Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Slovenija

Šarec v Renčah: "Slovenija bo vedno na pravi strani zgodovine"

V Renčah so se spomnili na tragične dogodke leta 1944, ko so Nemci 20. maja v Ozrenju napadli partizanske enote. "Tisti, ki so padli za to domovino, so nam zgled, kako se je treba boriti zanjo," je na slovesnosti dejal premier Marjan Šarec.

18

Tonin: "Krščanski demokrati želimo širiti upanje, ne strahu"

Na taboru stranke v Sveti Trojici v Slovenskih goricah so največ pozornosti namenili NSi-jevim kandidatom za evropske poslance. Predsednik stranke Matej Tonin je izrazil prepričanje v uspeh na prihajajočih evropskih volitvah.

Šarčeva vlada z najmanj zakonodajnimi predlogi

Vlada Marjana Šarca je v prve pol leta delovanja v primerjavi s prejšnjimi tremi vladami obravnavala in sprejela najmanj zakonodajnih predlogov. Manj je predvsem predlogov novel zakonov, s predlogi novih zakonov pa ta vlada ne zaostaja za prejšnjimi.

22

Šarec v Pekrah spomnil na enotnost

Nobena osamosvojitev in nobena samostojna država ni plod samo nekaj ljudi, pač pa je plod sodelovanja in odločitve celotnega naroda, je v Pekrah poudaril premier Marjan Šarec.

13

Na Pokljuki obudili spomin na zavzetje vojašnice med osamosvojitvijo

Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo Zgornja Gorenjska je na Pokljuki odkrilo obeležje v spomin na 30. junij 1991, ko so tamkajšnjo vojašnico, v kateri je bila agresorska JLA, zavzeli pripadniki teritorialne obrambe.

6

Čebelarji pred svetovnim dnevom čebel v skrbeh

Ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, ki se je udeležila drugega praznovanja svetovnega dneva čebel na Ravnah na Koroškem, je čebelarjem obljubila podporo. Letošnja letina medu zaradi hladnega vremena najverjetneje ne bo zadovoljiva.

16

Več novic iz Slovenije

Anketa: Pred EU-volitvami najbolje kaže listi SDS-a in SLS-a

Po javnomnenjski anketi Dela bi največ glasov dobila skupna lista SDS-a in SLS-a, za njo bi se zvrstili SD in LMŠ. Podpora SDS-u je nižja, kot je bila aprila, enako velja za LMŠ.

65

Na Poljani spomin na zadnje boje 2. svetovne vojne

Na Poljani pri Prevaljah so se spomnili zadnjih bojev 2. svetovne vojne na evropskih tleh. Ti so na Koroškem potekali vse do 15. maja 1945, čeprav je Evropa že od 9. maja slavila zmago nad fašizmom in nacizmom.

29

Policisti zavračajo očitek nezakonitega vračanja prebežnikov Hrvaški

Civilnodružbena iniciativa Info Kolpa v poročilu navaja onemogočanje azilnega postopka slovenske policije in nezakonito izročanje Hrvaški, kjer se nad prebežniki "izživljajo". Policija vse očitke zavrača.

174

Še brez rešitve glede Počka. Pripravljajo nove študije.

Ministrstvo za obrambo, postojnska občina ter civilne iniciative na parlamentarnem odboru niso zbližali stališč glede delovanja osrednjega vadišča Slovenske vojske na Počku.

42
Več novic

Lokalne novice

Drugo Pravnomočna je še osma tožba proti uporabnikom Roga

Pravnomočna je postala še zadnja od osmih tožb, ki jih je Mestna občina Ljubljana vložila proti posameznim uporabnikom nekdanje Tovarne Rog v Ljubljani.

3

Ljubljana Po Ljubljani se šopiri vse več vrtnic smetanaste barve

Vrtnico belokrem barve so junija 2015 izbrali za vrtnico Ljubljane in odtlej je bilo po mestu zasajenih že 2.600 njenih sadik. Najdemo jo v mestnih parkih, na javnih površinah, pred zavodi, hoteli, osnovnimi šolami ...

Primorje Domačini niso navdušeni nad novo cesto na Mangartsko sedlo

Zaradi podora tik pod vrhom Mangarta konec leta 2012 so zadnji trije kilometri ceste zaprti za promet, direkcija za infrastrukturo načrtuje nadomestno cesto, a ta pri krajanih sproža proteste.

20
Več

Izbor

Slovenija 30 let Majniške deklaracije: "Slovenci smo bili najbolje pripravljeni v celotni Vzhodni Evropi"

8. maja 1989, natanko pred 30 leti, je bila na Kongresnem trgu v Ljubljani množična javna manifestacija, na kateri je pisatelj Tone Pavček prebral Majniško deklaracijo s katero je bila zahtevana suverena in demokratična Slovenija.

132

Slovenija Igor Pribac: "Bruselj ni glasnik kapitala, je zadnje upanje, branik"

Delavski praznik 1. maj ima poganske korenine, saj gre za slavljenje pomladanske plodnosti, ki sega daleč v čas poganske Evrope, od koder izvirata tudi kurjenje kresov in postavljanje mlajev. Praznik dela je postal v 19. stoletju.

107

Spomin je živ Trdoživost Slovencev: "Preživeti, organizirati odpor in dnevno prebijati blokade"

"Če bi tedaj obstajali satelitski posnetki, bi pokazali Slovenijo kot veliko koncentracijsko taborišče, ki je bilo na petih okupacijskih mejah obdano z bodečimi žicami, bunkerji, minskimi polji in stražnimi stolpi."

275

Slovenija Kako aktivni so v primerjavi s svojimi kolegi slovenski evropski poslanci?

Spletna stran MEPrankings meri aktivnosti evropskih poslancev, slovenski evropski poslanci pa so po večini uvrščeni nekje v sredino 750 evropskih poslancev. Večina pa meni, da tovrstno statistično merjenje poslanskih aktivnosti ni najbolj ustrezno.

58

Prostovoljci med nami Dijak, ki je v svoji vasi po stotih letih obudil knjižnico

18-letnik Tadej Kobal je v vasi Slap blizu Vipave, ki šteje okoli 400 prebivalcev, pomagal ustanoviti knjižnico. Prvotno je bila namenjena otrokom, a izkazalo se je, da so prostor za druženje zelo pogrešali tudi odrasli.

20
Več