je zdaj na vidiku nov poskus nakupa – tokrat naj bi bila v ospredju poplavna varnost krške nuklearke.

19

"Modernizacija vojske odložena za nedoločen čas, obrambna sposobnost pa ostaja klavrna"

S ponovno prekinitvijo nabave novih oklepnikov za srednji bataljonski bojni skupini je najbolj oškodovana Slovenska vojska, saj se bo njena modernizacija zavlekla za nekaj ali še več let, opozarjajo njeni bivši poveljniki.

86

Odpovedan nakup oklepnikov 8 x 8; vzrok je neustrezna zakonodaja in zastarela taktična študija

Vlada je sprejela odločitev, da Slovenija prestavi nakup novih oklepnikov 8 x 8. Vzrok je po pojasnilu obrambnega ministra Karla Erjavca dejstvo, da je bil postopek pomanjkljivo voden.

96

Več novic iz Slovenije

Slovenija Sumljivo meso za kebab iz Poljske skušal prepeljati na Hrvaško

Na mejnem prehodu Rigonce so hrvaški policisti ustavili voznika slovenskega kombija, ki je prevažal sumljivo meso za kebab iz Poljske.

37

Slovenija Pahorja in Tuska zaposlovale razmere na Zahodnem Balkanu

Slovenski predsednik Borut Pahor je dvodnevni obisk v Bruslju sklenil s srečanjem s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom.

Slovenija Vilfan: Furs ni izdal nobene odločbe, je pa društvo podalo samoprijavo

Predsednik vlade Marjan Šarec od državnega sekretarja Petra Vilfana pričakuje pojasnila glede navedb v Reporterju, da bo moral plačati okoli 30.000 evrov davka.

228

Na spletu se je pojavilo to srčno sporočilo! Ste ga že videli?

Na slovenskih družbenih omrežjih se je pojavilo prisrčno sporočilo starejše gospe, ki prebira pesem s prav posebnim sporočilom. Ganljive rime, ki odmevajo na posnetku, so namenjene vsem generacijam, v sebi pa skrivajo globlji pomen.

Več novic

Lokalne novice

Župani Prekmurja Župan občine Puconci: Nujno je treba med seboj povezati kmetovalce

"Ponosen sem na strpnost, versko raznolikost in ohranjanje domačega jezika," o dediščini, na katero je v svoji občini najbolj ponosen, odgovarja župan občine Puconci Ludvik Novak.

4

Lokalne novice Zavod Sončni Kanin ima novega direktorja

Na ponedeljkovi seji sveta javnega zavoda Sončni Kanin iz Bovca so izmed petih prijavljenih kandidatov za novega direktorja zavoda imenovali Roka Ovsenika.

6

Črna kronika Pri Novem mestu obsežen požar, zagorel obrat kmetijske šole Grm

V Sevnem pod novomeško Trško goro je nekaj po 14. uri zagorelo v delu šole Centra biotehnike in turizma Grm oz. v šolskem obratu za predelavo sadja. Škode je skoraj milijon evrov, je poročal Radio Slovenija.

5
Več

Izbor

Slovenija Sloveniji grozijo hibridni in kibernetski napadi, terorizem, ekstremizmi …, kako se jim zoperstaviti?

Zaradi novih globalnih groženj, kot so hibridne in kibernetske grožnje, terorizem in nasilni ekstremizem, namerava Slovenija prenoviti resolucijo o nacionalni varnosti, ki je bila sicer sprejeta leta 2010.

41

Slovenija V napačno smer največkrat mladi vozniki in starejši od 65 let

Statistika razkriva, da se število voženj v napačno smer iz leta v leto povečuje, samo lani so policisti obravnavali 160 voženj v napačno smer, na srečo se jih je večina končala brez hujših posledic.

46

Slovenija Ali lahko fotografiramo svojega otroka v družbi sošolcev in to objavimo na družbenih omrežjih?

Starši si po uvedbi GDPR-ja oziroma Splošne uredbe EU-ja o varstvu podatkov ne upajo fotografirati svojih otrok na šolskih prireditvah. Nekatere šole so staršem celo same prepovedale fotografiranje.

211

Slovenija Bolezen in brezdomci: uradno zagotovljena oskrba, v praksi do smrti odvisni od dobre volje društev in dela na črno

Kljub navodilom ministrstva za zdravje, ki določajo oskrbo za paciente, ki nimajo možnosti oskrbe na domu, je praksa diametralno drugačna. Onemogli brezdomec je tako bil do smrti odvisen od dobre volje društev in negovalk, ki so delale na črno.

74

Slovenija Inšpektorat za infrastrukturo: Ustrahovanje, trpinčenje in kaznovanje zaposlenih?

Žalitve, šikaniranje na delovnem mestu, neprimerna razporeditev dela in obremenjevanje samo določenih sodelavcev in posledično povečane bolniške odsotnosti zaradi psihičnih pritiskov so nekateri ...

66
Več