Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenija

(Pre)pogosti obiski inšpektorjev otežujejo delo zdravstvenim domovom

Delo zdravstvenih domov redno nadzorujejo inšpektorji. Štiri večje, ki smo jih vzeli pod drobnogled, so na primer inšpektorji letos skupaj obiskali že 32-krat. Nadzor je pretiran in obremenjuje že tako izčrpane zdravstvene delavce, pravijo v ZD-jih.

14

"Na neki način smo dosegli takšno stopnjo polarizacije, da postane že beseda 'lahko' problematična"

V DZ-ju ima koalicija trenutno odprti dve fronti ‒ prva je razrešitev predsednika parlamenta Igorja Zorčiča, druga pa vztrajanje pri ohranitvi mest v delovnih telesih, ki pripadajo nepovezanim. Pri tem se znova postavlja vprašanje vloge poslancev manjšin.

197

Hrvaški novinarji v podporo sredi Zagreba izobesili #zaobSTAnek

Hrvaško novinarsko društvo (HND) in Sindikat novinarjev Hrvaške (SNH) sta izrazila solidarnost z novinarji v Sloveniji, v kateri je, kot so zapisali, javna in neodvisna tiskovna agencija STA izpostavljena naraščajočim političnim in finančnim pritiskom.

95

Slovenska vojska kupuje transportno letalo in dva srednje težka helikopterja

Parlamentarni odbor za obrambo se je seznanil s predlogom dopolnjenega srednjeročnega obrambnega programa države za obdobje 2018–2023, ki bo podlaga za nakup taktičnega transportnega letala in dveh helikopterjev za potrebe specialnih sil.

134

Opozorila na zanemarjanje protipotresne varnosti in veliko ranljivost številnih stavb

Protipotresni obnovi se v Sloveniji ne posveča posebne pozornosti, potresna odpornost stavb pa je raznolika, tako kot so raznolike stavbe. Standardov protipotresne varnosti ne izpolnjujejo zlasti objekti, zgrajeni pred potresom v Skopju leta 1963.

7

Več novic iz Slovenije

Nov poskus izenačitve financiranja osnovnošolskih programov javnih in zasebnih šol

Koalicijski poslanci so DZ-ju v postopek vložili predlog novele zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, po katerem bi država zagotovila 100 odstotkov sredstev za obvezni program in 85 odstotkov za razširjeni program zasebnih OŠ.

92

Poslanec Horvath glede nezdružljivosti dveh funkcij terja pravico na upravnem sodišču

Poslanec madžarske narodne skupnosti Ferenc Horvath še vedno vztraja na mestu predsednika Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti, čeprav je KPK že pred dvema letoma odločil, da je funkcija s poslansko nezdružljiva.

8

Hršak: Poslanec Gregor Židan je kršil zakon o poslancih

Poslanec SD-ja Gregor Židan je po ugotovitvah parlamentarne mandatno-volilne komisije kršil zakon o poslancih, saj za delo pomočnika glavnega trenerja slovenske reprezentance mladih nogometašev ni imel dovoljenja državnega zbora.

77

Hojs: Tisti na terenu bodo dobili nekaj več od teh, ki so "zgolj v pisarni"

Notranji minister Aleš Hojs in predsednik Policijskega sindikata Slovenije Rok Cvetko sta podpisala stavkovni sporazum, na podlagi katerega policisti stavkovnih dejavnosti ne bodo več izvajali. Sama stavka pa še ne bo preklicana.

30
Več novic

Lokalne novice

Ljubljana 174 občinskih najemnih stanovanj v soseski Novo Brdo pripravljenih na vselitev

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Ljubljana je namenu predal javna najemna stanovanja v okviru soseske Novo Brdo v Ljubljani. Gre za veliko pridobitev in primer dobrega sodelovanja lokalne in državne ravni, so ob odprtju poudarili pristojni.

29

Selitev na drugo lokacijo? Uporabniki KC Pekarna: Ne bomo dovolili enostranskih odločitev

Mariborsko mestno četrt Magdalena je v sklopu rednih srečevanj s predstavniki mestnih četrti v teh dneh obiskala županova ekipa, pri čemer je razburila z idejo o selitvi tamkajšnjega Kulturnega centra Pekarna na območje industrijske cone v Melju.

16

Uradno odprtje Sprehod skozi prenovljeno Vilo Zlatica, nekdanje domovanje Ivana Hribarja

Obnovljena Vila Zlatica v ljubljanski Rožni dolini je doživela uradno odprtje. V njenih prostorih so uredili muzej s stalno postavitvijo Ivan Hribar in ljubljansko meščanstvo, od nedavna ima tam svoj sedež tudi mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur.

8
Več

Izbor

Slovenija Koga bodo poslanci DZ-ja nagradili z morebitno uvedbo socialne kapice?

V okviru debirokratizacijskega zakona želi vladna koalicija uvesti tudi omejitve plačevanja socialnih prispevkov pri plačah nad 6000 evrov bruto. S tem bi se povečale neto plače tistih, ki v Sloveniji največ zaslužijo. Tudi številnim v javnem sektorju.

365

Slovenija Na južno mejo prihajajo tuji policisti. Kakšna pooblastila bodo imeli?

Slovenski policiji bodo kmalu pri varovanju meje s Hrvaško pomagali tudi tuji policisti. Delovali bodo pod vodstvom slovenske policije. Kakšna pooblastila bodo imeli, pa je odvisno od tega, kaj jim bosta z „memorandumom“ dovolila MNZ in policija.

208

Slovenija "Zdravstveni in gospodarski krizi se je pridružila tudi kriza boja proti korupciji"

Zdravstvena kriza je v ospredje znova porinila pomembnost bedenja nad tveganji za korupcijo – še posebej tistih, povezanih z zdravstvenim sistemom in javnim naročanjem. Hkrati pa se je pokazala tudi krhkost celotnega sistema preprečevanja korupcije.

44

Slovenija in svet Bili so ukrepi, ki so ščitili, in bili so odloki, ki so jezili

Svet že več kot leto dni vztraja v primežu pandemije, ki jo spremljajo tudi ukrepi, s katerimi oblasti poskušajo zamejiti njeno širjenje. Koronakriza v različnih delih sveta kaže različne obraze, tako kot omejitve.

45

Slovenija Epidemija teorij zarote: kakšni so simptomi in kakšna je preventiva pred dezinformacijami?

Ker znanosti ob hitrih spremembah ne uspe zagotoviti vseh odgovorov na zapletena vprašanja, se v sivi coni rojevajo črno-bele teorije zarote. Kaj imajo skupnega ljudje, ki vznik virusa pripisujejo omrežju 5G, skritim elitam in milijarderju Billu Gatesu?

199
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov