Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Glasba, gledališče…

5 epizod

Glasba, gledališče…

5 epizod


Oddaja o muzikalu tuje in domače produkcije

16.07.2024

Legally blonde (2)

Blondinka s Harvarda, v izvirniku Legally Blonde, je musical, ki so ga prvič uprizorili v San Franciscu januarja leta 2007. Podlaga za nastanek musicala sta film in roman z enakim naslovom. Musical namslika modno zavedno Elle Woods, ki se ji življenje obrne na glavo, ko jo zapusti njen fant Warren. Ker želi, zdaj nekdanjemu fantu, dokazati, da je veliko več kot le blondinka, mu sledi na pravno fakulteto, kjer se na vse pretege trudi vključiti med študente in seveda končati študij. Končno ji uspe presekati vsa pričakovanja, predvsem zato, ker ostane zvesta sebi in svoji očarljivi rožnati osebnosti. Glasbo in besedila songov sta za musical prispevala Laurence O'Keefe in Nell Benjamin, scenarij pa Heather Hach. Režijsko taktirko je imela v rokah Evelyn Rice, ki je za musical izbrala zasedbo, ki, kot so zapisali kritiki: ... nam pokaže kako zabaven je lahko musical.


09.07.2024

Blondinka s Harvarda (1)

Blondinka s Harvarda, v izvirniku Legally Blonde, je muzikal, za katerega sta glasbo in besedila songov spisala Laurence O'Keefe in Nell Benjamin, scenarij pa Heather Hach. Sama zgodba muzikala temelji na romanu Amande Brown in filmu iz leta 2001, pripoveduje pa zgodbo dekleta, ki se vpiše na pravno fakulteto, da bi osvojila nekdanjega fanta. Med študijem pa odkrije, kako bi lahko s svojim pravniškim znanjem pomagala drugim.


02.07.2024

Dear Evan Hansen (2)

Danes je pred nami še drugo dejanje muzikala »Dear Evan Hansen«, katerega zgodba se osredinja na naslovnega junaka, srednješolca, ki trpi za socialno anksioznostjo in postane središče razburkanih odnosov, ki sledijo smrti njegovega sošolca. Glasba in besedilo sta delo Benja Paseka in Justina Paula, pod scenarij pa se je podpisal Steven Levenson.


25.06.2024

Dear Evan Hansen (1)

Današnja in prihodnja oddaja bosta namenjeni muzikalu »Dear Evan Hansen«. Glasba in besedilo sta delo Benja Paseka in Justina Paula, pod scenarij pa se je podpisal Steven Levenson.


18.06.2024

Half a Sixpence (2)

Tudi današnja oddaja je namenjena muzikalu Half a Sixpence, delu, ki temelji na romanu angleškega pisatelja Herberta Georgea Wellsa z naslovom Kipps: The Story of a Simple Soul. Pripoveduje pa o siroti, ki nepričakovano podeduje bogastvo, s katerim se povzpne po socialni lestvici in ki, tik preden izgubi celotno premoženje, spozna, da si sreče človek pač ne more kupiti. Prva postavitev muzikala se je zgodila leta 1963, druga pa leta 2016. In v tej so moči združili scenarist Jlian Fellowes ter George Stiles in Anthony Drewe, ki sta glasbeni navdih našla pri izviru, pri Davidu Henkerju. Poslušali bomo glasbo iz muzikala Half a Sixpence, ki navdušuje občinstvo.


Pagina 1 di 1
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov