Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Slovenija

Interpelacija ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja vložena v DZ

Poslanci strank LMŠ, SD, Levica in SAB so vložili interpelacijo zoper ministra za delo Janeza Ciglerja Kralja. Očitajo mu neodgovorno delo na področjih DSO-jev, delovnih mest in socialnega dialoga, pa tudi pri dodelitvi sredstev Zavodu Iskreni.

149

Gale prejel podkupnino? Sam trdi, da je dokument "osnovnošolski" ponaredek.

Portal Požareport je objavil dokument, ki naj bi nekdanjega uslužbenca zavoda za blagovne rezerve in žvižgača Ivana Galeta bremenil, da je za podpis ene izmed spornih pogodb za zaščitno opremo prejel šest tisoč evrov. Gale trdi, da je dokument ponarejen.

93

"MOL, stran od Avtonomne Tovarne Rog!" Policisti uporabili solzivec.

Na Prešernovem trgu v Ljubljani se je okoli 18. ure zbralo nekaj sto protestnikov za solidarnost z Rogom in "proti socialnemu čiščenju mesta". Protest so napovedali v AKC-ju Metelkova mesto, solidarnost z Rogom pa so izrazili tudi petkovi kolesarji.

263

Kustečeva se ob vračanju v šole spogleduje z avstrijskim načrtom testiranja otrok

Šolska ministrica Simona Kustec bi pri vračanju v šole želela povzeti avstrijski način, če bi bilo to izvedljivo. V Avstriji sicer načrtujejo redno testiranje učencev v šolskih prostorih, ki bi potekalo dvakrat na teden.

222

Na seji DZ-ja prihodnji teden poslanci ne bodo mogli sodelovati na daljavo

Seja DZ-ja, ki se bo začela v ponedeljek, bo redna, kar pomeni, da poslanci, ki se zaradi okužbe z novim koronavirusom ali samoosamitve seje ne bodo udeležili, na njej tudi ne bodo mogli sodelovati na daljavo.

16

Policijski sindikat zaostril stavko, tudi s strogim nadziranjem spoštovanja ukrepov

Policijski sindikat Slovenije je zaradi neodzivnosti vlade in ministra Hojsa na različnih območjih v Sloveniji zaostril stavko v obliki doslednega izvajanja policijskih nalog in strogega nadzora na različnih območjih po državi.

272

Več novic iz Slovenije

Brez testa učitelj ne bo smel v razred. Sviz: Vlada naj neha širiti zmedo.

"Učitelji, ki se ne bodo testirali, ne bodo mogli v živo izvajati pouka," je na novinarski konferenci povedala generalna direktorica direktorata za javno zdravje na ministrstvu za zdravje Vesna Kerstin Petrič, ki ne izključuje možnosti testiranja otrok.

467

Logar s hrvaškim kolegom tudi o izključnih gospodarskih conah v Jadranu

Zunanja ministra Anže Logar in Gordan Grlić Radman sta v Zagrebu ocenila, da sta odnose med državama v preteklih desetih mesecih spravila na višjo raven. Prva postaja je bila sicer Petrinja, kjer je Logar v imenu Slovenije izrazil solidarnost.

75

Virtualni sprehodi in spletni klepeti z učitelji: "Vstopamo na neznano polje."

Srednje šole in fakultete bodo zaradi epidemije covida-19 poleg izobraževanja na daljavo primorane v spletno okolje prenesti tudi izvedbo informativnih dnevov. Pri tem se srečujejo z izzivi, kako bodoče učence in študente nagovoriti brez osebnega stika.

40

Vlada podaljšala veljavnost nekaterih vozniških dovoljenj do konca leta

Nekatera vozniška dovoljenja, ki so ali bodo potekla od 16. novembra lani do vključno 31. marca letos, bodo veljala vse do konca letošnjega leta. To velja tudi za izkaznice o vozniških kvalifikacijah, ki bi potekle v enakem obdobju.

10
Več novic

Lokalne novice

Štajerska V Radence se po slabem mesecu vrača Titova cesta

Ustavno sodišče je do svoje končne odločitve zadržalo odlok občine Radenci, s katerim je občinski svet 29. decembra Titovo ulico preimenoval v Cesto osamosvojitve Slovenije. Tako se je Titova cesta po slabem mesecu vrnila v Radence.

5

Lokalne novice Po izključitvi župana Rojca iz stranke SD izstopila celotna svetniška skupina v občinskem svetu

Po izključitvi ilirskobistriškega župana Emila Rojca iz SD-ja zaradi nespoštljive in žaljive komunikacije z novinarko je iz stranke izstopila tudi celotna svetniška skupina v tamkajšnjem občinskem svetu. Ti bodo svojo politično pot nadaljevali z županom.

25

Razstave Plečnik in Praga: izjemna dela, ki jih je veliki arhitekt ustvaril na Češkem

Na 22 panojih na Krekovem trgu v Celju je na ogled razstava Plečnik in Praga, avtor katere je Vladimir Šlapeta, profesor arhitekture in eden najbolj znanih čeških arhitektov. Največji del razstave je posvečen Plečnikovi prenovi Praškega gradu.

1
Več

Izbor

Slovenija 19. popis prebivalstva v Sloveniji: registrsko in tudi tokrat brez izpričevanja narodnosti in vere

Članice EU-ja morajo v letu 2021 izpeljati popis prebivalstva, saj to zapoveduje uredba evropske komisije iz leta 2017. To bo že 19. popis prebivalstva na Slovenskem ter četrti registrski popis - izveden bo na podlagi podatkov iz različnih baz podatkov.

268

20 v 2020 Slovenija "na ulici" - peš, stoje in leže, med vožnjo, z vesli

V protest, v podporo. V opomin, za spomin. Slovenci so se v iztekajočem se letu večkrat odpravili javno izrazit mnenje, mi pa smo z različnih shodov po državi zbrali 20 podob, ki ponazorijo dogajanje v letu 2020.

39

20 v 2020 Črna kronika: Del pandemične realnosti tudi porast družinskega nasilja

Posledice omejitev in ukrepov za zajezitev pandemije covida-19 so zaznavne tudi na področju kriminalitete. Medtem ko se je v enajstih mesecih skupno število kaznivih dejanj znižalo za tri odstotke, pa občutno narašča število umorov, ubojev in posilstev.

13

Novi koronavirus Hojs: Če vas v sosednji občini zasačijo brez mobilne aplikacije #OstaniZdrav, sledi kazen!

Kazen bo sledila, če vas zasačijo znotraj druge občine ali regije in nimate naložene aplikacije, je glede obveznosti uporabe aplikacije #OstaniZdrav na novinarski konferenci opozoril minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

452

20 v 2020 Politika: Od Šarčevega odstopa do Janševe vlade in iskanja "novega Drnovška"

Eden prvih odmevnih dogodkov zaradi epidemije nesrečnega leta 2020 je bil nepričakovan odstop premierja Marjana Šarca, ki se o tem ni posvetoval s koalicijskimi partnerji. Pričakoval je predčasne volitve, prišla pa je vlada Janeza Janše.

381
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov