Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Kultura

Vizualna umetnost Herman Gvardjančič: "Slikarstvo je poleg glasbe najbolj osebna umetnost"

"Zakaj je nastala ta razstava? Odgovor je večplasten. Najprej – umetnosti brez slikarstva ni. Ni možna," ob svoji razstavi v galeriji Equrna razmišlja Herman Gvardjančič, dobitnik Prešernove nagrade za življenjsko delo.

3

Knjige Od Beograda do Vancouvra: v antologijo RegiOna vključeni tudi Katja Gorečan in Katja Perat

V Beogradu so predstavili antologijo z naslovom RegiOna, ki usmerja pogled v delo sedemnajstih avtoric iz Srbije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Slovenije in Črne gore. Vanjo so vključene tudi pesmi Slovenk Katje Gorečan in Katje Perat.

Film in TV Julia Roberts in Jennifer Aniston bosta zaigrali v komediji o zamenjavi telesa

Hollywoodski igralki Julia Roberts in Jennifer Aniston bosta zamenjali telesi v novi komediji filmarja Maxa Barbakowa, režiserja uspešnice Palm Springs.

3

Film in TV Iranski filmar Jafar Panahi poskuša še z gladovno stavko doseči, da ga izpustijo iz zapora

Večkrat nagrajeni iranski režiser Jafar Panahi, ki je že šest mesecev v zaporu, je začel gladovno stavkati. "Ostal bom v tem stanju, dokler mojega mrtvega telesa morda ne bodo osvobodili iz zapora," je napovedal.

1

UO Prešernovega sklada Scenarij proslave brez nastopa Svetlane Makarovič, ki je napovedala prihod na oder ob koncu dogodka

Z Upravnega odbora Prešernovega sklada so zaradi domnev, ki so se razširile v javnosti, sporočili, da program prireditve 7. februarja v Cankarjevem domu ne vključuje nastopa Svetlani Makarovič, ki je leta 2000 zavrnila Prešernovo nagrado. 

63

Vatikan Ob smrti klerika pozornost na njegovi sporni zbirki, ki lahko obudi spor med Italijo in ZDA

Nedavna smrt vatikanskega kanonika Micheleja Bassa je njegovo skrivnostno umetniško zbirko vrnila v središče pozornosti, saj še zmeraj ni popolnoma jasno, kako je prišel do umetniških del in starin.

1

Več kulturnih novic

Egipčanske posode Balzamerji so vedeli, da lahko pokojnika takoj "kolonizirajo mikrobi, ki bi pojedli kožo"

Analiza ostankov v posodah, pred leti odkritih v delavnici za mumificiranje v Sakari, je podala nekaj odgovorov glede egipčanskega balzamiranja pokojnikov. Med drugim so uporabljali nekatere "presenetljive" sestavine, uvožene celo iz jugovzhodne Azije.

2

Drugo V Cankarjevem domu aprila odprtje nove dvorane, junija koncert Laurie Anderson

V Cankarjevem domu so predvidoma za april napovedali odprtje nove prireditvene dvorane v petem nadstropju, ki bo lahko sprejela približno 100 obiskovalcev. Ob tem so predstavili tudi program te sezone do konca junija.

Na Prvem in Arsu Kaj točno je bilo posneto spodaj? Radijske igre v februarju, mesecu premier.

V osišče programske pozornosti Uredništva igranega programa Radia Slovenija so februarja še posebej postavljene nove kratke igre, pa tudi maturitetna branja in pravljični cikel.

1

Poklon Petru Musevskemu, ki je govoril, da se mu v življenju dogaja, kar pred tem odigra na filmu

Na 52. mednarodnem filmskem festivalu v Rotterdamu, ki osvetljuje predvsem neodvisno in eksperimentalno filmsko produkcijo, je svetovno premiero doživel film Pero, biografski portret pokojnega igralca Petra Musevskega, ki ga podpisuje Damjan Kozole.

6
Več

Recenzije

Beremo Alojz Ihan: Karantena

Lani smo dobili kar nekaj bolj ali manj literarnih del, ki jih predpisujejo, pardon, podpisujejo domači zdravniki.

2

Filmska recenzija Po soncu

"Ko enkrat zapustiš kraj, kjer si odraščal, nikoli več ne spadaš tja, vsaj ne zares." Calum v filmu Charlotte Wells sicer govori o rodni Škotski, a isto bi lahko trdili tudi za čas: v isto reko ne moreš stopiti dvakrat.

4

Beremo David Zupančič: Življenje v sivi coni

Pripadniki zdravniškega ceha so v marsičem posebna poklicna skupina. Mnogi so iz dneva v dan priča tanki ločnici med življenjem in smrtjo. Od njihove prisebnosti, znanja in izkušenj je pogosto odvisno, na katero stran se bo prevesila tehtnica.

5
Več

Intervjuji

Več

Presek dneva

Izbor

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov