Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Jutranjik

3205 epizod

Jutranjik

3205 epizod


Ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Stik z informacijo na Radiu Koper. Že zgodaj zjutraj.

18.07.2024

Evropski parlament danes o vnovičnem imenovanju Ursule von der Leyen na čelo Evropske komisije

Evropski poslanci bodo danes glasovali o vnovičnem imenovanju Ursule von der Leyen na čelo Evropske komisije. Pred glasovanjem bo kandidatka predstavila svoje načrte in vizijo za prihodnje petletno obdobje. Za izvolitev jo mora podpreti malo več kot polovica parlamenta. V 720-članskem Evropskem parlamentu potrebuje 361 glasov. Ursula von der Leyen je v zadnjih dneh intenzivno lobirala pri vseh političnih skupinah, razen pri dveh skrajno desnih. V oddaji tudi o tem: - Stavka FIDES-a se najbolj pozna na bolnišnični dejavnosti, pravijo na ZZZS. - Slovenska karitas tudi letos z dobrodelno akcijo za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. - Med prenovo Podestatove palače v Izoli odkrili zidove in ulico iz 15. stoletja. - Pred 18. etapo kolesarske dirke po Franciji v skupnem seštevku še naprej vodi slovenski as Tadej Pogačar.


17.07.2024

Po jezeru Mola le z lastnimi plovili, občinski čolni ostajajo v skladišču

Številni osvežitev in sprostitev v poletnih dneh iščejo ob vodi, na Bistriškem tudi ob dveh akumulacijskih jezerih, Klivnik in Mola, čeprav na nobenem od njiju ni urejenega kopališča. Občina je pred časom sprejela plovbni režim za jezero Mola, z javnim pozivom pa je iskala najemnika za izposojo čolnov, s katerimi bi popestrili ponudbo. V oddaji tudi o tem: - Na Primorskem je razglašena velika požarna ogroženost. - Vlada in sindikati javnega sektorja bodo podpisali dokument o usklajenosti. - Po sveže sadje in zelenjavo na paketomat.


16.07.2024

Martex v stečaju končno prodan, razvpite vreče z odpadki odpeljane

Zgodba s prodajo propadle industrije keramičnih ploščic Martex iz Volčje Drage pa se je po več letih začela razpletati. Stečajni upravitelj je poskrbel za odvoz prek dva tisoč ton odpadkov, novi lastnik Martexa pa je le plačal kupnino. Na novogoriški upravni enoti zaradi minule stavke nimajo povečanega števila nerešenih zadev, pravijo. Nekoliko več gneče beležijo poleti zaradi urejanja dokuentov tik pred odhodi na dopust. Trenutno največji izziv so dolgotrajne bolniške odsotnosti. V oddaji tudi o tem: - Ali lahko Trumpu kaj prepreči vrnitev v Belo hišo? - Evropski parlament bo na ustanovni seji volil novo predsednico. - Po dnevu počitka se nadaljuje kolesarska dirka po Franciji.


15.07.2024

Del Portoroža je spremenil požar

Ognjeni zublji so včeraj uničili 2000 kvadratnih metrov velik objekt z gostinskim lokali in trgovinami sredi Portoroža. Kaj to pomeni za kraj sredi turistične sezone, za najemnike, kaj za bližnjo plažo? V oddaji tudi o tem: - Danes bo Primorsko začelo preletavati posebno letalo, ki bo nadzorovalo potencialna požarišča. - Kakšen zagon dobiva predsedniška kampanja po atentatu na Trumpa? - V Ajdovščini lastnike praznih stanovanj pozivajo, da jih oddajo v najem. - Reprezentanca Španije četrtič nogometni prvak stare celine.


12.07.2024

'Istrski med' zaščiten kot skupni proizvod Slovenije in Hrvaške

Evropska komisija je vpisala "Istrski med" v register zaščitenih označb porekla, kar pomeni zaščito tega medu kot skupnega proizvoda Slovenije in Hrvaške. Vlogo so skupaj pripravili slovenski čebelarji iz Obalnega čebelarskega društva Koper in hrvaški čebelarji iz Istre. Ostali poudarki oddaje: - V Kopru so predstavili rekordno slovensko olimpijsko odpravo - Piranski svetilnik vendarle nova dislocirana enota Pomorskega muzeja - Ekonomsko-socialni svet danes o izhodiščih za pokojninsko reformo, med drugim zviševanju starostne meje.


11.07.2024

Slovenija bo osemkolesnike kupila od finskega podjetja Patria

Premier Robert Golob, ki se je ob robu vrha Nato sešel s finskim predsednikom Alexandrom Stubbom, je napovedal nakup vojaških osemkolesnikov finskega proizvajalca Patria. V oddaji tudi o tem: V Domu upokojencev Nova Gorica poteka dolgo načrtovana prenova. Prodaja gostilne Sonja v Izoli le začasno umaknjega z dnevnega reda, občina jo namerava prodati. V Kopru nocoj predstavitev slovenskih olimpijcev.


10.07.2024

Alpacen Kamnolomi želi koncesijo za dodatne površine v kamnolomu Črnotiče

V oddaji tudi o tem: - V Washingtonu so zbrani voditelji članic zveze Nato, ki praznuje 75-letnico. - Prenova športne dvorane Lucija se zaključuje, v parku načrtujejo tekaško stezo. - Španci so prvi finalisti evropskega prvenstva v nogometu.


09.07.2024

Slovenija bo izpolnila svoje obveznosti do zveze Nato

V Washingtonu se začenja zasedanje voditeljev zveze Nato, na katerem bo poleg 75. obletnice podpisa Severno-atlantske pogodbe v ospredju vojna v Ukrajini. Ta si lahko od 32. članic tega največjega obrambnega zavezništva v nadaljevanju obeta bolj sistematično vojaško in finančno pomoč - v prihodnjem letu v višini 40 milijard evrov. Zavezništvo se tem gradi most do ukrajinskega članstva, a Ukrajina še ne bo dobila povabila v Nato. V oddaji tudi o tem: - Promet po novi tolminski obvoznici stekel le deloma. - Obnova stavbe najstarejše koprske šole se bo še nekoliko zavlekla. - Slovenijo bo na olimpijskih igrah v Parizu zastopalo 90 športnic in športnikov - v četrtek se bodo predstavili v Kopru. - Nocoj v Münchnu prvi polfinale evropskega prvenstva.


08.07.2024

43. Melodije morja in sonca je dobil Žan Videc

V Avditoriju Portorož so gledalci, strokovna žirija in predstavniki glasbenih postaj izbrali zmagovalno skladbo 43. Melodij morja in sonca. To je postala pesem Neznano, ki jo je zapel Žan Videc. Videc si je z Martino razdelil tudi nagrado Danila Kocjančiča. V oddaji tudi o tem: -Od danes bo delo na upravnih enotah znova potekalo nemoteno. -Škofjote ujezila napoved o popolni zapori in obvozu po gozdni poti čez Tinjan. -NIJZ odsvetuje kopanje v morju, kjer je prisotna sluz, mikrobiološka kakovost kopalnih voda sicer tudi letos povsod ustrezna. -Olimpijski komite Slovenije bo imenoval reprezentanco za olimpijske igre.


05.07.2024

Kako bodo v šempetrski bolnišnici zapolnili vrzel po odhodu petih kirurgov?

Vodstvo šempetrske bolnišnice ocenjuje, da bo kljub odhodu petih kirurgov iz te ustanove za paciente primerno poskrbljeno. Njihov odhod bo povzročil nekaj težav v času dežurstva. Kratkoročno bodo kadrovsko stisko reševali z zdravniki iz drugih bolnišnic, o dolgoročnih rešitvah se še dogovarjajo. Ostali poudarki oddaje: - S popoldanskim podpisom stavkovnega sporazuma naj bi se končala stavka na upravnih enotah. - Na volitvah v Združenem kraljestvu so laburisti osvojili absolutno večino v parlamentu. - V Izoli lovijo roke in ugodnejše pogoje za postavitev sončne elektrarne na streho mestne knjižnice. - Ta konec tedna je spet na vrsti dirka čez Rebrnice, na evru pa četrtfinalni dvoboji.


04.07.2024

Zelena luč piranskih svetnikov za sodno poravnavo z lastnico zemljišč na Kaštelu

Piranska občina bo sklenila sodno poravnavo z družbo Putro, lastnico zemljišč na območju portoroškega Kaštela. S tem se bo lahko z mrtve točke, ki traja že več kot desetletje, vendarle premaknilo urejanje degradiranega območja v Portorožu. V oddaji tudi o tem: -Družina Polič kupila stavbo Splošne plovbe v Portorožu. -Jeseni končno v postavitev protivetrne zaščite na vipavski hitri cesti. -Odbor državnega zbora je sprejel vladni predlog spremembe zakona o pomoči ribičem.


03.07.2024

Se vendarle obeta ureditev območja Kaštel v Portorožu?

Piranski svetniki bodo odločali tudi o predlogu sodne poravnave s portoroško družbo Putro. To bi bil po 12 letih prvi korak k začetku urejanja območja Kaštel v Portorožu, kjer naj bi zgradili poslovno stavbo in podzemne garaže. V oddaji tudi o tem: - Vlada in sindikati bodo nadaljevali krovna pogajanja o plačni reformi. - V Trstu se danes začenja 50. Socialni teden katoličanov. - Festival Sajeta že od leta 1998 vabi v Posočje.


02.07.2024

Slovenski nogometaši po junaškem boju zapuščajo evropsko prvenstvo

Slovenski nogometaši so po zgodovinski uvrstitvi v izločilne boje na evropskem prvenstvu v osmini finala izgubili proti Portugalski. Pokazali so izjemno predstavo, favorizirani Portugalci so jih strli šele po streljanju enajstmetrovk s 3:0. V oddaji tudi o tem: -Podpis pisma o nameri za vzpostavitev in izvajanje študija medicine na Univerzi na Primorskem. -Skupna blagovna znamka Slovencev v Italiji. -Goriva so se podražila.


01.07.2024

Pred našimi nogometaši je ena najpomembnejših tekem v zgodovini slovenskega nogometa

V osmini finala evropskega nogometnega prvenstva se bodo nocoj pomerili s Portugalsko. Gre za velikega favorita, a prav tako so bili favoriti v skupinskem delu tudi Danci, Srbi in Angleži, pa nihče ni premagal slovenske reprezentance. Selektor Matjaž Kek se zaveda, da jih čaka težka tekma. V oddaji tudi o tem: - Prepričljiv zmagovalec prvega kroga predčasnih parlamentarnih volitev je skrajno desničarski Nacionalni zbor. - Izolska bolnišnica tudi to poletje napoveduje prenove. - Prostori večgeneracijskega centra v Novi Gorici postali neustrezni, uporabniki pogrešajo srečevanje z mladimi.


28.06.2024

Ajdovska občina bo spodbujala tudi ohranjanje trgovin, pošt in bank na podeželju

Ajdovski svetniki so včeraj sprejeli nov pravilnik o pospeševanju razvoja gospodarstva v občini. Ta prinaša nekaj novih ukrepov. Med drugim bodo odslej proračunska sredstva namenjali tudi za ohranjanje trgovin, pošt in bank na podeželju. Prvi razpis za ta ukrep bi lahko objavili že prihodnje leto. Ostali poudarki oddaje: - Slovenija oživlja socialni dialog. - Voditelji članic EU so dosegli dogovor o razdelitvi vodilnih položajev v povezavi. - Koprski mestni svetniki so na seji imenovali tri direktorje. -Začenja se Soča Outdoor Festival.


27.06.2024

Pristanišče Jernejev kanal bo polno zaživelo jeseni

Po približno dveh letih od začetka prenove ima eden naših doslej najbolj degradiranih delov obale urejeno podobo. Piransko Okolje je za pristanišče Jernejev kanal pridobilo uporabno dovoljenje. Zdaj pripravljajo javni poziv za oddajo vlog za več kot 250 komunalnih privezov. Voditelji držav članic Evropske unije bodo popoldne v Bruslju začeli dvodnevno zasedanje, ki ga bodo zaznamovali pogovori o prihodnjem vodstvu in strateških prioritetah unije. Ob začetku se jim bo pridružil tudi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, h kateremu danes potuje slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. V oddaji tudi o tem: - Posledice razmer na Bližnjem vzhodu in v Rdečem morju občutijo tudi v koprskem pristanišču. - Avgusta predvidoma nadaljevanje sanacije ceste na Nanos, ki jo želijo zaščititi pred skalnimi podori. - Slovenija v osmini finala proti Portugalski. - Čez dan se bo delno zjasnilo. Posamezne plohe ali nevihte bodo verjetnejše v hribovitem svetu.


26.06.2024

Slovenski nogometaši so v osmini finala evropskega prvenstva

Slovenska nogometna reprezentanca se je prvič v zgodovini uvrstila v izločilne boje velikih tekmovanj. Potem ko je v zadnjem krogu skupinskega dela v Kölnu igrala 0:0 z Anglijo, se je prebila v osmino finala evropskega prvenstva v Nemčiji. V oddaji tudi o tem: -Parlamentarni odbor bo obravnaval predlog za posvetovalni referendum o noveli zakona o parlamentarni preiskavi. -S projektom EroSTOP do rešitev za preprečevanje in sanacijo erozije. -Počitniški programi in varstvo na istrskih šolah, društvih in ustanovah.


24.06.2024

Danes je zadnji šolski dan

Do novega šolskega leta je tako 70 dni, a mi bomo že pogledali, kaj bo prinesel drugi september. Uvedba prenovljenega koncepta razširjenega programa bo eden največjih posegov v osnovnošolski sistem po uvedbi devetletke. V oddaji tudi o tem: - Evropski center za preprečevanje in obvladovanje bolezni svari pred porastom bolezni, ki jih širijo komarji. - Bo Delpinovo ulico v Novi Gorici oživela občina? - Nagrado Krésnik za najboljši roman leta prejela Anja Mugerli za roman Pričakovanja. - Slovenski odbojkarji so zmagovalci rednega dela lige narodov.


21.06.2024

Enkratno vzdušje pokvaril gol v zadnji sekundi, a Oblak verjame v ekipo

Slovenija je bila včeraj na pragu velikega nogometnega slavja. 20 tisoč slovenskih navijačev na münchenskem stadionu je pripravilo izjemno kuliso, a tako želeno prvo zmago na evropskih prvenstvih je odnesel gol Srbije v zadnjih sekundah tekme. Slovenski kapetan Jan Oblak pogled že upira proti torkovemu obračunu z Anglijo: "Jaz mislim, da se bo ekipa dvignila in bomo na zadnji tekmi prikazali še eno dobro igro." Ostali poudarki oddaje: - V izolski bolnišnici večjih težav med dopusti zaradi stavke ne pričakujejo. - Novogoriški svetniki sprejeli strategijo turizma, kateri so največji izzivi? - Prvi vročinski val zajel tudi Italijo, alarmantno je zlasti na Siciliji.


20.06.2024

Slovenski navijači množično romajo v München

Oči velikega dela slovenske javnosti bodo popoldne uprte v München, kjer bo nogometna izbrana vrsta odigrala drugo tekmo na evropskem prvenstvu. Težko pričakovani dvoboj s Srbijo bi lahko v živo pospremila največja množica slovenskih navijačev doslej. V oddaji tudi o tem: - Svetovni dan beguncev letos poteka pod sloganom »Solidarnost - za svet, v katerem so begunci sprejeti«. - Odstopila je direktorica Doma starejših občanov Ajdovščina. - Do uradnega odprtja EPK-ja osrednje prizorišče še ne bo prenovljeno.


Pagina 1 di 161
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov