Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Ženska, ženske (dokumentarni film)

Slovenija

Novak: Vojna z mediji ni potrebna; Grošelj: Začelo se je s tvitom podpore Trumpu

Še vedno menim, da bi naše težave morali reševati doma, da ni potrebna vojna z mediji, je glede sredne razprave o svobodi medijev v Evropskem parlamentu povedala Ljudmila Novak. Klemen Grošelj pa meni, da so krivi premierjevi tviti.

56

V šole dijaki vseh letnikov, začenja se prednostno cepljenje šolnikov

V šole se k pouku v ponedeljek vračajo še dijaki prvih treh letnikov srednjih šol, ki so se od doma izobraževali od srede oktobra. Ponekod so zaposlene v vzgojno-izobraževalnih ustanovah cepili že v minulih dneh, prednostno cepljenje se nadaljuje jutri.

12

Januarja letos skoraj za tretjino več smrti kot januarja lani

Po začasnih podatkih se je v Sloveniji januarja rodilo 1498 otrok, umrlo pa je 2617 prebivalcev, je objavil statistični urad (Surs). Rodilo se je za štiri odstotke manj otrok, umrlo pa za 32,8 odstotka več prebivalcev kot v istem mesecu leta 2020.

25

Kakšna bo nova slovenska zunanjepolitična strategija?

Slovenija dobiva osveženo zunanjepolitično strategijo. Korak k njej je storil Strateški svet za zunanjo politiko, ki se je v tem tednu v novi sestavi sešel prvič.

131

Največ službenih vozil v zasebne namene uporabljajo uslužbenci Morsa

Službena vozila za zasebne namene je od 16. marca do 1. novembra uporabljalo 185 uslužbencev in funkcionarjev vladnih služb ter ministrstev in organov v sestavi. Službeno stanovanje pa je v najemu imelo 1634 javnih uslužbencev in funkcionarjev.

28

Najučiteljica Nina Jelen: Učence je treba navdihovati in spoštovati

"Če se na pravi način lotiš in motiviraš otroke, so lahko navdušeni nad čemer koli. Pomembno je, da jih navdihujemo, spoštujemo in smo njihovi mentorji," o poslanstvu učitelja pravi zmagovalka slovenskega izbora za najboljšega učitelja Nina Jelen.

23

Več novic iz Slovenije

Pečan: NPZ kljub epidemiji in nasprotovanju ravnateljev očitno bo

V Državnem izpitnem centru kljub nasprotovanju večine ravnateljev vztrajajo pri izvedbi letošnjega nacionalnega preverjanja znanja. Izvedli naj bi ga na daljavo.

21

Izdatki državnega proračuna se povečujejo, prilivov pa je manj kot lani

Resnost epidemije se odraža tudi v proračunu. Primanjkljaj se je v prvih dveh mesecih letos povzpel na 660 milijonov evrov, kar je četrtina predvidenega. Za pomoči zaradi koronavirusne krize je od lanskega marca šlo skupno tri milijarde evrov.

40

Hojs: Pričakujem podporo noveli zakona o tujcih

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs vztraja, da predlog novele zakona o tujcih sledi odločbi ustavnega sodišča. Vlada je po njegovih besedah sicer že vložila dopolnilo, po katerem bo kompleksno krizo razglasil DZ.

69

Italijanska unija: Novi ukrepi bi lahko imeli hude posledice za čezmejno sodelovanje

Društvo pripadnikov italijanske narodne skupnosti Italijanska unija je v pismu premierju Janezu Janši vlado pozvalo k premisleku glede novih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 pri prehajanju meje.

18
Več novic

Lokalne novice

Slovenija Sviz in učitelji II. gimnazije Maribor pozivajo k ustavitvi postopkov zoper dijake

Vse več je javno izražene podpore oglobljenim dijakom iz Maribora. Tudi v Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture in učiteljski zbor II. gimnazije Maribor sta pristojne pozvala, naj postopke zoper dijake opustijo.

78

Gospodarstvo Z novim centrom za nadzor prometa na morju do večje varnosti v koprskem zalivu

V Kopru je pred dnevom pomorstva zaživel nov Center za varnost in nadzor prometa na morju, ki nadzornikom prinaša številne novosti in tehnološke rešitve ‒ od boljšega sistema za zaznavanje plovil do natančnejših vremenskih senzorjev.

6

Gorenjska Stanislav Poglajen kljub pozivom k odstopu ostaja župan Komende

Potem ko je dnevi zaradi izgubljene tožbe, ki je občinski proračun obremenila za 1,2 milijona evrov, župan Komende Stanislav Poglajen napovedal svoj odstop, si je zdaj premislil. Funkcijo namerava odslej opravljati kot nepoklicni župan.

12
Več

Izbor

Slovenija Policija kršilce ukrepov kaznuje tudi na podlagi fotografij. Kaj bo razkril nadzor IP-ja?

Evropska unija bo predvidoma aprila predstavila načrte za regulacijo umetne inteligence. Vključena bodo tudi pravila uporabe biometričnega nadzora, kot je prepoznavanje obrazov. To tehnologijo lahko že vrsto let uporablja tudi slovenska policija.

359

Črna kronika Pogojna zaporna kazen postaja sankcija za sovražni govor na spletu

Slovenska sodišča so začela izrekati pogojne zaporne kazni uporabnikom spleta ali družbenih omrežij zaradi širitve sovraštva in nestrpnosti. Zadnji primer je februarska sodba koprskega okrožnega sodišča zaradi zapisov na Twitterju.

118

Novi koronavirus Prepoved prehranjevanja na javnih površinah ostaja, kdaj bo odpravljena, ni jasno

S sprostitvijo protikoronskih ukrepov v t. i. oranžni fazi je dovoljeno zbiranje do 10 ljudi. Vendar je še vedno prepovedano prehranjevanje na javnih površinah v skupinah, razen za člane istega gospodinjstva.

294

Črna kronika Epidemija bo nekaterim obsojencem podaljšala časovnico služenja kazni za več mesecev

Zaradi epidemije covida-19 so bili deloma izpraznjeni tudi slovenski zapori. Vsi, ki so jim prekinili prestajanje kazni, jo bodo morali odslužiti po koncu epidemije. V zapor pa se prostovoljno ne morejo vrniti, čeprav morajo odslužiti nekaj mesecev kazni.

23

Pogajanja ESS-ja Sindikati: Vselej smo pripravljeni sodelovati, nismo pa pripravljeni več biti statisti

"Včasih imam občutek, da se socialne partnerje želi vključiti zgolj pro forma, da se lahko reče, da so bili zraven, ni pa namena upoštevati naše predloge in rešitve," v zvezi s pogajanji v okviru ESS-ja opozarja sekretar ZSSS-ja Andrej Zorko.

53
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov