Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Slovenija

Slovenija Košarica osnovnih živil v drugem popisu izdelkov občutno cenejša

V drugem popisu cen 15 osnovnih živil, ki so ga izvedli 27. septembra, so bile košarice pri vseh šestih trgovcih v Sloveniji cenejše kot v prvem. Najcenejšo košarico je tokrat ponujal Hofer, najdražjo pa Mercator.

95

Slovenija Sodni svet meni, da ni ustrezno, da vrhovne sodnike voli DZ

Ureditev, da sodnike vrhovnega sodišča voli DZ, po mnenju Sodnega sveta ni ustrezna. Predlagajo, da bi DZ sodnike volil na predlog Sodnega sveta.

Slovenija V središču Ljubljane Pohod za življenje

V središču Ljubljane so se zbrali udeleženci Pohoda za življenje. Organizatorji pravijo, da se zavzemajo za pravice nerojenih otrok ter njihovih mater in očetov v stiskah. Letošnji pohod poteka pod geslom "Enakopravnost se začne pred rojstvom".

50

Slovenija Pahor preklic pogodbe o nakupu osemkolesnikov boxer označil kot tvegano odločitev

Preklic pogodbe o nakupu osemkolesnikov boxer je po oceni predsednika republike Boruta Pahorja tvegana odločitev z varnostnega, političnega in finančnega vidika. Vlada ob tem ne ponuja prepričljive alternative, meni Pahor.

123

Državni zbor Obravnava sprememb družinskega zakonika, glasovanje v torek

DZ je obravnaval vladni predlog sprememb družinskega zakonika, ki predvideva izenačitev partnerjev v istospolnih in raznospolnih zvezah, vključno z možnostjo posvojitve otrok. O predlogu bodo poslanci glasovali v torek.

88

Po 513 dneh so krško nuklearko za dober mesec dni ustavili

V Nuklearni elektrarni Krško (NEK), ki so jo po 32. gorivnem ciklu in 513 dneh neprekinjenega delovanja ponoči ustavili in izklopili iz omrežja, se začenja 32-dnevni remont.

41

Več novic iz Slovenije

Letni dodatek za upokojence se bo zvišal za pet evrov

Vlada je na dopisni seji v predlogu zakona o izvrševanju proračunov za 2023 in 2024 preoblikovala člen, ki se nanaša na izplačila letnega dodatka za upokojence. Zneski letnega dodatka se v vseh razredih zvišujejo za pet evrov glede na lansko leto.

117

Vlada in sindikati javnega sektorja parafirali plačni dogovor

V juliju začeta pogajanja med vlado in sindikati javnega sektorja so obrodila sadove, saj so že parafirali plačni dogovor. Zaposleni v javnem sektorju si obetajo dvig plač, višje nadomestilo za malico, tisti do 50. plačnega razreda tudi poračun regresa.

184

Bešič Loredan: Fidesova napoved stavke je prenagljena. Kuštrin: Ne, ni.

Vlada bo do ponedeljka do 15. ure sindikatom v zdravstvu in socialnem varstvu poslala protipredlog glede zvišanja plačnih razredov za vse skupine. Pogajanja pa bodo nadaljevali v sredo. Pogajanja s Fidesom bodo potekala ločeno.

244

Že veste, kje lahko oplemenitite svoje prihranke po do 2-odstotni obrestni meri?

Izbirate pravo naložbo za svoja presežna sredstva?

Več

Lokalne novice

Koroška 100 let, odkar so Libeličani mejni kamen še zadnjič prestavili nad svojo vas

Mineva 100 let, odkar je mala koroška obmejna vas Libeliče na veliko potrkala na vrata zgodovine. Peščica krajanov si je izborila izključitev iz mednarodno pravno priznane države in priključitev k matičnemu narodu.

51

Ajdovščina Med prenovo Rustjeve hiše odkrili talno gretje in manjši bazen iz rimskih časov

Med prenovo Rustjeve hiše v Ajdovščini so bile pričakovane arheološke najdbe, saj ta stoji v središču mesta, kjer so številni ostanki iz rimskega obdobja. A so arheologi kljub temu presenečeni nad tokratnimi odkritji - med njimi sta talno gretje in bazen.

24

Okolje Osnutek načrta za sanacijo Krasa pripravljen - prve akcije pogozdovanja bodo stekle še letos

Na občini Miren - Kostanjevica so se srečali župani treh v požaru na Krasu prizadetih občin, okoljski minister Uroš Brežan, državni sekretar na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Darij Krajčič ter ostale pristojne institucije.

3
Več

Izbor

Slovenija Zakaj je primer domnevnega spolnega nasilja v Sloveniji izbruhnil ravno na Instagramu?

Ne na policijo, domnevne anonimne žrtve spolnega nasilja, o katerem zadnje dni poročajo slovenski mediji in ga zdaj preiskuje tudi policija, so se zatekle na Instagram. Zakaj?

70

Stopimo skupaj za gasilce "Motivirajo me pomoči potrebni ljudje, to se mi zdi povod k temu poslanstvu."

"Največ opreme smo izgubili, ko je požar obrnil smer, se dodatno razplamtel in je bil potreben hiter umik s požarne linije, takrat se je zgolj odklopilo cevi in na hitro zapustilo položaje," je za MMC pojasnil poveljnik PGD-ja Komen Blaž Rogelja.

29

Nezakonite migracije 22 odstotkov vseh zapornikov so tihotapci ljudi, še več jih je v priporih

V slovenskih zaporih je trenutno zaprtih nekaj več kot tisoč zapornikov, več kot petino izmed njih pa predstavljajo tihotapci tujcev skozi Slovenije. Še več jih je v priporih, kjer delež tihotapcev - tujcev presega že 30 odstotkov.

64

Vročinski val Kajfež Bogataj: "Slovenija bo vedno bolj podobna Krasu, na smreke lahko pozabimo"

"Smo zelo gozdnata dežela in prve obsežne skrb vzbujajoče transformacije se bodo zgodile v gozdovih, na smreko lahko kar pozabimo, na visokogorske ekosisteme tudi," je podnebne spremembe za MMC komentirala klimatologinja Lučka Kajfež Bogataj.

289

Stavka Je RTV Slovenija še javni servis?

Spremembe v programski TV-shemi še nikoli niso bile tako drastične, poudarjajo vsi trije nekdanji RTV-varuhi, ki med drugim vidijo rešitev tudi v spremenjeni zakonodaji.

67

Intervju "Neoliberalen ekonomski model so zapakirali v 'zeleno' embalažo, to ni zelena rast!"

"Okoljsko škodo producirata dva sistema organizirane neodgovornosti – država in kapitalističen trg, ki sta medsebojno prepletena in drug drugega poganjata. To je zelo trd oreh!" je v intervjuju za MMC dejala profesorica Robyn Eckersley.

106
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov