Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Slovenija

Šarec se mudi v Vatikanu

Predsednik vlade Marjan Šarec je na uradnem obisku v Vatikanu. Zjutraj ga je sprejel papež Frančišek, pozneje pa se bo srečal še z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom.

9

"Če bi zdravniki in pacienti stopili skupaj, bi mogoče lahko kaj spremenili"

"Bistveno več lahko naredimo s pridnimi rokami in z energijo kot s tistim, kar ljudje nakažejo," pomen akcije pri dobrodelnosti poudarja zdravnica in humanitarka Ninna Kozorog, s katero smo se pogovarjali tudi o stanju slovenskega zdravstva.

24

Obravnava sprememb financiranja zasebnih osnovnih šol za nekaj dni prekinjena

Zaradi obsežnih pripomb zakonodajno-pravne službe DZ-ja na predlog novele o financiranju zasebnih osnovnih šol sta bila razprava in odločanje o spremembah preložena. Za preložitev so se še pred sejo dogovorili poslanci vladne koalicije.

84

Kakšen vpliv imajo višje plače v javnem sektorju na stroške občin?

Je bilo letošnje občutno zvišanje povprečnine za 22 evrov res skoraj izničeno zaradi višjih stroškov za plače kot posledica dogovora med sindikati in vlado? Analiza kaže, da je polovica zvišanja povprečnine šla za plače, a gre zgolj za povprečje.

27

Kje je bila Slovenija leta 1991 in kje je danes?

Leta 2018 je bilo v Sloveniji za kilogram kruha treba delati skoraj tretjino manj časa kot leta 1991, za kilogram sladkorja trikrat manj, za kilogram kave pa štirikrat manj, ugotavljajo državni statistiki.

115

Sloveniji ob dnevu državnosti čestitali Trump, Putin, papež Frančišek ...

Na 28 let, kolikor jih je minilo od razglasitve neodvisnosti in samostojnosti Slovenije, je treba pogledati kot na zgodbo o uspehu, je predsednik Borut Pahor dejal ob dnevu odprtih vrat v predsedniški palači.

49

Več novic iz Slovenije

Pogled iz zamejstva: Je nov dan prinesel uresničitev osamosvojitvenih sanj?

Mineva natanko 28 let od razglasitve samostojne Slovenije, ko je slovenska skupščina sprejela Temeljno listino o samostojnosti in neodvisnosti. Kako so na slovensko osamosvojitev gledali iz slovenskega zamejstva? So bila pričakovanja izpolnjena?

100

Prosilci za pomoč so tudi visoko izobraženi

Anita Ogulin se proti sistemski revščini bori že vrsto let, tudi s predlogi ukrepov. Nekaj jih je že udejanjenih, a v 28-letni državi se revščina kljub temu poglablja, saj čedalje težje preživijo celo zaposleni.

210

Šarec slovenskim vojakom v tujini: Na vse smo izjemno ponosni

Premier Marjan Šarec je pred dnevom državnosti po videokonferenci nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih misijah. Kot je dejal, z njimi Slovenija prispeva k ohranjanju miru in stabilnosti v svetovnem merilu.

71

Si predstavljate, da televizijo in naprave vašega doma upravljate z glasom?

Platforma NEO, ki jo je razvil Telekom Slovenije, omogoča spremljanje televizije in upravljanje pametnega doma kar z glasom. In to v slovenščini.

Več novic

Lokalne novice

Po iztirjenju vlaka Prečrpavanje kerozina končano, sledi odstranjevanje vlaka iz predora

Pri Hrastovljah so končali prečrpavanje kerozina iz vseh cistern na iztirjenem vlaku. Na vrsti je odstranjevanje vlaka iz predora, nato pa sledi obnova poškodovane proge.

110

Primorje Sanacija sprehajalne poti med Piranom in Fieso bo potekala julija

Občina Piran je izbrala izvajalca del sanacije klifa in sprehajalne poti med Piranom in Fieso. Dela se bodo začela 1. julija, sanacija pa bo predvidoma trajala 30 dni.

4

Dediščina Posavski muzej že 70 let usmerja pogled v preteklost

V Studiu ob 17.00 je bilo mogoče prisluhniti Alenki Terlep, ki je v oddaji ob 70-letnici Posavskega muzeja obujala zgodbe o načinu življenja Posavcev. Prenos je potekal iz velike viteške dvorane, najlepšega spomenika baročne umetnosti na Slovenskem.

1
Več

Izbor

Reportaža Belokranjci in prebežniki: nekatere je strah, drugim se zdi problematika prenapihnjena

V Beli krajini smo preverili, kako se prebivalci soočajo z vse številčnejšimi nezakonitimi prehodi državne meje. Z enim od sogovornikov smo bili dogovorjeni vnaprej, z drugimi smo se v vaseh ob slovensko-hrvaški meji srečali naključno.

171

Počitniško delo Napotnica ne pozna brezplačnega uvajanja in odpovednega roka

Poletne počitnice so čas, ko se znaten del dijakov in študentov preizkusi v počitniškem delu in nabira prve delovne izkušnje. Ob dodatnem zaslužku in novih izkušnjah pa v sindikatu Mladi Plus opozarjajo tudi na previdnost.

24

Spomin je živ Pokopališče v Mirnu: Bodečo žico napeli tudi nad mrtvimi

"Moj nono je ležal z glavo v Italiji, noge pa so bile v Jugoslaviji," absurdnost birokratske postavitve meje med Italijo in Jugoslavijo opiše domačinka iz Mirna Cirila Pregelj.

33

Evropska unija Denarna nadomestila za slovo od Evropskega parlamenta

V novi sestavi Evropskega parlamenta bo skoraj dve tretjini novih poslancev. Vsi odhajajoči pa bodo deležni najmanj petmesečne odpravnine oz. začasnega nadomestila v vrednosti poslanske plače.  

68

Slovenija Ali Slovenija res potrebuje novi "mega" zapor v Dobrunjah?

Obstoječe zmogljivosti slovenskih zaporov povsem zadoščajo vsem potrebam, zato je 109 milijonov vreden projekt novega "mega" zapora v Dobrunjah in prenove ženskega na Igu metanje denarja skozi okno, je prepričan upokojeni penolog Marjan Čander.

111
Več