Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Pred dnevom državnosti Nataša Pirc Musar: Na obzorju so temni oblaki, pripravljeni moramo biti kot še nikoli doslej

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je pozvala k bolj povezani, solidarni družbi, ki varuje naravo, bolj obdavči bogate, zna opredeliti svoj odnos do zgodovine in glasno zagovarja človekove pravice. Pozvala je tudi k drugemu referendumu o JEK-u 2.

86

Slovenija Obremenilno poročilo o stavbi na Litijski cesti. Dominika Švarc Pipan: Nisem bila kontaktirana.

Služba za notranjo revizijo na pravosodnem ministrstvu je končala revizijo nakupa stavbe na Litijski cesti in dokument predala ministrici za pravosodje Andreji Katič. Vsebino revizije bodo komentirali v enem tednu.

122

Slovenija Število stavkajočih upravnih enot se manjša, med bistvenimi nalogami tudi gradbena dovoljenja

Na posodobljeni seznam bistvenih nalog za uresničevanje delovanja upravnih enot med stavko je ministrstvo za javno upravo med drugim uvrstilo tudi naloge izdaje gradbenih dovoljenj, izdaje odločb o legalizaciji in izdaje uporabnih dovoljenj.

8

Slovenija ZDA: Slovenija ne dosega vseh standardov v boju proti trgovini z ljudmi

Agencije za začasno delo v Sloveniji še naprej izkoriščajo delavce, zločinci pa ženske in otroke za spolno trgovino, opozarja ameriški State Department. Slovenijo je drugič uvrstil med države, ki ne izpolnjujejo vseh standardov na tem področju.

Slovenija Tanja Fajon: Varnostni sporazum z Ukrajino ta teden ne bo pripravljen za podpis

Predsednica Nataša Pirc Musar je v soboto napovedala, da bo ta teden v Kijevu podpisala varnostni sporazum z Ukrajino. To pa se ne bo zgodilo, saj pogajanja o sporazumu še niso končana, je pojasnila zunanja ministrica Tanja Fajon.

419

Avtovlečne goljufije: voznikom v težavah ponudijo ugodno pomoč, nato izstavijo veliko višji račun

Pojavlja se vse več opozoril, da so predvsem tuji vozniki, ki zaradi okvare vozila obtičijo na slovenskih avtocestah, večkrat žrtve goljufij avtovlečnih služb, ki so pri njih pred pooblaščenimi izvajalci. AMZS, Dars in policija pozivajo k previdnosti.

151

Več novic iz Slovenije

Zadnji šolski dan za učence in dijake – začenjajo se poletne počitnice

Osnovnošolci in srednješolci so prejeli zaključna spričevala, s čimer se je sklenilo šolsko leto, začele pa so se dvomesečne poletne počitnice. S prihodnjim šolskim letom se ob tem v šolskem sistemu obeta nekaj sprememb.

55

"Manjka nam kultura prevzemanja odgovornosti"

Maruša Babnik iz Transparency Internationala Slovenije in Robert Šumi iz KPK-ja se strinjata, da samo s spremembami zakonodaje, ki so sicer potrebne, v Sloveniji ne bo mogoče izboljšati stanja transparentnosti in korupcije. Potrebna je odgovornost ljudi.

47

Kdaj in kako lahko porabimo neizkoriščen dopust minulega leta?

Do dopusta je upravičen vsak delavec, saj pravico pridobi s sklenitvijo delovnega razmerja. Minimalen letni dopust po zakonu traja 20 dni. A pogosto se zaplete, ko želi večina zaposlenih proste dni izkoristiti v istem obdobju.

51

Na avtobusih javnega potniškega prometa vse več potnikov

Mestni avtobusi so lani prepeljali okoli 44 milijonov potnikov, kar je 16 odstotkov več kot leta 2022. V medkrajevnem prometu so jih prepeljali okoli 26 milijonov, kar je osem odstotkov več kot leto prej.

56
Več

Lokalne novice

Poplave Braslovški svetniki: O selitvi družin naj odločajo strokovnjaki

Občinski svetniki občine Braslovče so na izredni seji izrazili željo, da o selitvi družin odločijo strokovnjaki, ob tem pa so se zavzeli za popolno zaščito življenja in varnost premoženja.

Črna kronika Po treh skupinskih krajah v trgovskem središču v Šentjernej napoteni dodatni policisti

V trgovskem središču v občini Šentjernej se je v petek in soboto zgodilo več skupinskih kraj – skupina ljudi je nabrala izdelke s polic in trgovino zapustila brez plačila. Policisti so v soboto izsledili 6 osumljencev, v občini pa so okrepili prisotnost.

40

Zvonik spet odprt Kako so živeli mariborski požarni opazovalci? In kakšen razgled so imeli?

Čisto na vrhu zvonika mariborske stolnice je nekoč živel požarni opazovalec, ki je ob prvem znaku ognja z udarjanjem po zvonovih na požar opozoril prebivalce mesta. Zdaj se je na zvonik znova mogoče povzpeti in si opazovalnico ogledati.

6
Več

Izbor

Magnificov koncert v Tivoliju "Množične prireditve na javnih zelenih površinah so vse manj sprejemljive"

Nasprotniki in podporniki Magnificovega koncerta v ljubljanskem parku Tivoli so odprli razpravo o uporabi javnih zelenih površin. V tujini se veliki komercialni dogodki umikajo iz javnih parkov, podobni pozivi se pojavljajo tudi pri nas.

212

Ob 1. maju "Pritiski na sindikalne zaupnike se navadno stopnjujejo po vzorcu – kot bi imeli delodajalci recept"

"Izmislijo si kršitev in človeka odpustijo. Tudi če pozneje na sodišču izgubijo, je cilj dosežen – znebili so se motečega dejavnika, ob tem pa poslali sporočilo drugim," obračunavanje s sindikalnimi zaupniki v nekaterih podjetjih opisuje Lidija Jerkič.

76

Okrogla miza "Nasilje se je preselilo iz fizičnega v digitalni prostor"

Fizičnega nasilja med otroki in mladostniki je manj. Vse več pa je spletnega nasilja, ki se odvija v prostem času, ko so mladi doma, zato ga šole, čeprav se dogaja med njihovimi učenci, težko preprečujejo. Starši znake pri otrocih prepoznajo le izjemoma.

71

Prostovoljstvo Kralji ulice: "Prostovoljstvo našim uporabnikom osmisli življenje in jim pomaga najti pravo pot"

Prostovoljstvo pri Kraljih ulice je drugačno, kot ga poznamo v drugih organizacijah. Velikokrat so prostovoljci namreč tudi uporabniki dnevnega centra. Najbolj znan je časopis, ki ga prodajajo njihovi člani. Poleg tega je v društvu še veliko aktivnosti.

24

Slovenija Težave samozaposlenih: "Enakovreden član družbe sem postal šele s prvo redno zaposlitvijo"

V Sloveniji samozaposleni predstavljajo 10,8 odstotka delovnega prebivalstva, a jim ne pripadata dopust in bolniška. V večini primerov niso kreditno sposobni. Kadar gre za prikrita delovna razmerja, si jih ne upajo prijaviti.

217

20 let članstva v Natu "V zavezništvu ni ključno, koliko narediš, ampak ali narediš, kar si obljubil. Tega se nismo držali"

Slovenija je 29. marca 2004, skupaj z Bolgarijo, Estonijo, Latvijo, Litvo, Romunijo in Slovaško, postala polnopravna članica vojaškega zavezništva Nato. Ob 20-letnici članstva so največ kritik deležni nizki obrambni izdatki in nakupi vojaške opreme.

502

Slovenija Ali vas avtobusni prevoznik lahko zavrne, če imate vozovnico, kupljeno na spletu?

Avtobusni prevozniki na spletu ponujajo opcijo nakupa vozovnic z možnostjo tiskanja doma. Poizvedeli smo, ali lahko vozniki potnike s takšno vozovnico zavrnejo in kako se rešuje problematika zasedenosti avtobusnih prevozov, zlasti v turističnih mesecih.

96
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov