Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari

87 epizod

Jutra ob kavi so še lepša ob kitari

87 epizod


"Jutra ob kavi, so še lepša ob kitari," smo poimenovali sredin jutranji program, ko v studio povabimo glasbenike, s katerimi klepetamo in nam prebujanje polepšajo tudi z igranjem in petjem v živo.

29.05.2024

Jutro ob kavi in kitari - ANABEL

Ana Teržan je glasbeno kariero začela pod psevdonimom Anabel že v srednji šoli, ko je pri rosnih 17. letih, s pesmijo “Ob kavi” zmagala na festivalu POPROCK, ki je potekal v okviru Dnevov slovenske zabavne glasbe 2017. Z zmago je pritegnila pozornost širše javnosti in tako postala najbolj predvajana “nova izvajalka” leta 2017. Pesem “Ob kavi” je več tednov preživela na lestvici SloTop50, bila pa je nominirana tudi za skladbo leta, slovenske nagrade za medijske dosežke in dosežke v popularni kulturi Žarometi 2017.  Trenutno pripravlja nove skladbe, z eno izmed njih pa se bo predstavila tudi na 43. Festivalu Melodije morja in sonca, ki bo potekal v začetku meseca julija v Avditoriju Portorož. Kaj nam je pripravila za sredino jutro? 


23.05.2024

Jutro ob kavi in kitari - MARKO GROBLER

To sredino jutro nas je prebujal mariborski kantavtor, ki pravi, da zgodb za svoje pesmi ne išče, ampak ga te najdejo kar same. Marsikomu pa je znan tudi, kot profesor nemškega jezika. Kaj nam je Marko Grobler pripravil za sredino jutro ob kavi in kitari?


15.05.2024

Jutro ob kavi in kitari - PAUL GREM

To sredo nas je prebujala petčlanska zasedba Paul Grem. Glasbeniki in prijatelji, ki so na slovenski glasbeni sceni prisotni že kar nekaj časa, v takšni zasedbi pa delujejo od leta 2019. Zase pravijo, da izhajajo iz preprostih, kitarsko surovo obarvanih melodij, ki se prepletajo z osebnoizpovednimi besedili v slovenskem jeziku.


24.04.2024

Jutro ob kavi in kitari - SENDI

Sendi, ki je svojo glasbeno pot začela že v osnovni šoli, se svojih začetkov spominja: "Nostalgično ... Bili so časi brez interneta in socialnih omrežij. Moral si biti drzen in pogumen, da si poiskal ljudi, s katerimi bi sodeloval osebno." S kom nas je prebujala v to sredino jutro?


17.04.2024

Jutro ob kavi in kitari - Anika Horvat

Anika Horvat velja za eno najuspešnejših slovenskih pevk na slovenskih festivalih. Preboj v karieri je pomenila zmaga na festivalu Melodije morja in sonca leta 1996 s skladbo Lahko noč, Piran, kasneje pa je dvakrat zmagala tudi na Slovenski popevki. Tokrat nas je v sredino jutro prebujala na radiu Maribor


03.04.2024

Jutro ob kavi in kitari - Samo Budna

V sredino jutro ob kavi in kitari nas je prebujal, slovenski kantavtor in glasbenik iz Ljutomera, Samo Budna. Glasbeni talent mu je bil tako rekoč položen že v zibelko, saj se je rodil v glasbeno družino. Koga vse je pripeljal zraven in ob katerih instrumentih smo se prebujali?


27.03.2024

Jutra ob kavi in kitari - Balladero

V tokratnem jutru ob kavi in kitari smo gostili Dominika Bagolo - Balladera. Ponosni Prekmurec, klavirski kantavtor in glasbenik, ki se želi, preko svojih osebnoizpovednih in družbenokritičnih besedil vtisniti v čas, dušo in srce. 


20.03.2024

Jutro ob kavi in kitari - Stari pes

Tokratno sredino jutro nam je popestrila mariborska kultna skupina, z nenavadnim imenom Stari pês. Kdo so fantje, ki že 12 let aktivno soustvarjajo mariborsko glasbeno sceno?


13.03.2024

Jutro ob kavi in kitari - ASTRID

Sredino jutro je z nami preživela pevka, harfistka, plesalka, učiteljica in mama, ki pravi, da ima pred seboj jasen cilj. S svojo glasbo želi nastopati po svetu, svojim učencem pa dati kar največ znanja in vzgojiti samostojno in srečno deklico. Tokrat smo gostili Astrid.


06.03.2024

Jutro ob kavi in kitari - Nastja Gabor

V sredino jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili zmeraj nasmejana in pozitivna Nastja Gabor. Zase pravi, da je glasba ves čas del nje. Če ne nastopa, uči petje ali pa je mami, ki posluša malčka, kako prepevata. Je bila takšna, nasmejana tudi zelo zgodaj zjutraj? Prisluhnite.


28.02.2024

Jutro ob kavi in kitari - Kvatropirci

V tokratno sredino jutro prihajajo štirje fantje, ki že s svojim imenom KVATROPIRCI povedo, da se ne branijo kakšne dobre pijače. V dobrem desetletju svojega delovanja so se s svojim odličnim petjem prikupili, tako mladim, kot tudi starejšim. Kako njihovi glasovi zvenijo zelo zgodaj zjutraj?


14.02.2024

Jutro ob kavi in kitari - Nuša Bezjak

Nuša Bezjak prihaja iz Dornave pri Ptuju. Zaključila je Konservatorij za glasbo in balet v Ljubljani, smer jazz petje, ter se dodatno izpopolnjevala pod mentorstvom Annabel Williams, učiteljice številnih velikanov zabavne glasbene scene. Glasbenemu ustvarjanju je tako predana že od zelo zgodnjega otroštva. Letos se je udeležila tudi nastopa v oddaji Slovenija ima talent, kjer je prejela veliko medijsko podporo s strani gledalcev, poslušalcev. V sredinem jutru pa smo jo tako lahko slišali in videli V ŽIVO.


07.02.2024

Jutra ob kavi in kitari - Modrijani

Po krajšem premoru se v našo družbo ponovno vračajo sredina jutra "Ob kavi in kitari". Tokrat so naš studio zasedli fantje, ki že skoraj četrt stoletja navdušujejo, tako mlade, kot tiste malce starejše. So zagotovo eni izmed tistih, ki so slovensko glasbo ponovno približali tudi mlajšim poslušalcem. Z odlično glasbo so nas tako prebujali Modrijani.


20.12.2023

Jutro ob kavi in kitari - A`n`J

V zadnjem letošnjem jutru ob kavi in kitari smo se prebujali z zasedbo A`n`J. Mlada glasbena skupina, ki se sicer nagiba bolj k rock ritmom, nam je jutro popestrila s prazničnim glasbenim izborom.


13.12.2023

Jutro ob kavi in kitari - Kikifly

Kristijan Crnica je izjemen vokalist, kateremu pa nista tuja ne klavir in ne kitara. Ustvarja že dobrih 10 let, vendar kot pravi, so se prave stvari povezale šele pred kratkim. KIKIFLY je ustvarjalec, ki se ne zna pretvarjati. Zato pravi, da ga moramo sprejeti takšnega, kot je. Vse to nam je razkril v Jutru ob kavi in kitari.


06.12.2023

Jutro ob kavi in kitari - Nina Lampret

Prvo sredino jutro v decembru je bilo že povsem praznično. Čas je, da v naši dnevni sobi slišimo zvončke, kraguljčke in da občutimo prijetno praznično toplino … V jutro ob kavi in kitari smo tokrat povabili mlado pevko Nino Lampret.


29.11.2023

Jutra ob kavi in kitari - Êdna

To sredo smo se prebujali skupaj s skupino Êdna. Êdna (prekmurski izraz za ena) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezujeta neverjetna glasbena kemija in strast do umetniškega ustvarjanja. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla zgoščenka Tjaše Cigut Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina z območja Prekmurja in Porabja.


22.11.2023

Jutro ob kavi in kitari - Invite

V sredinem jutru smo gostili Mariborsko skupino Invite, kijo je leta 1999 ustanovil Boštjan Bračič. Spominja se, da so bili prvi koraki dokaj težavni, ker je v zasedbi želelo sodelovati veliko ljudi: "Številni izmed njih so bili moji dobri prijatelji, ki niso imeli pojma o glasbi. Takrat še nisem znal dati prednosti tovrstnemu znanju pred prijateljstvom, zato so bili naši prvi koncerti prava polomija. K sreči so vsi ti entuziasti kmalu uvideli, da morda ni najbolje, da sodelujejo v bendu. Jaz pa sem se kot ustanovitelj naučil, da je v vsakem bendu prva kakovost in šele potem vse preostalo. Danes Invite sestavljajo glasbeniki, ki so med seboj prijatelji," pove Boštjan.


15.11.2023

Jutro ob kavi in kitari - Žan Serčič

Sredino jutro smo spet preživeli ob kavi in kitari. Tokrat nas je prebujal mladenič, ki je svoje prve glasbene posnetke naredil kar v domači sobi. Danes pa polni velike dvorane po vsej državi. V sredino jutro nas je – tudi z videoprenosom – prebujal Žan Serčič. 


08.11.2023

Jutro ob kavi in kitari - 100. oddaja

Sredin jutranji program so danes že stotič obiskali glasbeniki, s katerimi smo poklepetali, ti pa so v živo zaigrali in zapeli. Gostje posebnega stotega jutra so bili Emkej, Leopold I., Neisha, Žan Hauptman in Alo Stari! pod producentskim vodstvom Vida Turice.


Pagina 1 di 5
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov