Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Dnevnik

Slovenija

Jurša premierju: Ukvarjamo se s predsednico stranke, ne z ministrico ali koalicijo

Vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša je premierja Janeza Janšo seznanil s stanjem v stranki. Premier meni, da mora DeSUS, če je res samostojna stranka, zadevo rešiti brez vpliva drugih.

376

GPU: Varovanje državnega sekretarja ZDA kratkotrajno, a eno varnostno zahtevnejših

Ob obisku ameriškega državnega sekretarja Mika Pompea bodo v četrtek na območju Gorenjske in Ljubljane policisti izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa.

24

Direktor Uprave kriminalistične policije zamenjal svojega pomočnika Slavka Koroša

Na policiji že prihaja do kadrovskih menjav. Kot smo neuradno izvedeli, je direktor Uprave kriminalistične policije Vojko Urbas zamenjal svojega pomočnika Slavka Koroša.

97

Kangler: Načeloma podpiramo vstop Hrvaške v schengensko območje

Slovenija podpira vstop Hrvaške v schengensko območje, ker bo tako lažje že na zunanji meji EU-ja preprečevati nezakonite migracije, je poudaril državni sekretar na notranjem ministrstvu Franc Kangler po sestanku s hrvaško kolegico Terezijo Gras.

23

ZSSS: Delavci se med dopustom niso dolžni odzivati na klice delodajalcev

Delodajalec nima pravice, da bi z delavcem lahko med dopustom kakor koli kontaktiral, niti se ni delavec dolžen odzivati na klice ali sporočila, povezane z opravljanjem dela, pravijo v ZSSS-ju.

135

Ministrstvo za pravosodje ni bilo seznanjeno z nadzorom nad NPU-jem

Zavrženje kazenske ovadbe je lahko posledica več okoliščin, so po napovedi revizij dela NPU-ja, ki jih zahteva notranji minister, opozorili na ministrstvu za pravosodje.

44

Več novic iz Slovenije

V prekarnih službah, brez lastnih stanovanj, težko se osamosvojijo

Mlade pogosto pestijo nestanovitne zaposlitve in tako do 30. leta ne naberejo niti dneva delovne dobe, težko se osamosvojijo, stanovanja pa so jim praktično nedosegljiva, izpostavljajo mladinske organizacije.

412

A. Pivec: Razmišljati moramo v duhu dobre prihodnosti stranke, ne mene osebno

Poslanska skupina DeSUS-a je predsednico stranke Aleksandro Pivec pozvala, naj takoj odstopi. Če tega ne bo želela, bodo predlagali svetu stranke, da ji izreče nezaupnico. Pivčeva se je odzvala, da je o takšni odločitvi še prezgodaj govoriti.

1286

Kdaj bodo pristojni našli rešitev za izolacijo okuženih domov?

V vladi pristojni ministrstvi še vedno nista našli rešitve, ki bi vsem stanovalcem domov za starejše občane zagotovila varno osamitev v primeru okužbe z novim koronavirusom.

23

Peterle: Demokratična preobrazba, kot vidimo, še vedno ni dokončana

"Prelom seveda pomenijo prve demokratične volitve, na katerih je Demosova koalicija zmagala, če se to ne bi zgodilo, bi slovenski narod ostal pri željah, sanjah, pričakovanjih, deklaracijah," o prelomu s starim sistemom pravi Lojze Peterle.

146
Več novic

Lokalne novice

Primorje Izolska občina zavrača očitke o poceni prodajah kupcem, povezanih z županom

Na izolski občini, ki jo vodi župan Danilo Markočič, so zavrnili očitke o domnevno spornih nepremičninskih poslih. Poudarili so, da vsa zemljišča prodajajo skladno z zakonodajo prek javnih razpisov ali dražb in po predhodno izpeljanih postopkih.

4

Slovenija Umrl je dolgoletni dopisnik Radia Slovenija Filip Šemrl

Poslovil se je dolgoletni dopisnik Radia Slovenija Filip Šemrl. Svojo novinarsko pot je začel že v študentskih letih kot športni reporter in nadaljeval v dnevnoinformativnem programu.

6

Foto in video Sredi Mure zasegli 2650 sadik konoplje, s katerimi bi zaslužili dva milijona evrov

Policijski helikopter je z otočka sredi reke Mure pri Benici odpeljal 2650 sadik konoplje, za katere ocenjujejo, da bi trije prijeti osumljenci iz njih lahko pridelali najmanj 600 kilogramov kakovostne marihuane, na trgu vredne okoli dva milijona evrov.

41
Več

Izbor

Slovenija KPK: Funkcionarji so dolžni prijaviti tudi "nematerialna darila", kot so storitve

Protikorupcijski zakon zapoveduje vrednost daril, ki jih lahko sprejemajo javni funkcionarji, in določa vsakoletno prijavo seznamov daril. Toda na seznamih so bolj kot ne le spominska darila, ne pa tudi prejete storitve.

412

Slovenija "Politična sredina izginja, z njo pa tudi zmernejši in nevtralnejši sredinski mediji"

Družbe se v Evropi in ZDA pa tudi drugod polarizirajo, tradicionalni zmerno leva in zmerno desna sredina izginjata, z njima pa tudi sredinski mediji. Pri vsem skupaj pa svojo igro igrajo tudi ruski spletni troli, ki so pomagali Donaldu Trumpu in brexitu.

845

Covid-19 Hitro spreminjanje pravil sive lase povzroča(lo) tudi zdravstvenim inšpektorjem

Če vam je bila zaradi preprečevanja novega koronavirusa odrejena karantena, pričakujte, da bo pozvonilo pri vhodnih vratih, poleg policista pa bo na domačem pragu stal tudi zdravstveni inšpektor.

125

Znanost in tehnologija Trgovanje s podatki: z množičnimi podatki do množičnega obiska

Medtem ko se vlada pripravlja na uvedbo mobilne aplikacije za sledenje okužbam s covidom-19, podatke o lokaciji uporabnikov mobilnih telefonov pri poslovnem načrtovanju in sprejemanju odločitev že nekaj časa uporabljajo zasebna podjetja.

68

Slovenija "Del elite se obnaša, kot da zvoni Janševi opciji, a vendarle zvoni vsem"

Ko politiki govorijo o "globoki državi" in "Murglah" ali pa na primer o "zlobnih kapitalistih", gre za črno-belo popreproščeno podobo sveta, v katerem sebe postavljajo na stran dobrega malega človeka, svoje politične nasprotnike pa na stran zla.

559
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov