Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Konec tedna je prometno obremenjen. Preverite stanje na cestah in mejnih prehodih.

Slovenija

Nov predsednik stranke DeSUS je Ljubo Jasnič

Delegati kongresa DeSUS-a so že tretjič v letu in pol izbirali novo vodstvo stranke. Nov predsednik je postal nekdanji generalni sekretar stranke Ljubo Jasnič, ki je prejel 54 od 117 glasov. Srečko Felix Krope jih je dobil 38, Gorazd Žmavc pa 24.

167

Janezu Janši delegati na kongresu podelili nov mandat na čelu SDS-a

Delegati SDS-a so na 12. kongresu potrdili pet programskih resolucij. V stranki zatrjujejo, da so pripravljeni na volitve, a mandat želijo pripeljati do konca. Stranko bo še naprej vodil Janez Janša, ki je bil edini kandidat za predsednika SDS-a.

103

Nadškof Glavan: Bolezen lahko človeku pomaga, da se obrne k temu, kar je bistveno

Tretja sobota v juniju je tradicionalno namenjena romanju bolnikov, invalidov in ostarelih na Brezje. Mašo v narodnem svetišču Marije Pomagaj je daroval novomeški škof Andrej Glavan, ki je poudaril vlogo Cerkve pri skrbi za bolne.

21

Protivladni protestniki tokrat pripravili sprehod po "madžarski Ljubljani"

Petkovi protestniki so se na tokratnem shodu posvetili madžarskemu vplivu na Slovenijo. Na "orbanizacijo" so posvarili s "futuristično turo" po prestolnici, na kateri so preimenovali Trg republike, Slovensko cesto in Prešernov spomenik.

170

Vlada poskuša odpraviti neustavnost zakona o nalezljivih boleznih

Vlada je sprejela predlog novele zakona o nalezljivih boleznih, s katero namerava odpraviti ugotovljeno neustavnost. Med drugim bo nekatere ukrepe v trajanju nad 90 dni lahko podaljšal samo parlament.

95

Več novic iz Slovenije

Domnevno vmešavanja politike v delo policije pod drobnogledom komisije DZ-ja

Delati je začela preiskovalna komisija DZ-ja za ugotavljanje morebitnega nedopustnega političnega vmešavanje v delo policije. Vodja komisije Rudi Medved iz LMŠ-ja meni, da bo preiskava pokazala, da vladajoča politika zavira in otežuje delo policije.

23

Objavljen razpis za kandidata za sodnika na Sodišču EU-ja

Ministrstvo za pravosodje je v uradnem listu objavilo razpis za mesto kandidata za sodnika na Sodišču Evropske unije v Luksemburgu. Čas za prijavo je 15 dni po objavi v uradnem listu.

8

Razočaranje študentov po sestanku na ministrstvu: "Dobili nismo nič razen praznih obljub"

V iniciativi Študenti še obstajamo so razočarani nad pogovorom s predstavniki šolskega ministrstva. V iniciativi si prizadevajo, da se vsem študentom, ki zaradi študija na daljavo niso mogli izpolniti vseh obveznosti, omogoči dodatno leto študija.

23

Certifikat Družbeno odgovoren delodajalec

»Potrditev dela zaposlenih, pomembnosti ter njihove vrednosti za podjetje in lokalno okolje«

Več novic

Lokalne novice

30 let Obletnica zavzetja skladišča na Zgornji Ložnici. Janša: Nič se ne zgodi brez poguma in vizije ljudi

V organizaciji občine in območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo so v Slovenski Bistrici v petek pripravili osrednjo občinsko slovesnost ob 30-letnici samostojne Slovenije ter v počastitev zavzetja vojaškega skladišča na Zgornji Ložnici.

17

Vizualna umetnost Satirične podobe harlekinov in torinski ribiči: razstava del Lojzeta Spazzapana

V Pilonovi galeriji Ajdovščina odpirajo razstavo, ki jih je Lojze Spazzapan ustvaril v Torinu med letoma 1929 in 1958. Med drugim so na ogled njegova dela izpred leta 1943, ko je zračni bombni napad uničil njegov atelje skupaj z večino umetniških del.

Ture avanture Ankaran-Koper-Izola-Piran: z ladjico po slovenski obali

Tudi to poletje bo štiri obalna mesta ‒ Ankaran, Koper, Izola in Piran povezal ladijski prevoz, ki bo na voljo vsak dan razen ob ponedeljkih. Zanj bo treba plačati simbolni prispevek od enega do treh evrov za najdaljšo relacijo.

9
Več

Izbor

Center za zaščito žvižgačev Žvižgač: "Ob pomoči centra sem se ponovno zavedel, da sem jaz tisti, ki je na pravi strani"

Ko posameznik zbere pogum in opozori na nepravilnosti v podjetju, se zanj težave z diskreditacijami, pritiski in povračilnimi ukrepi pogosto šele začnejo. Ob pomanjkanju celostnih sistemskih rešitev jim pomoč zagotavlja Center za zaščito žvižgačev.

66

#Epidemija Delo od doma: Fizično vračanje na delo je "nova" situacija, ki lahko povzroča tudi stiske

Delo od doma je nekakšen nasilen, nenačrtovan eksperiment, nova situacija, v katero smo bili vrženi. A smo uspešno splavali in dobili veliko informacij, kako se v takšnih primerih vedejo tako podjetja kot zaposleni, pravi psihologinja Eva Boštjančič.

95

Slovenija Kako dokazati izpolnjevanje pogojev PCT, če to zahtevajo pristojni nadzorniki?

Vlada je napovedala, da naj bi bila do konca junija državljanom na voljo digitalna zelena potrdila, s katerimi bodo dokazovali, da izpolnjujejo t. i. PCT-pogoje. V vmesnem obdobju pa lahko to dokazujejo le s cepilnimi dokazili ali potrdili zdravnikov.

215

Slovenija Koga bodo poslanci DZ-ja nagradili z morebitno uvedbo socialne kapice?

V okviru debirokratizacijskega zakona želi vladna koalicija uvesti tudi omejitve plačevanja socialnih prispevkov pri plačah nad 6000 evrov bruto. S tem bi se povečale neto plače tistih, ki v Sloveniji največ zaslužijo. Tudi številnim v javnem sektorju.

362

Slovenija Na južno mejo prihajajo tuji policisti. Kakšna pooblastila bodo imeli?

Slovenski policiji bodo kmalu pri varovanju meje s Hrvaško pomagali tudi tuji policisti. Delovali bodo pod vodstvom slovenske policije. Kakšna pooblastila bodo imeli, pa je odvisno od tega, kaj jim bosta z „memorandumom“ dovolila MNZ in policija.

207
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov