Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Nedelja, 27. jun. 2021

TV Slovenija 3 • Ned, 27. jun.

Primorska kronika je informativna oddaja, ki ji dajejo značaj aktualnost, verodostojnost in regionalnost. Poročamo o vsem, kar se dogaja na Primorskem, segamo od Pirana pa vse do Bovca. Razvejana dopisniška mreža omogoča, da čutimo utrip krajev, tudi najmanjših. Prav zato lahko življenje v njih slikamo tako prepričljivo in doživeto. Odzivamo se na dnevne dogodke, hkrati pa ves čas razkrivamo in opozarjamo na družbene nepravilnosti. V naši oddaji z veseljem postrežemo tudi z dobrimi novicami, ki lepšajo naš vsakdan in naredijo našo/vašo oddajo skupaj z drugimi vestmi resnično vredno ogleda.

07:50
Novinarska konferenca direktorice Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaše Žohar Čretnik

A Barangolások című adásban az MTVA munkatársai jóvoltából az Itthon vagy! című sorozatban A mesélő 16. kerület és a Pécs című epizódot láthatják.

V oddaji Potepanja si s pomočjo fundacije MTVA v nizu oddaj z naslovom Doma si! oglejte epizodi 16. okrožje pripoveduje in Pécs.

Az adás tartalma:

- Lendvára látogatott Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter;
- 15 éves a gyertyánosi hímző szakkör és 25 éves a magyar népdalkör;
- gyalogtúra Pincétől Hodosig;
- a csentei hímző szakkör kiállítása;
- Barátok zenében, táncban – kulturális találkozó Dobronakon;
- Magvető: a füstifecske.

Vsebina oddaje:

- obisk madžarskega ministra za zunanje zadeve in trgovino Pétra Szijjárta v Lendavi;
- 15-letnica krožka vezenja in 25-letnica madžarskega ljudskega pevskega zbora v Gaberju;
- pohod od Pinc do Hodoša;
- razstava vezenin v Čentibi;
- kulturno srečanje Prijatelji v glasbi in plesu v Dobrovniku;
- rubrika Sejalec: kmečka lastovka.

A Vendégem című adásunkban Andrejek Györfi Judit evangélikus lelkésznőről láthatnak portrét.

V oddaji Moj gost si lahko ogledate portret evangeličanske duhovnice Judit Andrejek Györfi.

Az adás tartalma:

- a Lendvai községben is megemlékeztek Szlovénia önállósulásának 30. évfordulójáról;
- a MOL-csoport megvásárolta a Szlovéniában működő OMV töltőállomásokat;
- elballagtak a muravidéki kétnyelvű általános iskolák végzős tanulói.

Vsebina oddaje:

- 30-letnico samostojne Slovenije obeležili tudi v Občini Lendava;
- podjetje MOL kupilo bencinske servise OMV v Sloveniji;
- valete dvojezičnih osnovnih šol v Prekmurju.

Kocka bo padla na dan naslednje slovenske televizijske oddaje Dober dan, Koroška. Govor je o odločitvi žirije na branju za literarno nagrado Ingeborg Bachmann in nastopu rojakinje Verene Gotthardt. 45. Dnevi nemške literature bodo potekali brez občinstva , žirija bo po spletu povezana z avtoricami in avtorji natečaja.
Poslovna delegacija Gospodarske zbornice Koroške (WKK) je v sodelovanju s Slovensko gospodarsko zvezo in Agencijo za spodbujanje investicij na avstrijskem Koroškem BABEG obiskala nov potniški terminal na Brniku.
Rizzijevo nagrado Zveze slovenskih organizacij in Slovenske prosvetne zveze »Za vzorne iniciative v prid medkulturnemu sodelovanju« prejme Radio Agora. Oddajati je začel 26. 10. 1998. Na frekvenci, na kateri po podpisu partnerske pogodbe oddajamo tudi slovenski spored ORF, je takrat prevladovalo geslo »Svež veter v koroški eter«.
25. 6. 1991 je slovenska skupščina sprejela Ustavni zakon za izvedbo temeljne ustavne listine o samostojnosti in neodvisnosti Republike Slovenije. Dan pozneje je bila slovesna razglasitev slovenske samostojnosti na Trgu republike v Ljubljani. Na slavnostni večer se je začel pohod JLA na Slovenijo. Prišlo je do prvih oboroženih spopadov. Vojna za Slovenijo je trajala od 27. 6. do podpisa Brionske deklaracije 7. 7. 1991.
http://slovenci.orf.at

Tema zadnjega Vklopa v letošnji sezoni je fotografija. Gosta preko povezave sta fotoreporterka Manca Juvan, ki se ukvarja z družbeno in angažirano fotografijo, ter Jernej Jelen, fotograf v svetu mode in gledališča. V prispevku spregovori tudi ljubiteljski fotograf Dejan Bacicchi, član društva Fotoklub Skupina 75. Sodelujeta dijakinja Ilaria Vecchiet in študentka Petra Prašelj. Oddajo vodi Barbara Ferluga, režijo podpisuje Jan Leopoli, uredništvo pa z njima še Živa Pahor.

Leta 1920 so slovenstvo v Trstu zajeli temačni zublji, iz katerih se je odstirala iznakažena podoba gorečega Narodnega doma. Takratno dogajanje je v romanu Črni obroč zajel Marij Čuk, pisatelj, pesnik, gledališki kritik in dolgoletni urednik slovenskih informativnih sporedov na Deželnem sedežu RAI za Furlanijo - Julijsko krajino. V oddaji S-prehodi bomo zaobjeli bogat literarni opus Marija Čuka in njegovo prizadevno delo na novinarskem, gledališkem in splošnem kulturnem področju.

Rojaki nas vodijo najprej v Novo Gorico, v novi Center kreativnih praks, ki deluje čezmejno. Ekscenter združuje umetnost, ustvarjalnost, znanost, raziskovanje, izobraževanje in podjetništvo. Slovenci v hrvaškem Osijeku se srečujejo v klubskih prostorih slovenskega kulturnega društva Stanko Vraz. V Saratovu pa živijo potomci slovenskih vojnih ujetnikov prve svetovne vojne, ob državnem prazniku nam pošiljajo poseben poklon, naj slovenska pesem zadoni in zaobjame duh slovenstva onkraj vseh meja.

11:40
Novinarska konferenca ministra za zdravje Janeza Poklukarja o odločitvah, sprejetih na seji vlade

Simona Vidmar je umetnostna zgodovinarka. Študirala je na Univerzi Karl Franzens v Gradcu in na Univerzi Ca Foscari v Benetkah, magistrski študij managementa v kulturi je opravila na Univerzi City v Londonu. Že dve desetletji je zaposlena kot kustosinja za sodobno umetnost v Umetnostni galeriji Maribor, in je pomočnica direktorice za mednarodne projekte, kakršen je tudi Mednarodni trienale umetnost in okolje EKO 8, ki si ga lahko ogledate v nekdanji tovarni MTT v Melju.

UTRIP je oddaja Informativnega programa z najdaljšo tradicijo. Nastala je leta 1988, kot redni tedenski pregled notranjepolitičnih, gospodarskih, družbenih in kulturnih dogodkov v državi, ki je bila takrat še Jugoslavija. V oddajo so si utirala pot alternativna politična razmišljanja, informacije in slikovni materiali, ki v drugih oddajah takratnega Informativnega programa še niso uspeli ugledati luči sveta. UTRIP, ki je zdaj že polnoleten, si je postopno izboril prostor izrazito avtorske oddaje in subjektivnega pogleda na najpomembnejše dogodke minulega tedna. Ustvarjalci imajo pri pripravi oddaje kar največjo ustvarjalno svobode.

V Prvem dnevniku ob 13.00 se lahko vsak dan v letu hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta. V tej krajšI informativni oddaji dajemo prednost hitrosti, ažurnosti in jedrnatosti.

Dnevni red seje:

1. Položaj pripadnikov romske skupnosti v Sloveniji v razmerah epidemije Covid-19

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

V Poročilih ob petih se lahko hitro in učinkovito seznanite z vsemi najpomembnejšimi novicami iz domovine in sveta.

Po prehodu v kapitalistični družbeni sistem so se sindikati znašli v popolnoma drugačni vlogi, kot so jo imeli v času socializma. Na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja so se soočali z množičnimi stečaji, odpuščanji zaposlenih, prihodom tujega kapitala, tajkunskimi zgodbami. Pogajanja o višini plač, zlasti minimalne, so povzročila številne proteste. Privatizacija podjetij, izčrpavanje delovne sile, tudi politizacija njihovega dela so krojili njihov vsakdan. Močan pečat je pustila tudi svetovna gospodarska kriza. Piko na i pa je dodala pandemija koronavirusa s popolnoma novimi delovnimi razmerami, ki so vodile v propad panog, odpuščanja ...

Dnevni red seje:

A1. Pobuda družbe eIUS, d. o. o., Ljubljana za začetek postopka za oceno ustavnosti tretjega odstavka 141. a člena Zakona o pravdnem postopku (ZPP)

1. Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o zemljiški knjigi (ZZK-1E), druga obravnava

2. Razno

Z ogledom DNEVNIKA ob 19.00 si vsak dan v letu zagotovite učinkovit dnevni pregled dogodkov doma in po svetu oz. enourni odmerek informacij, ki so jih čez dan zbrali dopisniki in posebni poročevalci iz svetovnih prestolnic, dopisniki iz vse Slovenije ter novinarji uredništev notranjepolitičnih in gospodarskih, zunanjepolitičnih, športnih in kulturnih oddaj.

Živimo čas množice informacij in dogodkov. Nekateri se izkažejo za muhe enodnevnice. Kaj pa v resnici zaznamuje teden ali kroji prihodnjega? V oddaji, ki se poglobi v bistvu stvari. Vsako nedeljo po televizijskem Dnevniku.
Politično s Tanjo Gobec.
Urednica oddaje Nataša Rijavec Bartha.

Redna tedenska oddaja Zunanjepolitične redakcije, ki gledalcu ponuja pregled dogajanj po svetu v politiki, gospodarstvu in kulturi, ustvarjajo pa jo novinarke in novinarji Zunanjepolitične redakcije. Zrcalo vedno zrcali podobo sveta: tragično, veselo, zabavno.

Osrednja dnevnoinformativna oddaja je namenjena med drugim tudi najaktualnejšim dogodkom dne, rezultatom, izjavam in ozadjem s posameznih tekmovanj doma in v tujini.

Vreme je na sporedu vsak dan po Poročilih, pred in po Dnevniku ter pred in po Odmevih.

20:50
Novinarska konferenca direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milana Kreka o aktualnih razmerah

21:05
Odkrito, ponovitev

21:55
Državni zbor ob 30-letnici Slovenije

Dnevni red seje:

1. Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah (ZAvMS-B), druga obravnava

2. Razno

Dnevnik Slovencev v Italiji je informativna oddaja, v kateri novinarji poročajo predvsem o dnevnih dogodkih med Slovenci v Italiji. Je pomembno ogledalo njihovega vsakdana, v njem opozarjajo na težave s katerimi se soočajo, predstavljajo pa tudi pestro kulturno, športno in družbeno življenje slovenske narodne skupnosti. V oddajo so vključene tudi novice iz matične domovine.

Dnevni red seje:

1. Predlog kandidata za ministra za pravosodje

2. Kandidatna lista za izvolitev dveh članov Sodnega sveta

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov