Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenija

Za evropska tožilca sta se znova prijavila Tanja Frank Eler in Matej Oštir

Včeraj se je iztekel rok za prijavo na nov poziv za vložitev kandidatur za evropske delegirane tožilce. S pravosodnega ministrstva so sporočili, da še niso prejeli nobene kandidature, da pa lahko tiste, poslane po pošti, še prispejo v prihodnjih dneh.

52

STA še kar čaka odgovor vlade glede nadaljevanja pogovorov o financiranju

STA je pred tednom dni pozval vlado k novemu krogu usklajevanj o financiranju javne službe, a odgovora še vedno ni. Neizpolnjeno ostaja tudi pričakovanje, da bo vlada še pred začetkom pogovorov nakazala 845.000 evrov predujma.

54

DVK: Po pošti iz tujine in na konzulatih proti zakonu o vodah 1068 glasov, za 58

Volilni odbor DVK-ja je ugotovil izid glasovanja po pošti iz tujine, na diplomatsko-konzularnih predstavništvih (DKP) in z volilnih komisij volilnih enot z manj kot desetimi prejetimi glasovnicami, kar pomeni, da niso sami prešteli glasov.

36

Napadi na poslance: Strokovni nadzor dela policistov pokazal nepravilnosti

Strokovni nadzor dela policistov v primeru kršitev javnega reda in miru pred državnim zborom v napadih na poslance med petim in sedmim julijem, ki ga je odredil direktor policije Anton Olaj, je pokazal na nepravilnosti pri delu policistov.

77

Ministrstvo EK-ju očita ignoriranje odgovorov vlade o svobodi medijev

V odzivu na poročilo Evropske komisije (EK) o vladavini prava v Sloveniji so na ministrstvu za kulturo opozorili, da v poročilu odgovorov slovenske vlade na pomisleke o svobodi medijev "večinoma ni zaslediti".

58

Več novic iz Slovenije

Nad žvižgače v policiji z detektorjem laži?

Na notranjem ministrstvu so pripravili spremembe zakona o nalogah in pooblastilih policije, ki bi omogočile, da se policiste v notranjevarnostnih postopkih lahko testira s poligrafom.

140

Umrl nekdanji ameriški veleposlanik v Sloveniji Johnny Young

V soboto zgodaj zjutraj je za posledicami bolezni v Marylandu umrl ameriški diplomat Johnny Young, ki je bil med drugim od leta 2001 do leta 2004 veleposlanik ZDA v Sloveniji.

18

Janša na taboru SDS-a pozval k pripravljenosti za delo v volilnem letu

V Bovcu se je začel tradicionalni poletni tabor SDS-a in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik stranke Janez Janša, ki je spomnil, da bodo v manj kot letu dni volitve, in jih pozval k pripravljenosti na delo.

356

Lani manj rojenih, manj porok in razvez, a več selitev in umrlih

Demografsko statistiko v Sloveniji v letu 2020 je zaznamovala epidemija. Zaradi velike umrljivosti je bil naravni prirast izrazito negativen, zaradi ukrepov proti širjenju novega koronavirusa pa je bilo več notranjih selitev ter manj porok in razvez.

45
Več novic

Lokalne novice

Novi koronavirus V mariborskem UKC-ju bodo cepili do 22. ure

Mariborski UKC bo podaljšal delovni čas cepilnega centra do 22. ure, zainteresirani pa bodo lahko izbirali med cepivoma proizvajalcev Pfizer in Johnson & Johnson. Poleg višje precepljenosti prebivalstva si želijo tudi več cepljenih zaposlenih.

1

Primorje Na Primorskih novicah odpuščanja zaposlenih

V časopisno-založniški družbi Primorske novice nameravajo z reorganizacijo oziroma racionalizacijo poslovanja zmanjšati tudi število zaposlenih. Prva dva sta že prejela odpoved delovnega razmerja.

9

Goriško Tolminsko obvoznico bo gradil Kolektor CPG

Tolminsko obvoznico, ki bo središče mesta razbremenila tranzitnega prometa, bo gradil Kolektor CPG. Gradnja obvoznice, ki po opozorilih organizatorjev ogroža tolminske festivale, naj bi trajala dve leti.

3
Več

Izbor

Novi koronavirus V tujini cepljeni proti covidu-19 v Sloveniji ne morejo pridobiti EU digitalnega potrdila

Številni Slovenci so se proti covidu-19 v času, ko je v Sloveniji potekalo zgolj cepljenje prednostnih skupin, cepili v tujini. Nekaj časa je bila priljubljena Srbija. Toda kljub vsem prejetim odmerkom ne morejo pridobiti evropskega digitalnega potrdila.

223

Slovenija "Če ima oseba pravico do storitev v DSO-ju, zakaj ne bi bila do njih upravičena tudi doma?"

"Naš moto je: da ohranjamo to, kar človek zmore sam, da omogočimo, da znova lahko stvari počne sam, in da mu pomagamo pri stvareh, ki jih ne zmore," pravi vodja projekta integrirane oskrbe na domu MOST Carmen Rajer.

66

Referendum 2021 Zorko: Volivci izglasovali ljudsko nezaupnico. Haček: To je poraz vlade.

Velik del volivcev je očitno izkazal nezaupanje vladi, se strinjata analitika Zorko in Haček. Prvi pravi, da je to ljudska nezaupnica, ki bi ji morali slediti odstopi, drugi pa opominja, da bo jutri dvesto tisoč ljudi še vedno brez čiste pitne vode.

723

Center za zaščito žvižgačev Žvižgač: "Ob pomoči centra sem se ponovno zavedel, da sem jaz tisti, ki je na pravi strani"

Ko posameznik zbere pogum in opozori na nepravilnosti v podjetju, se zanj težave z diskreditacijami, pritiski in povračilnimi ukrepi pogosto šele začnejo. Ob pomanjkanju celostnih sistemskih rešitev jim pomoč zagotavlja Center za zaščito žvižgačev.

67

#Epidemija Delo od doma: Fizično vračanje na delo je "nova" situacija, ki lahko povzroča tudi stiske

Delo od doma je nekakšen nasilen, nenačrtovan eksperiment, nova situacija, v katero smo bili vrženi. A smo uspešno splavali in dobili veliko informacij, kako se v takšnih primerih vedejo tako podjetja kot zaposleni, pravi psihologinja Eva Boštjančič.

95
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov