Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Glasba 202

21 epizod

Glasba 202

21 epizod


Aktualne vsebine Glasbenega uredništva Vala 202.

11.06.2024

Keep in Mind Festival

Konec tedna bo v različnih prostorih Metelkove potekal Keep in Mind, festival, ki obiskovalcem ponuja širok nabor sodobnih klubskih zvokov in alternativne kulture. Kot so še zapisali zaslužni, se festival navezuje na korenine elektronske klubske kulture z majhnimi, temnimi in intimnimi prizorišči, meglo in stroboskopskimi lučmi, znojem in plesom v duhu enotnosti in inkluzivnosti.


07.06.2024

Rockoteka 25: Marko Brecelj - Cocktail (Obilni poslovilni), Tomaž Pengov - Odpotovanja, Mehanika, Slash - Orgy of the Damned

Otvoritev razstave Ložacija Nesprijaznjenega, Adrijana Brecelj in Darjo Rot predstavita ponovni izid albuma Marka Breclja - Cocktail - Obilni poslovilni, Mojca Menart izid Tomaža Pengova - Odpotovanja, Matevž Oven Brecelj spregovori o dokumentarnemu filmu, ki ga je posnel o plošči Odpotovanja Tomaža Pengova, ljubitelji blues rocka pa boste navdušeni nad novim albumov Slasha


29.05.2024

Rockoteka 24: Reška glasbena scena (Rijeka-Paris-Teksas)

Po 37 letih je izšla ponovna izdaja zbirke reške glasbene scene pod naslovom "RIJEKA-PARIS-TEKSAS". Zbirka "Rijeka-Paris-Texas" je bila prva plošča, ki je odsevala vso moč reške pumpajoče in eksplozivne post-punk in novovalovske scene. Na novinarski konferenci, ki jo je vodil Igor Bašin - Bigor Vim, Pavica Čabrijan aka Vim Cola, Igor Stevanović in Darko Terlević tudi o sodobni reški glasbeni sceni. Svoje pa bo v pogovoru dodal idejni vodja projekta, tudi lastnik založbe Dallas, Goran Lisica - Fox.


31.05.2024

Rockoteka 23: Samantha Maya, Gregorov, Lovšin, Janežič, Pobegajlo, Pomaranča, Denis Brnčič

Samantha Maya in Gregorov bosta komentirala svoje nove posnetke, na Valu 202 se bodo prvič kot trio skupaj predstavili Lovšin, Janežič in Pobegajlo. Skupen jim je vsaj en posnetek, ki se bo premierno predvajal prav v oddaji Rockoteka. Še daljši, a prav nič manj zanimiv, pa bo pogovor z Mijem Popovičem, Maticem Nareksom in Tilnom Hudrapom o Pomaranči. Njihov menedžer Denis Brnčič bo ob koncu oddaje predstavil še novo, dopolnjeno izdajo knjige Železne stopinje.


17.05.2024

Rockoteka 22

Na začetku koncertni napovednik, ki mu bodo sledili novi izidi. Z novim, sedemnajstim albumom se je po šestih letih premora tudi na evropske koncerte odre vrnila skupina Riot V. Svoje pa bo dodal še okoljevarstvenik, odvetnik in ljubitel blues rocka Gary Douglas s svojo skupino.


12.05.2024

Prenos evrovizijskega finala iz Malmöja

V Malmöju na Švedskem se je v velikem finalu za zmago na Evroviziji potegovalo 25 skladb, med njimi slovenska predstavnica Raiven s skladbo Veronika. Gostitelj v Valovskem evrovizijskem studiu je bil Maj Valerij, skozi vse nastope in posebnosti večera pa sta mu pomagala Andrej Karoli in Igor Bračič, glasbenik, satirik, živookar in velik ljubitelj evrovizijskega spektakla.


09.05.2024

Rockoteka: Intervju Rod Stewart

Poleg veliko novi pesmi bo osrednja osebnost tokratne Rockoteke Rod Stewart. Devetinsedemdesetletni pevec je glasbeno dejaven že vse od leta 1961. Večina vas ga pozna po njegovih številnih uspešnicah iz sedemdesetih, osemdesetih, devetdesetih: Sailing, The First Cut Is the Deepest, Maggie May, Tonight's the Night, Da Ya Think I'm Sexy, Rhythm of My Heart. Izbrane boste lahko ujeli naslednjo nedeljo, 19. maja, v dvorani Stožice. V pogovoru tudi o njegovem prostem času in načrtih za prihodnje leto. Preostanek oddaje pa bo namenjen novim skladbam Erica Claptona, Davida Gilmourja, Joeja Satrianija in Steva Vaia, skupin Gordi, Divlje jagode in Deep Purple. Za konec boste ujeli še nekaj glasbe od kanadskega blues rock dueta Kevin & JD.


01.05.2024

ESC pred ESC: Raiven in Baby Lasagna

Evrovizija je tako rekoč pred vrati. Vse se začenja prihodnji teden, 7. maja, ko bo na sporedu prvi polfinalni večer, na katerem se bo za vstopnico v veliki finale Evrosonga potegovala tudi naša predstavnica Raiven. Vsi glasbeniki so že odpotovali v Malmö na Švedsko, v preteklih tednih pa so potovali po Evropi in predstavljali svoje skladbe na tako imenovanih predevrovizijskih dogodkih. Tudi predstavnik Hrvaške, Baby Lasagna, ki se je ustavil tudi pri nas, v Sloveniji.


13.03.2024

Rockoteka: Janez Bončina Benč

Janez Bončina – Benč je na glasbeni sceni že več kot šestdeset let. Pri svojih 75. letih, praznoval jih je decembra lani, je še vedno v odlični formi. V oddaji Rockoteka je ob izboru pesmi, ki jih je posnel, spregovoril tudi o svoji glasbeni karieri in dodal nekaj anekdot iz svojega bogatega življenja.


04.03.2024

Rockoteka: Siddharta z desetim albumom, intervju Tilen Hudrap

V februarski Rockoteki gostimo kitarista Siddharte, Primoža Benka, ob izidu desetega studijskega albuma in bližajočo se vseslovensko turnejo Prepovedana. Spletni časopis, web-zine Paranoid letos praznuje 25. obletnico delovanja. Z odgovornim urednikom Dejanom Klančičem tudi o dvodnevnem festivalu, ki ga bodo ob tej priložnosti organizirali sredi marca na Metelkovi. Tilen Hudrap je za svoj instrument izbral bas kitaro. Kot samouk je že kot najstnik ustanovil svojo prvo skupino, Svojo glasbeno pot pa nadaljeval pri številnih tujih zasedbah. Nov glasbeni izziv mu letos predstavlja tudi nova pomlajena zasedba skupine Pomaranča.


10.01.2024

Največkrat predvajane skladbe v letu 2023

Leto je naokoli, trend ostaja. Val 202 s količino raznolike glasbene ponudbe tudi v letu 2023 ni razočaral. Več kot 25 tisoč različnih skladb predvajanih lani, je dokaz, da se z ustrezno uredniško politiko in radovednostjo glasbenih urednikov da. Tudi zgornji del seznama, oziroma 100 največkrat predvajanih skladb, ki mimogrede vsebuje 66 različnih izvajalcev potrjuje prej zapisano in spet dokazuje, da uredništvo za glasbo Vala 202 v največji meri stavi na domače glasbenike. Med prvih sto največkrat predvajanih skladb se je uvrstilo le 5 tujih. Ob tem pa še dejstvo, da je najstarejša skladba med sto največkrat predvajanimi mlada dobrih pet let.


17.08.2023

Festivalsko poletje: Punk Rock Holiday

Valovska ekipa je bila na festivalu Punk Rock Holiday, ki vsako leto pritegne v Tolmin na tisoče ljubiteljev tega žanra. Festival vsakič ponudi zveneča imena svetovne pank-rokovske scene; tudi letos so prizorišče ob sotočju Soče in Tolminke obiskale zasedbe, kot so Dropkick Murhpys, Me First and the Gimme Gimmes ter Pennywise.


03.08.2023

Joker Out med sanjami in resničnostjo

Domači “shagadelic” rokerji po nastopu na Evroviziji odločno korakajo skozi vrata, ki so se jim na široko odprla.


08.07.2023

Obiskovalci Exita zadovoljni z glasbeno ponudbo, vzdušjem in cenami

V teh dneh v Novem Sadu poteka že 24. festival Exit, ki z raznoliko glasbeno ponudbo privabi ogromno število mednarodnih obiskovalcev. Med nastopajočimi na eni največjih glasbenih prireditev v regiji so The Prodigy, Wu-Tang Clan, Skrillex, tudi Senidah in Freekind. Glasbeni navdušenci uživajo, predvsem so zadovoljni zaradi pozitivnega vzdušja, prijaznosti domačinov in cen.


02.06.2023

Po poteh džeza v Berlinu

O džezu malo drugače. Borja Močnik je obiskal Berlin, ki je znan po svoji klubski sceni, predvsem elektronski, v prvi vrsti pa gre za mesto, ki je središče in stičišče zanimivih glasbenih izrazov. Tamkajšnjo glasbeno sceno vsako leto obogati tudi festival XJazz; festival džezovskih muzik v najširšem možnem pomenu te skovanke, ki se vsako leto zgodi v berlinski soseski Kreuzberg.


24.05.2023

Mi2 - Tisoč sekund za tisoč koncertov

Mi2, tokrat samo Tone in Jernej, o iztegnjenem sredincu usodi, ki bi lahko skupino odpeljala v močvirje res poceni glasbe, prek ustvarjanja v digitalnem okolju, do namiga, da zadnje še niso posneli.


25.05.2023

Ena in edina. Tina.

Andrej Karoli ob slovesu pevke Tine Turner, ki je zaznamovala popularno glasbo zadnjih desetletij.


12.05.2023

Katja raziskuje glasbene kotičke Liverpoola

Liverpool je glasbeno mesto in pika! Poleg rojstva zasedbe The Beatles, kultnega žanra Merseybeat in legendarnega prizorišča The Cavern Club je dom številnim pubom, glasbenim šolam, festivalom, filharmoničnemu orkestru in ostalim glasbenim organizacijam. Katja je obiskala nekaj ključnih točk, ki so močno vplivale na razvoj popularne glasbe.


01.05.2023

Delavske Glodbe

Glasba povezuje, glasba združuje. Tudi v boju za delavske pravice. Kaj pa glasba na delovnem mestu? Radijci imamo to srečo! Kaj pa vi? Kaj poslušate? Sveder za brušenje zob, promet, sireno, udarjanje kladiva, klasično glasbo ali zborovsko petje?


31.03.2023

La Femme: v glasbi radi filozofirajo, a ne želijo biti politični

Obiskali smo razprodan koncert francoske psihedelične, pop, rock, disko skupine La Femme. Člani skupine so prvič koncertirali v Ljubljani in bili navdušeni nad mestom, arhitekturo in dejstvom, da so prvič igrali pred slovenskimi poslušalci. Še pred koncertom smo se srečali s pevcem in klaviaturistom ter tudi ustanoviteljem benda Marlonom Magneejem, ki pravi, da v svoji glasbi radi filozofirajo, ampak niso preveč politični.


Pagina 1 di 2
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov