Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Kultura

Intervju Branko Šturbej: Oder je magičen prostor, kjer pozabiš na vse drugo

"Verujem v to, da gledališče raziskuje samega sebe, gledališče je še vedno v kondiciji, ker vidim, da je toliko ustvarjalcev in kreativnih ljudi, ki želijo ustvarjati. Ne nastopati, ampak ustvarjati," je optimističen Borštnikov nagrajenec Branko Šturbej.

4

Proračunska sredstva Dodatnih 5,5 milijona evrov za mariborski in goriški SNG ter Slovenski filmski center

Vlada je odobrila tri milijone evrov za nujne investicije v SNG-ju Maribor, dva milijona evrov za drugo fazo izgradnje zunanjega avditorija SNG-ja Nova Gorica in pol milijona evrov Slovenskemu filmskemu centru za avdiovizualno produkcijo.

Glasba 53. Tabor slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični pod geslom Ta šmentana ljubezen

Šentvid pri Stični je znova prizorišče tradicionalnega tabora slovenskih pevskih zborov, tokrat pod geslom Ta šmentana ljubezen. Na nedeljski osrednji prireditvi 53. tabora bo nastopilo približno 100 pevskih zborov, med njimi tudi otroški in mladinski.

1

Na Prvem in Arsu Kako zveni književnost? Kot intimna poezija, kot najudarnejši romani leta.

Tokratne literarne oddaje na valovih Prvega in Programa Ars pretresajo bero literarnih nagrad. Med drugim bo predstavljena poezija letošnje prejemnice nagrade kritiško sito poezija Ane Pepelnik, pozornost bo namenjena tudi nominirancem za kresnika.

20. Grossmannov festival "Prek ljubezenske zgodbe do zombijevske nekrofilije": hudi maček za turški film Pogreb

Osrednjo nagrado 20. Grossmannovega festivala, hudega mačka za najboljši celovečerec, je odnesla turška grozljivka Pogreb režiserja Orcuna Behrama. Občinstvo festivala fantastičnega filma in vina pa je nagradilo francosko-belgijski triler Jedec duš.

Najvišja priznanja Katerih 15 imen je vlada predlagala za članstvo v upravnem odboru Prešernovega sklada?

Dosedanjemu upravnemu odboru Prešernovega sklada se septembra letos izteče štiriletni mandat, zato je vlada na dopisni seji predlagala imenovanje 15 novih članov in članic, ki jih nato na predlog vlade imenuje državni zbor.

1

Več kulturnih novic

Restitucija Zaradi bojazni, da so nacistični plen, švicarski muzej z razstave umika peterico platen

V muzeju Kunsthaus Zürich, enem vodilnih švicarskih umetnostnih muzejev, bodo z ene od svojih razstav umaknili peterico platen in se posvetili preiskavi, ali so to dela, ki so jih med vojno vihro zaplenili nacisti. 

1

Dediščina Poletna muzejska noč, v kateri muzeji pokažejo svojo moč: 357 dogodkov na 162 prizoriščih

79 muzejev, galerij in drugih zavodov po državi je za tokratno Poletno muzejsko noč pripravilo brezplačni program na 162 prizoriščih, na katerih se je 15. junija med 18. uro in polnočjo odvilo skupno 357 dogodkov.

6

Ministrstvo za kulturo Do 15. julija lahko sodelujete v javni obravnavi sprememb uredbe o samozaposlenih v kulturi

Do vključno 15. julija so v javni obravnavi spremembe in dopolnitve uredbe o samozaposlenih v kulturi, na katere je torej mogoče oddati komentarje in pripombe. Ena od novosti je uvedba kariernih razredov, ki naj bi zagotovila večjo socialno varnost.

4
Oglasno sporočilo

42. Festival Radovljica 2024

Med 10. in 27. avgustom bo v slikovitem srednjeveškem mestu Radovljica potekal že 42. Festival Radovljica 2024. Letos z enajstimi koncerti in ponovno vrhunskimi glasbeniki!

Več

Recenzije

Filmska recenzija Štirje mali odrasli

Prvi del deluje kot nekakšna reklama za postmoderno razumevanje svobode. Protestantski duhovnik se zaplete z žensko samohranilko ...

Beremo Milan Jesih in Mirko Bratuša: Tudi

Ali lahko poezija prinaša aluzijo na likovnost? Se ta njena posebnost nanaša na mimezis, torej na oponašanje, posnemanje, predstavljanje narave kot najvišji princip poezije, tako razumljen od Platona dalje? In nasprotno: je lahko likovno delo poezija?

Gledamo Ocenjujemo hude mačke Grossmannovega festivala: vampirji, zombiji in morilska folklora

Na Grossmannovem festivalu fantastičnega filma in vina se za glavno nagrado, "hudega mačka", poteguje pet evropskih grozljivk. Njihov spekter groze seže od rahlo srhjive romantike do skrajnega podžanra torture porna. Pa so tudi vredne ogleda?

4
Več

Intervjuji

Več

Presek dneva

Izbor

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov