Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Slovenija

Pogajanja Nov krog pogajanj med vlado in sindikati javnega sektorja "konstruktiven", a brez končnega dogovora

Pogajanja o usklajevanju plač v javnem sektorju z inflacijo so tako na vladni kot na sindikalni strani ocenili kot konstruktivna, narejen naj bi bil korak naprej. Pogajanja se nadaljujejo prihodnji ponedeljek, dotlej bodo potekala interna posvetovanja.

32

Slovenija Policija zaradi neplačevanja STA-ja podala kazensko ovadbo zoper Uroša Urbanijo

Policija je zaradi neplačevanja javne službe STA na tožilstvo podala kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Gre za dopolnitev ovadbe proti nekdanjemu direktorju Ukoma Urošu Urbaniji.

9

DZ Zakon o obnovi pod drobnogledom odbora za finance

Odbor za finance bo popoldne obravnaval zakon o obnovi in razvoju po avgustovski ujmi. Predlog ima kar 150 členov in naj bi omogočil hitro obnovo in normalizacijo razmer na prizadetih območjih. Hkrati določa tudi, od kod se bodo črpala potrebna sredstva.

1

DZ Predsednica Pirc Musar bo na lastno pobudo prvič nagovorila poslance

Predsednica Nataša Pirc Musar bo ob začetku redne decembrske seje državnega zbora (DZ) v sredo na lastno pobudo nagovorila poslance. Pričakovati je, da se bo v nagovoru dotaknila aktualnega dogajanja na domačem in zunanjem političnem parketu.

35

Dan človekovih pravic Borrell: Človekove pravice niso le črka na papirju. Fajon: Statistika je žalostna.

Države naj spoštujejo človekove pravice vseh prebivalcev, je ob mednarodnem dnevu človekovih pravic pozvala ministrica Tanja Fajon. Predstavnik EU-ja za varnost Josep Borrell in papež Frančišek sta v poslanicah pozvala k reševanju svetovnih konfliktov.

43

Nov vozni red vlakov je zaradi gradbenih del precej spremenjen

Začenja veljati nov vozni red železnic v notranjem in mednarodnem prometu. Veljal bo leto dni. Zaradi prenove nadvoza nad Dunajsko cesto v Ljubljani ter gradbenih del, predvsem na zasavski progi, bo v novem voznem redu več sprememb.

61

Več novic iz Slovenije

Zlato priznanje MEPI 71 mladim iz vse Slovenije

Zavod MEPI - Mednarodno priznanje za mlade je pod pokroviteljstvom predsednice republike Nataše Pirc Musar na Brdu pri Kranju podelil zlata priznanja osmi generaciji mladih, ki so uspešno zaključili program.

"Če mislimo, da je priča izdala tajne podatke, je to vprašanje za organe pregona"

Ravnanje predsednika parlamentarne komisije Mihe Lamuta, ki preiskuje domnevno vplivanje politike na policijo, vzbuja dvom o verodostojnosti. Še posebej sporno je, da se je s tajnim pričanjem seznanil direktor Sove Joško Kadivnik, ki bo sam šele pričal.

35

Guterres: Svet izgublja tla pod nogami. Svetina: Človek naj bo na prvem mestu.

Bolj kot kdaj koli je danes pomembno spodbujati in spoštovati vse vrste človekovih pravic, je pozval generalni sekretar ZN-a Antonio Guterres. Varuh človekovih pravic Peter Svetina pa je poudaril solidarnost in preseganje delitev na naše in vaše.

69

"Če bomo privolili v žrtvovanje človekovih pravic v zameno za večji zaslužek, bomo zašli"

Delavci morda menijo, da lahko delajo več, a omejitve v zakonodaji so v njihovo korist, so se strinjali sodelujoči na okrogli mizi ob mednarodnem dnevu človekovih pravic, ki so jo organizirali v Zvezi svobodnih sindikatov.

19
Več

Lokalne novice

Poplave Nekateri krajani Letuša in Rečice napovedujejo, da se bodo proti selitvi borili tudi po pravni poti

Del krajanov Letuša v občini Braslovče in Rečice ob Paki v občini Šmartno ob Paki nasprotuje izselitvi družin iz približno 150 hiš, ki so bile poškodovane ob avgustovskih poplavah. Menijo, da je bila odločitev o izselitvi politična, in ne strokovna.

31

Gospodarstvo V ormoškem obratu Carthaga od aprila izdelali tisoč počitniških kombijev

Podjetje Carthago iz Odrancev, ki izdeluje počitniška vozila, je v svojem aprila odprtem obratu v Ormožu te dni izdelalo tisoče vozilo, so sporočili iz podjetja v nemški lasti, ki trenutno na obeh lokacijah zaposluje 920 ljudi.

9

Koroška Na Prevaljah odprli sodoben plezalni center. Zagon so jim dali uspehi Janje Garnbret.

Na Prevaljah so odprli sodoben plezalni center z 2200 kvadratnimi metri plezalnih površin, zunanjo ferato in astronomskim observatorijem na vrhu. V tem centru bo trenirala tudi najboljša plezalka na svetu Janja Garnbret.

9
Več

Izbor

Pasti potrošništva Črni petek ustvarja iluzijo, da so nakupi racionalni

S spletnim potrošništvom se je možnost nakupovanja razmahnila na vsako minuto dneva. Nakup v posamezniku vzbudi zadovoljstvo, a se občutek lahko prevesi v krivdo in gnus. Čar nakupovanja je danes predvsem v želji in izbiri pred samim nakupom.

158

Podnebne migracije "Prikazovati peščico ljudi, ki iščejo boljše življenje v EU-ju, kot grožnjo, je zelo hinavsko"

"Govor o migrantih služi preusmerjanju pozornosti. Velika večina ljudi, prizadetih zaradi podnebne krize, ne more zapustiti svoje države, temveč se preselijo znotraj regije," pretiran strah pred podnebnimi migracijami zavrača Sarah Walker.

163

Ob dnevu reformacije "Protestantizem naj bi prinašal napredek, katolištvo pa naj bi ga zaviralo. Ni tako črno-belo"

"Teh pisem je sedem, vsi so izvirniki. Ne gre sicer za prelomna odkritja, vseeno pa je vsako od pisem dragoceno," je novoodkrita pisma nemških protestantov predstavila arhivistka Lilijana Žnidaršič Golec. Vsako zapolni kakšno vsebinsko ali časovno vrzel.

161

Slovenija Nova oprema slovenskih vojakov in vojaška hrana se preprodajata na spletu in družbenih omrežjih

Popolnoma nova in zapakirana bojna oprema Slovenske vojske, oblačila in celo vojaški paketi s hrano se na za širšo javnost zaprtih spletnih mestih prodajajo že več kot leto dni.

74

Komentar Uroša Esiha in Marinka Banjaca Predsednik vlade mora biti avtoriteta, a ne na račun dialoga v koaliciji

Se po odstavitvi dveh ministrov v vladi kažejo nove razpoke? Zakaj se zdi, da v ospredje Gibanja Svoboda prihajajo nekdanji člani LMŠ-ja? Bosta koalicijski partnerici zdržali pritisk "menedžerskega" premierja? Komentirata Uroš Esih in Marinko Banjac.

175

Slovenija Cena resnice in molka – žvižgači v Sloveniji

Osamitev, blatenje, brezposelnost, duševne stiske, življenje v izgnanstvu. Cena, ki jo plačajo žvižgači, ti razkrivajo nezakonita ravnanja, zaradi katerih izgublja vsa družba, je pogosto zelo visoka. Zdaj so tudi pri nas dočakali boljšo zakonsko zaščito.

94

Shod za znanost "V tej državi znanje ni visoko cenjeno. Seveda, floskule, da smo družba znanja, so!"

Zaposleni v visokem šolstvu in raziskovalni dejavnosti s shodom opozarjajo na nezavidljiv plačni položaj svojih kolegic in kolegov na različnih strokovnih delovnih mestih. Poudarjajo, da je primerno plačilo ključno za razvoj znanosti in izobraževanja.

148
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov