Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Slovenija

Slovenija Golob za notranjega ministra predlaga Boštjana Poklukarja

Predsednik vlade Robert Golob je v državni zbor poslal predlog za novega ministra za notranje zadeve. V izvolitev predlaga Boštjana Poklukarja, ki je to mesto zasedal že v vladi Marjana Šarca.

123

Podražitve vrtcev Mesec napovedal dvig otroških dodatkov, idejo brezplačnih vrtcev podpira

Ob podražitvah vrtcev minister za delo Luka Mesec z marcem napoveduje uskladitev otroških dodatkov z inflacijo. Minister podpira brezplačne vrtce, a za to je potrebnih 200 milijonov evrov. V NSi-ju zahtevajo sklic nujne seje odbora DZ-ja za izobraževanje.

109

Evropska unija Štucin: Slovenija podpira krepitev nadzora na zunanjih meja EU-ja, a brez gradnje ograj in zidov

Slovenija se zavzema za okrepitev zunanjih meja EU-ja, pri čemer pa nasprotuje gradnji ograj na njih, je ob prihodu na zasedanje ministrov za zadeve EU-ja v Bruslju povedal državni sekretar na zunanjem ministrstvu Marko Štucin.

29

Slovenija Ministrstvo: Povečanje vpisa na študijskih programih si je zaželela stroka

Visokošolski sindikat je kritičen do tega, da je vlada zadnji hip posegla v pripravljanje razpisa za vpis na študijske programe, s tem ko je univerzama v Ljubljani in Mariboru poslala poziv k povečanju števila vpisnih mest na treh študijskih programih.

4

Slovenija Na zimske počitnice še učenci in dijaki iz zahodnega dela države

Medtem ko se v šolske klopi vračajo učenci in dijaki z vzhoda države, se zimske počitnic začenjajo še za okoli 150.000 učencev in dijakov iz osrednje in zahodne Slovenije. Tudi v tem tednu poteka vrsta brezplačnih dejavnosti in programov.

"Pojavljajo se nejasnosti, kaj pomeni varčevanje, cena denarja, obrestna mera"

V Banki Slovenije (BS) bodo okrepili delovanje na področju finančnega opismenjevanja, saj bomo kot družba veliko uspešnejši, če bo med prebivalstvom finančno nepismenih manj.

88

Več novic iz Slovenije

"Ženske naj dvignejo svoj glas"

Urška Klakočar Zupančič je s prihodom na mesto predsednice državnega zbora ne le razbila stekleni strop, tudi z načinom vodenja državnega zbora orje ledino, z neposrednostjo in uporom proti mizoginim družbenim normam pa je marsikomu v napoto.

153

Razmere za vrhunsko znanost še vedno daleč od idealnih

Področje znanstvenoraziskovalne dejavnosti v Sloveniji bi moralo biti po sprejetju novega zakona, ki je zagotovil stabilno financiranje in boljše pogoje za dolgoročnejše načrtovanje raziskav, svetovno primerljivo in bolj vključujoče.

15

Vozniki avtobusov zahtevajo višje plače: "To ni protestni shod, to je klic na pomoč"

V Kranju se je na drugem protestnem shodu, prvi je bil decembra v Ljubljani, zbralo približno 70 članov Sindikata voznikov avtobusov Slovenije. Če jim država in delodajalec ne bosta prisluhnila, bodo ustavili javni promet, napovedujejo.

76

Lepila Ultralite Flex

Ultralite Flex je skupno ime za že znano, a obnovljeno družino lahkih lepil za vse namene.

Več

Lokalne novice

Ljubljana Ljubljanska opozicija: Ustavite gradnjo kanala C0, pristopite k alternativni trasi

Ljubljanska mestna opozicija je na izredni seji kljub nesklepčnosti predstavila stališča proti obstoječemu povezovalnemu projektu kanal C0. Občino so želeli z več sklepi pozvati, naj gradbena dela ustavi in pristopi k alternativni trasi.

34

Vrba Obnova območja Prešernove domačije: začetek gradbenih del predvidoma v 2024, konec 2025

Poleti 2019 sta ministrstvo za kulturo in Občina Žirovnica s prodajalci podpisala pogodbo o nakupu nepremičnin ob Prešernovi rojstni hiši, tudi z namenom nadgraditve muzejske dejavnosti in kulturnega turizma. Kako daleč je torej uresničitev projekta?

5

Gorenjska Kranjska Gora dobila reševalno vozilo, na turistično ambulanto še čaka

Smo na vrhuncu zimske sezone, tu so šolske počitnice, gneča na smučišču, polno zasedene turistične postelje, a Kranjska Gora še vedno ostaja brez dežurnega zdravnika. Ima pa Zgornjesavska dolina zdaj stalno prisotno nujno reševalno vozilo.

8
Več

Izbor

Slovenija Nujno potrebujemo delavce iz tujine, a jim ne omogočimo preprostejšega pridobivanja dovoljenj

Delovne sile v nekaterih panogah kronično primanjkuje. Število vlog za zaposlitev tujcev se je od leta 2016 povečalo za trikrat, težava so dolgotrajni postopki. Trenutna ureditev odvrača in otežuje preseljevanje usposobljenih delavcev, pravijo na GZS-ju.

263

Slovenija Kalvarija tujcev pri pridobivanju dovoljenj: ko se zahtevajo potrdila celo iz Afganistana

Pridobivanje dovoljenj za tujce v Sloveniji traja zelo dolgo. Na večjih upravnih enotah kopičijo prošnje, kadra je premalo, zakonodaja je preveč rigidna. Prihaja do absurdov, ko se zahteva pridobivanje potrdil celo iz Afganistana, kjer vladajo talibani.

119

Intervju "Največja težava novinarjev v Sloveniji niso več slabe plače, ampak preobremenjenost"

"Na seznamu pričakovanj za leto 2023 je vsekakor ureditev razmer na RTV-ju, vzpostavitev socialnega dialoga v posameznih medijskih hišah in na nacionalni ravni," poudarja Alenka Potočnik, ki zatrjuje, da jim volje za sindikalni boj ne bo zmanjkalo.

174

Dan samostojnosti in enotnosti Slovenski plebiscit: Hrvaška vidi model za posnemanje, Srbija pa rušenje Jugoslavije

"Srbska reakcija na slovenski referendum je bila, no, vidite, rušijo Jugoslavijo, mi jo bomo branili," je povedala profesorica zgodovine s filozofske fakultete v Beogradu Dubravka Stojanović. V Srbiji so nacionalisti Slovenijo videli kot antipod in zlo.

126

Branko Klun "Ključne stvari v življenju se nam še vedno zgodijo onkraj naše moči"

"Splošno povabilo bi danes bilo: odpreti se za dogodek in se upočasniti. Nič več hoteti nekaj napraviti, obvladovati, si podrejati. Temveč se odpreti, razpoložiti, ustaviti," v prazničnem času predlaga filozof in teolog Branko Klun.

33

Gospodarstvo Zakaj se elektrika draži? In kaj ima s tem energetska borza?

"Če želimo zapolniti primanjkljaj elektrike, se moramo priključiti npr. k Avstriji, kjer je cena 400 evrov na megavatno uro. Če primanjkuje energije v celotni Evropi, so cene pač visoke povsod," pojasnjuje Andrej Gubina s Fakultete za elektrotehniko.

248

Zdravje Streptokokne okužbe pri otrocih v porastu, a tako tragičnih zapletov, kot so v Veliki Britaniji, ni

Iz Velike Britanije poročajo, da je zaradi zapletov po okužbi s streptokokom A umrlo devet otrok. Tudi pri nas so streptokokne okužbe trenutno v porastu, učinkovito se jih zdravi z antibiotikom in primera tako hudega zapleta na infekcijski kliniki nimajo.

30
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov