Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Slovenija

Slovenija Dvig oskrbnin v domovih za starejše bi krili iz proračuna

Dvig plač zaposlenih v domovih za starejše občane se ne bo poznal na položnicah stanovalcev, napoveduje vladna koalicija. Predlagajo, da ta del stroškov v vrednosti 16 milijonov evrov do konca leta 2022 pokrije državni proračun.

32

Slovenija Jasnič dobil pooblastilo za povezovanje DeSUS-a z drugimi strankami

Svet stranke DeSUS je sprejel sklep, da predsednika stranke Ljuba Jasniča pooblasti za pogovore o morebitnem sodelovanju na volitvah z drugimi političnimi strankami. Na seji je sicer bilo burno, odstopil je vodja sveta Anton Urh.

151

Novi koronavirus Zaradi nespoštovanja PCT-pogoja inšpektorji v enem tednu izrekli za več kot 100.000 evrov kazni

Inšpektorji različnih inšpektoratov so prejšnji teden opravili 5542 nadzorov izpolnjevanja protikoronskih ukrepov in izdali štiri odločbe o prepovedi dejavnosti, je sporočila vlada.

35

Slovenija Tarča: Šircelj brani povečano porabo države, Bratuškova svari pred prihodnostjo

Vlada, ki je bila še pred dvema letoma v opoziciji zagovornica varčevanja, zdaj nenadzorovano troši, opozicija pa bi zdaj - ko fiskalno pravilo ne velja - varčevala.

216

Slovenija Invalidi opozarjajo: Še vedno zeva prepad med zakonodajo in njenim uresničevanjem

Okrevanje družbe in gospodarstva po koncu epidemije naj bo priložnost, da s sodelovanjem invalidov zgradimo vključujoč svet, je pred mednarodnim dnem invalidov pozval svet za invalide, ki opozarja, da se invalidi še vedno srečujejo s številnimi ovirami.

Pedagogi: Novela zakona o organiziranosti šolstva vodi v politično obvladovanje šolstva

Predstavniki pedagoške stroke močno nasprotujejo predlogu novele zakona o organizaciji in financiranju šolstva, saj naj bi pri imenovanju ravnateljev šol več vpliva dobila lokalna politika, namesto stroke oz. predstavnikov zaposlenih.

64

Več novic iz Slovenije

Presenetiti utegne skriti del volilnega telesa – mladi!

Vladi ne zaupa več kot 60 odstotkov državljanov, med vladnimi strankami pa vlada konsenz, da vztrajajo na oblasti do konca. Zato tokrat v podkastu o politiki govorimo o alternativah.

183

Umrl je Lovro Šturm, nekdanji ustavni sodnik in minister

V 84. letu starosti je umrl Lovro Šturm, nekdanji ustavni sodnik, minister za šolstvo v vladi Andreja Bajuka in pravosodni minister v prvi vladi Janeza Janše.

25

Plačevanje bolnišničnega zdravljenja bi bilo mogoče uvesti le s spremembo zakonodaje

Ali je mogoče, da bi bolniki s plačanim zdravstvenim zavarovanjem morali doplačati hospitalizacijo na covidnem oddelku zaradi odločitve, da se ne bodo cepili? ZZZS pojasnjuje, da bi za kaj takega morali spremeniti zdravstveno zakonodajo.

261

Utekočinjen plin kot energija prihodnosti

Utekočinjen naftni plin (UNP) – plin v jeklenkah (v gospodinjstvih itd.) ima zelo majhne izpuste okolju škodljivih plinov pri izgorevanju.

Več

Lokalne novice

Dediščina Loški grad bodo v prihodnjem letu celovito energetsko obnovili

Občina Škofja Loka se bo prihodnje leto lotila okoli 930.000 evrov vredne celovite energetske prenove Loškega gradu, za katero je prejela odobritev 330.000 evrov nepovratnih sredstev. Novo podobo pa bo dobil tudi osrednji Mestni trg.

13

Ljubljana Gasilci opozarjajo, da se v bližini pogorišča še vedno zadržuje sajast dim

Gasilska brigada Ljubljana je po torkovem požaru izdala opozorilo, saj se zaradi vremenskih razmer sajast dim še vedno zadržuje v bližnji in tudi daljni okolici pogorišča v Vižmarjah.

Ljubljana Posek dreves ob živalskem vrtu v Ljubljani

Na območju Rožne doline, med vhodom v živalski vrt in biotehniško fakulteto, bodo v prihodnjih dneh potekala gozdarska dela. Mimoidoče prosijo, da upoštevajo navodila delavcev, mogoče pa so tudi kratkotrajne cestne zapore.

6
Več

Izbor

Dobrodelni koncert Klic dobrote "Nematerialna pomoč posamezniku v stiski pomeni vsaj toliko kot materialna"

Pri prošnjah za materialno pomoč ne moremo reči, da se je število povečalo, jih je celo malenkost manj, se je pa precej povečalo število prošenj za nematerialno pomoč: svetovanje, pogovor, stik, opaža svetovalka na celjski Karitas Vera Horjak Kravos.

8

#Epidemija Pogosto pozabljamo, da dolgo življenje pomeni tudi dolgo starost

Starizem je v porastu. Ne samo v zadnjih dveh letih, tudi prej smo ga lahko zaznali, je pa v času covida-19 nekako dobil krila, in ga je veliko preveč, pravi Biserka Marolt Meden.

18

Slovenija Leonida Zalokar: Javni poziv ministrstvu za zdravje, naj začne urejati svoje vrste!

"Največji krivec trenutnega stanja na področju duševnega zdravja otrok je ministrstvo za zdravje. A ste že slišali za kraj, kjer otroci ne bi imeli šole, ker ni pedagoškega kadra?" opozarja Leonida Zalokar, ravnateljica strokovnega centra Planina.

58

Sociolog Gorazd Kovačič "Sprejetje odloka o PC razumem kot državni udar"

Po letu in pol histeričnega spreminjanja pravil iz tedna v teden imajo ljudje vsega skupaj dovolj, je množičnost srednega protesta komentiral Gorazd Kovačič z oddelka za sociologijo na ljubljanski filozofski fakulteti.

361

Slovenija Ob prošnji po finančni pomoči se ljudje na humanitarce obračajo tudi po psihološko podporo

Stopnja tveganja revščine in socialne izključenosti sta se v epidemičnem letu 2020 povečali. Prav tako se je povečalo število ljudi, ki se na pomoč obračajo k humanitarnim organizacijam. Te ob finančni zaznavajo predvsem porast duševnih stisk in stresa.

41

Vzroki za nasilje Lobnikar: Anticepilci skupaj s tistimi, ki jim je nasilje v krvi. Umek: Čutijo se prikrajšani.

PCT-pogoj ni vzrok, je bolj povod za proteste, menita varnostna strokovnjaka Branko Lobnikar in Peter Umek. Razlogi zanje so kompleksni, a med njimi je zagotovo pomembno nezaupanje v znanost in zanemarjanje znanja, pa tudi občutek prikrajšanosti.

114
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov