Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo
Ustanovna seja novega sveta RTV Slovenija

Slovenija

Slovenija Novi svet RTV Slovenija konstituiran, za predsednika izglasovan Goran Forbici

Začela se je ustanovna seja novega sveta RTV Slovenija. Seje se udeležuje 16 od 17 svetnikov. Sklicatelj, Andrej Grah Whatmough, se seje ni udeležil. Svet se je vseeno konstituiral, sprejel poslovnik in za predsednika izvolil Gorana Forbicija.

239

Glasovanje bo jutri Požgan: "Belorusija ne bo dobila zadostnega števila glasov. Vprašanje je, ali jih bo Slovenija."

Slovensko kandidaturo za nestalno članico Varnostnega sveta so zaznamovali relativno kratko trajanje kandidature, okrepitev dejavnosti zadnjih pet mesecev in nestrnjenost vrst znotraj domače politike, ob koncu tekme za sedež ocenjuje Jure Požgan s FDV-ja.

183

Slovenija Golob: Letos brez dviga povprečnin, občinam bodo pripadle kompenzacije

Letos dviga povprečnine ne bo, je po srečanju vlade z župani dejal premier Robert Golob in napovedal, da bodo povečane stroške občin kompenzirali posamezno, glede na izračune. Župani so s pogovori zadovoljni.

11

Slovenija Mednarodne organizacije za svobodo medijev pozdravile odločitev ustavnega sodišča o RTV Slovenija

Mednarodni inštitut za tisk ter več mednarodnih organizacij za svobodo medijev in novinarskih združenj je pozdravilo odločitev ustavnega sodišča, ki je odpravilo zadržanje novele zakona o RTV Slovenija. Podprli so tudi "napore za depolitizacijo RTV-ja".

1

Slovenija Inšpektorat za delo lani izrekel za skoraj tri milijone evrov glob

Inšpektorat za delo je lani opravil 15.698 inšpekcijskih pregledov in ugotovil 14.351 kršitev. Skupno je izrekel za 2,75 milijona evrov glob. Inšpektorat se je tudi kadrovsko okrepil, saj je vlada odbrila 20 novih zaposlitev.

11

Proračun do konca maja z 226 milijoni evrov primanjkljaja, prihodki nižji za dva odstotka

Državni proračun je imel v petih mesecih letos 226 milijonov evrov primanjkljaja, kar je za 209 milijonov evrov več kot v istem obdobju lani. Gibanja so bila slabša kot v istem obdobju lani, je sporočil fiskalni svet.

47

Več novic iz Slovenije

Policisti ta teden poostreno nadzorujejo motoriste in merijo hitrosti

Začeli sta se preventivni akciji, in sicer za zmanjševanje hitrosti na cestah ter za večjo varnost motoristov. Policisti bodo izvajali poostren nadzor na cestah, ki jih motoristi pogosto uporabljajo. Prav tako bo potekal poostren nadzor hitrosti.

30

Skupina zgodovinarjev poziva k vrnitvi dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja

Po ukinitvi dneva spomina na žrtve komunističnega nasilja je skoraj 40 zgodovinarjev, raziskovalcev in publicistov pozvalo k vrnitvi dneva. "Zaznamovanje je smiselno in logično nadaljevanje spravnih pobud, vidimo ga kot korak k medsebojnemu spoštovanju."

45

Mednarodni dan otrok, žrtev nasilja, ki je pogosto skrito med štirimi stenami

Ob mednarodnem dnevu otrok, ki so žrtve nasilja, se vrstijo opozorila o bolečini, ki jo trpijo otroci, ki so žrtve telesne, duševne in čustvene zlorabe. Ta dan potrjuje zavezanost Združenih narodov (ZN) k zaščiti otrokovih pravic.

3

Eurostat: Slovenija bo imela leta 2100 sedem odstotkov manj prebivalcev

Eurostatova projekcija EUROPOP2023 je pokazala, da se bo v prihodnjih desetletjih pomembno spremenila starostna sestava prebivalstva Slovenije. Lani so starejši od 65 let predstavljali 21 odstotkov, leta 2100 naj bi jih bilo že 32 odstotkov.

147
Več

Lokalne novice

Knjige Letošnji Otroški knjižni festival namesto na Vodnikovi domačiji pred Cankarjevim domom

Pred Cankarjevim domom bo v soboto še posebej živahno, saj bo tam potekal Otroški knjižni festival, v okviru katerega bodo organizirali celodnevni program brezplačnih dogodkov za otroke do 12. leta.

Knjige Dnevi Goriške knjižnice letos v ospredje postavljajo ples in glasbo

Dnevi Goriške knjižnice, ki bodo do petka potekali pod geslom Reci NE nevednosti, ponujajo pester program, ki so ga sooblikovali z zanimivimi ustvarjalci, ki so dejavni na področju plesa in glasbe.

Ljubljana Parkiranje v Ljubljani je dražje za 10 centov, parkiranje ob sobotah pa je plačljivo do 19. ure

Cena za uro parkiranja v Ljubljani je v vseh treh območjih višja za 10 centov. V ožjem mestnem središču oziroma v coni 1 stane ura parkiranja 1,30 evra.

39
Več

Izbor

Slovenija Ali je omejitev županskih mandatov na največ dva zaporedna mandata uresničljiva?

Pirati do konca meseca zbirajo podpise za vložitev predloga zakona za omejitev županskih mandatov na največ dva zaporedna mandata. Občinska združenja omejitvi nasprotujejo in opozarjajo, da bi s tem nekatere občine lahko ostale brez županskih kandidatov.

157

Ob stavki osebnih asistentov "Morda je celo bolje, da je odnos bolj uraden, kot pa prijateljski"

"Nekoč se je zgodilo, da je odpovedala baterija v ventilatorju in v nekaj sekundah je postal povsem bled," skrb za uporabnika opisuje osebni asistent Toni, ki svoj poklic opravlja že deset let in se danes pridružuje stavki osebnih asistentov.

8

Se zgodba ponavlja? Inflacija je tu, obrestne mere rastejo. Lahko v bankah spet resneje zaškripa?

Nedavni rebalans proračuna je sicer zmanjšal luknjo v slovenskem proračunu za leto 2023, a Slovenija po oceni tako ekonomista Maksa Tajnikarja kot Igorja Mastena troši odločno preveč in s tem povečuje tveganje za padec v "grški scenarij".

154

Ob dnevu upora "Če ne bi prišlo do upora, se verjetno midva danes ne bi pogovarjala v slovenščini"

V Bazi 20, ki praznuje okroglih 80 let, so bili postavljeni temelji slovenske državnosti in sprejeta odločitev, da se Primorska priključi k Sloveniji, je za MMC dejala Judita Podgornik Zaletelj, konservatorka, ki skrbi za ohranjanje avtentične podobe.

62

Direktorica Gozdarskega inštituta Ljudje se na drevesa čustveno navežemo, a na Rožniku pač ne moremo imeti pragozda

Nike Krajnc je v 75-letni zgodovini Gozdarskega inštituta Slovenije s februarjem postala prva ženska na mestu direktorice. Obžaluje, da niso bili meščani o poseku na Rožniku bolje obveščeni. "Spregledali smo ljudi, ki so čustveno navezani na ta gozd."

95

Slovenija Nujno potrebujemo delavce iz tujine, a jim ne omogočimo preprostejšega pridobivanja dovoljenj

Delovne sile v nekaterih panogah kronično primanjkuje. Število vlog za zaposlitev tujcev se je od leta 2016 povečalo za trikrat, težava so dolgotrajni postopki. Trenutna ureditev odvrača in otežuje preseljevanje usposobljenih delavcev, pravijo na GZS-ju.

262

Intervju Milosavljević: Kriza tiskanih medijev v Sloveniji je permanentna in traja vsaj dvajset let

"Tiskani mediji so bili v devetdesetih in v prvih petih letih tega tisočletja izredno dobičkonosni, vendar se jim to pogosto ni poznalo," poudarja Milosavljević in opozarja, da se pri nas mnogi lastniki medijev premalo spoznajo na medijsko industrijo.

83
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov